Tek, zdrava hrana in dobro počutje (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Vadba po porodu



Sporočilo


ronja1a -> Tek, zdrava hrana in dobro počutje (27.1.2010 12:35:21)

Sem si obljubila, da bom, ko se tale sneg spravi stran, začela tečt. Vabim v ta forum vse, ki bi rade razmigale svoje kosti (ni nujno, da je to ravno tek) in se pripravile na pomlad. Pa bi vam za vztrajnost prav prišla kaka spodbuda, nasvet, pohvala ali brca v rit. Morda hujšate, morda želite ohranjati svojo težo ali preprosto izboljšati počutje in kondicijo po porodu. Zraven si predstavljam še kakšen predlog za dober in zdrav recept ... 




2violina -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (27.1.2010 13:35:13)

Ronja se ti pridružim. Sicer sem na tisti temi ločevalne, ker sem tudi na tej dieti, a sem vsakodnevno aktivna. Doma nimam drugega kot steper (od ponedeljka do petka vsak dan min 1uro), med vikendom si privoščim najmanj enourni sprehod čez drn in strm po svežem zraku.
KO bo vreme lepo bom sigurno tekla in zapregla pecikleto, saj se moram znebiti V E L I K O odvečne navlake, ki se mi je nabrala preko preteklih let.




Mala_Ajda -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (27.1.2010 14:23:34)

Ronja1a [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] da si odprla ta del foruma. Se mi zdi prav tečno, ko tipkljam kako migam itd ostalim, ki jim to ni ravno v veselje, prej v breme. Seveda ne vsem. Nočem pa posiljevat ljudi po nepotrebnem.
Jaz sicer tečem navkljub snegu vendar imam poškodovano nogo in se stanje po luknjastem snegu poslabša, po asfaltu pa tudi ne bi preveč uporabljala. Med tednom sem na žalost na orbitreku in domači fitnes napravi, med vikendom pa tečem na smučeh-skate in če se le da tek po gozdu. Danes po službi grem takoj na tek (opremo imam sabo), potem pa po malega v vrtec.

Kako pa ti tečeš, če seveda ni snega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]?




tinaaja -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (27.1.2010 15:07:14)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] tema! Jaz sem definitivno zagovornik sportanja, zmeraj bolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Trenutno tudi bolj na orbitreku, tek v januarju le 2x, ker sem bolj zmrzljive sorte, al ga pogresam noro in komaj cakam, da se mickeno dvigenjo temperature. Tam okoli nule mi je znosno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

2violina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za tako pridno sportanje. jaz bi tudi cim vec, pa vcasih ni moznosti (obe mali bolni, zvecr pa jaz dol padem)

mala ajda - kok pa ti razdalje teces?




ronja1a -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (27.1.2010 20:47:39)

2violina, pridna. jaz imam doma orbitrek. danes sem šla gor za slabe deset minut. je prišel partner z malim in me zvlekel ven na sonce. slabi dve uri hoje po snegu. no, ni slab izkupiček :-) imam za zdaj v planu čimveč sprehodov, doma pa orbitrek, pol ko bo malo bolje zunaj pa še tek. predvsem bi rada spet večkrat izkusila tisti dober občutek, ko si čist prešvican od vadbe. med nosečnostjo in po njej je bila glavna aktivnost sprehodi (vozičkanje), zdaj pa bi rada malo bolj intenzivno...

Mala_Ajda, a ti pa kr zdaj tečeš? Sem zadnjič videla eno punco, ki je tekla mimo nas na sprehodu. meni se je pa že tko drselo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zadnja cca tri, štiri leta sem bolj malo tekla, prej pa sem imela obdobja ko sem vsak dan ali pa dvakrat, trikrat na teden. občasno tudi plavanje, aerobika, fitnes, smučanje.... skratka malo mešano. zdej imam pa nov iziv, ker imam malega, tko da ne morem kar ven skočit, ampak se bom morala za varstvo menit :-) no, pa tudi to računam, da bom šla kdaj z njim z vozičkom.

tinaaja welcome! zate itak vem, da si navdušena kolesarka in tekačica :-)





ronja1a -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (27.1.2010 21:04:21)

No pa še to. Danes mi je uspel en simpl, a prav okusen beljakovinsko-zelenjavni poskus v kuhinji - omleta s kumarami (če ste na ločevalni ali montignacu, bo prišel v poštev):

1 kumara
2 jajci
10 dag nemastnega sira
kocka kokosove maščobe
zelišča (petršilj, koromač - zelenje)
poper, sol


