RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


gagi86 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 8:42:20)

napiše ti da da si preboleval in da še preboevaš raspi.infe.zaradi slabih stan.razmer prvo kot prvo za odrasle je zastonj drugo kot drugo za otroke se plača 23eurov zameno za kaj ti dobiš stan.če pa nimaš potrdil pa nimaš šans da dobiš neprofitno stan.




Anonimen -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 8:47:02)

Joj a lahko men ena razloži kako je s temi neprofitnimi stanovanji...
Kakšne so omejitve, kdo se lahko prijavi, kam se je treba prijavit,
pa kolk potem znaša najemnina itd...???
Že večkrat sem slišala zanje pa nimam pojma, ker kogar vprašam vsak reče da ne ve.




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 9:06:24)

IZVIRNO SPOROČILO: gagi86
največ ti prinesejo potrdila od zdravnikov in če jih imaš si zihr v dokončni prednostni listi

Ne drži. Ko smo mi kandidirali, smo dali tako potrdilo za mamo, da je srčna bolnica, kakor potrdilo za sina, da je otrok s PP, pa smo bili na 400-tem mestu (stanovanj je bilo 100, kandidatov pa 1000).
ni res da ti dajo staro stan.dajo ti ga v primeru če rabiš nujno streho nad glavo in še to je treba jit osebno gor da se zmeniš!

Tudi ne drži. Nikjer ni z zakonom zahtevano, da dobiš novo stanovanje, temveč samo, da dobiš stanovanje, ki je po kvadraturi primerno za število družinskih članov. Novogradnje zadnja leta sicer so in največ prosilcev, ki uspejo, res dobi nova stanovanja, poznam pa osebno dve ženski oz. družini, ki so dobili preko razpisa stara stanovanja (ena na Steletovi v Štepanjskem naselju, ena pa na Poljanski, vendar ne v novogradnjah, temveč v starem bloku zraven).
kerensa naslednič k boš kandiderala pa daj da si brez stan.in da se seliš iz prijatelja do prijatelja in če vas je pet pojdite vsi po zdrav.potrdila pa upam da ti bo potem uspelo pa srečno!če bi rabl kako pmoč pa piši

Jaz ne bom nikoli več kandidrala. Preveč so se mi zamerili, preveč goljufij sem videla in preveč rada sem samostojna.




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 9:09:00)

IZVIRNO SPOROČILO: tedy
Joj a lahko men ena razloži kako je s temi neprofitnimi stanovanji...
Kakšne so omejitve, kdo se lahko prijavi, kam se je treba prijavit,
pa kolk potem znaša najemnina itd...???
Že večkrat sem slišala zanje pa nimam pojma, ker kogar vprašam vsak reče da ne ve.

Največ boš izvedela, če v Google" vpišeš "JSS MOL" in potem na njihovi strani klikneš na zadnji razpis, kjer so objavljeni razpisni pogoji.
Prijavi se lahko vsakdo, tudi predsednik države, ampak na vsakem razpisu pa stanovanje dobi cca. 10% prijavljenih
.




gagi86 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 10:20:04)

pa a se probal dat da ste brez stan.k če daš da iamš stan.se ti takoj odštejejo pike za otroka s pp ne vem kako so točke zato raje probite z kakimi ras.inf.ali kako asmo in more biti navedeno da so to posledica slabih stan.razmer morš dobit tako dobro ref.da ti pove kako pa kaj  za zdrav.potrdila in kaj naj v vjih piše in naj navedeš da nimaš stan.!ne obupat če dobijo san.bogataši ki ga ne rabijo zakaj ga tudi drugi nebi 




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 10:23:31)

IZVIRNO SPOROČILO: gagi86
pa a se probal dat da ste brez stan.

