RE: histeroskopija v lj (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijoSporočilo


nati29 -> RE: histeroskopija v lj (29.12.2009 12:24:18)

Pikicamala, jaz sem šla že v četrtek v službo, drugač se uredu počutim, samo danes sem pa kar malo bolj zakrvavela, sem že čist malo, zdaj ko grem pa na stranišče pa kar priteče, kot pri M, ne vem kaj je zdaj to, M pa tudi še nisem mogla dobit, ker še KT jemlej, ali je vseeno možno? Trebuh me nič ne boli, tako da ne vem, bom mojo G poklicala, ampak saj ne bo vedla. Drugač nisem imela namena iti na pregled, a ti boš šla? Imam pa še 2 tabletki, ampak malo razmišlja, da bi kar malo potegnila.
mihandreja -> RE: histeroskopija v lj (30.12.2009 17:50:21)

Pozdravljen Pikicamala in Nati29!

Prosim vaju, če bi mi lahko pomagali pri nekaterih odgovorih. Glede na to, da sta imeli pred kratkim samo histeroskopijo (brez laparoskopije) bosta verjetno še najbolje vedeli kako in kaj. Tudi jaz bom morala iti na histeroskopsko operacijo. Ker so odgovori, na forumu, zelo različni, si nikakor ne znam opisati celoten postopek histeroskopije.
Naj vama opišem moje "stanje".  V letu 2009 sem imela že 2 spontana splava. Sedaj mi je moja Ginekologinja pri UZ videla majhno pregrado. Ker se nikakor ni mogla odločiti ali bi jo operirala ali ne , me je poslala na UZ pregled še v UKC Maribor, kjer so mi v ponedeljek 28.12. ugotovili pregrado, veliko 7,5 mm. Vem da ni velika, vendar je najverjetnejši vzrok mojih SS, saj sem na vseh testih (kromosomskih od otročka in hormonski testi) imela vse v redu. Danes sem dobila domov ambulantni karton iz bolnice s katerim bom šla k svoji ginekologinji, da mi napiše napotnico za histeroskopijo.
Sedaj pa imam vprašanje:
Ali sta se z napotnico naročili kar preko telefona ali sta se morali še enkrat dobiti z zdravnikom v bolnici, kjer so vama to opravili?
Ali so vama takoj povedali da morata začeti jesti kontracepcijske tablete ali so vama to sporočili naknadno?
Kdaj sta začeli jest in ali so obvezne kontracepcijske tablete, ker jaz jih nisem jedla še nikoli v življenju ?
Ali sta bili obe noter 3 dni?

Oprostita za moje malo daljše sporočilo, ampak me res zanima kako in kaj točno se bo dogajalo.
Hvala, Andreja
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (31.12.2009 8:15:17)

Mihanadreja, ali boš imela operacijo v Lj.? Povsod je malo drugače, v Lj. se moraš po telefonu naročit za UZ pregled, potem pa se po telefonu naročiš tudi za operacijo. Ko pokličeš, da se naročiš na operacijo, ti povejo datum in tudi, kdaj začneš jemati tabletke. Misli, da povsod ne zahtevajo jemanje tabletk, je pa baje fajn, ker imaš tanjšo sluznico in je pregrada lažje vidna, tako da se jo tudi lažje odstrani. Če imaš možnost, ti priporočam prof. Tomaževiča iz stare porodnišnice, je res strokovnjak.
tudi glede tega, koliko časa si v bolnici, imajo čisto različno. V Lj. te prvi dan baje spustijo domov, če res hočeš, ampak jaz sem ostala notri, saj malo bereš, spiš, gledaš TV, pa kar mine. No, saj vsi trije dnevi hitro minejo. Jaz sem šla prvi dan dopoldne malo ven na sendvič in kavo. Jaz sem začela jesti tabletke 21. 10. 2009, ko sem pač dobila zadnjo M, pa sem jih glih nehala jemati. Tako da več kot dva meseca mislim da ni treba jemati.

