Stavka javnega sektorja ... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...Sporočilo


Anonimen -> Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 9:49:52)

No pa da malo podebatiramo, ko sem v oni temi o plačah videla, da vas oz. nas je veliko iz javnega sektorja tule ... no skratka stvka naj bi bila ... samo tole zame ni nobena stavka ... ok pri carinikih se pozna, samo tole na raznih območnih izpostavah takih in drugačnih itd. je pa bol ko ne stavka v teoriji (na vratih je listek, delamo pa normalno), praksa je pa nekaj drugega ... in potem ti gre en novinar rečt, da glede na to, da sedaj stavkamo in da ni nobene razlike v učinkovitosti, da kako dejansko potem nikoli nič ne delamo ... ja halooo, če pa dejansko normalno delamo in nimamo nog na mizi ... zdaj pa še grozijo, da bodo za dneve, ko "stavkamo" odtegnili plačo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  ... da bi kar pošizila ... Ma drugače podpiram stavko v tej meri, da se pošteno plača tiste javne delavce, ki so na robu preživetja, ne pa tistih, ki so najbolj glasni ...  no dajmo malo debatirat ...
mojcaziga -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:08:05)

Načeloma bi vse dala višje plače, take za dostojno preživetje. Po drugi strani pa se mi zdi, da so izbrali čisto napačen čas za tole stavko. Razumem, da so jim obljubili odpravo plačnih nesorazmerij,......, ampak če ni kje za vzeti........ V redu, tu pridemo že na drugo temo in sicer na državo kot slabega gospodarja, ampak tu nič ne moremo, vsaj navadni smrtniki ne.
Verjamem, da večina JU delavcev dela, jih je pa veliko, ki ne delajo in jim je delo s strankami španska vas. Potem je en kup vodij oddelkov, ki imajo pod sabo 2 zaposlena ipd.... Mislim ali je res potrebno toliko vodij in ne vem koga še. Tudi socialna varnost je danes zelo pomembna in JU jo je imela in jo ima, medtem ko lahko zaposleni v gospodarstvu o tem samo sanjajo. Tudi plače v gospodarstvu so šle fino navzdol in dvomim, da kdorkoli v teh razmerah upa stavkati.
V moževi firmi, pa je računalniška, so v 2 letih odpustili zaradi poslovnih razlogov skoraj polovico kadra. Preostala polovica, srečna, da službo še ima, opravlja dvojno delo za isto plačo. Kaj so nadure in vsi ostali dodatki?????
Noben, ki pošteno dela si takega odnosa, kot ga izvajajo v današnjih časih lastniki firm, ne zasluži. Ampak kot rečeno, JU si je s to stavko med ljudmi nabrala več sovražnikov kot podpornikov. In mislim, da zardai tega ne bodo dosegli kaj dosti.

lp
kristinaj -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:13:07)

za VSE je kriva država, ki se obnaša zelo negospodarno, s pravilno razporeditvijo denarja bi se dalo marsikaj doseči...
Colt -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:21:49)

Seveda je kriva država. Oz vlada. Ker ne upa konkretno ugriznit v to kislo jabolko. Tako kot vse njene predhodnice. Ker se ve da so lobiji JS tako močni da nihče ne bo popustil. Le kdo bo pa priznal da mu je pravzaprav lepo sedeti na toplem in mehkem, ter da za minimum ali nič dela dobi lepo nagrado in ugodnosti? Žal je¸v ogromnem % tako.

Tretjino javnega sektorja odpustit. Takoj. Ostali dve tretjini pa racionalno prerazporedit. Bi bilo zanimivo videt kako bi se razne kavice, obiskovanje forumov in ostalo mumbojumbo kvazi ''''delo''''zmanjšalo na minimum. JS je pitano prase iz strani GS in v posmeh zdravi kmečki logiki. Je imel Lahhovnik kr prav ko je rekel (v odhajanju) da se 80% JS šlepa na račun tistih 20% ki dejansko delajo. SIcer bi jaz rekel da je procent malce manj alarmanten, pa vseeno je jasno dal vedeti folku malce realnejšo sliko.