Ko smo oddali prvič in drugič, smo bili v nujni bivalni enoti, kar pomeni, da se šteje, kot da smo bili brez stanovanja, pa nam tudi te točke niso pomagale.
Od takrat dalje smo pa vedno v uradnem in registriranem tržnem najemu (nikoli na črno) in ta možnost odpade. Pa tudi raje sem brez neprofitnega stanovanja, kakor, da dobim inšpekcijsko kaz
en.




gagi86 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 10:32:22)

zdej ti neznam razložiti zakaj so vas zavrnili!čeprav imaš stan.in si podnajemnica kakor sm razbrala nevem niti koliko je vaš presežek pri dohodki in koliko znaša najemnina!pa še vprašanje kako odajate vlogo kot družina ali kako drugače?ali ste pomislili na listo a z udeležbo ki imate potem čez pet let možnost odkupa stan.?




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 10:38:10)

Izviseli smo zato, ker je bilo med prosilci kljub našim slabim razmeram še 400 ljudi oz. družin, ki so imele (vsaj uradno) še slabše razmere. Preprosto.
Takrat, ko smo bili v nujni bivalni enoti, presežka pri dohodku ni bilo nobenega (bili smo še celo krepko pod cenzusom), kasneje pa, ko sva bila oba z g. Možem zaposlena, pa sva bila sicer še vedno pod cenzusom, vendar smo imeli najeto preveliko (za njihova merila, seveda) stanovanje. Danes, ko ima g. Mož 1.200€ plače in ko imamo primerno stanovanje, sploh ne pridemo blizu, pa še "samo" 2 otroka imamo. Ne pade mi na kraj pameti, da bi imela še enega otroka samo zato, da bi pa mogoče čez nekaj let dobila stanovanje, ki tako ali tako ne bi bilo moje, ampak bi bila tudi samo najemnica, kakor sem sedaj.
Vlogo smo vedno oddajali kot družina in se nikoli nismo švercali preko ničesar. Smo igrali na poštenje in izviseli. Lagala za državno stanovanje ne bom. Se mi ne splača.
Za A listo smo pa razmišljali, ja, vendar si trenutno ne moremo privoščiti kredita za tistih 10%, kolikor je treba takoj plačati, prihranjenega nimamo nič, izposoditi si pa nimamo kje (niti si najbrž ne bi hoteli
).




gagi86 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (9.4.2010 12:57:02)

zdaj naj bi bil raspis v mesec juniju ali juliju!probi dobit zdrav.potrdila da vam piše da zbolevate za rasp.inf.in da je to posledica slabih stan.razmer ker če ne piše da je zaradi stan.razmer se potrdila ne štejejo,s potrdili dobite dodatnih 280točk!če sta s partnarjem mlajša od 30.let ali vsaj eden od vaju poji iskat potrdilo na matično enoto!ne rabiš tretjega otroka in nobedn ti tega ne more reč da imej še enega!res če bote vlagali čim več potrdil tem več bo točk!ali ste vi tudi zaposleni glede na to da ste napisali da imate otroka s pp?




Majuska -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (15.4.2010 8:32:48)

JSS je napisal, da bo naslednji razpis v prvi polovici leta ... kolikor vem, morajo najprej zdajšnji razpis spraviti čez - mi pa še vedno nimamo nobenih informacij o tem, kje bomo dobili stanovanje, koliko kvadrature nam pripada, skratka - NIČ še ne vemo!!! Ma kera žalost, kako nas nategujejo no ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




gagi86 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (17.4.2010 22:41:23)

ne vem kateri si na listi(števika)!več ali manj jih bo dobilo v celovških dvorih!zdej odvisno koliko članska družina ste?3-članska od 45 pa do 55,čtiričlanska 55 pa do 65,pet člansa od65 pa do 75,....................




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (19.4.2010 5:56:33)

IZVIRNO SPOROČILO: gagi86
probi dobit zdrav.potrdila da vam piše da zbolevate za rasp.inf.in da je to posledica slabih stan.razmer ker če ne piše da je zaradi stan.razmer se potrdila ne štejejo,s potrdili dobite dodatnih 280točk!

Razpisne pogoje (in finte okrog njih) po 10-ih letih izkušenj z JSS-MOL znam na pamet, do takšnega potrdila pa ne moremo priti. Kot prvo zato, ker smo vsi štirje zdravi (edino starejši sin je otrok s PP), kot drugo pa zato, ker imamo primerno stanovanje (nič ni narobe z njim).
če sta s partnarjem mlajša od 30.let ali vsaj eden od vaju poji iskat potrdilo na matično enoto!