Če imaš še kakšno vprašanje, pa kar napiši. SREČNO.
lara33 -> RE: histeroskopija v lj (31.12.2009 11:50:46)

Evo moja menstr je danes čist točno prišla. In ker nisem uspela v zadnjem tednu nikogar doklicat, sem danes vzela 1. kontrac tabletko. Upam, da tista gospa, ki jo bom v pon poklicala ne bo preveč huda. Itak sva bli zmenjeni, da pokličem 1. dan januarske menstruacije in mi določi datum za operacijo. 
mihandreja -> RE: histeroskopija v lj (31.12.2009 15:20:48)

Nati29 hvala za odgovor. Operacijo bom imela v MB tako da bom takoj v ponedeljek po praznikih klicala da me naročijo. Upam da bom čimprej na vrsti in da bom potem čimprej tudi zanosila.

Hvala in veselo praznovanje.
pikicamala -> RE: histeroskopija v lj (1.1.2010 20:15:48)

nati29 - če boš še krvavela, pokliči ginekologinjo, da te pogleda. UZ ti bo naredila, da bo videla zakaj krvaviš. jaz pa ne krvavim več, sem pa včeraj malo več sedela, me je pa ful začelo bolet v spodnjem delu trebuha. tako da danes spet pretežno ležim. se kar vleče tole, a?:) pa saj je vredno, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] samo da bo vse vredu zdaj.
javi, kaj ti bo G rekla!
lara33 - ona teta ne sme bit nič huda. fajn je, da si vzela tabletko, ker potem te lahko naročijo kadarkoli v ciklusu. upam, da boš čimprej na vrsti![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
mihaandreja - tudi tebi želim, da boš čimprej na vrsti!

srečno novo leto vsem! da nam prinese tisto kar si vse želimo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka.gif[/image] lp
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (4.1.2010 8:29:30)

Pikicamala, zadnjič sicer nisem dobila moje G, sem pa govorila s sestro, pa je rekla, da pri daljšem jemanju KT, sploh pa pri Stedirim M, se zgodi, da M vseeno nastopi, tako da sem v torek vzela zadnjo tabletko, in dobila normalno M, tako da je to izgleda to. Če bi imela kakšno vnetje, bi me tudi bolelo, pa vročino bi dobila, tako da pomoje je vse vredu. Sedaj pa ne vem, a bi kar takoj probala zanosit, malo me je strah, čakala pa tudi več ne bi :-)
pikicamala -> RE: histeroskopija v lj (4.1.2010 8:51:46)

to je pa res kar smotana situacija. glih nekje vmes si[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. škoda, da nisi vprašala sestre. jaz tudi ne vem kaj bi naredila. to čakanje je res grozno!kaj pa če pokličeš G in vprašaš? še imaš vsaj en teden časa se odločit. če hočeš lahko jaz pokličem sestro S. pa jo vprašam.
jaz pa še sploh nisem dobila M. zgleda, da sem 1 cikel kar preskočila. lp
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (4.1.2010 13:28:35)

Ja, če bi bila res tako dobra in bi jo poklicala, bi ti bila res hvaležna. Katere tabletke pa si ti jemala? Izgleda, da so ti tabletke malo ciklus zmešale. Še enkrat hvala.

pikicamala -> RE: histeroskopija v lj (4.1.2010 16:46:12)

sem poklicala, pa pravi, da je vredu. ti ni treba več čakat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] lp
A.M.O. -> RE: histeroskopija v lj (5.1.2010 13:05:35)

Oj,
me zanima, kako je bilo z vašo M po histeroskopiji - namreč; jaz sem jo imela skupaj z laparoskopijo v začetku novembra. Prvo M sem dobila, ko sem nehala jemati KT - tj. 14 dni po operaciji - naslednje pa ni, pa je že 45 dni.
Je imela katera tako, še posebej prosim tiste, ki imate PCOS...
Hvala, lep dan
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (5.1.2010 14:44:30)

Pikicamala, naj naj najlepša hvala, zelo sem hvaležna. A tvoje M pa še ni?
A.M.O., možno, da ti tabletke malo ciklus zmešajo, ker telo ne dobiva več tistih umetnih hormonov.
pikicamala -> RE: histeroskopija v lj (6.1.2010 10:20:15)

nati29, moje M še kar ni. verjetno sem eno preskočila, tako da čez kake 14 dni bi jo mogla dobit. upam, da bo čimprej prišla (pa da bo to tazadnja)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .ti pa kar veselo na delo, pa da bo čimprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] upam, da se boma obe lahko čimprej prestavile iz tega foruma na drugega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] lp
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (13.1.2010 15:38:23)