No, sedaj pa hitro se prijavit na net in udrihat po meni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (samo raje ne med delovnim časom....hehe)

G
Anonimen -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:22:14)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
V moževi firmi, pa je računalniška, so v 2 letih odpustili zaradi poslovnih razlogov skoraj polovico kadra. Preostala polovica, srečna, da službo še ima, opravlja dvojno delo za isto plačo. Kaj so nadure in vsi ostali dodatki?????

Jah pri nas sta šla pa zdaj 2 v penzijo, njuno delovno mesto se je zaradi varčevanja ukinilo, torej ne bo zamenjave, njuno delo smo si ostali porazdelili in gagamo ko trapasti, saj še svojega dela skoraj ne sfolgamo ... itak so se začeli zaostanki delat ... folk pa piz** kolk smo nesposobni in da samo spat v službo hodimo ... pa btw, tut mi ne poznamo dodatkov, nadure se ne plačajo, jih pa lahko koristiš (do 13 ur al nekaj takega), samo kako jih boš koristil, ko je pa tolk dela, da šefe podpiše koriščenje ur samo če moraš res nekaj nujnega uredit ...
a@n@ -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:22:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Tretjino javnega sektorja odpustit. Takoj. Ostali dve tretjini pa racionalno prerazporedit. Bi bilo zanimivo videt kako bi se razne kavice, obiskovanje forumov in ostalo mumbojumbo kvazi ''delo''zmanjšalo na minimum. JS je pitano prase iz strani GS in v posmeh zdravi kmečki logiki. Je imel Lahhovnik kr prav ko je rekel (v odhajanju) da se 80% JS šlepa na račun tistih 20% ki dejansko delajo. SIcer bi jaz rekel da je procent malce manj alarmanten, pa vseeno je jasno dal vedeti folku malce rwalnejšo sliko.

No, sedaj pa hitro se prijavit na net in udrihat po meni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (samo raje ne med delovnim časom....hehe)

G

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Tebe sem čakala. Podpis pod vsako besedo.
liliana -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:25:33)

O podobnem sem sicer že pred časom pisala, da so plače pri nas v javnem sektorju previsoke in da gospodarstvo tega ne more vzdržati......pa se seveda večina na RR ni strinjala, da so v gospodarstvu mnogo večje plače.......

Zelo zanimiv je tale članek iz Financ.....

http://www.finance.si/290436/Public-enemy-Rekordne-pla%E8e-v-javnem-sektorju

Plače izstopajo tudi v javni upravi
Podatki iz grafa o razmerju plač v javni upravi in zasebnem sektorju povedo, da so bile v Sloveniji plače v javni upravi za 28 odstotkov višje od plač v zasebnem sektorju (glej graf Plača v javni upravi).


[image]http://beta.finance-on.net/pics/cache_d2/d2ceUntitled-3.1285609579.gif[/image]

Omenjeni graf hkrati sporoča, da so imele v dejavnosti javne uprave višje plačno razmerje od naše države Ciper, Bolgarija, Latvija, Litva in Madžarska. Na drugi strani je bilo plačno razmerje v javni upravi veliko nižje v gospodarsko bolj razvitih državah, kot sta Nizozemska in Velika Britanija (za Nemčijo v dejavnosti javne uprave ni podatkov).

Plačni rekorderji v zdravstvu
Podatki iz grafa o plačnem razmerju v zdravstvu in socialnem varstvu kažejo, da je bila Slovenija ob Cipru plačni rekorder tudi v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva, kjer so bile plače za 22 odstotkov višje od plač v zasebnem sektorju (glej graf Plača v zdravstvu in socialnem varstvu).


[image]http://beta.finance-on.net/pics/cache_66/66efUntitled-2.1285609593.gif[/image]

Plačni rekorderji v izobraževanju
Podatki iz grafa o plačnem razmerju v izobraževanju kažejo, da je bila Slovenija takoj za Ciprom plačni rekorder, saj je bila slovenska plača v izobraževanju za 36 odstotkov višja od slovenske plače v zasebnem sektorju (glej graf Plača v izobraževanju).


