RE: S koliko eur čez mesec? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstvaSporočilo


Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 22:00:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne znava, niti nočeva znati. 


Najbolj to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Samo če vama paše in znese - zakaj pa ne tako.
carbene -> RE: S koliko eur čez mesec? (18.10.2010 22:53:32)

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

pa tud zobne paste ne kupujem ne vem katere, ampak pač eno poceni, mislm tud če je v Mullerju 4.15, je to še zmer tu mač, ker dam za zobno pasto pol manj.


ha!? se vedno je rop - v muellerju je ODLICNA zobna pasta celih 0,75 centov (prej sem strogo uporabljala aquafresh, ta pa mi jo je ustrezno nadomestila)

Eh, jaz že tam nekje od sredine OŠ naprej uporabljam samo Sensodyne (torej tam nekje dobrih 15 let). Na nasvet zobozdravnice. Drugih zobnih past a la Aquafresh moja uboga sklenina pač ne prenese (preverjeno - na zelo boleč način...). Tako da sem v trgovinah pač vedno pozorna le na senzodinke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
nananaja -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 0:38:59)

Ampak res pa je, da sem kupovala samo najboljše izdelke, nobene trgovske znamke ala buđeti... pa mamo tud upokojenski bonus, pa torkov...

iz tega sklepam, da hočete izkoristit preveč popustov, pa se nabere računov tja do 800€.

najboljši izdelki... cenim po okusu (vsak ma vsojga), ne po ceni, meni so naprimer testenine boljše tacenejše...
Sunny Morning -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 7:18:18)

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
nananaja Mercator je FUULLLL drag, tudi če greš s tastom na Penzion popust. Poskusi en mesec kupovat v Sparu ali pa Tušu, pa boš videla razliko.

Prvo kar sem hotela napisat, da nisem nezadovoljna z našo porabo denarja za hrano, ampak sem hotela napisat, da se da za hrano porabiti manj kot 300€. Sedaj pa še odgovor na zgornje:

In vsako stvar naj grem kupit v Spar, ki mi je najbližji 40 km daleč? Tuš franšizo sicer imamo v našem kraju, a je takooo bogo založen, da bi polovico stvari morala potem še v merkator... Nakupujem pa v svojem kraju, zelo redko v kraju službe kljub večji izbiri. V trgovino itak veliko hodi mož, ali pa gremo skupaj, torej bi to pomenilo tedensko 70-80 dodatnih kilometrov, v domačem kraju porabimo za redni nakup 1h, sicer nam gre celo popoldne. S tem jaz opravičujem nakupovanje pri najboljšem sosedu.

Nisem nič slabega mislila. Če je to edina trgovina v tvojem kraju, ki zadovolji tvoje potrebe, potem niti nimaš veliko izbire in pač porabiš toliko kot porabiš. Moja izkušnja je pač taka, da se pri naših nakupih kar pozna, če kupujem v Mercatorju ali pa v Sparu.
Sunny Morning -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 7:23:34)

IZVIRNO SPOROČILO: njamka
Odkar hodimo v Merkator iskat samo nujne stvari, smo več kot prepolovili mesečne izdatke za hrano. En mesec sva računala, da sva pustila tam skor 800€. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] Pa smo 3-je, kuhamo pa tud zelo malo, ker smo res večinoma od doma.
Ampak res pa je, da sem kupovala samo najboljše izdelke, nobene trgovske znamke ala buđeti ...pa mamo tud upokojenski bonus, pa torkov...

800€ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]
zvezdan -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 8:31:29)
IZVIRNO SPOROČILO: carbene

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

pa tud zobne paste ne kupujem ne vem katere, ampak pač eno poceni, mislm tud če je v Mullerju 4.15, je to še zmer tu mač, ker dam za zobno pasto pol manj.
 

ha!? se vedno je rop - v muellerju je ODLICNA zobna pasta celih 0,75 centov (prej sem strogo uporabljala aquafresh, ta pa mi jo je ustrezno nadomestila)

