Oktobrčki 2010 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


missD -> Oktobrčki 2010 (6.11.2010 17:53:18)

mislim, da je čas da jo začnemo.

majabar čestitke, evo pa imaš mleka za izvoz :D!
Najki ta punca bo manekenka, čestitke!

in vse mamice oktobrčkov čestitke! sedaj pa veselo na čvek!

včeraj smo imeli prvi pregled pri pediatrinji. super sta,napredujeta ekspresno, 1,5kg v enem mesecu sta pridelala, jakob bi se ze kar po vojasko odplazil po mizi, dobili smo napotnico za razvojno, cez 1 mesec pa znova pregled.
ja, zrastli smo tudi, na 52cm! 7cm v 1 mesecu!!noro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




luna_25 -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 18:05:30)

missD pridna [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img].
No pa bomo sedaj klepetle na novi temi[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img].




zinchy -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 18:13:49)

missD bravo za pridobljeno težo in velkost[sm=bravo.gif]

Mi imamo pa krče[sm=smiley19.gif] je prov bogi.Sem probala ze 101 stvar,sedaj trenutno dajem kapljice iz avstrije Antiflat.Čez dan nekako gre ponoči se pa zbuja na vsako uro.Morm pa rečt,da kaka tudi manj mogoče 1x na dva dni.Ampak ker je dojen mi je patronažna rekla, da ni sile.Morm pa rečt,da sedaj ko ima krčke se več dojiva imam pa občutek da manj časa.Se mi skos odklaplja iz dojke[sm=zmeden.gif]




missD -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 18:24:12)

mogoče že stokrat povedano ma kako veste da so krči?




majabar -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 18:26:51)

Moja porodna zgodba:
V soboto zjutraj (en dan po roku) se mi je odluščil čep. Z dragim sva se odločila, da greva del poti do njegove sluzbe pes. Hodila sva kaksnih 45 minut. Na streliscu mi je predlagal, da bi sla malo streljat. In res, ustrelila sem 20 puscic za svojo duso. Nato sva z bratrancem od dragega planirala, kam bomo sli na kosilo, da grem pred porodom se na manikuro, poslala sem se nekaj mailov in SMSov, da danes tudi se nic ne bo. No, 50 minut po zadnjem strelu mi je odtekla voda. Takoj so se zaceli popadki na tri minute. Odpravili smo se proti porodnisnici, potrebovali smo cca 30 minut. Voda je se kar odtekala. Po uri cakanja so me sprejeli na urgenci in me dali na posteljo, prikljucili so CTG. Zdravnik mi je rekel, naj pojem kaj kaloricnega. ragi mi je prinesel 4 kepice sladoleda:). Med popadki mi je bilo slabo, tako da sem pojedla cisto malo. CTG je kazal, da sploh nimam popadkov. Sestra me je potipala in videla, da jih v resnici imam. Odprta sem bila 1cm. Nato so me preselili v mojo sobo. Prosila sem za epiduralno analgezijo. Ginekologinja me je pregledala in rekla, da jo dobim, ko bom odprta 5cm, v tistem trenutku pa sem bila na 3cm. Rekla je se, da me bo tipala na nekaj ur, da ne bi prislo do infekcije. Bolecine so se stopnjevale, popadki so bili na 2 minuti. Dragemu sem rekla, naj prosi za karkoli proti bolecinam. Sestra je rekla, da je normalno, da boli, naj samo globoko diham. Prenesem ogromno bolecine, ampak to je bilo res bolece. Zato je sel dragi spet prosit za nekaj proti bolecinam, a je bila ravno izmena in sestra je rekla, da sem itak odprta samo 3cm, da ne rabim. V tistem trenutku je prisel en strasen popadek in zacutila sem tekocino med nogami. Sem mislila, da sem se polulala. Dragi je brez besed odsel iz sobe po zdravnico. Ko je prisla, se je zgrozila nad mlako krvi in nad tem, da nisem odprta 3cm ampak 10cm, videla se je ze glavica. Hitro so me prepeljali v porodno sobo in rodila sem v stirih minutah. Vsi so bili zadovoljni, da je slo tako hitro, brez sivanja, rezanja, brez tezav. Morda je pa res sport v teh devetih mesecih pomagal:). Od trenutka, ko mi je odtekla voda in od prvih popadkov do poroda je minilo 8 ur. 2 uri sem bila na intenzivni negi, nato smo bili pa prvic vsi trije skupaj. Super obcutek!! Dragi je lahko prespal pri nama. Zjutraj so naju pregledali, Luciana Maia cepili proti tuberkulozi in hepatitisu B in smo bili odpusceni iz porodnisnice. Prve tri dneve po porodu me je med dojenjem zelo bolela maternica, ko se je krcila, zdaj pa ne vec. Pocutim se dobro, malo sem se bleda, ker sem izgubila veliko krvi. Se pa vsi cudijo, da okrevam tako hitro. Kljub temu se nekaj casa ne bom trenirala, nima smisla pretiravati. Je pa mali pravi srcek, je, spi, malo joka. Prav pojedla ga bi;). Ocka je seveda navdsen, prva dva dneva ga je samo on previjal, umival in podiral kupcek:).