[image]http://beta.finance-on.net/pics/cache_b2/b234Untitled-1.1285609614.gif[/image]

Narobe plačni svet Slovenije
Mednarodna primerjava plačnih razmerij pokaže, da so v Sloveniji porušena razmerja med plačami v javnem in zasebnem sektorju, in sicer močno v korist javnega sektorja.
Gre za narobe plačni svet v Sloveniji, saj velja v večini prikazanih evropskih državah z različno stopnjo gospodarske razvitosti klasično pravilo kapitalizma o "trade off" med varnostjo in donosnostjo - bolj varna delovna mesta v javnem sektorju so slabše plačana, in nasprotno, manj varna in bolj tvegana delovna mesta v zasebnem sektorju so plačana bolje.
ronja -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:29:30)

Mi ne stavkamo, čeprav smo v principu javni sektor.
Podpiram policaje, ker za 850E z vsemi dodatki tudi jaz ne bi želela delat tega dela, ki vseeno ni ravno varno, pa vsi te kolnejo. Gre se jim pa za bogih 30E.
Ne podpiram zdravnikov, ker nimajo ravno slabih plač in ker vedno izsiljujejo.

colt, pa saj tudi ti obiskuješ forum v službenem času, čeprav si v gospodarstvu, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mojcaziga -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:31:36)

Ja, se strinjam.

Imam kolega, ki je vodja informatikov v JU, pod sabo ima 3 zaposlene. Ima 10 let izkušenj, noter je prišel seveda po VIPu. Moti ga, ker je bolj tajnica kot karkoli drugega in bi z veseljem šel drugam, vendar vztraja zaradi plače, saj bi v računalniških firmah za izobrazbo, ki jo ima in izkušnjami oz. znanjem dobil 1/3 nižjo plačo za intenzivno delo, tudi preko 8 ur dnevno. No, na začetku. Seveda se da v privatnem sektorju iztržiti več, ampak je za to potrebno stalno izobraževanje in delo, delo, delo,.... Poleg tega zdaj dela od 7-15ih, drugje pa bi delal od 8-17ih.
Ni logike....

lp
Colt -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:37:18)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
colt, pa saj tudi ti obiskuješ forum v službenem času, čeprav si v gospodarstvu, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Res? Wrong [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lahko bi ga ja, samo nisem plačan za to. V službi mam redni dostop do neta, pa ga v 11 letih delovne dobe nisem niti enkrat izkoristil za privat namene.
Za razliko od tistih ki so redno po forumih in non stop jamrajo kakšna krivica se jim godi, kolk dela imajo, kolk premalo plačani so itd itd.....

Samo je pa RR svojevrsten fenomen, sem prepričan da bomo v nadaljni debati odkrili da pravzaprav je točno tistih 20% ki jih je Lahovnih pohvalil, očitno na RRu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Colt -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:41:19)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Seveda se da v privatnem sektorju iztržiti več, ampak je za to potrebno stalno izobraževanje in delo, delo, delo,.... Poleg tega zdaj dela od 7-15ih, drugje pa bi delal od 8-17ih.
Ni logike....


Ja, delo delo delo. DOkaj tuja beseda marsikomu. Da pa je treba na koncu šihta dejansko pokazat kaj si naredil, pa je sploh totalno tuje marsikomu.
diana 28 -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 10:43:45)

Imam kolega, ki je vodja informatikov v JU, pod sabo ima 3 zaposlene. Ima 10 let izkušenj, noter je prišel seveda po VIPu. Moti ga, ker je bolj tajnica kot karkoli drugega in bi z veseljem šel drugam, vendar vztraja zaradi plače, saj bi v računalniških firmah za izobrazbo, ki jo ima in izkušnjami oz. znanjem dobil 1/3 nižjo plačo za intenzivno delo, tudi preko 8 ur dnevno. No, na začetku. Seveda se da v privatnem sektorju iztržiti več, ampak je za to potrebno stalno izobraževanje in delo, delo, delo,.... Poleg tega zdaj dela od 7-15ih, drugje pa bi delal od 8-17ih.
Ni logike....