Eh, jaz že tam nekje od sredine OŠ naprej uporabljam samo Sensodyne (torej tam nekje dobrih 15 let). Na nasvet zobozdravnice. Drugih zobnih past a la Aquafresh moja uboga sklenina pač ne prenese (preverjeno - na zelo boleč način...). Tako da sem v trgovinah pač vedno pozorna le na senzodinke. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/img]
Ja tudi jaz sem pač primorana kupovati sensodin zobno pasto, ker imam občutljivo sklenino. Če ne bi bilo tako bi kupovala najcenejšo zobno pasto.
Največ zapravim ko grem v trgovino po samo "eno" stvar potem se mi kar naenkrat zdi da nujno ampak res nujno potrebujem še miljon drugih stvari. Se mi zdi da gre pa največ denarja za te sokove. Moj partner jih skos žlampa pa se mu ne da dopovedat[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/img] Ne vem kaj je narobe z vodo[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]

maca81 -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 8:54:38)

IZVIRNO SPOROČILO: carbene

IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Morning

nananaja Mercator je FUULLLL drag, tudi če greš s tastom na Penzion popust. Poskusi en mesec kupovat v Sparu ali pa Tušu, pa boš videla razliko.

Ob tem sem se jaz spomnila, kako sem debelo pogledala, ko sem pred časom v Mercatorju videla ceno za tisto Sensodyne ProSchmelz oziroma ProNamel zobno pasto. Kolikor se spomnim, je bila cena v Mercatorju sigurno čez EUR 6.00, v Müllerju pa - verjeli ali ne - EUR 4.15 (ob akcijah pa še nižje). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

V DMju pa so vse Sensodynke po 3,30€! Do konca leta v akciji! Jih vzamem kar po 5 naenkrat, se ful splača[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
V Mercatorju sem gledala, so nekatere tudi čez 7€

maca81 -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 8:58:01)

Ah, sem čudno citirala prejšnji post. Pa saj se ve, za kaj gre...
Kerensa* -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 9:42:31)

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan
Ne vem kaj je narobe z vodo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Razen tega, da je brez okusa?
sazi -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 10:45:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdan
Ne vem kaj je narobe z vodo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Razen tega, da je brez okusa?


Če sem žejna, mi je vsak okus odveč  - ampak vsak po svoje. Jaz 95% pijem vodo, ostalih 5% zapolnijo vse ostale pijače (sokovi, pivo, vino).
miapia -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 11:21:46)

Mene pa še vedno zanima, kako se lahko živi z 1,66 eur na dan? Že oddaja na tv, kjer so kuhali za 4 osebe kosilo, pa je bilo ful poceni, je zneslo 10 eur, tj. 2.5 eur. Kje so ostali obroki, sploh pri otrocih, ki vedno nekaj meljejo. Pa kje so praški, čistila, kozmetika.
ronja -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 11:54:21)

Manj kot imam na razpolago.

Tako je bilo, dokler sem živela od štipendije in tako je pri plači. V osnovi prilagodim želje in potrebe zmožnostim in pri stvareh, ki mi ne pomenijo skoraj nič, ne trošim več kot je nujno potrebno. Potem mi tudi ostane dovolj za tisto, kar mi je všeč in kar želim (stvar osebne preference in izbire).


podpis.

