Jutri je zame odločilen dan:( (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mika -> Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 18:49:14)

Ker je recesija močno zajela tudi naše podjetje, bodo jutri odločalo kdo ostane in kdo gre. Glede na to, da so mi zadnje tri mesece podaljševali pogodbo za en mesec, sem se nekako sprijaznila, da sem med tistimi, ki gredo.

Ker se bliža konec meseca sem kadrovsko vprašala, če že ve, kaj bo z mano in mi je rekla, da ji je direktor rekel, da bodo jutri odločali, kdo gre na čakanje do pomladi. Nisem bila nič pretresena ali kakorkoli živčna, ko čez dve min. pride moj šef in pravi, da ge na dopust. Cel dan ni nič rekel, pa sva bila skoz b kontaktu. Očitno se je odločil šele takrat, ko je izvedel, da bo moral reč kdo od naju s sodelavcem ostane.Jutri, ko bi se moral izjasnit, ga ne bo. To me je pa tako prizadelo, da sem se komaj zadržala, da se nisem razjokala. Vse je prepustil drugim. Ta mesec sem dobila za narisat načrte projektov, ki se bodo delali vse do poletja. Se pravi, da si je zazihral, da bo vse narejeno, ker od mojega sodelavca ni nič. Res nič...ništa...totalna nula. V tem oddelku je itak dovolj samo eden, sam so pač zaradi določenih vez tud njega zaposlili. In ker je dobil takoj za nedloločen čas, se mu je je*balo za delo. Vse dolžnosti, ki jih je dobil, je tako fino spalamudil, da ima gužvo, da so delo dobili drugi.

Tolaži me misel, da vsi, res vsi vedo, da sem dala vse od sebe, da sem vse projekte speljala jaz.  tud direktor je na zadnjem sestanku spraševal, kaj dela sploh moj sodelavec in sem dobila občutek, da ga je šef zagovarjal.

Mogoče bi bolje prišla skoz, če bi ga ogovarjala okrog in se drla kako gužvo imam, tako kot počne to on.

Kakorkoli, pričakujem odpoved oz. ne podaljšanje pogodbe, nisem si pa mislila, da mi bo šef obrnil hrbet. Tudi prav, bom že preživela.

Upam samo, da bom jutri novico sprejela brez solz.

Pa še to, če katera ve...glede nato, da se men izteče pogodba grem kot brezposelna na zavod, a ne ? ne morem it na čakanje?





alička -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:18:11)

Sori ne zadnje vprašanje ne vem odgovora.
Nimam tudi nič pametnega za povedat, samo en [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] zate.




Šarki -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:19:48)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] veliko sreče




Gina -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:21:02)

O, mika, hudo mi je, da moraš takole čakat kaj bo s tabo, a bo al ne bo.... Drugače pa vidim, da časi so taki, da daaaaleč najboljše v službah sploh ne pridejo tisti, ki so pridni in marljivi in ki res dobro delajo. Najboljše pridejo skozi tisti, ki lezejo drugim v rit in ves čas na glas razlagajo kaj vse so naredili, čeprav so v glavnem naredili manj kot večina, pa zraven druge v drek porivajo. Naslednje vrste ljudje, ki tudi dobro skozi pridejo so tisti, ki naredijo svoj minimum, toliko da oddelajo kar je že ravno treba, pa čisto nič več, so povsod tiho in gledajo, kako bodo sebi ustregli, da jim ostane energija še za njim ljube reči, pa dom pa hobije. Vsi ostali pa furajo celo firmo naprej, za dodatek pa pokasirajo ves šit, tako od dela, kot tudi od stresanja slabe volje nanje, na koncu so pa še prvi, ki jih odpustijo. Žal je lajf tak. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]Smo še v enem gnilem kapitalizmu, ki pri nas ni niti še od daleč visoko razvit.


Želim ti, da bi našla službo, kjer bi te cenili in ovredotili kot človeka in kot delavca in še ok plačali. Srečno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Nasara88 -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:22:37)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] saj bo... drzim pesti [sm=smiley20.gif]




Arwenko -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:26:01)

Žal mi je Mika, sploh to, kako se posamezni "šefi" obnašajo, niti toliko jajc nimajo, da bi ti v obraz povedali. Tudi moj je julija na tak podel način dobil odpoved, pisno preko vratarke oziroma receptorke, niti ne od svoje šefice.