Se zelo strinjam... Pa ne, da bi delal od 8-17h tudi vsako popoldne doma in veliko vikendov gre.....Vsaj tako je pri nas doma, na žalost ...
mojcaziga -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 11:43:32)

IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

Imam kolega, ki je vodja informatikov v JU, pod sabo ima 3 zaposlene. Ima 10 let izkušenj, noter je prišel seveda po VIPu. Moti ga, ker je bolj tajnica kot karkoli drugega in bi z veseljem šel drugam, vendar vztraja zaradi plače, saj bi v računalniških firmah za izobrazbo, ki jo ima in izkušnjami oz. znanjem dobil 1/3 nižjo plačo za intenzivno delo, tudi preko 8 ur dnevno. No, na začetku. Seveda se da v privatnem sektorju iztržiti več, ampak je za to potrebno stalno izobraževanje in delo, delo, delo,.... Poleg tega zdaj dela od 7-15ih, drugje pa bi delal od 8-17ih.
Ni logike....


Se zelo strinjam... Pa ne, da bi delal od 8-17h tudi vsako popoldne doma in veliko vikendov gre.....Vsaj tako je pri nas doma, na žalost ...


Jp, tudi sama včasih pozabim, da smo doma trije. Včasih se zalotiva z mulcem, da si kar sama organizirava popoldneve ali vikende, že čisto avtomatsko, brez moža. No, pa moj ni vodja, delajo pa na projektih, ki morajo biti dokončani v roku. Doma pa ga čaka pregledovanje množice datotek, pa opreme in izpolnjevanje nalogov pa skladiščnih prenosov, da na koncu meseca štima popis opreme,..........

lp
kalbo -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 12:08:36)

Ne me zezat. Prvo kot prvo metat vse javne uslužbence v isti koš je neumnost brez primere in to je Virantovo maslo. Pod drugo pa...a je to stavka, al je to j ljudi, ki te plačujejo v glavo. Naj rečejo, upravne enote ne delajo, stavkamo, ne pa da človek stoji tri ure v vrsti, pol se mu pa uslužbenka na šalterju zareži...gospod, danes stavkamo veste, tega ne delamo...da ponoriš.

Da o DURSu ne govorim.
Sunny Morning -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 12:17:21)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Ne me zezat. Prvo kot prvo metat vse javne uslužbence v isti koš je neumnost brez primere in to je Virantovo maslo.

Zame so javni uslužbenci vsi tisti, ki dobivajo plačo iz državne blagajne. Država nima "sistematizacije delovnih mest" in se meni tale Virantova varianta niti ni zdela tako blesava. Problem je v tem, ker jih je toliko in se potem samo primerjajo med sabo, zdravniki s sodniki, pa zraven skočijo še šolniki...začarani krog. Jih pa glih boli, če je splošna kriza. Če gospodarstvo ne fila blagajne, še tako pametna in gospodarna država/vlada nima iz česa plačat njihovih plačk.
kalbo -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 12:29:16)

Ja, samo eno je, da policaj z 800 EUR plače z vsemi dodatki in nočnimi jamra, da ma premalo, drugo pa, da jamra dekle za šalterjem z enako plačo brez nočnih in dežurstev. Virant je pa vse to zbasal v isti koš. Podobno je še z gasilci, pa vozniki rešilcev, medicinskimi sestrami in podobno. Pri naštetih zelo podpiram stavko in njihove zahteve, drugje pa žal ne.

Sunny Morning -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 12:33:12)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Ja, samo eno je, da policaj z 800 EUR plače z vsemi dodatki in nočnimi jamra, da ma premalo, drugo pa, da jamra dekle za šalterjem z enako plačo brez nočnih in dežurstev. Virant je pa vse to zbasal v isti koš. Podobno je še z gasilci, pa vozniki rešilcev, medicinskimi sestrami in podobno. Pri naštetih zelo podpiram stavko in njihove zahteve, drugje pa žal ne.

Se popolnoma strinjam s tabo ampak potrebno je problem rešit za dlje časa, ker čez 2 meseca se bo pa nekdo drug spomnil, da bi stavkal, ker so policajo dobili povišico, zdaj bi jo pa še oni. Saj pravim ZAČARANI KROG, pa nikoli ne bo za vse prav.

