momacus -> RE: mamice iz Obale 2009 (17.11.2009 19:13:58)
|
čer. a ma tako ,belen, jaz pa sem mislila da šetaš po izoli [sm=smiley36.gif] danny ma ne da revčka peče zgaga ajajajaj ma bužec on .... Še nekaj domačih nasvetov, kako lahko pomagamo dojenčku z GER: - dojenček naj bo v pokončnem položaju vsaj še 30 minut po hranjenju - dojenček naj se doji pogosteje in naj poje manjše količine - po vsakem podoju poskrbite, da bo podrl kupček - pazite, da plenička ni preveč zategnjena - ne dodajajte čaja - ležišče, na katerem leži otrok naj ima privzdignjeno vzglavje (do 30°) - dojenčka čimveč nosite v naročju ali slingu, tako da bo kar najmanj jokal. Kadar dojenčki jokajo, je refluks še bolj izrazit. Če nosite dojenčka v slingu - zibanje in dotikanje z materjo pripomore k pospeševanju prebave (kot neke vrste masaža) - dobra novica je, da večina otrok preraste GER nekje med sedmim in osmim mesecem, verjetno tudi zato, ker so takrat večji del dneva v bolj pokončnem položaju in naravna sila gravitacije zadržuje hrano na dnu želodčka. - za otroke z GERom priporočajo, da jih polagate spat delno na levi bok in trebušček (prej se posvetujte z zdravnikom!), podložen s primerno podlogo, da se ne prekucne - zelo pazite, da se bo dojil v pravilnem položaju in čimbolj pokonci. Med podoji sproti podirajte kupček - za podiranje kupčka dojenčka dvigujte res zelo nežno in počasi, ne sunkovito! - poskušajte dojiti čimdalj na prvi strani, da bo dojenček zagotovo dobila tudi zadnje mleko. ma kaj še dve pupi sta se rodili uuuuu kolko ljubic za mojega sinčka [sm=bravo.gif] teyči važno da je pasalo in da mali rase. jaz pa ne dojim že doooolgo časa, meni so zrasle bolj za okras [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|