RE: S koliko eur čez mesec? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Miška85 -> RE: S koliko eur čez mesec? (15.10.2010 11:45:03)

mi smo trije,s tem da sem jaz študent in dobim celih 200 starševskega + otroški dodatek,on pa domov prinese nekje 900 €,če ne bi zidali in urejali mansarde,bi prišli skoz mesec,ampak ne ostane nič,se je že zgodilo da smo 10 dni pred plačo ostali brez €,dobro da nam je takrat tašča pomagala.Meni je takrat ful na psiho udarlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],prav tako plačujeva vse položnice in ostalo,za hrano gre pa zihr med 250 in 300€,upam da potem ko dobim službo malo lažje zadihamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Sandra_26 -> RE: S koliko eur čez mesec? (15.10.2010 11:49:28)

Jaz sem sama, brezposelna s tremi otroki, dve sta v šoli, mali je star 14 mesecev in moram priti skozi mesec z 520 eur. Prav tako moram plačati položnice stroškov ki so vsak mesec med 90-110 eur.
Pride tak mesec da nam že zadnjega zmanjka denarja.
Ampak preživeti moramo, službo si želim, vendar se zaenkrat nič ne kaže. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/img]




maca81 -> RE: S koliko eur čez mesec? (16.10.2010 8:09:50)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Zanima me, koliko porabite, da pridete čez mesec? Mislim vse skupaj- stanovanje, položnice, hrana, nepredvideni stroški, obleke, kozmetika za otroke...


Manj kot imam na razpolago.

Tako je bilo, dokler sem živela od štipendije in tako je pri plači. V osnovi prilagodim želje in potrebe zmožnostim in pri stvareh, ki mi ne pomenijo skoraj nič, ne trošim več kot je nujno potrebno. Potem mi tudi ostane dovolj za tisto, kar mi je všeč in kar želim (stvar osebne preference in izbire).

Tako ima večina ljudi občutek, da imam veliko denarja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , ker si privoščim vse tisto, kar me zelo veseli in takrat tudi z veseljem trošim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Nimam pa nekega apetita hodit po trgovinah in zapravljat v tri dni.

Tudi jaz nekako tako! Se da, pa še ponosna sem na to![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




eva1 -> RE: S koliko eur čez mesec? (16.10.2010 9:16:20)

Ja mi zapravimo ogromno-nas je 5, nekaj je kreditov, nekaj varčevanj brez tega zapravino okoli 1500-1800€(hrano, cunje, čevlji, razvajanja, dejavnosti za otroke..) sicer sem lih prejšni mesec rekla da kupujem samo tisto kar rabimo( ne pa tako ko vsak mesec tamalim kej kupim, pa ni več prostora v omari...) no uglavnem mi je odtalo 300€ na računu, tako da pomoje 500€ zapravim za prazen nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (16.10.2010 13:24:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Sandra_26

Jaz sem sama, brezposelna s tremi otroki, dve sta v šoli, mali je star 14 mesecev in moram priti skozi mesec z 520 eur.


A še to, poleg vsega kar se vam trenutno dogaja? Njihovega očeta ni več?




nananaja -> RE: S koliko eur čez mesec? (16.10.2010 21:55:50)

Tud mi porabimo manj, kot imamo na razpolago. Šmo 4je. Nakazil imamo trenutno okoli 2000€, a sem jaz do januarja dobivala približno 800€ manj, pa je vseeno vedno kaj ostalo, ko smo bili pa še trije, pa sem dobila 1000€ manj. Trenutno ne plačujeno najemnine ali kredita, je pa res, da si bomo morali omisliti temeljito obnovo hiše. A nas ne skrbi.

Naše stanje je zelo podobno milijonarkinemu, vedno izgleda, da imamo dovolj denarja, ker si privoščimo stvari, ki si jih želimo.
Nikoli nimava točno napisano, koliko gre za kakšno stvar, izračune narediva takrat, ko kupujeva kaj velikega, naprimer ko sva kupila drugi avto, pa sedaj, ko bova nardila kopalnico in otroško sobo ter nadstrešek za avto. Torej računava takrat, ko je v igri kredit ali negativno stanje, kar pa zadnje tri leta nisva prakticirala.




Nattoule -> RE: S koliko eur čez mesec? (16.10.2010 22:13:30)

Uh ste ene face!