Anonimen -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 12:48:19)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ja, samo eno je, da policaj z 800 EUR plače z vsemi dodatki in nočnimi jamra, da ma premalo, drugo pa, da jamra dekle za šalterjem z enako plačo brez nočnih in dežurstev. Virant je pa vse to zbasal v isti koš. Podobno je še z gasilci, pa vozniki rešilcev, medicinskimi sestrami in podobno. Pri naštetih zelo podpiram stavko in njihove zahteve, drugje pa žal ne.
Podpis. Folk v Sloveniji dejansko sploh ne ve kakšne plače imamo. Z dvigom minimalne plače pa se je vse skupaj samo poslabšalo.
mojčca -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 21:09:51)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ne me zezat. Prvo kot prvo metat vse javne uslužbence v isti koš je neumnost brez primere in to je Virantovo maslo. Pod drugo pa...a je to stavka, al je to j ljudi, ki te plačujejo v glavo. Naj rečejo, upravne enote ne delajo, stavkamo, ne pa da človek stoji tri ure v vrsti, pol se mu pa uslužbenka na šalterju zareži...gospod, danes stavkamo veste, tega ne delamo...da ponoriš.

Da o DURSu ne govorim.


Kalbo, tudi jaz delam na Upravni enot in sicer v sprejemni pisarni. Bi se oglasila prej, pa ne boš verjel, sem delala in sicer od 7.30 pa do 18 (čeprav so uradne ure do 17.30, ko pa sem zaključila delo s strankami pa je bilo treba zaključiti še blagajno in ostale zadeve). Kljub temu, da je kao "stavka"v sprejemni pisarni stranke sprejemamo in jim ne razlagamo, da je stavka. No, priznam pa, da sem si upala privoščiti 40 minut malice, kolikor mi jo pripada. Razni kofetki med delovnim časom pa odpadejo, kavico pijem zjutraj v bližnjem kafiču in sicer od 6.30 do 6.55, potem pa v pisarno in od 7 ure naprej sprejem strank in to do 15. To pomeni, da ob 15.oo uri ne zaključimo, ampak takrat vzamemo ven listke za vrstni red in ljudje, ki čakajo pred pisarno pridejo na vrsto, kljub temu, da je velikokrat ura 15.00 in še več. Uradne ure pa imamo vsak dan (vsaj naša pisarna), tko da "zabušavanja in kofetkanja" pri nas ni, saj bi čudno izgledalo, da je pisarna prazna, jaz pa na kavici. Ja, kavica pade po službi, doma, tko je to.
Anonimen -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 21:28:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Seveda se da v privatnem sektorju iztržiti več, ampak je za to potrebno stalno izobraževanje in delo, delo, delo,.... Poleg tega zdaj dela od 7-15ih, drugje pa bi delal od 8-17ih.
Ni logike....


Ja, delo delo delo. DOkaj tuja beseda marsikomu. Da pa je treba na koncu šihta dejansko pokazat kaj si naredil, pa je sploh totalno tuje marsikomu.Zna bit.

Je šla kolegica iz firme delat v JU in so jo vsi čukasto gledali, kaj toliko dela, če je čisto zmešana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], tako, dobesedno. Ampak je bila tako navajena in tudi sama taka in je enako furala naprej. Samo je bila kot en alien, ki je napačno pristal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Anonimen -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 21:31:01)

IZVIRNO SPOROČILO: njamka

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ja, samo eno je, da policaj z 800 EUR plače z vsemi dodatki in nočnimi jamra, da ma premalo, drugo pa, da jamra dekle za šalterjem z enako plačo brez nočnih in dežurstev. Virant je pa vse to zbasal v isti koš. Podobno je še z gasilci, pa vozniki rešilcev, medicinskimi sestrami in podobno. Pri naštetih zelo podpiram stavko in njihove zahteve, drugje pa žal ne.
Podpis. Folk v Sloveniji dejansko sploh ne ve kakšne plače imamo. Z dvigom minimalne plače pa se je vse skupaj samo poslabšalo.No, jaz podpira tudi tiste za šaltarjem.