Kako prišparat?
- imava "samo" 1 avto, čeprav imava oba službi in nobena ni manj kot 5 km oddaljena. Ampak kolo je moj najboljši prijatelj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (on ima še bolj oddaljeno službo - več kot 10 km, pa po zoprnih cestah, pa gre vseeno dostikrat tudi z biciklom) ->torej 1 registracija in tehnični manj, manj porabiš za bencin in navsezadnje ti ni treba kupit še enega avta, ko se ta drugi pokvari, ampak samo ko se 1. Če bi bila na nuli, pa ne bi imela avta (čeprav mi ga je fajn imet - zaradi izletov, ker je vlak drag in za nujne primere)
- hrana: kuhamo doma, trudim se, da skoraj nič stran ne vržemo, da vse porabim, predno je zanič in sama pečem kruh - s tem se veliiiiko prihrani
- pijača: ne kupujemo sokov, kol, piva, vina ipd..., ker pijemo vodo, čaj in cedevito. Gosti sok parkrat letno, tako za dušico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
- čistila: perem s pralnimi oreški, mehčalca ne uporabljam, pri čistilih sva zelo varčna (ekološka, hehe), dosti čistim s kisom, sodo in grobo soljo (to je vse zelo poceni), sušiva kadar se le da, zunaj, vse mašine vklopiva ponoči, ko je poceni tok
- počitnice: ne hodimo smučat, ker je predrago in ker nisva toliko za zimske športe, na morje hodimo pa k babi in k dediju, kjer je bivanje zastonj, hrano s sabo nesemo, kuhamo si sami,...
- obleke in obutev: dobimo šenkano od ljudi, ki jim je premalo (otroci ali pa midva, kadar se kdo zredi), skoraj nič ne kupiva
- plenice: ne uporabljamo, pri Ronji od 6. meseca dalje, pri Lejli od 1,5 meseca dalje. Za ponoči sem sešila pralne plenice. Vlažnih robčkov ne porabimo kaj dosti, jih imamo samo za ven - v avtu, ipd... Doma imamo vodo, milo in brisačo.
- kozmetika: ne uporabljava: ne krem, ne šmink, ne parfumov, nič. Samo deodorant, pa še tega imam za tako dolgo, da mu navadno rok preteče (ne rabim dosti, ker se skoraj nič ne potim - pozimi sploh nič).
- šport: imava poceni športe, kjer je več ljudi (on basket, jaz plavanje), zato stroški niso tako enormni, sploh ker je oprema res poceni in ker lahko kopalke nosiš par let predno razpadejo (te so stare 4 leta, prejšnje so bile 12, hehe)
- hobiji: imava poceni hobije, jih pa po potrebi tudi prirediva, da so cenejši/zastonj
- kino: si kdaj privoščiva, ampak je itak težje varstvo najt kot pa tistih 10E dat. Si pač pogledava na računalniku, pa se mava ravno tako fajn:)
- razvade: skoraj nimava: noben ne hodi na kavice in pijačke, ker nama to pač ni preveč všeč oz. nama je zguba časa, prijatelje rajši domov povabiva na kako konkretno hrano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], noben od naju ni na cote ali tehniko mahnjen,... tako da ni problem. Si pa oba privoščiva to, kar nama veliko pomeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Si pa prirediva včasih izlet tako, da ni predrag (recimo vzamemo s sabo kosilo in ne gremo ven jest).
maca81 -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 12:23:25)

Uf, Ronja-kapo dol!
Jaz hrano kupujem večinoma po akcijah, vendar kvalitetno in kuham doma. Skoraj nikoli ne kupujem v Mercatorju, ker je res najdražji. Sadje, zelenjavo imam z vrta, meso v malo večji količini pri kmetih, med pri čebelarju...
Kozmetiko tisto kar rabim, ne preseravam se s kremcami za 50€, pa pudri pa parfumčki. Kupujem večinoma od DMja-Alverde. Avta imava sicer 2, ampak oba z majhno registracijo in oba malo trošita bencina. Pa mobitel na kartico...
Za bodočega novega člana sem kupila pralne plenice in s tem privarčevala vsaj 1000€, kupila sezono rabljen voziček za 1/4 cene, oblačilca za malega v Kiku in NKD...
Zame oblačila-tisto kar mi je RES všeč in kar bom 100%nosila, čevlje prav tako.
Grem pa vsak dan ven na kavo, vsaj dvakrat na mesec ven jest...v glavnem v primerjavi s prijateljicami zapravim veliko manj imam pa več. Vse komaj pridejo do naslednje plače, ne ve kako bo tankala avto, plačala zavarovanje..., s tem da imam nižjo plačo od večine.
HuAnita -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 15:10:41)

