RE: Bučke, bučke,... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


alička -> RE: Bučke, bučke,... (3.7.2008 20:40:21)

Še moja verzija polpetkov iz bučk.

Naribaš dve srednje veliki bučki (ne lupi, samo dobro operi), zraven naribaš za 4 velike žlice parmezana (lahko tudi več), soliš, popraš, ubiješ noter dve jajci in mešaš. Sproti dodajaš krušne drobtine. Ko je zmes dovolj gosta oblikuješ ne prevelike polpetke, ki jih z obeh strani pritisneš na drobtine in na hitro ocvreš v vročem olju.

Zraven ponavadi jemo samo soltko, pašejo pa tudi pečene hrenovke.

Velikokrat jemo tudi surove v "šobski solati", namesto kumar, ker se mi po kumarh spahuje, po bučkah pa ne.




razigrana -> RE: Bučke, bučke,... (7.7.2008 22:41:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Jaz jih pa olupim, odstranim peške (če so že velike), jih narežem na kocke in podušim na oljčku in malo zalijem tako da se čisto spustijo. Potem dam not polovičko jušne kocke, malo začimb, en trikotnik topljenega sira in žlico kisle smetane. In pride ven fantastična omakica za k pire krompirju ... mnjami ... joj ko zdaj premišljujem, se mi kar sline cedijo ... no, vsaj vem kaj bo jutri za kosilo ;)


Katere začimbe pa dodaš?




Anonimen -> RE: Bučke, bučke,... (8.7.2008 12:22:07)

Kompot iz bučk (podoben okus kot iz hrušk):

Bučke narežeš na majhne kocke, zaliješ z vodo, dodaš cimet, klinčke, noževo konico muškatnega oreščka in kuhaš, da se bučke zmehčajo. Sladkam jaz šele na koncu, drugače dobi en grenek priokus.

Zelenjavna priloga (odlično paše zraven pečenega piščanca):

na kocke narežeš 2 bučki, 3 paradižnike, 2 papriki, 2 stroka česna, 1 čebulo in vse skupaj na kratko prepražiš na žlici olivnega olja. Lahko uporabiš tudi paradižnikovo mezgo namesto paradižnikov. Vse skupaj zalijem z malo vode in pustim, da se duši 10 minut na majhnem ognju. Na koncu solim, popram in potresem s peteršiljem.




mojcaziga -> RE: Bučke, bučke,... (8.7.2008 18:47:39)

Mi večkrat jemo krompir z bučkami pečen v pečici.
Krompir narežem na kocke, prav tako bučke, 1-2 paradižnika, 1/2 rumene paprike (ali katere druge, po okusu).
V malo večji posodi prepražim čebulo, dam gor papriko (da se malo omehča), potem krompir in malo pražim, dodam bučke, paradižnik in papriko ter strt česen in začimbe po okusu (sol, poper, kumina). Zalijem z 1 dcl vode, pokrijem in vse skupaj dušim 15 minut, nato preložim v pekač in pečem v pečici.

Ali pa delam krompirjevo musako z mletim mesom in vsaka tretja plast so na kolobarje narezane bučke. Tudi fino.

Dober tek

lp, MOjca




BAMBINA_ -> RE: Bučke, bučke,... (8.7.2008 19:06:50)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Mi večkrat jemo krompir z bučkami pečen v pečici.
Krompir narežem na kocke, prav tako bučke, 1-2 paradižnika, 1/2 rumene paprike (ali katere druge, po okusu).
V malo večji posodi prepražim čebulo, dam gor papriko (da se malo omehča), potem krompir in malo pražim, dodam bučke, paradižnik in papriko ter strt česen in začimbe po okusu (sol, poper, kumina). Zalijem z 1 dcl vode, pokrijem in vse skupaj dušim 15 minut, nato preložim v pekač in pečem v pečici.

Koliko časa in na koliko stopinj pa pečeš?




zvesta -> RE: Bučke, bučke,... (8.7.2008 19:28:24)

Jaz pa iščem recept za kompot iz bučk. Spomnim  se, da se 24 ur tenstajo, pa da je zraven rum... A ima katera tole?

Sem delala par let nazaj in je čudovito. Okus ima čisto po anaanasu, samo zdaj pa nikjer recepta ne najdem, ker sem kuhno vmes selila.




mojcaziga -> RE: Bučke, bučke,... (8.7.2008 19:55:56)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Mi večkrat jemo krompir z bučkami pečen v pečici.
Krompir narežem na kocke, prav tako bučke, 1-2 paradižnika, 1/2 rumene paprike (ali katere druge, po okusu).
V malo večji posodi prepražim čebulo, dam gor papriko (da se malo omehča), potem krompir in malo pražim, dodam bučke, paradižnik in papriko ter strt česen in začimbe po okusu (sol, poper, kumina). Zalijem z 1 dcl vode, pokrijem in vse skupaj dušim 15 minut, nato preložim v pekač in pečem v pečici.