Ker birokracija je lahko birokracija---še večja birokaracija---ali pa samo kratek opravek. In tudi sposobne birokrate je treba dobro plačat.

Vendar.
Ob tem nespospobnih in lenih ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

Saj, bv se jezim, itak prežvečena tema.
Colt -> RE: Stavka javnega sektorja ... (29.9.2010 22:36:10)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Je šla kolegica iz firme delat v JU in so jo vsi čukasto gledali, kaj toliko dela, če je čisto zmešana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , tako, dobesedno. Ampak je bila tako navajena in tudi sama taka in je enako furala naprej. Samo je bila kot en alien, ki je napačno pristal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .


Točno o tem govorim. Kar se tiče mene in mojih iskušenj, ogromen procent JU in JS nima niti najmanjše predstave kaj je sploh resno delo. Ko človek pride domov psihično, fizično in intelektualno izčrpan. Se pa hkrati sprašujem kdaj bo delavskemu classu zavrelo in bo marsikdo v sveti jezi vzel '''vile in kramp'' v roke. Včasih imam občutek da bi se to že zdavnaj moralo zgodit.

G
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.9.2010 22:44:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
kalbo -> RE: Stavka javnega sektorja ... (30.9.2010 6:59:19)

IZVIRNO SPOROČILO: mojčca

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ne me zezat. Prvo kot prvo metat vse javne uslužbence v isti koš je neumnost brez primere in to je Virantovo maslo. Pod drugo pa...a je to stavka, al je to j ljudi, ki te plačujejo v glavo. Naj rečejo, upravne enote ne delajo, stavkamo, ne pa da človek stoji tri ure v vrsti, pol se mu pa uslužbenka na šalterju zareži...gospod, danes stavkamo veste, tega ne delamo...da ponoriš.

Da o DURSu ne govorim.


Kalbo, tudi jaz delam na Upravni enot in sicer v sprejemni pisarni. Bi se oglasila prej, pa ne boš verjel, sem delala in sicer od 7.30 pa do 18 (čeprav so uradne ure do 17.30, ko pa sem zaključila delo s strankami pa je bilo treba zaključiti še blagajno in ostale zadeve). Kljub temu, da je kao "stavka"v sprejemni pisarni stranke sprejemamo in jim ne razlagamo, da je stavka. No, priznam pa, da sem si upala privoščiti 40 minut malice, kolikor mi jo pripada. Razni kofetki med delovnim časom pa odpadejo, kavico pijem zjutraj v bližnjem kafiču in sicer od 6.30 do 6.55, potem pa v pisarno in od 7 ure naprej sprejem strank in to do 15. To pomeni, da ob 15.oo uri ne zaključimo, ampak takrat vzamemo ven listke za vrstni red in ljudje, ki čakajo pred pisarno pridejo na vrsto, kljub temu, da je velikokrat ura 15.00 in še več. Uradne ure pa imamo vsak dan (vsaj naša pisarna), tko da "zabušavanja in kofetkanja" pri nas ni, saj bi čudno izgledalo, da je pisarna prazna, jaz pa na kavici. Ja, kavica pade po službi, doma, tko je to.


Odvisno od šefa očitno. Jest vidim marsikje drugačno sliko.
kalbo -> RE: Stavka javnega sektorja ... (30.9.2010 7:43:45)

Me prav zanima, koliko časa bom porabil naslednji teden, da si bom podaljšal vozniško, ki jo moram tako ali tako zaradi diskriminacije podaljševati na deset let, moj tast jo ma pa do 85 leta, pa vidi slabše od mene. Vozniška mi je nujno potrebna za opravljanje mojega dela, delat pa moram, da plačujem ravno te ljudi, zaradi katerih bom bogve koliko časa zapravil na UE. Pahor pa Krebsova ne bosta stala v vrsti, Virant prav tako ne. Zezate v bistvu ljudi, ki vas plačujemo. Stavkajte na način, ki bo Pahorja prizadel.
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>