Na koščke zrezano olupljeno kumaro popražiš na kokosovi maščobi (seveda lahko uporabiš tudi olje ali maslo). Dodaš zelišča (po svojem okusu). Ko se kumara zmehča, dodaš jajce, v katerega si zmešal sol in poper. Malo preden je pečeno, potreseš z naribanim sirom, počakaš, da se stopi in jed je pripravljena. Dober tek!




nebo -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (28.1.2010 7:16:03)

Bravo za gibanje[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]sama sem velika zagovornica športa in že dobre 4 mesece doma kolesarim, skoraj vsak dan. Začela z 20 minutami nadaljevala s 30, danes pa 30 minut kolesa, 20 minut vaj na moči in še 15 minut kolesa, pa seveda celulitne hlače gor, da se orng spotim....grem pa sedaj februarja in marca na fitnes, da pridem še malo na tekaške steze in orbitrek, potem pa v naravo tekat.

Pred nosečnostko sem veliko tekla in še več kolesarila in kg so bili super, sedaj pa se spopadam z odvečnimi 10 kg in sem 6 mesecev po rosjtvu mojega drugega [sm=duda.gif][sm=duda.gif]. Sem pa zasvojenka s sladkim, tako, da verjetno, če se ne bi gibala, bi me razmeslo. No, sem pa vseeno shujšala do sedaj v 6 mesecih 10 kg....tako, da počasi se daleč pride...

Sem za tek in me zanima če je katera iz MB, greva skupaj tekat....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Anonimen -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (28.1.2010 7:21:22)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  bravo za otrprtje te teme

jz bom tud sem rekla začela tečt ko se malo otopli in se tale sneg spravi iz zemlje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  bom mela pa dober začetek ker bom morala hčer vozit v 2km oddaljen vrtec tako da bom hodila peš nazaj pa tekla tako da upam da grejo stran te hudičeve navlake ki so ostale od obeh porodov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  ker želim imeti spet raven trebuh in svojih 60kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  drugače se pa že prehrnjujem po montiju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Mala_Ajda -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (28.1.2010 9:04:48)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], da ne bo tema le kaj bomo jedle in česa ne smemo. Mimogrede ronja1a ideja za omleto je dobra, mi bo prišla prav, tako za na hitro, ker imam kar nekaj kumap v skrinji (že ožetih, da ne bo shake ratal namesto omlete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).

Ravno včeraj sem šla tečt, najprej na stadionu, 3 proge so spucal, ker pa tartana ne ljubim preveč, je tudi vzrok, da me bolijo noge, sem hitro zavila v gozd ki je prepreden s stezicami. Včasih je malček ledeno, takrat tečeš ob robu steze ali pa kar po hosti. Ni ne vem kake nevarnosti, oblečena sem bila v kratko švic majico, tanek flis in tekaške pajke za pozimi. Teniske običajne. kapica na glavi mi je bila po 15 min odveč. Tako sem skoristila čas, potem pa sem šla po malega. danes imam uro in pol vrzeli, ker sem prišla že pred 6. v službo in grem s tekaškimi smučmi. Ker nisem najbolj vešča, me bo najbrž hitro zmatralo. Po kakšnih 5 kilometrih. Tek pa ponavadi od 6 kilometrov v tem obdobju, pa do 10, če se mi lušta. Za tek porabim slabo uro.
Če ne morem ven, pa pozno zvečer pade orbitrek, ki pa mi je duhamoren, če lahko berem medtem ko vrtim "pedala" je še kar.




2violina -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (28.1.2010 11:00:22)

Ronja1 omleto sporobam na beljakovinski dan, sicer jo bom pripravila brez sira. Sem premišljevala, da bi dodala  gobe.

Mala Ajda kapo dol pred tvojimi podvigi. Sebe si v tem času ne morem predstavljat, da bi tekla zunaj, mi je steoer doma kar v redu. Obvezno mora biti prižgan TV. Uživam pa ob sprehodih po gozdu čez drn in strm a to lahko počnem le ob vikendih, ko se z dragim odpraviva k hiški. Gradiva namreč daleč od mestnega vrveža na čudovitem gričku. Tam si dan duška in moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kuza.gif[/image] tudi.





ronja1a -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (1.2.2010 8:02:22)

Meni se zaenkrat o teku le sanja. Hm, prav ponavljajoče sanje so že to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Včeraj dobre dve uri gazenja po snegu pa ena ura in pol plesa.  Prejšnje dni pa bolj slabo, sem pa skoz neki okrog skakala. Ste pridne na orbitreku, Mala_Ajda ti pa sploh. Na stadion pa sploh pomislila nisem. Kje pa to tečeš?