Sploh ni treba iti na UE - saj so dovolj rojstni podatki. Jaz sem stara 31 let, g. Mož pa 35 let. Ko sem prvič oddajala vlogo za stanovanje, sem bila stara 18 let. In zadnjič, ko sem bila stara 28 let. Nič ni pomagalo. Pri svojih razmerah ne morem konkurirati Ciganom s Koželjeve ulice ali ljudem, ki izkazujejo njim podobno stanje oz. razmere. In, verjemi, niti nimam želje po tem.
ne rabiš tretjega otroka in nobedn ti tega ne more reč da imej še enega!

To mi je kristalno jasno, vendar vedi, da poleg premajhne kvadrature največ točk prinesejo otroci. Mi, v dovolj velikem stanovanju, z eno nadpovprečno plačo in s "samo" dvema otrokoma nimamo možnosti proti družinam s tremi ali več otroci, kjer je po možnosti še kdo bolan, starša oba brezposlena, stiskajo se pa v garsonjeri. Mi se ne bomo selili v vlažno, kletno garsonjero za nekaj let sam zato, da bi pa potem mogoče dobili stanovanje.
ali ste vi tudi zaposleni glede na to da ste napisali da imate otroka s pp?

Ne me vikat' [sm=smiley1.gif]. Jaz nisem zaposlena od lanskega avgusta (vendar to nima nobene zveze s stanovanjem), g. Mož ima pa nadpovprečno plačo. Moj starejši sin je klasificiram kot otrok s PP, vendar je "samo" hiperaktivnež z disleksijo. Je fizično in psihično zdrav in njegovi PP nimata nobene zveze s stanovanjskimi razmerami.
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska
mi pa še vedno nimamo nobenih informacij o tem, kje bomo dobili stanovanje, koliko kvadrature nam pripada

Kolikšna kvadratura vam pripada, je zapisano v samem razpisu (glede na število družinskih članov). V normalnih razmerah vam manj, kot toliko, ne smejo dati, ampak glede na to, da je ponavadi stanovanj dovolj (na enem razpisu) samo za cca. 10% prosilcev, to niso normalne razmere in lahko pričakujete odstopanja pri kvadraturi (v plus ali v minus). Pač po načelu - če želiš, vzemi, če ne, bo pa kdo drug. Bo pa res večina stanovanj za zadnji razpis v Celovških dvorih, ja, vendar mislim, da ljudje (na splošno) tam ne bodo zadovoljni.




lumpa6 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (20.4.2010 10:15:44)

IZVIRNO SPOROČILO: gagi86

ne vem kateri si na listi(števika)!več ali manj jih bo dobilo v celovških dvorih!zdej odvisno koliko članska družina ste?3-članska od 45 pa do 55,čtiričlanska 55 pa do 65,pet člansa od65 pa do 75,....................
teh normativou se sploh ne držijo, mi smo dobili 80kvadratou za 7 članou




Majuska -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (20.4.2010 12:34:08)

IZVIRNO SPOROČILO: gagi86

ne vem kateri si na listi(števika)!več ali manj jih bo dobilo v celovških dvorih!zdej odvisno koliko članska družina ste?3-članska od 45 pa do 55,čtiričlanska 55 pa do 65,pet člansa od65 pa do 75,....................


smo na B listi, kar pomeni, da bomo plačali precej jurjev lastne udeležbe. No, ravno danes sem poklicala na JSS in jasno nisem izvedela nič pametnega, razen da komisija počasi obravnava en primer za drugim, ampak najverjetneje bomo res v Celovških dvorih. Sicer pa smo 3-članska družina, mali je star 20 mesecev.