Mi porabimo cca 1500 na mesec, s tem, da je 500 za najemnino, 250 je poloznic, 350 je hrana in plenice (smo stirje), 120 je za bencin, ostalo pa je slo za dodatne izdatke tipa moj vozniski izpit, registracija avta, pocitnice itd.

Kako nekaterim uspe jest za manj denarja mi je cista uganka. Tudi mi ne kupujemo kruha, jemo vsak dan doma kuhano, ne pijemo sokov, piskoti so za goste.. ampak pri sadju in zelenjavi pa ne sparamo.

Problem je le, da trenutno nasi prihodki ne dopuscajo takih izdatkov, pa mi jih nikakor ne uspe zajezit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




SaMaa -> RE: S koliko eur čez mesec? (17.10.2010 10:26:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan
Zadnjič sem nekje zasledila, da tri članska družina porabi nekje 150 eur na mesec za hrano.




150 eurov za hrano za 3-člansko družino? O, ko bi res dala samo toliko, jaz vsak dan kuham kosilo, nismo neki gurmani in sedaj, ko je sezona, dobim še kaj iz babičinega vrta, toliko dajejo za hrano najrbž tisti, ki kuhajo samo ob vikendih.


Kaj pa potem je ta 3-članska družina? En zrezek trije?
Imam pa prijateljico, ki ga zapravi na mesec 100 EUR za hrano (ravno tako so trije) in imajo res en zrezek oziroma pečenico trije. Največkrat pa je za kosilo jajce in solato. Samo koliko časa pa lahko živiš od tega???

Ne predstavljam si, vendar midva sva zaenkrat še dva in porabiva na mesec cca 250 EUR za hrano+čistila, s tem da imava vso zelenjavo doma. Ne kupujem dragih stvai, vendar manj res še nisem nikoli zapravila.

Je pa  es to, da več kot imaš, več zapraviš. Sploh tile krediti danes so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





nananaja -> RE: S koliko eur čez mesec? (17.10.2010 21:16:16)

Kako nekaterim uspe jest za manj denarja mi je cista uganka. Tudi mi ne kupujemo kruha, jemo vsak dan doma kuhano, ne pijemo sokov, piskoti so za goste.. ampak pri sadju in zelenjavi pa ne sparamo.


Jah ne vem, no, mi ponavadi plačamo merkator od 400 do 450 evrov, od tega moram 100-150 odštet, ker hodimo skupaj s tastom in plačamo s skupno kartico, potem pa on nama da denar. V ta znesek je všteto vse, hrana, kozmetika, čistila, občasno plenice, včasih še kako oblačilo (modiana). Včasih se zgodi, da na kartico kaj kupimo na oddelku gradnje ali tehnike, takrat je račun malo višji, se je pa spustil tudi do 330, kadar nismo imeli nobene ekstra stvari. V ta znesek je skoraj vedno všteta tudi pijača in hrana, ki jo kupimo za praznovanja rojstnih dnevov, ko povabimo moje in moževe družine ter starše.

In kaj jemo? Vsak dan si kuhamo, za vikend smo občasno povabljeni na kosilo, recimo enkrat mesečno jemo zunaj. Kuhamo si juho, glavno jed in solato, kuhamo si tudi enolončice - mesne in zelenjavne. Redno kupujemo jogurte in skute za malice, piškote in sadje  za vmesne prigrizke, kruh kupujemo enkrat do dvakrat tedensko, včasih tudi žemlje. Pijemo filter čaje, cedevito, sirupe za zalivat, ki pa jih nekaj naredimo doma. Sokov pa ne maramo. Nekaj sadja in veliko zelenjave pridelamo doma (živimo v hiši) - s tem pa je kar nekaj dela. Redno si kupimo goveje in svinjsko meso na zalogo in iz tega naslova lahko prištejem nekje 50 evrov k mesečnim izdatkom. Piščanjčje meso občasno pridela mama, pa sem ji tudi to že plačala. Morate pa vedet, da na račun zmrzovanja mesa in zelenjave ter konzerviranja porabimo več energije (imamo varčno skrinjo).
Ima pa mož, ki kuha več od mene, precej dobro mero, zato ne mečemo stran večjih količin hrane, kar se pa da pojest od kosila za večerjo, pa tudi shranimo.