Koliko časa in na koliko stopinj pa pečeš?



V začetku sem najprej samo malo podušila in potem pekla v pečici na 200C dokler ni bil krompir pečen (45 min), zdaj pa nam je bolj všeč, če dlje časa dušim (krompir je že malo mehak) in dam potem v pečico na okoli 220-230C in pečem do zapečenega (okoli 20 minut). Malo je treba eksperimentirat in potem po okusu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Je pa res preprosto in nam zeloooooooooo dobro.

Včasih, ko imam čas, pa dodam ali sir ali smetano ali,.........

lp, Mojca






Jessy -> RE: Bučke, bučke,... (8.7.2008 20:03:25)

Jaz sem jih pravkar naredila tako, da sem jih olupila in narezala na rezine, debele okrog 1 cm. Če so mlade bučke, jih narežeš po dolgem, drugače pa lahko počez.
Nato sem jih z ene strani posolila, po drugi pa samo za vzorec začinila z vegeto.

Pekla sem jih v teflonski ponvi na malo olja. Ko so bile z ene strani zapečene, sem obrnila in takoj na vsako rezino položila košček sira, da se je lepo razlezel.

njami




mojsoncek -> RE: Bučke, bučke,... (8.7.2008 20:45:01)

sem zbrisala svoje blodnje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lia25 -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 13:11:13)

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/bucke.html




zvesta -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 13:21:36)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Jaz pa iščem recept za kompot iz bučk. Spomnim  se, da se 24 ur tenstajo, pa da je zraven rum... A ima katera tole?

Sem delala par let nazaj in je čudovito. Okus ima čisto po anaanasu, samo zdaj pa nikjer recepta ne najdem, ker sem kuhno vmes selila.



Našla! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1910




kjava -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 20:41:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz sem jih pravkar naredila tako, da sem jih olupila in narezala na rezine, debele okrog 1 cm. Če so mlade bučke, jih narežeš po dolgem, drugače pa lahko počez.
Nato sem jih z ene strani posolila, po drugi pa samo za vzorec začinila z vegeto.

Pekla sem jih v teflonski ponvi na malo olja. Ko so bile z ene strani zapečene, sem obrnila in takoj na vsako rezino položila košček sira, da se je lepo razlezel.

njami


Jest tud to velikokrat naredim, samo mi gre na živce, ker šprica po celi kuhni, ko se peče, pa pol zadnje runde se žgat začnejo...

Zvesta, tale kompot bom pa probala narest.




tanikaa -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 20:43:50)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava


IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz sem jih pravkar naredila tako, da sem jih olupila in narezala na rezine, debele okrog 1 cm. Če so mlade bučke, jih narežeš po dolgem, drugače pa lahko počez.
Nato sem jih z ene strani posolila, po drugi pa samo za vzorec začinila z vegeto.

Pekla sem jih v teflonski ponvi na malo olja. Ko so bile z ene strani zapečene, sem obrnila in takoj na vsako rezino položila košček sira, da se je lepo razlezel.

njami


Jest tud to velikokrat naredim, samo mi gre na živce, ker šprica po celi kuhni, ko se peče, pa pol zadnje runde se žgat začnejo...


Problem se da čisto enostavno rešit. Pa še manj dela je. Jaz bučke popečem v teflonski posodi. Ko so popečene jih prestavim v pekač, pokapam z olivnim oljem, gor naribam sir, včasih premažem tudi s kislo smetano in dam v pečico. Pečem na največji temperaturi dokler sir ne porjavi.




kjava -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 20:47:44)

Tanikaa, zame je to več dela, če jih morš pol še prelagat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Popečt jih je pa treba in je spet isti šit- šprica. Al ne daš nič maščobe in pol ne šprica?




tanikaa -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 20:55:09)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Tanikaa, zame je to več dela, če jih morš pol še prelagat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Popečt jih je pa treba in je spet isti šit- šprica. Al ne daš nič maščobe in pol ne šprica?


S prelaganjem pa res ni veliko dela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz na splošno pri kuhi uporabljam zelo malo maščobe. In če že, potem olivno. Meni v glavnem pri pečenju bučk nič ne šprica. Je pa res, da jih ponavadi osolim in pustim stati, da pustijo sok. Pa še prepojijo se in so bolj okusne.