Slišala sem recimo za mlado družino, prav tako kot mi so trije in so dobili stanovanje na Zeleni jami (Šmartinska), mislim da 3-sobotno, 90 kvadratov. Pojma nimam, po kakšnih kriteriji ocenjujejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Celovški dvori pa so silno trapasto razporejeni, ponekod je pol kvadrature terasa, s katero nimaš kaj počet ... ali pa je prostor nefunkcionalno razporejen, ne vem - razpotegnjen hodnik, kjer niti omare ne moreš postavit, otroška soba pa je velika le za eno posteljo in omaro ... in še bi lahko naštevala.

Madona, saj bi rada samo izvedela, kdaj bo stvar realna, da človek lahko malo planira - glede na to, da smo zdaj tudi v najemniškem stanovanju, moramo stanodajalcem dati kak odgovor, do kdaj bomo notri, ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




darja.mark -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (20.4.2010 12:51:50)

Majuska, če ni preveč skrivnost, a sta vi2 oba v službi, kolk velko stanovanje mata v najemu, koliko je najemnina,...me mal zanima kolk šans mamo mi, se bomo letos prijavli. Sicer se zavedam da je težko pretehtat kolk šans maš, ker bog ve kako oni to ocenjujejo in talajo ta stanovanja, ker sem slišala različne zgodbe...kako so eni bogi pa ne dobijo, do tistih ki sploh niso bogi pa so dobili. Isti primeri tukaj s kvadraturami.

lahko mi pa tut na ZS odgovoriš, če ne bi tukaj. Me samo zanima da lah mal primerjam ker mi smo tut trije, mali je star 19 mescev, pa smo tut v najemu.




lumpa6 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (20.4.2010 15:45:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

IZVIRNO SPOROČILO: gagi86

ne vem kateri si na listi(števika)!več ali manj jih bo dobilo v celovških dvorih!zdej odvisno koliko članska družina ste?3-članska od 45 pa do 55,čtiričlanska 55 pa do 65,pet člansa od65 pa do 75,....................


smo na B listi, kar pomeni, da bomo plačali precej jurjev lastne udeležbe. No, ravno danes sem poklicala na JSS in jasno nisem izvedela nič pametnega, razen da komisija počasi obravnava en primer za drugim, ampak najverjetneje bomo res v Celovških dvorih. Sicer pa smo 3-članska družina, mali je star 20 mesecev.

Slišala sem recimo za mlado družino, prav tako kot mi so trije in so dobili stanovanje na Zeleni jami (Šmartinska), mislim da 3-sobotno, 90 kvadratov. Pojma nimam, po kakšnih kriteriji ocenjujejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Celovški dvori pa so silno trapasto razporejeni, ponekod je pol kvadrature terasa, s katero nimaš kaj počet ... ali pa je prostor nefunkcionalno razporejen, ne vem - razpotegnjen hodnik, kjer niti omare ne moreš postavit, otroška soba pa je velika le za eno posteljo in omaro ... in še bi lahko naštevala.

Madona, saj bi rada samo izvedela, kdaj bo stvar realna, da človek lahko malo planira - glede na to, da smo zdaj tudi v najemniškem stanovanju, moramo stanodajalcem dati kak odgovor, do kdaj bomo notri, ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
baje so tista stanovanja ki so namenjena najemnikom jss mol z drugačno razporeditvijo kot tista za prodajo, je pares da je veliko vlage v njih




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (20.4.2010 16:01:24)

V Celovških dvorih naj ne bi bilo nobene vlage (glede na to, da govorimo o novogradnji), je pa res, da so že na TV (ne spomnim se, kje - lahko, da je bila oddaja "Preverjeno", nisem pa 100%-na) kazali napake pri gradnji (ker je bilo - spet! - zgrajeno prehitro, kakor na Mesarski ulici in tam pri Domžalah) in nefunkcionalnost prostorov. Kakor je že napisala Majuska - gromozanske terase, katerih ne bo dovoljeno fiksno zagraditi, kar pomeni, da bodo stanovalci to počeli na črno, saj inšpekcija tako ali tako funkcionira s hitrostjo polža, fasada z detajli pa bo potem izgledala kakor fasade ciganskih barak. Dober primer začetka tega so že bloki v Zeleni jami, mimo katerih se vsakodnevno vozim - vogalni balkoni so gromozanski (še vedno pa prav mini v primerjavi s terasami Celovških dvorov), a ker jih ne smejo zagraditi, se skozi rešetke vidi popolnoma vse. Da o tem, da imajo stanovanjski prostori okna v obliki pokončnega pravokotnika, sploh ne bi. In nekaj podobnega (s funkcionalnostjo) je tudi pri stanovanjskih prostorih. Postavitev dodatnih pregradnih sten iz Knaufa (da se pridobi več manjših prostorov in da se potem 2-sobno stanovanje odda kot 4-sobno) doseže samo to, da bo spet preveč ljudi nagnetenih v premajhnih prostorih, stroški s stanovanji (ki bodo, po skupni kvadraturi, še vedno prevelika oz. pol kvadrature ne bo funkcionalne) pa bodo segali v višave, katerih marsikdo ne bo zmogel plačevati.




