Kasija -> RE: Z-majčki 2009 - 6. del (12.11.2009 15:27:33)
|
šivilja pozdravljena! k.tja moj prvi je nespalni tip za ponoret. drugi - gal je pa spalni otrok. tako da morda uspe ena spalka v tretje zate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. jaz bi imela tretjega, še raje pa tretjo. ampak še vsaj kaki dve leti premora vmes. obroki itak bo do 1. leta moral vse jest in to isto hrano kot mi. kaj pa potem ko je moj prvi moral pri 11. mesecih v vrtec? tam so jedli skofraj vse. pa je takoj začel sam pit in zelo kmalu sam jest. flaska ne, ni treba ves čas ujčkat. samo da veš, da se res ustraši. poskusi jo zamotit ali odlagat tako, da te vidi in jo pač potolaži. itak mora ugotovit, da je ločena od tebe, saj sicer se ne bi razvijala naprej. otrok v prvem letu razvija osnovni občutek varnosti. če se starši odzivajo na otroka, razvije občutek varnosti. če ga zanemarjajo ali kaj podobno groznega, razvije občutek nevarnosti. na začetku naj bi otrok mislil, da je z materjo eno oziroma ne ve, da je ločen od nje. ko to ugotovi, se ustraši. takrat potrebuje vedenje, da bo mati oz. nekdo prišel, če bo jokal - žejen, lačen, utrujen, karkoli - in ga potolažil. to spet vzpostavi njegov občutek, da je varen. a sem to razumljivo povedala' mah, sicer pa enkrat debata v živo. sploh me pa zanima, kako so sploh ugotovili kako se počuti dojenček? čeprav zveni logično vsaj meni tole.
|
|
|
|