Mene je pa tole o avtih malo zmotilo. Morda je komu res v užitek in preseravanje imeti 2 avta, ampak jaz se žal vsak dan vozim cca 60 km v službo, partner pa 40 - vsak porabi skoraj eno uro v eno smer. Če mi zdaj katera razloži, kako bi imela en avto, ob tem, da v nobeno smer ni neposredne javne povezave, denimo jaz bi morala 3 x prestopiti - izgubim minimalno 2,3 uri v eno smer, s tem, da potem ne morem otrok peljati v vrtec/šolo, ki je cca 3km stran... Partrer pa spljoh busov nima do tja zjutraj, tako da...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa se še zdaleč nimam za potratno, ampak edino na tak način, da imamo 2 avta in se dobesedno ne ubijam z javnim prevozom, ki bi mi dnevno ukradel 5 ur, lahko kolikor toliko funkcioniramo kot družina.... In to mi je veliko več vredno kot ena registracija + vzdrževanje, čeprav sploh ni poceni....
Kerensa* -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 17:07:36)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Kako prišparat?
- imava "samo" 1 avto, čeprav imava oba službi in nobena ni manj kot 5 km oddaljena. Ampak kolo je moj najboljši prijatelj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (on ima še bolj oddaljeno službo - več kot 10 km, pa po zoprnih cestah, pa gre vseeno dostikrat tudi z biciklom) ->torej 1 registracija in tehnični manj, manj porabiš za bencin in navsezadnje ti ni treba kupit še enega avta, ko se ta drugi pokvari, ampak samo ko se 1. Če bi bila na nuli, pa ne bi imela avta (čeprav mi ga je fajn imet - zaradi izletov, ker je vlak drag in za nujne primere)
- hrana: kuhamo doma, trudim se, da skoraj nič stran ne vržemo, da vse porabim, predno je zanič in sama pečem kruh - s tem se veliiiiko prihrani
- pijača: ne kupujemo sokov, kol, piva, vina ipd..., ker pijemo vodo, čaj in cedevito. Gosti sok parkrat letno, tako za dušico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .
- čistila: perem s pralnimi oreški, mehčalca ne uporabljam, pri čistilih sva zelo varčna (ekološka, hehe), dosti čistim s kisom, sodo in grobo soljo (to je vse zelo poceni), sušiva kadar se le da, zunaj, vse mašine vklopiva ponoči, ko je poceni tok
- počitnice: ne hodimo smučat, ker je predrago in ker nisva toliko za zimske športe, na morje hodimo pa k babi in k dediju, kjer je bivanje zastonj, hrano s sabo nesemo, kuhamo si sami,...
- obleke in obutev: dobimo šenkano od ljudi, ki jim je premalo (otroci ali pa midva, kadar se kdo zredi), skoraj nič ne kupiva
- plenice: ne uporabljamo, pri Ronji od 6. meseca dalje, pri Lejli od 1,5 meseca dalje. Za ponoči sem sešila pralne plenice. Vlažnih robčkov ne porabimo kaj dosti, jih imamo samo za ven - v avtu, ipd... Doma imamo vodo, milo in brisačo.
- kozmetika: ne uporabljava: ne krem, ne šmink, ne parfumov, nič. Samo deodorant, pa še tega imam za tako dolgo, da mu navadno rok preteče (ne rabim dosti, ker se skoraj nič ne potim - pozimi sploh nič).
- šport: imava poceni športe, kjer je več ljudi (on basket, jaz plavanje), zato stroški niso tako enormni, sploh ker je oprema res poceni in ker lahko kopalke nosiš par let predno razpadejo (te so stare 4 leta, prejšnje so bile 12, hehe)
- hobiji: imava poceni hobije, jih pa po potrebi tudi prirediva, da so cenejši/zastonj
- kino: si kdaj privoščiva, ampak je itak težje varstvo najt kot pa tistih 10E dat. Si pač pogledava na računalniku, pa se mava ravno tako fajn:)
- razvade: skoraj nimava: noben ne hodi na kavice in pijačke, ker nama to pač ni preveč všeč oz. nama je zguba časa, prijatelje rajši domov povabiva na kako konkretno hrano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , noben od naju ni na cote ali tehniko mahnjen,... tako da ni problem. Si pa oba privoščiva to, kar nama veliko pomeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Si pa prirediva včasih izlet tako, da ni predrag (recimo vzamemo s sabo kosilo in ne gremo ven jest).