Daj mi napiši na privat kaj in kje delaš, mislim da si v moji branži, da vidim če kje kaj poznam naokoli, da kdo išče.




Šarki -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:27:48)

aja, mam še eno vprašanje, kaj pa delaš?? lah na zs, sem firbec[sm=smiley4.gif]




Rožica I -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:38:42)

Doživela podobno- zato te razumem [sm=smiley31.gif]! Ni fajn, normalno- je pa dejstvo, da se nekje vrata zapro, da bi se kje drugje odprla..

Jutri pa se z dvignjeno glavo od vseh prijazno poslovi- danes ti, jutri kdo drug; dostikrat celo popolnoma neosebno; škoda živcev in solz...[sm=smiley20.gif]




kalbo -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:47:56)

Ko gre firmi za nohte, se veze in poznanstva razblinijo ko milni mehurček. Pametni šefi in direktorji v takih momentih močno razmislijo koga ZARES rabijo in koga ne. Mutivode, ki odvajajo delo od sebe redko preživijo, tko da se tole men sliši kot da ti ostaneš mutivoda gre, to da glavo gor in pogumno jutri v službo.




TomTaylor -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:50:08)

hej, jz mam pa en kontra filing, nekaj šestemu čutu podobnega - da bo izbral tebe.

Če me pa slučajno čut vara, so pa itak oni na izgubi, saj bodo izbrali delavca kateremu si ti vedno reševala rit, tko da se nič ne sekiraj.

Držim pesti, pa obvezno sporoči![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]




kalbo -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:59:30)


IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

hej, jz mam pa en kontra filing, nekaj šestemu čutu podobnega - da bo izbral tebe.

Če me pa slučajno čut vara, so pa itak oni na izgubi, saj bodo izbrali delavca kateremu si ti vedno reševala rit, tko da se nič ne sekiraj.

Držim pesti, pa obvezno sporoči![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]


Tud jest sem imel tak občutek ob branju posta. Upam da me ne vara. Če pa me, bo pa nekaj dobrega v tem, in sicer to, da bo moral zdaj tvoj sodelavec pokazat kaj zna in ne sam lapat.




katjes -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 19:59:52)

Jaz navijam zate - upam, da bo sposobnost in pridnost zmagala pred vip-om!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




ZARA -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 20:01:24)

Joj, mika, želim da se ti izteče kar najbolje.




Sibil_ -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 20:12:59)

Mika, tudi jaz ti želim najboljše-sicer pa če dobiš odpoved zaradi pomanjkanja dela itn lahko greš na zavod in prejemaš nadomestilo. Tako da vsaj nekaj časa imaš za najt drugo službo.[sm=smiley1.gif]

So pa podobne razmere glede dela in sodelavcev po moje povsod-no, pri nas že, grrr.[sm=hudicek1.gif]

LP,
Sibil RR




Klemy82 -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 20:15:09)

Joj, kar pikice dobim ob takih zgodbah. Se spomnim, ko si pisala o temle sodelavcu tvojem. Če ti bodo res dali nogo, bodo to res kmalu obžalovali, če človek do zdaj ni dal nič od sebe, tudi zdaj ne bo, riti mu pa ne bo noben odnašal. Vseeno upam, da bo šel on na čakanje in da ti podaljšajo, drugače si pa itak zaslužiš službo, kjer bo kdo cenil kar delaš. Tudi mene so fajn zajebali tam, kjer sem delala 2 leti prek servisa, pa se je šefica po zobeh metala pa njena šefinja tudi. Mi na koncu niso dali službe, ker si je direktor čez noč premislil. Pa sem imela pogodbo že sestavljeno. No, nazadnje si je spet premislil in baje me bojo zaposlili, ko gre ena mama v penzijo. Kar bo februarja. Valda iščem službo drugje, temu človeku ne verjamem čisto nič več. Tako da, ja tudi jaz sem se obrisala pod nosom, doma delam kar imam še za fax pa iščem šiht. Če kdo ve za kakšno službo, administracija, trgovina...se priporočam na zs.