lumpa6 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (20.4.2010 19:00:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

V Celovških dvorih naj ne bi bilo nobene vlage (glede na to, da govorimo o novogradnji), je pa res, da so že na TV (ne spomnim se, kje - lahko, da je bila oddaja "Preverjeno", nisem pa 100%-na) kazali napake pri gradnji (ker je bilo - spet! - zgrajeno prehitro, kakor na Mesarski ulici in tam pri Domžalah) in nefunkcionalnost prostorov. Kakor je že napisala Majuska - gromozanske terase, katerih ne bo dovoljeno fiksno zagraditi, kar pomeni, da bodo stanovalci to počeli na črno, saj inšpekcija tako ali tako funkcionira s hitrostjo polža, fasada z detajli pa bo potem izgledala kakor fasade ciganskih barak. Dober primer začetka tega so že bloki v Zeleni jami, mimo katerih se vsakodnevno vozim - vogalni balkoni so gromozanski (še vedno pa prav mini v primerjavi s terasami Celovških dvorov), a ker jih ne smejo zagraditi, se skozi rešetke vidi popolnoma vse. Da o tem, da imajo stanovanjski prostori okna v obliki pokončnega pravokotnika, sploh ne bi. In nekaj podobnega (s funkcionalnostjo) je tudi pri stanovanjskih prostorih. Postavitev dodatnih pregradnih sten iz Knaufa (da se pridobi več manjših prostorov in da se potem 2-sobno stanovanje odda kot 4-sobno) doseže samo to, da bo spet preveč ljudi nagnetenih v premajhnih prostorih, stroški s stanovanji (ki bodo, po skupni kvadraturi, še vedno prevelika oz. pol kvadrature ne bo funkcionalne) pa bodo segali v višave, katerih marsikdo ne bo zmogel plačevati.
moj mož je delau tam zato vem, da vlaga je




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (22.4.2010 8:04:48)

IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6
moj mož je delau tam zato vem, da vlaga je

No, če je pa še vlaga tam (poleg vsega ostalega), potem so pa stanovanja (tržna ali neprofitna) krepko pod obljubljenim (in zaračunanim) nadstandardom.




lumpa6 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (22.4.2010 9:05:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6
moj mož je delau tam zato vem, da vlaga je

No, če je pa še vlaga tam (poleg vsega ostalega), potem so pa stanovanja (tržna ali neprofitna) krepko pod obljubljenim (in zaračunanim) nadstandardom.
ja a nisi še slišala kako jim pravijo, titanik, zgoraj bogati spodaj reuni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
moj postavlja dvigala in je po jaških voda, po šinah je pa pozimi iuje stau, tko da vlage je dovolj




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (22.4.2010 9:19:10)

Glede na cene stanovanj - a potem kupcem zaračunajo tudi vodo/vlago v stenah? [sm=smiley1.gif]

Sama živim v 30 let stari socialistični stolpnici in kljub temu, da marsikaj ni novega, je stanje tukaj očitno bistveno boljše, kakor v Celovških dvorih (in v še kakšni novogradnji). Naša pomanjkljivost je sicer zvočna izolacija (katero lahko, vsaj na vratih, popravimo oz. omilimo z oblogo), ampak nimamo pa niti pikice vlage, kar je veliko bolj pomembno. Ja, seveda, z leti so potrebne adaptacije in izboljšave, ampak veliko raje investiram npr. v nova PVC okna, kakor pa v gromozansko teraso.