Da se varčevat' tudi na cel kup drugih načinov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]:
- malce pogosteje se povabiš k staršem in sorodnikom na kosilo (lahko pa tudi obiskuješ raznorazne prireditve, kjer je hrana in pijača zastonj, torej predvsem otvoritve in proslave)
- GSM-e polniš v službi
- prav tako iz službe si nosiš pisarniški material in WC papir, če imaš srečo, pa še (najmanj) milo za roke in papirnate brisačke
- sladkor (sicer v mini-embalaži, pa vendar) dobiš zastonj na vsakem Petrolu ali v vsakem lokalu
- v dobro obiskanih restavracijah (predvsem pa v menzah in samopostrežbah) tudi ne opazijo, če solnica, poprnica in podobna šara, ki je na mizi, "dobi noge"
- kruh kupuješ (če ga pač ne pečeš sam) s 50% popusta eno uro pred zaprtjem trgovine (vsaj Spar in Mercator imata to)
- po mlečne izdelke, sok, pivo in vino greš v tovarniške prodajalne, saj je tam cenejše, kakor v katerikoli trgovini (sploh pa, če kupiš več, kakor 1l/kg)
- brisače in kopalni plašči so "zastonj" v hotelih (saj se gre 1x letno na dopust, kajne? - pogostejša menjava pa ni ravno nujna)
- če si brezposeln, imaš 50% popust na mesečno vozovnico za mestni avtobus, če pa dobivaš še DSP, imaš pa 100%-en regres RTV naročnine
- doma nimaš fiksnega Interneta, ampak se švercaš na nezaščiten wireless
- nimaš kabelske TV (ker od 200-tih programov tako ali tako spremljaš samo 3, ki jih pa loviš tudi na sobno anteno)
- ne plačuješ GSM naročnine, ampak imaš predplačniški paket, istočasno pa uporabljaš brezplačne SMS-e preko Interneta in/ali MSN/Skype za klepet

Ah, malo morje načinov varčevanja je (samo ne vseh mojih resno vzet' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).
Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 17:47:22)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] more! more! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kerensa* -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 17:49:56)

IZVIRNO SPOROČILO: tuli_panka
more! more!

"More" kakor "še več" ali kot "morje"? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Če misliš kot "morje", potem greš ti pač na dopust k sorodnikom, kjer je zastonj, otroke pa preko ZPMS pošlješ v gratis kolonije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], če misliš pa kot "še več", pa... raje ne, ker me bodo zaprli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 18:06:49)

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Pa se še zdaleč nimam za potratno, ampak edino na tak način, da imamo 2 avta in se dobesedno ne ubijam z javnim prevozom, ki bi mi dnevno ukradel 5 ur, lahko kolikor toliko funkcioniramo kot družina.... In to mi je veliko več vredno kot ena registracija + vzdrževanje, čeprav sploh ni poceni....


Tole je čisto odvisno, kje živiš, kje delaš, kakšne navade imaš..
Dokaj v centru Ljubljane gre, ker imaš na voljo ali bus ali kolo (ali Taxi, če ne gre drugače - ki pride, če je le občasen, še vedno manj kot celotni letni strošek avta od nakupa do zavarovanja in registracije), da prideš do najbolj nujnih mest, to je službe in vrtca ali šole. Celo v tem primeru običajno zahteva nekaj volje in organizacije, ampak gre, če hočeš.

Če si nekje izven večjega mesta, skoraj ni možnosti, kot praviš tudi ti, da vse uskladiš - ker je javni prevoz milo rečeno obupen. Pač se vidi, da smo zadnjih 15 let investirali v ceste in ne v železnice in hitre vlake ter primestne avtobuse. V tem primeru je skoraj mus, da ima vsak svoj avto, sploh potem, ko imaš otroke. Ko si sam, še gre, pač traja, na busu ali vsaj kaj prebereš, ni stran vržen čas, ampak ko imaš otroke, to ne znese, ker te ne bi več videli..
Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 18:11:19)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

- plenice: ne uporabljamo, pri Ronji od 6. meseca dalje, pri Lejli od 1,5 meseca dalje. Za ponoči sem sešila pralne plenice. Vlažnih robčkov ne porabimo kaj dosti, jih imamo samo za ven - v avtu, ipd... Doma imamo vodo, milo in brisačo.


Svaka čast, da ti to uspe - poleg vseh obrokov, ki jih uspeš skuhati (in dolgih postov, ki jih uspeš napisati na RR [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Čeprav...ko tole berem..

...ne porabiš prav veliko časa za letanje in gledanje po trgovinah.
....še manj za parkiranje...

