BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Mrka -> BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 7:52:18)

Dobro jutro drage dame,

kot ogromno dam, ki smo že malo v letih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], je tudi mene Mati Narava obdarila s prelepimi sivimi lasmi. Glede na to, da sem noseča (15. tednov) in da sem že kar nekajkrat slišala o škodljivosti barv za lase na plod, me zanima, kaj o tem menite ve oz. kakšne so vaše informacije o tem. Če pomislim, da bom morala biti še kako leto brez olepševanja las, bo moje detece verjetno mislilo, da sem oma. No, tako hudo sicer ni.

Lep dan želim vsem, veliko smeha in počitka (in dobre hrane),

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] Mrka.




melanija -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 8:28:56)

Zakaj pa si jih ne bi barvala? Če začneš tako razmišljat ne bi smeli nič kupljenega jesti (vse ima neke dodatke..) in piti, ne bi smeli nobene kreme uporabljat, še zrak je onesnažen. No ne vem stvar vsakega posameznika.
Bila sem trikrat noseča v zadnjih 5 letih pa sem si vedno delala pramene na 3 mesece, da sem bila lepa zase in za mojega moža, da sem se kljub pridobljenim kg v nosečnosti in potem počutila dobro. Da se nisem zapustila kot moj rad reče, ko vidi neše žlahtnice, ki po otrocih ne dajo nič več nase in izgledajo 10 let starejše.




die beste Mutti -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 9:32:18)

Mene je ginekolokinja opozorila, da si v prvih mesecih ne smem barvati las. Takrat sem bila čisto vznesena, zato nisem vprašala, zakaj ne. Spustila sem nekaj barvanj - za vsak slučaj. Potem pa sem vseeno šla k frizerju, pa je frizerka že sama od sebe rekla, da bo zmešala drugo barvo, ker sem noseča.

Mislim, da ne bi bilo nič narobe, če si daš kakšen preliv pri frizerju. Ni pa treba riskirati z barvanjem doma.

lp & čestitam za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




*talcy* -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 9:39:19)

mislim da je to samo pretiravanje ... ogromno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] poznam pa si barvajo lase celo nosečnost ... tud jaz si jih bi samo imam raje naravne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...
kot je povedala melanija v prvem stavku .... kaj sploh lahko delamo nosečnice?? še živet ne bi smele če bi vse poslušale ....
no itak to je stvar vsake posameznice vsekakor ....




jana84 -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 9:43:13)

Nam so glede barvanja las v šoli za starše rekli tako:
Ni prepovedano si jih barvati v nosečnosti. Vendar zaradi dejstva da so lasje v nosečnosti dokaj občutljivi (neverjetno, glede na to da so tako lepi in zdravi, kaj ne?), naj se reja prepustimo profesionalcem na tem področju (beri frizerjem) kot pa da nekaj sami ustvarjamo doma, ker si lahko mimo grede poškodujemo krhke lase...

Moje mnenje je pa še tako: mogoče si pa res lahko v nosečnosti privoščimo vsake toliko malce razvajanja pri frizerju...In jaz sem ravno včeraj bila pri frizerki in je bilo tako fajn. Smo lepo malo poklepetale, vmes so se moji laski lepo barvali, potem me je še postrigla in se počuti prav prerojeno...Sicer mislim, da je bil to moj zadnji obisk pri frizerki pred porodom (sem namreč v 35. tednu nosečnosti), tako da sem si privoščila malce spremembe, ampak saj so dobrodošle, kaj ne? Sem pa naročila frizerki naj mi naredi tako frizuro, da je z njo čim manj dela...Torej ko si operem lase si jih posušim, nanje dam malce gela, razkuštram tistih 5cm las in to je to...Ravno tako pa tudi zjutraj nimam kakšnih večjih preglavic, tako da se res lahko posvečam dojenčku in uživam v zadnjih tednih nosečnosti.




Naja30 -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 13:52:46)

V bistvu si jih nisem barvala, ko sem se poročila sem si samo nekaj pramenov dala naredit. No, sej to je to, a ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ti bo pa vsaka rekla drugače. Sama se moraš odločit, ker enim je to larifari, enim pa ni.




meta21 -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 13:57:28)

Prameni so rešitev, če te skrbi, ker se delajo na folijo in pride minimalno ali nič barve na lasišče. pušenjak pravi, da se vse kemikalije že zdavnaj razgradijo preden pridejo po telesu do bejbija.
Moja frizerka se je temu vprašanju samo nasmejala, ker je do 8. meseca delala in vsak dan barvala lase drugim (in občasno tudi sebi) ter bila tako nenehno v stiku s kemikalijami. Zdaj ima zdravo 4 mesece staro punčko.

Sprosti se, uživaj v nosečnosti in živi kot do slej (samo malo bolj se daj razvajat)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!




Majuska -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 14:12:11)

Mrka, jaz sem se pobarvala brez problemov, ker že ves čas uporabljam barvo na zeliščni bazi. Colore Di Erbe nima ne resorcina ne amoniaka, ki sta ponavadi v klasičnih barvah za lase. Tudi frizerka se je strinjala, da ne moremo nič škoditi.




tatly -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 14:19:09)

jaz sem se barvala enkrat med nosecnostjo in mi zal barva ni prijela niti malo




petra *k -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 15:49:41)

jaz pa glede na to,da mam svetle lase,sem se tudi ponavadi barvala v blont. edina sprememba je da mi ne da belila, ki mi ga je pred nosečnostjo vedno dajala. barvam pa se redno, oz pač na vsaka 2 meseca, tak da sem bla zaj že 3krat, pa še v začetku septembra enkrat grem. čim manj komplicirati!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




glen -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 15:55:47)

v 1. noseč.sem si jih in tudi sedaj si jih bom, samo počakam da minejo slabosti,ker me že misel na barvanje spravi skoraj do[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




_sanja_* -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (28.8.2008 18:37:32)

Tudi jaz sem normalno barvam. Prvič sem se čisto na začetku, ko sem bila noseča kakšna 2 meseca, nato sem si čez nekaj časa dala naredit pramene, zdaj sem se pa spet prebarvala, ker sem se naveličala bit blond. Je pa res, da je nekam čudno prijela barva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Barbara33 -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (29.8.2008 12:01:34)

To vprašanje sem postavila, ko sem bila na nuhalni pri dr. Strahovi - takrat jo je sicer nadomeščala Geršakova (mimogrede - bila je super), ki je rekla, da se popolnoma brez zadržkov lahko pobarvam, saj je to veljalo včasih, ko so bile barve čisto drugačne.




NaTaŠa* -> RE: BARVANJE LAS V NOSEČNOSTI (30.8.2008 14:46:33)

Nevem zakaj se ne bi smela barvati med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]? Ti jaz povem da ni to nč narobe. Piše in pravijo tudi da ni dobro med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] biti dolgo za računalnikom. Ja pajade, pa kaj še. Na koncu si bojo zmisli da tud na WC ne boš smela. Nehajte preveč pretiravat. Delaj po občutku. Jest sm se celo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] barvala, sem si pa tudi dala lase razbelt k je še bolj škodljivo je več kisline pa ni bilo nič narobe. Tako da punce-dame pejte se barvat, da ne bote po svet hodile sive.

MORTE BIT LEPE [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], TAKO BOJO VAŠI NAJDRAŽJI NAJBOLJ PONOSNI NA VAS.

LP

pa-pa




Stran: [1]