Omleta - hm, meni bi šle gobe bolj skupaj z bučkami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tudi sprobano. No, morda pa tudi s kumarami. Imamo različne okuse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

En migajoč teden vam želim!!!




Mala_Ajda -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (1.2.2010 9:12:47)

Ronja saj si se čisto spodobno premigala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], gaženje snega ni mačji kašelj. Saj ni nujno, da bi tekla. Stadion je ob srednji šoli in ga čistijo, lahko pa so tudi ulice, ceste itd. meni je tek po snegu prav fajn, čeni znrznjen ali pa naluknjan (ponavadi ga sama uničim in je ob zmrzali prav tečen za tečt).
Opcija je tudi tek na smučeh, ki ga obožujem. Včeraj sem se preganjala tri ure s sinom, delala sem vaje za izboljšanje tehnike, saj sem začetnik. Na koncu sem tako zgladila sneg, da je bilo prav zoprno. V soboto orbitrek, v petek pa nič, malo joge zvečer, da sem pretegnila hrbtenico.




ronja1a -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (2.2.2010 8:25:35)

minus sam še do konca tedna ....

http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|SI|SI000|LJUBLJANA&metric=1

saj sneg imam rada, samo letos bi pa raje vozičkala ....




2violina -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (2.2.2010 9:38:45)

Sem šla v soboto teč. Katastrofa po 30 minutah sem jo prisopihala domov, sicer nisem bila utrujena sem pa pokašljevala ko nora in še danes me grlo boli.

HB za toplejše vreme, kajti resnično kolmaj čakam na zunanje rekreiranje.




Mala_Ajda -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (4.2.2010 9:02:22)

Kaj je zdaj? Zatišje? Bomo kaj migale ali ne?

A se zmenimo pa naredimo ekipo za DM tek, ki bo najbrž junija? No, to je samo predlog. Mal za motivacijo, če ne drugega, dobiš celo vrečko robe (kozmetične) in lani smo dobili prav dobre tekaške majčke (na žalost zaradi navala ne vse sodelujoče). Letos mi bodo prav prišli umetni nohti za pusta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Ta teden sem se razvajala z jogo, potem mi je dragi masiral tačko, ker imam zategnjene mišice, HB nimam vnete pokostnice (fizioterapija je potrdila, da je bil moj strah ničen), tekla sem na smučeh in včeraj jeah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] sem drsala po vaškem bajerju, ki ima dobrih 8 cm debel led. Sonce, led, smrekice in bori, prav kičasto. Zvečer smo prižgali še bakle in drsali pozno v noč, ki je bila prekratka in danes zeh, se mi spi po jutranji kavi.




2violina -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (4.2.2010 10:37:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda


A se zmenimo pa naredimo ekipo za DM tek, ki bo najbrž junija?



To je moj cilj za letošnje leto.  




pety78 -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (4.2.2010 10:46:58)

IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda


A se zmenimo pa naredimo ekipo za DM tek, ki bo najbrž junija?



To je moj cilj za letošnje leto.  


Se pofočkam![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

S kje pa ste? Ali je katera iz Bistrice pri Tržiču, da bi skupaj tekle?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ronja1a -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (4.2.2010 11:05:22)

A se zmenimo pa naredimo ekipo za DM tek, ki bo najbrž junija?


Super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sem zraven. Do junija bi morala nabrat kondicijo. Sicer pa je tko pri meni: skoraj vsak dan nabašemo malega v nahrbtnik in kake dve ure gazimo po snegu. Drugače pa zaenkrat nič.




tinaaja -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (4.2.2010 20:19:48)

No tko.. kljub ful soncku sem danes ostala doma - nahod me zdeluje, pa neprespane noci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Ampak za jutri pa upam, da bom ze tok imela dihalne poti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] odprte, da bo kaj akcije.
Moj prvi cilj so trojke maja (12km).. DM  tek pa definitivno LJ maraton za zakljucek (udelezbo na LM sem ze 3x prestavila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] - nosecnosti in bolezen).. tko da bo treba kar fino trenirat. temperature so zdaj ze humane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Mala_Ajda -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (5.2.2010 11:04:58)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] koliko nas je za DM tek. Do DM se bomo pa še "namnožile". [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jaz bom šla v nedeljo na Bloški tek, upam, da na kratko progo, vprašanje, če bom prišla do konca, ker je tek na smučeh mal drugačen kakor običajna zadevica. Pa če bo nožica zdržala.