In čas kar ostane. Ker tole sodobno potrošništvo je kar hecen špas, ne samo, da porabiš denar, tudi časa ti gre ogromno lahko zanj, se mi zdi.
Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 18:36:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

lahko pa tudi obiskuješ raznorazne prireditve, kjer je hrana in pijača zastonj, torej predvsem otvoritve in proslave)

- po mlečne izdelke, sok, pivo in vino greš v tovarniške prodajalne, saj je tam cenejše, kakor v katerikoli trgovini (sploh pa, če kupiš več, kakor 1l/kg)


Joj, Kerensa*, kakšne imaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...bom samo tole dvoje komentirala, da ostanemo pri "resnosti" teme.

V bistvu imaš vsak dan kar precej ne samo otvoritev, ampak raznih seminarjev, konferenc, posvetov,...ni da ni, če si v Ljubljani. Meni osebno bi bilo ljubše, da preostalo hrano razdelijo kot da jo "pospravijo" nazaj v kuhinjo in potem po možnosti še enkrat prodajo. Ker običajno ostaja veliko in kar težko verjamem, da lahko vse te ostanke poje personal iz kuhinje.

V tovarniške prodajalne ne hodim, razen v Ilirijo, ki mi je usput, in včasih imajo prav smešno nizke cene iz opuščenih kolekcij. 
Kerensa* -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 18:39:46)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
V bistvu imaš vsak dan kar precej ne samo otvoritev, ampak raznih seminarjev, konferenc, posvetov,...ni da ni, če si v Ljubljani.

V bistvu drugega, kot LJ, s tega vidika ne poznam. Je pa res tudi to, da četudi ljudje vedo za vse te prireditve, tja pač iz razno-raznih razlogov ne gredo. Bi pa bili marsikdaj presenečeni (pozitivno), če bi kdaj šli. Pa ne samo zaradi gratis hrane in pijače. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 18:42:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
V bistvu imaš vsak dan kar precej ne samo otvoritev, ampak raznih seminarjev, konferenc, posvetov,...ni da ni, če si v Ljubljani.

V bistvu drugega, kot LJ, s tega vidika ne poznam. Je pa res tudi to, da četudi ljudje vedo za vse te prireditve, tja pač iz razno-raznih razlogov ne gredo. Bi pa bili marsikdaj presenečeni (pozitivno), če bi kdaj šli. Pa ne samo zaradi gratis hrane in pijače. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]To itak, znanje (v najširšem pomenu) širi obzorja in težko škodi. Vprašanje je samo, koliko koga motijo nepovabljeni gosti.
Anonimen -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 19:04:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: tuli_panka
more! more!

"More" kakor "še več" ali kot "morje"? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Če misliš kot "morje", potem greš ti pač na dopust k sorodnikom, kjer je zastonj, otroke pa preko ZPMS pošlješ v gratis kolonije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , če misliš pa kot "še več", pa... raje ne, ker me bodo zaprli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sem prav premišljevala, ali se bere angleško ali hrvaško... Sprva je bilo mišljeno angleško, a mi je tudi hrvaško všeč.

Drugače pa: degustacije v kakšnih hipermarketih te tudi nasitijo! Tam vzameš malo salame, malo kruhka, jogurt,...
Kerensa* -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 19:09:04)

IZVIRNO SPOROČILO: tuli_panka
Drugače pa: degustacije v kakšnih hipermarketih te tudi nasitijo! Tam vzameš malo salame, malo kruhka, jogurt,...

Pa na sejmih tudi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz sem šla z RR-ovkami zadnje čase na 2 sejma na GR - Oroški bazar in Narava-zdravje. Na obeh nisem bila ne žejna, ne lačna, pa še polne vrečke gratis stvari (ja, tudi hrane, a la čokolino, med itd.) sem prinesla domov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
m_o_i -> RE: S koliko eur čez mesec? (19.10.2010 19:49:04)

vse mašine vklopiva ponoči, ko je poceni tok


ha?! a nocni tok se obstaja sploh? meni se zdi, da je treba zaj vikende met za pojacano porabo elektrike in ne noci

al sm spet kej zadaj z informacijami in morm apdejtat?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>