BOOMER -> RE: Ljubljanske mamice (28.1.2010 10:35:23)
|
eko recept za "TA PONERJENA ČOKO-MOKO" (original by Hare-Hare ) veganska torej brez mleka in jajc i bilo čega životinjskega 50 g rožičevega prahu (v bistvu moka - sam ne od Francka -se dobi npr v Maxiju, lahko pa mirne duše date kakav - rožičii so nadomestek za le-tega ) 50ml vroče vode 1 žlica limoninega soka 150 ml mleka ali sojinega mleka (za gune k bi rade nevegansko) 100g rastlinske margarine (lahko pa maslo) 150 g kristalnega sladkorja (moja verzija je fruktoza - bolj zdravo za bebice ) 200g navadne moke 1/2 žličke sode bikarbone 1 žlička pecilnega 1 žlička vanilijeve esence (lahk strok lah vanili cuker - kar je) metoda - creaming method - v bistvu če delate vegansko, potem penovko v roke pa bo najhitreje, za maslo pa priporočam mixer model - 2 x 20cm okrogel (pomembno - masa se dli v 2 dela!) temperatura - 180 C pečenje - vsak po 20min (+5min, če je testirni zobotrebec moker) Rožičev prah zaliješ z vročo vodo in raztopiš. Pustiš da se malo ohladi. Zmešaš mleko in limonin sok ter pustiš da se sesiri (zakrkne kakorkoli že). Medtem margarino in sladkor stepaš dokler ne postane penasto in lahko (light&fluffy- zračno in mehko? ...mah nekaj se pač zgubi v prevodu). Moko preseješ (jaz nisem a vseeno rata) s pecilnim praškom in sodo. Opcijsko dodaš še ščepec soli. Vmešaš moko v margarino, izmenično skupaj z sesirjenim mlekom. Na koncu domešaš še stopljeni rožičev prah. Dobro premešaš. Mešanica je temno rjave barve, rahlo gumijasta - vlečljiva na pogled. Podobno tekoča ko za kako pijano nevesto (malce manj). No potem polovico testa preliješ v pekač. Jaz osebno sem dala na peki papir je bolj praktično. Pečeš 20min na 180 (+5 če je zobotrebec moker). Vzameš ven in pustiš v modelu še 10min. Nato vzameš ven in pustiš pred uporabo da se popolnoma ohladi. Zdej pa fila - ponarejeni custard: 2 žlici koruzne moke 300ml mleka ali sojinega mleka ali kateregakoli mleka (fino je, da je npr. soja drink vanilija, da ne rabiš ful ubijat vonja po moki ) 50g nesoljenega masla ali rastlinske margarine 50g sladkorja (jaz dam polovično dozo fruktoze - 25g - da ni presladko) zvrhana žlica vanilijeve esence (al pa cukra mal cimeta al kardamom - da dobi prijeten vonj ) 3 žlice hladnega mleka zmešaš z 2 žlicama moke. Medtem zavreš preostalo mleko (počasi). Dodaš maslo in počakaš da se stopi (mešaj baby mešaj). Dodaš sladkor (i opet mešaj). Na koncu zvrneš notri še moknato mešanico in kuhaš dokler se ne zgosti (traja kako minutko dve, če dlje - po želji). Pustiš da se malo shladi, preden namažeš. Če hočeš dodat okus - vmešaj čokolado, kakav sadje, bilo što! Dela tudi s sadnim sokom zadeva. Moje sem namazala s to kremo pa gor dala banane v šnitah pokapane s limoninim sokom ter za glazuro naredila pomarančni icing (sok pomaranče+cukr v prahu). eko in to je to. aha moja se špila v postlci po 2h spanja se javim potlej ja pa včeri je blo zakon, je treba kdaj ponovit (brez denarnice, ker sem zmaksimirala account[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]v odhajanju seveda) pa seveda lsica - bom še kdaj kej spekla, za sabi moram vedno kej met za glodat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]pa za take poskuševalce tud ni problem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] mami je hiper (spanec dela čudeže )
|
|
|
|