Anonimen -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 20:17:53)

mika, držim fige na rokah in nogah, da bo izbral tebe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




blaža -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 20:19:52)

Upam, da te bojo jutri izbrali, če te pa ne bojo, glavo gor in z ponosom odidi. Bodi ponosna nase, ker veš, da si sposobna in bojo oni na izgubi.





CatJa -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 20:25:58)

Vso srečo!




ZmajTolovaj -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 20:27:14)

Če ima šef tri čiste, bo obdržal tebe. Če te ne bo, je budala, ker bo sam sebi pljunil v skledo. Ne vem, kako bo lahko potem še zagovarjal sodelavca, ker se bo točno videlo, kdo je res delal, kdo pa glumi gljivu pa svira k***u. Veze gor al pa dol.
Ti pa glavo gor - očitno ti je nekje namenjene služba s šefom, ki ti bo direkt povedal, kako in kaj. Držim ti pesti!




jakaracman -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 20:29:22)

Tebe bo izbral!!!




mika -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 21:20:56)

Ojoj , iz vaših ust v direktorjeva ušesa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...Hvala vsem za vzpodbudo. Res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Pred očmi se mi vrti cel film od kar sem tukaj v službi.

Kalbo sama bi kot lastnice firme razmišljala popolnoma enako kot ti. In tud direktor se mi zdi tak človek. Njemu že na obrazu piše, da ni pokvarjen. Je pa po drugi strani zelo nepredvidljiv in vprašanje, kaj on vidi kot večjo korist. Al imeti mene oz. nekoga ki svoje delo opravlja al pa imeti nekoga, ki dela ne opravlja, lahko pa zato pridobi kakšno korist, ker ga ima zaposlenega. sam pri tem sodelavcu ne gre več tako, razen če  ne vem vsega.

Sem pa  slučajno dobila info. pa čist drugi poti(skoraj ne verjetni, da bi prišla do mene), da me je hvalil. Potem sem pa dobila pogodbo za en mesec in tako še naslednja dva...pol pa vedi
Na kolegiju je za  nas mlade  rekle, da mu je žal, da smo dober kader, da nas ne bi rad izgubil, zato bi nas dal  na čakanje. Samo sem jaz edina kateri pogodba poteče in najbrž ne morem na čakanje, ampak kar na zavod, kot brezposelna. Da ne omenjam, da mi je takšno pogodbo uredila ena izmed sodelavčevih vez.
Sej tu nas je 90% preko vez prišlo noter. Mene so tud štipendirali, mislim da tudi edino. Ampak take ignorance do dela še menda nihče ni imel kot moj sodelavec

Pa še to...kadrovska mi je danes reklada je šefu rekla da  naj gre do direktorja, da pol sploh ne bi bilo nobenega dvoma...ne, on si je raje roke opral, da se ne bi komu zameril.

arwenko, se ti javim...upam, da mi bo delal ZS

Nasara, če bom v petek kolikotoliko  skulirana, gremo na s S. na en sosedski čvek

Hvala še enkrat vsem...mi je veliko lažje




mika -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 21:29:28)

Klemy, ja to je ta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]sodelavec.  Ampak po tistem rasturu, sem imela mir, sploh ko sva dobila vsak svojo pisarno.

Tudi jaz tebi  želim, da čimprej najdeš službo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




Ana009 -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 21:43:24)

Srecno jutri! Upam, da ostanes.

Drugace pa po izkusnjah vem, da tisti, ki so dobri, pridni in znajo stvari speljat do konca ponavadi imajo svojo firmo in delajo po projektih. Mogoce te pa to caka v prihodnosti! [sm=bravo.gif]




Jelcy -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 22:10:03)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ko gre firmi za nohte, se veze in poznanstva razblinijo ko milni mehurček. Pametni šefi in direktorji v takih momentih močno razmislijo koga ZARES rabijo in koga ne. Mutivode, ki odvajajo delo od sebe redko preživijo, tko da se tole men sliši kot da ti ostaneš mutivoda gre, to da glavo gor in pogumno jutri v službo.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




maya2 -> RE: Jutri je zame odločilen dan:( (25.11.2009 22:46:13)

Držim pesti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>