Tinaaja a na trojke greš? Jaz upam, da grem na 28 km, 12 mi je kar malo premalo, vprašanje pa je, če bi me kdo vzel v ekipo, ker bi bila najbrž prepočasna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tinaaja -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (5.2.2010 12:41:09)

Plan je,da grem z mojim + #3 na trojke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 12 km bo kar dober zacetek zame.. Jaz bolj kot ne sanjam o 21 na LM.. morda pa, najprej je treba sanjat, da se pol lahko uresnicijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] dobr tec v nedeljo!




Mala_Ajda -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (8.2.2010 11:32:27)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tinaaja, lepe sanje-mislim na plan, glej, da jih uresničiš, pa še kakšno zraven dodaš.

Včeraj vzdušje na Blokah odlično, pregovorno radodarne babice s potico ob progi, šnopček itd. Po štartu dohitim malo dete-punčkica, se je izkazalo, da je 2 leti starešje od mojega malega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] (torej 7 let in tekmuje na 7 km). Sem se v hipu premislila in zavila namesto na 7, na 20.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Madonca, kam pa pridemo, ko nas tamičkeni šišnejo.
Danes sem pretečenim km primerno zmačkana, musklfibra ni, pijem vodo in gruntam al bi popoldne smučala na alpskih al tekla na smučeh.




Anonimen -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (8.2.2010 11:50:02)

IZVIRNO SPOROČILO: 2violina

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda


A se zmenimo pa naredimo ekipo za DM tek, ki bo najbrž junija?



To je moj cilj za letošnje leto.  


tudi moj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] komaj čakam +5°C, da spet začnem tečt. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tinaaja -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (8.2.2010 17:19:07)

mizantrop - zakaj pa +5? a je kaksen razlog? no jaz sem bolj okoli nule drugace, ampak vsakic ko grem tect v minusu ugotovim, da je tazko samo prvih par minut, dokelr se pljuca ne aklimatizirajo. pa seveda dost se moram oblect. jaz ne morem it samo v tankem windstoperju in majici.
no tko, sem bia pridna, sem sla v zadnjih 4 dneh 3x tect., nisem pretiravala z dolzino, ker sem januarja tekla samo 2x. ampak bo treba podaljsat treninge. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] sem malo gledala plan tekaskih prireditev, ki bi se jih rada udelezila, sem si naredila prvi seznam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] bomo videli, kaj bo ratalo..

mala ajda - v kaksni tehniki teces na smuceh? jaz si bom vejretno obvladala letos opremo.. naslednje leto ne bo € - bo treba stanovanjski problem resevat. kljub temu, da pravijo, da naj bi zacel s klasicno, mene vlece v slide - je hitreje, zdi se mi, da se bolj razmigas... moram najt primerno opremo zase.. bom sla probat oboje, sem nasla ene v preski, ki se mi zdijo fajn.




Mala_Ajda -> RE: Tek, zdrava hrana in dobro počutje (8.2.2010 20:44:22)

Ojej, sem skoraj falila, da je tukaj gor nekaj novega. Sem že z eno nogo na odhodu v klet (trebušnjakiiiiiiii prihajaaaaaaaaaam).
Tinaaja super za tek, jaz sem ga zadnje dni kar zanemarila, malček se bojim, da ne uničim nožice, ki je po obdelavi dobila staro podobo, pokostnica sploh ni vneta, jaz pa sem kar nekaj počivala brez rezultata. Ker je toliko snega, grem raje na smuči, popoldne sem užaljeno ugotovila, da se preveč predira in sem samo capljala po globokem snegu, na smučišče pa se mi ni šlo. Ostala sem pri dveurnem sprehodu skozi gozd, da ne bi bilo prelahko, sva z možem izmenično vlačila malega na saneh. Revež je na koncu kar kinkal, opazila sva šele, ko se je zvrnil v sneg, ko sem zapeljala na krtino.
Za smučanje priporočam skate, pred tednom dni je bil tečaj preko Poleta v LJ, v Preski pa je tudi še nekaj tečajev. Termine najdeš v spotnikoledar.si. Čez 14 dni pa je Poletov tečaj v Ratečah, jaz bom šla še za en dan, da vidim koliko sem napredovala. Z nakup smuči v trgovinah je prepozno-razprodaje, v Preski pa najbrž dobiš kake rabljene oz. ne vem kako si mislila. Vsekakor se ti splača it na tečaj, pa sprobaš kaj ti leži. Pa v trgovini Ponca v Ratečah imaš tudi nekaaj rabljene opreme, jaz imam vse iz druge roke, pa je super roba in ne tako draga.
Drsalno tehniko pa ljubim zato, ker ni nujno, da imam špuro. Lahko smučam tudi povrhu, le, da ni preveč novozapadlega snega.




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>