Ena od RR-ovk je dobila neprofitno stanovanje na Rudniku. V pritličju bloka. Z atrijem. Slišati je čudovito, ampak kaj, ko so jim dali nezazidan atrij (torej samo zemlja pred vrati za izhod), tla pa so (tam je že barjanska podlaga) nagnjena in tako jim voda teče v dnevno sobo. Oz. bi jim tekla, če ne bi oni sami, na lastne stroške in kljub prepovedi Stanovanjskega sklada, položili ploščice. Zdaj jih pa zaradi tega je*ejo. In enako bo v Celovških dvorih zaradi balkonov in teras
.




lumpa6 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (22.4.2010 10:43:40)

bomo vidli kako bo, ena moja prijateljica čaka neprofitno v celovških dvorih in bomo dobili informacije iz prve roke, vlaga je bila pa tudi na poljanski, tam kjer so tudi neprofitna, no mi imamo neprofitno, sej sem zelo vesela, da ga imamo, da ne bi kdo napačno razumeu, so pa seveda pomankljivosti, nimamo kolesarnice, vozička nimaš kje pustit, stene so pa krive da težko omaro postaviš, vlage pa res ni, so pa to starejša stanovanja, pa balkona ni, 




Kerensa* -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (22.4.2010 10:45:57)

Kje pa ste vi dobili stanovanje, če smem...?




gagi86 -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (23.4.2010 23:08:23)

"vlaga v celovškh dvorih,pri novo gradnji!" oprosti samo ne vrjamem da bi bila vlaga ker tam so tudi nadstandarna stan. in tega si nesmejo privoščit pri celovških dvorih napake so res da bile ampak so jih že odpravili beri in kluče že oddali na jssmol! Da bi zadovoljili zahteve JSSMOL, so morali pri Vegradu obstoječa stanovanja predelati, kar pomeni: več sob na manjši kvadraturi ter zmanjšanje kvadrature shramb. Torej vsi, ki čakajo na stanovanja, si lahko oddahnejo. V torek je bilo dokončanih 250 od 419 stanovanj, kolikor jih je kupila Ljubljana. Vsak dan pa naj bi dokončali 20 stanovanj.beri na strani kaj zares ponujajo celovški dvori




Majuska -> RE: Neprofitna stanovanja LJ - imam nekaj vprašanj (25.4.2010 0:19:37)


IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

Majuska, če ni preveč skrivnost, a sta vi2 oba v službi, kolk velko stanovanje mata v najemu, koliko je najemnina,...me mal zanima kolk šans mamo mi, se bomo letos prijavli. Sicer se zavedam da je težko pretehtat kolk šans maš, ker bog ve kako oni to ocenjujejo in talajo ta stanovanja, ker sem slišala različne zgodbe...kako so eni bogi pa ne dobijo, do tistih ki sploh niso bogi pa so dobili. Isti primeri tukaj s kvadraturami.

lahko mi pa tut na ZS odgovoriš, če ne bi tukaj. Me samo zanima da lah mal primerjam ker mi smo tut trije, mali je star 19 mescev, pa smo tut v najemu.



Imaš ZS.

S temi kvadraturami je čuden štos, ki ga ne zastopim ... recimo, mi trenutno živimo v 2-sobotnem stanovanju, 70 m2 v okolici Lj, plačujemo 400 € + stroški.

Računala sem tudi, kakšna bo najemnina v neprofitnem - če recimo dobimo cca 90 m2, bomo plačevali 300 €, kar bi še nekako šlo ... ampak madona, za neprofitno stanovanje se mi to zdi precej [sm=zmeden.gif] al se motim??

Da niti ne pomislim, da je tu še vsa oprema ... tukajšnje stanovanje je bilo večinoma opremljeno, tako da bo treba marsikaj kupiti ...

No ja, upam da kmalu izvemo, kakšno stanovanje nas čaka [sm=smiley1.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>