Trenutno hodimo ob torkih v Mercatorju, zato kupujemo skupaj s tastom, da račun znaša čez 50€, če bi morali vsak teden kupiti za 50€ sami, najbrž ne bi šlo, ponavadi mož kupi še tiste 3,4 škatle cigaretov, ki jih rabi za cel teden. Kak teden gremo še v soboto po kruh in kako malenkost. Včasih smo še večkrat obiskali kak diskont, Eurospin, Hofer, zadnje čase zelo malokrat, v Interspar gremo, če kaj vidimo v reklami in slučajno soupada z obiskom kakih trgovin za oblačila in podobno. Plenice smo dolgo kupovali v Muellerju, a ne več redno, tja grem mogoče enkrat mesečno po kak prašek ali kozmetiko.
Če potegnem črto, za hrano ne zapravimo vsak mesec 300€, najbrž tam od 200-250€, če prav nič ne šparamo. Zagotovo lahko rečem, da je tja do 100€ kozmetike, plenic in praškov.
Tak je pač naš način življenja, ki pa bi se ga dalo optimozirat, če bi situacija pokazala, da je to treba!

Nakupovanje nam je prej nujno zlo kot hobi, pa tudi mnenja sem, da več trgovin obereš, več nepotrebnih stvari kupiš.

Ma si bom mogla prov zapisovat začet, kakšni so naši izdatki za kaj, vidim, da si vas mnogo dela precej natančne izračune. Saj bi si mogoče še vzela čas in naredila program za beleženje in razčlenjanje stroškov, a bi se ga z možem v kakih treh mesecih naveličala uporabljat, ali pa bi pol računov pozabila vpisat... najbolj natančno je spletno bančništvo, ti se še nikoli niso zmotili v svojo škodo :) in zaenkrat nama pove zadosti podatkov o našem zapravljanju denarja.




Sunny Morning -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 11:32:59)

nananaja Mercator je FUULLLL drag, tudi če greš s tastom na Penzion popust. Poskusi en mesec kupovat v Sparu ali pa Tušu, pa boš videla razliko.




sazi -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 11:46:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning

nananaja Mercator je FUULLLL drag, tudi če greš s tastom na Penzion popust. Poskusi en mesec kupovat v Sparu ali pa Tušu, pa boš videla razliko.


Tu je pa odvisno, kaj kupuješ. Če kupim iste (se pravi tudi isto znamko) v teh trgovinah, ni bistvene razlike. Razlika je, ko so kake akcije - ampak te so tudi v Mercatorju. Od drugih trgovin, kjer lahko kupim iste znamke ceneje mi pride na pamet samo Leclerc. Tja sicer grem 1x na cca 2 meseca, ker mi je trgovina natipatična, lokacija mimo, pa še parkiranje je cela umetnost - sploh užitek v dežju in z dvema otrokoma.

Ker v Mercatorju kupujemo tudi druge stvari, se nam popusti s pikami hitro naberejo v zelo visokih znenskih, pa ti 10% torkovi popusti, udobna trgovina - pa sem prepričana, da me ne pride dražje, kot če bi šla v Interšpar.




Sandra_26 -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 13:40:16)




IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Sandra_26

Jaz sem sama, brezposelna s tremi otroki, dve sta v šoli, mali je star 14 mesecev in moram priti skozi mesec z 520 eur.
 

A še to, poleg vsega kar se vam trenutno dogaja? Njihovega očeta ni več?

Poleg vsega kar se nam dogaja imam tak dohodek, oče plačuje preživnino, ki pa za vse tri znaša 175 eur, ostalo je otroški dodatek. Drugo zaenkrat nimam.




nananaja -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 14:46:58)

nananaja Mercator je FUULLLL drag, tudi če greš s tastom na Penzion popust. Poskusi en mesec kupovat v Sparu ali pa Tušu, pa boš videla razliko.