Pikicamala, kako pa si ti, te še kaj boli? A si že dobila M? Ja, upam, da se res čimprej prestaviva na drug forum, dost je bilo težav.

pikicamala -> RE: histeroskopija v lj (15.1.2010 9:17:53)

nati29, jaz sem vredu, samo M še pa kar ni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pa ti? vse vredu? lp
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (27.1.2010 13:34:11)

Pikicamala, se dolgo nisem nič oglasila. A si že dobila M? Jaz sedaj čakam že drugo M, niti točno ne vem, kdaj naj bi jo dobila, mogoče je pa sploh ne bom :-)
lara33 -> RE: histeroskopija v lj (27.1.2010 19:25:48)

Oj Nati in Pikicamala. Jz se velikokrat spomnim na vaju in upam, da sta Ok oz. že na kakšni drugi temi :).
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (28.1.2010 12:14:38)

Lara, to je pa lepo. Ne, jaz zaenkrat še nisem na nobenem drugem forumu. A ti si že imela operacijo? Lp
lara33 -> RE: histeroskopija v lj (28.1.2010 20:08:12)

Ne nisem še. Sem dobila datum konec februarja. Tako, da danes začnem jest tadrugo škatlico tablet. Kaj pa so ti rekli- koliko časa moraš počakat z zanositvijo? Koliko časa pa naj ne bi imel spolnih odnosov?
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (1.2.2010 13:56:26)

Lara33, to bo pa kar kmalu. Men so rekli, da naj počakam z odnosi 2 tedna, z zanositvijo pa 1 mesec, po operaciji sem še dva tedna jedla tabletke, nato M, potem pa čez dva tedna kar lahko začneva, tako je svetoval prof. Tomaževič. Prvo M sem že dobila, druge pa ne, test pa tudi negativen, tako da ne vem, ka se ta M igra z mano. Mogoče se mi je ciklus zamešal zaradi tabletk.
pikicamala -> RE: histeroskopija v lj (2.2.2010 9:46:39)

lara33, pri katerem zdravniku?
nati29, jaz sem M dobila ravno tisti dan, ko sem bila zmenjena, da grem na UZ k dr. Tomaževiču.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] samo zagrozit je bilo treba, pa je prišla. upam, da ne boš dobila druge M. koliko dni pa je od zadnje? mene tudi to muči - da ko bo prišel čas za M jo bom pa spet toliko časa čakala. upam, da bo kar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]!.
lp obema
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (3.2.2010 14:25:45)

Pikicamala, no super. Jaz še nisem dobila M, tako da me kar malo heca, pa dokler ne dobim, imam še malo upanja, ... potem pa toliko večje razočaranje. Zadnjo M sem imela nekako od 29 - 31. 12. ne vem točno, ker sem še jedla tabletke, potem pa sploh ne vem, kdaj se je M začela. Ampak zdele bi že sigurno mogla dobit. A ti imaš že konec M? Potem pa veselo na delo.
lara33 -> RE: histeroskopija v lj (3.2.2010 18:30:38)

Ja čakam dr. Tomaževiča. Jz bom glih na dan menstruacije pojedla tazadnjo tableto. Res pa je, da bo to moja druga škatla. No srečno obema, pa čimprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. A imata že kakšnega otroška. Jz imam 3,5 let starega fantka. Je reku dr. Tomaževič, da sem mela pač srečo, da sem ga donosila s pregrado. Naj bi pa imela majhno pregrado.
nati29 -> RE: histeroskopija v lj (4.2.2010 9:58:55)

Lara33, ja jaz imam tudi enega fantka, star je 5 let, moj srček. Tako da sem imela tud jaz izgleda srečo. Jaz sem imela pregrado 2 cm, kar je baje kar veliko glede na majhnost maternice, tako mi je prof. Tomaževič rekel. Tako da je bila pregrada verjetno vzrok dveh splavov.
pikicamala -> RE: histeroskopija v lj (4.2.2010 10:34:47)

jaz pa še nisem imela take sreče, še delam na prvem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. imela sem pa 3 cm pregrado, pa 2 ss. M sem dobila 18.1., tak da še ne vem, če je že [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], upam da je.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
nati, koliko testov si pa že naredila? ti že kar precej zamuja! držim pesti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
lp
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>