Popolna molarna nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


Anonimen -> Popolna molarna nosečnost (25.2.2010 23:38:28)

Pozdravljene. Ima katera izkušnje s popolno molarno nosečnostjo [sm=zmeden.gif] Po enem letu sem končno zanosila, histološke preizkave po abraziji pa so pokazale popolno molarno nosečnost. Ker je to dokaj redka oblika nosečniške anomalije, me zanima, če je katera imela s tem izkušnje predvsem pa kako hitro vam je padal hormon bhcg. Moja zadnja meritev je pokazala, da je hormon devet tednov po abraziji še vedno prisoten in ne pada v skladu s pričakovanji. Ginekologinja me je opozorila, da bom verjetno morala dobiti enkraten odmerek citostatikov (oblika kemoterapije) [sm=smiley13.gif]. Trenutno tavam v temi in bi mi resnično kositil kakšen nasvet :)




analucija -> RE: Popolna molarna nosečnost (26.2.2010 8:38:06)

ojej kaj pa to pomeni





veselka -> RE: Popolna molarna nosečnost (26.2.2010 8:55:06)

a to je tisto, ko se mola oblikuje, namesto zarodka, kot nekakšna tumorna tvorba?

je imela ena znanka, njena prva nosečnost, je bilo na koncu vse ok, so jo spremljali. znanega o tem je res ful malo, ker se tolk poredko razvije kaj takega. ne vem pa podrobnosti. po tistem je zdej že 2. noseča in ima zdravo punčko.




Anonimen -> RE: Popolna molarna nosečnost (26.2.2010 10:28:04)

več o tem je v temle članku: http://www.ringaraja.net/clanek/molarna-nosecnost_635.html




Anonimen -> RE: Popolna molarna nosečnost (1.3.2010 13:58:55)

Živijo

tudi jaz sem imela tak izvid (vednar sem vanj podvomila,ko so mi domov poslali genetski izvid plod - ki pa je bil normalen kariotip) mi je pa hormon tudi veliko hitrje padel kot tebi. V roku meseca sem bila na nuli...ja pa tudi padal po pričakovanjih.

srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




Stran: [1]