Prvo kar sem hotela napisat, da nisem nezadovoljna z našo porabo denarja za hrano, ampak sem hotela napisat, da se da za hrano porabiti manj kot 300€. Sedaj pa še odgovor na zgornje:

In vsako stvar naj grem kupit v Spar, ki mi je najbližji 40 km daleč? Tuš franšizo sicer imamo v našem kraju, a je takooo bogo založen, da bi polovico stvari morala potem še v merkator... Nakupujem pa v svojem kraju, zelo redko v kraju službe kljub večji izbiri. V trgovino itak veliko hodi mož, ali pa gremo skupaj, torej bi to pomenilo tedensko 70-80 dodatnih kilometrov, v domačem kraju porabimo za redni nakup 1h, sicer nam gre celo popoldne. S tem jaz opravičujem nakupovanje pri najboljšem sosedu.
In nikoli ne bom trdila, da mi bonusi, pike, popusti zvestobe prinesejo glavni preobrat. Ko si enostavno ''prisiljen'' kupovati v eni trgovini, boš izkoristil, kar ti prodajalec ponudi. Moje mnenje je, da največ prišparaš, če kupiš, kar rabiš in porabiš, da kupuješ skoncentrirano in ne greš iskat v trgovino vsako stvar posebej, da si narediš načrt nakupa in podobno. Pa še ena stvar je, meni so hiper-mega-marketi zlo za zapravljanje, v marketih dobiš večino nujnih stvari, le manjše so zaloge, manj oglaševanja nepotrebnih stvari...

Vem, da vsi pravijo, da je Mercator najdražji. Ampak moje izkušnje. V času študija sem imela najbližjo trgovini Interšpar in manjši Mercator. Sem kupovala malo tu in malo tam. Pa nisem mnogo prišparala, če sem hodila v špar. Vse te trgovine imajo svoje blagovne znamke in moram reči, da sem v Sparu kupovala veliko manj njihovih izdelkov kot v Mercatorju, torej sem v Sparu enostavno kupovala dražje.




Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 17:58:32)

Moje mnenje je, da največ prišparaš, če kupiš, kar rabiš in porabiš


Tu je bistvo.
Vprašaj se, kaj bi rad in kaj želiš (in ne kaj imajo sosedje in kaj je v akciji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) in da potem tega ne mečeš v smeti.




carbene -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 18:54:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning

nananaja Mercator je FUULLLL drag, tudi če greš s tastom na Penzion popust. Poskusi en mesec kupovat v Sparu ali pa Tušu, pa boš videla razliko.

Ob tem sem se jaz spomnila, kako sem debelo pogledala, ko sem pred časom v Mercatorju videla ceno za tisto Sensodyne ProSchmelz oziroma ProNamel zobno pasto. Kolikor se spomnim, je bila cena v Mercatorju sigurno čez EUR 6.00, v Müllerju pa - verjeli ali ne - EUR 4.15 (ob akcijah pa še nižje). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




SaMaa -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 19:19:07)

Jah glede Mercatorja je tako, da se splača kupovat samo slovenske izdelke, ki so v akciji in pa njihovo znamko (meni je vse razen rdeče pese zelo dobro), ostale cene so res pretirane. Spar pa meni enostavno ne potegne, raje grem v Tuš cash & carry.




Kerensa* -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 19:22:10)

IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa
Jah glede Mercatorja je tako, meni je vse razen rdeče pese zelo dobro

Meni pa ni všeč njihov mesni ragu. Že tako je v njem 99% paradižnikove mezge in 1% mesa, ampak še tisti 1% mesa (oz. stranskih proizvodov) je tako slabo zmlet, da... če že jem te zmlete svinjske kožice, potem jih vsaj nočem videti!




ZmajTolovaj -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 21:28:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa
Jah glede Mercatorja je tako, meni je vse razen rdeče pese zelo dobro

Meni pa ni všeč njihov mesni ragu. Že tako je v njem 99% paradižnikove mezge in 1% mesa, ampak še tisti 1% mesa (oz. stranskih proizvodov) je tako slabo zmlet, da... če že jem te zmlete svinjske kožice, potem jih vsaj nočem videti!