Mana -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 20:57:13)

Jaz bi pa prosila za recept, ki jebil objavljn lani in sicer za : bučke po primorsko - vložene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  odlične so ble samo recept sem izgubila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

LP




kjava -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 21:16:27)


IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Tanikaa, zame je to več dela, če jih morš pol še prelagat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Popečt jih je pa treba in je spet isti šit- šprica. Al ne daš nič maščobe in pol ne šprica?


S prelaganjem pa res ni veliko dela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz na splošno pri kuhi uporabljam zelo malo maščobe. In če že, potem olivno. Meni v glavnem pri pečenju bučk nič ne šprica. Je pa res, da jih ponavadi osolim in pustim stati, da pustijo sok. Pa še prepojijo se in so bolj okusne.


Še manj ga je pa, če kar v ponvi vržeš sir gor, pa je, a ni?

Najbrž bo res tole s soljenjem, ker jaz ne čakam, da spustijo vodo. Ja, najbrž zato šprica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kjava -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 21:19:01)

Vložene bučke po primorsko
 
Za kg bučk rabimo: 3 čebule narezane na kolobarje
                             3 stroke narezanega česna
                             8 listov bazilike
                             2 ščepa rožmarina
                              1 dcl in pol olivnega olja
                             3 dcl solatnega kisa
                             3 žličke soli
                             3 žličke sladkorja


Priprava: mlade bučke operemo, obrišemo in narežemo na majhne kocke.Čebulo narežemo na tanke kolobarje, česen na debelo nasekljamo, dodamo vse začimbe, stresemo v posodo, dodamo kis, olje olje, sol in sladkor.Dobro pomešamo in damo na štedilnik, kjer segrevamo do vretja.Vre naj od 5-10 minut. Še vroče damo v kozarce, najbolje pol literske, zapremo in počasi hladimo zavito v krpo.
Takšne bučke so dobre kot priloga k mesu ali narezku.                          
IZVIRNO SPOROČILO: Mana

Jaz bi pa prosila za recept, ki jebil objavljn lani in sicer za : bučke po primorsko - vložene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  odlične so ble samo recept sem izgubila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

LP



Evo, Mana, tole je. Jaz sem si ga takrat shranila, ampak priznam, da ga še nisem sprobala.




tanikaa -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 21:19:21)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava


IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Tanikaa, zame je to več dela, če jih morš pol še prelagat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Popečt jih je pa treba in je spet isti šit- šprica. Al ne daš nič maščobe in pol ne šprica?


S prelaganjem pa res ni veliko dela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Jaz na splošno pri kuhi uporabljam zelo malo maščobe. In če že, potem olivno. Meni v glavnem pri pečenju bučk nič ne šprica. Je pa res, da jih ponavadi osolim in pustim stati, da pustijo sok. Pa še prepojijo se in so bolj okusne.


Še manj ga je pa, če kar v ponvi vržeš sir gor, pa je, a ni?

Najbrž bo res tole s soljenjem, ker jaz ne čakam, da spustijo vodo. Ja, najbrž zato šprica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ja, je res. Samo vseeno ni tako dobro. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vsaj za moj okus ne.




kjava -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 21:32:27)

Ah, tanikaa, tanikaa...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




zvesta -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 21:40:35)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Zvesta, tale kompot bom pa probala narest.


meni se pravkar marinira v hladilniku.... diši božansko...




kjava -> RE: Bučke, bučke,... (9.7.2008 21:48:14)

Pri nas pa še niso tok velike bučke za trgat. Bo treba še mal počakat.




zvesta -> RE: Bučke, bučke,... (10.7.2008 7:55:10)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Pri nas pa še niso tok velike bučke za trgat. Bo treba še mal počakat.


Pri nas pa je invazija bučk, ne folgamo jest.


Aja, pa še namig. Če za ta kompot uporabiš cukine ali bele bučke, je okus po ananasu.

Če pa tiste oranžne (svinjske), pa po breskvah.




Peteršilj -> RE: Bučke, bučke,... (10.7.2008 8:24:30)

Jaz jih pa na tanke kolobarje narežem, malo popečem, zmešam navadni jogurt, pa kislo cmetano, baziliko svežo, peteršilj, pa malo česna, soli in popra in v to dam bučke. Lahko se je toplo, hladno pa je meni še bolhše. To mi jemo ponvadi poleg žara.




malika -> RE: Bučke, bučke,... (10.7.2008 9:16:49)

moja tašča pa dela štrudl iz bučk. Pa sploh ni slab, buč pa ne sladka ampak soli, tako da ta štrudl potem bolj burek stil.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>