RE: Bučke, bučke,... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Mana -> RE: Bučke, bučke,... (10.7.2008 14:47:55)

Kjava, to sem hotla ja in hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




massylou -> RE: Bučke, bučke,... (10.7.2008 17:23:57)

Meni je fenomenalno: na debeljše kolobarje narežeš bučke, jih na hitro popečeš na olivnem olju (ne smejo ratat pocaste), malo povegetaš in posuješ gor riban sir (edamca, tilzit...). Božansko, tudi kot samostojna jed.




Lepotica -> RE: Bučke, bučke,... (11.7.2008 8:10:19)

Bučke olupiš, nasekljaš na koščke, na olivnem olju prepražiš česen, dodaš bučke, pražiš ene 10 minut, dodaš tuno, malo popra, žličko kisle smetane. Postrežeš kot omako k testeninam-super paše s špinačnimi rezanci, pa malo parmezana povrhu.




Gina -> RE: Bučke, bučke,... (11.7.2008 12:15:17)

Prepražiš česen, toliko da zadiši, dodaš na kocke ali kolobarčke zrezane bučke (neolupljene, razen če so že velike, tem moraš pa odstranit semena in lupino), popražiš da so na pol mehke. Šele tedaj (ne smeš prej, sicer ima čisto drug okus vse skupaj) dodaš narezan paradižnik, pa sol ali vegeto, tenstaš vse skup še par minut, čisto na koncu dodaš peteršilj. Njaaaamiiii.




muška -> RE: Bučke, bučke,... (11.7.2008 18:12:36)

Meni so najbolj dobre, ko jih narežem na kolobarje, posolim, popečem na malo olja in nato po njih na debelo posujem česen in peteršilj. To lahko ješ toplo in mrzlo.

Druga varianta, ki je meni tudi ful dobra je; narežeš bučke na kolobarje, posoliš, na hitro popečeš na obeh straneh (toliko da postekleni), nato jih daš v pekač na folijo ali peki papir eno zraven druge. Na vsako posebej potem dam na tanko narezano rezino paradižnika, kolut čebule, šnito salame, ali šunke, ali polike,... kar imam pač v hladilniku in preko vsega tega še sir in posujem z origanom. Gor lahko seveda naložiš tudi papriko, česen,... po okusu. To dam potem v vročo pečico, in pustim v njej toliko časa, da se sir raztopi in okusna jed je narejena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Bučke, bučke,... (11.7.2008 22:29:28)

Mene pa zanima, ali kaj prej bučke nasolite, da iztisnejo sok, da niso tako grenke? To delam za mojega 7 mesečnika. Pa saj ne vem, ali so kaj boljše. LP




kjava -> RE: Bučke, bučke,... (13.7.2008 19:26:39)

Bučke ne smejo bit grenke, to grenčino imajo melancani in se uporablja tak postopek, čeprav se meni tud oni ne zdijo ful neki grenki in ne čakam vedno, da spustijo sok. Odvisno, kolk se mi mudi.




muška -> RE: Bučke, bučke,... (14.7.2008 12:54:04)

Bučke so tudi grenke, sploh če so že stare in iz trgovine! Meni domače še niso nikoli zagrenile, tiste iz trgovine pa že kar nekajkrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .




alja01 -> RE: Bučke, bučke,... (17.7.2008 11:37:31)

Bučke olupim, jih nastrgam na debelejše trakove, posolim in dodam kimno ter pustim stati kakšno uro. Nato na olivnem olju popražim malo čebule in česna, dodam bučke, ki jih prej ožamem, nato dodam še paradižnik, ki ga narežem na koščke. Vse skupaj dušim pribljižno 45 min, da nastane omaka, ki jo lahko izboljšaš še s kislo smatano in zgostiša še z moko. Zraven postrežem še pire krompir. Naši imajo zelo radi, še posebno naša najmlajša.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]