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Men je Mercator fajn, pa kot ena prej pravi, če kupuješ ob torkih pa po seznamu pa na pike, ni nič dražje ko kje drugej. Saj so vse štacune isti šit, pa tud zobne paste ne kupujem ne vem katere, ampak pač eno poceni, mislm tud če je v Mullerju 4.15, je to še zmer tu mač, ker dam za zobno pasto pol manj.
Skratka, mi damo na mesec pri najboljšem sosedu okoli 250 eur, vključno s plenicami. Smo pa štiričlanska družina. Potem imamo še 400 evrov kredita (HB sam še dva obroka) in približno 250 eur za položnice (zdaj bo še enih 100 eur več, ko bomo ogrevali), 190 vrtec in 150 za bencin. Se pravi ene 1200 eur za sproti.




m_o_i -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 21:31:30)

pa tud zobne paste ne kupujem ne vem katere, ampak pač eno poceni, mislm tud če je v Mullerju 4.15, je to še zmer tu mač, ker dam za zobno pasto pol manj.


ha!? se vedno je rop - v muellerju je ODLICNA zobna pasta celih 0,75 centov (prej sem strogo uporabljala aquafresh, ta pa mi jo je ustrezno nadomestila)




Kerensa* -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 21:31:35)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj
tud zobne paste ne kupujem ne vem katere, ampak pač eno poceni, mislm tud če je v Mullerju 4.15, je to še zmer tu mač, ker dam za zobno pasto pol manj.

4,15€ (prej je bilo omenjeno celo 6€) tudi jaz ne bi dala za zobno pasto, pa me prav malo briga, kdo je proizvajalec in kaj obljublja. Kupujem eno, ki stane cca. 2€ (pa je že to 3x dražje od najcenejše - klasične velikosti, v tubi), zraven pa še ustno vodo iz iste kolekcije.

Kar se pa Mercatorjevega raguja tiče, pa... nisem ziher, kaj je smešnega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 21:34:15)

Odkar hodimo v Merkator iskat samo nujne stvari, smo več kot prepolovili mesečne izdatke za hrano. En mesec sva računala, da sva pustila tam skor 800€. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] Pa smo 3-je, kuhamo pa tud zelo malo, ker smo res večinoma od doma.
Ampak res pa je, da sem kupovala samo najboljše izdelke, nobene trgovske znamke ala buđeti ...pa mamo tud upokojenski bonus, pa torkov...




Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 21:36:21)

En mesec sva računala, da sva pustila tam skor 800€. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] Pa smo 3-je, kuhamo pa tud zelo malo, ker smo res večinoma od doma.


Btw, kuhanje je najcenejša varianta prehranjevanja - vse ostalo je dražje kot si že sama opazila.




Kerensa* -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 21:39:35)

Mi za hrano v trgovini načeloma dokaj malo zapravimo, saj večkrat jemo zunaj. Pa niti ne tako zelo zaradi lastne lenobe, ampak večinoma kar zato, ker tako dejansko ceneje pridemo skozi.

Ko sva z g. Možem sama, greva npr. jest v Intersparovo restavracijo. Kosilo z juho, glavno jedjo (meso in priloga), solato in sladico stane cca. 4€ (ali manj). Ni nama treba kuhati (kar pomeni, da ne greva v trgovino, ne trošiva elektrike in ne zapravljava časa) in ni nama treba pomivati (ne zapravljava vode in čistil). Da bi doma vse to skuhala za 2 osebi za enak ali nižji znesek (vključujoč vrednost najinega časa, elektrike in vode) - no way. Ne znava, niti nočeva znati. 




Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 21:46:53)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

En mesec sva računala, da sva pustila tam skor 800€. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] Pa smo 3-je, kuhamo pa tud zelo malo, ker smo res večinoma od doma.


Btw, kuhanje je najcenejša varianta prehranjevanja - vse ostalo je dražje kot si že sama opazila.


Odkar se držim nasveta strokovnjaka, da moraš it v trgovino fejst sit, res za več kot pol kupimo manj hrane.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pa manj hrane nam gre čez rok trajanja kot prej.




Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 21:48:23)

IZVIRNO SPOROČILO: njamka

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

En mesec sva računala, da sva pustila tam skor 800€. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] Pa smo 3-je, kuhamo pa tud zelo malo, ker smo res večinoma od doma.


Btw, kuhanje je najcenejša varianta prehranjevanja - vse ostalo je dražje kot si že sama opazila.


Odkar se držim nasveta strokovnjaka, da moraš it v trgovino fejst sit, res za več kot pol kupimo manj hrane.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pa manj hrane nam gre čez rok trajanja kot prej.



No, saj da kupiš in ješ, kar ti paše, je čisto fajn, sploh če si lahko, ni razloga, da si ne bi.
Je pa škoda v smeti metat, to pa ne gre, tudi če imaš milijonske buđete.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>