zinchy -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 18:29:01)

moj mali rata čist rdeč v glavo k se napenja pa skeč se čist pol pa brcat začne..pa jok jok jok.Pa se skos ma vetrove.




missD -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 18:34:47)

aha pol je to kot napenjanje....moja 2 v večini potem napolnita plenico....včasih jokata...ma ne pomaga nič kot da počakamo.

majabar tvoj porod se mi zdi pa tako idealen in prijeten!!




majabar -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 19:09:09)

missD, res je bilo OK. Zadnji del sem prezivela z zaprtimi ocmi, niti ne vem, ali je bilo 20 minut ali 2 uri, med popadki sem kar malo zaspala, tako da sem se spocila vmes. Zato se mi je zdelo, da jih imam na 15 minut in ne na dve. In nisem cutila, kdaj je sla ven glavica, kdaj telo, kar naenkrat sem ga imela v objemu. Sem ostala brez besed, samo iiiiiii sem rekla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Ima pa moj tako razlicna obdobja, vceraj je jedel po 3 ure skupaj, danes je po 10 minut in bi samo spal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ponoci ga zbudimna cca, da jeva, so mi tako narocili v bolnici.




missD -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 19:18:42)

evo se bom zacela aktivno ukvarjat s športom....da bo tudi moja izkušnja taka![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maš pipco odprto pa se naje v 10minutah, če pa kar teče ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




majabar -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 19:23:37)

missD, ti si dobra, si kar dva na ta svet pripeljala. Glede mleka si pa tudi jaz tako mislim (morda se motim), saj kar tece. Bo vec povedalo tehtanje v ponedeljek. Sem ga ravnokar previla in dojim, spredaj tece noter, zadaj pa ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ponovi vajo! Ampak res, kaka vsaj 6x na dan, sploh ne stejem.




zinchy -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 19:24:29)

majabar zelo lepa zgodba.Lepa izkušnja.Sedaj vam pa želim obilo cortanja [sm=smiley1.gif] Jejta pa čimveč,jest sem mela našga pikota prve dni skos na joško prkloplenga.




missD -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 19:26:24)

ze res da sta 2. ampak se nisem glih neki trudla,...lezat na mizi pa cakat da bo nek zajokal... :) zato pa bom se enga mela...samo upam res upam da ne bosta spet 2[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mala 2 danes se izmenjujeta.pa samo jedla bi in ne vem ce je to ok...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




majabar -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 19:45:24)

missD, si prebrala zgodbo tiste mamice, ki ima 10 otrok? Je vsakc rekla, da tokrat pa samo eden in sta bila skoraj vedno dva:).




sasadejan -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 20:18:49)

Ooooo lepo smo že tukaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Najki -  čestitke. Lepo punčko imaš!

MissD -  lepo, da tako pridno napredujete.

Mi imamo pa jutri 1 mesec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] -  kok gre hitro. Mi pa imamo v torek prvi pregled. Komaj čakam, da vidim koliko smo napredovali.




sasadejan -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 20:40:50)

majabar - lepa porodna zgodba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




luna_25 -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:00:13)

majabar lepa zgodba[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]




2ursae -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:09:44)

ohoho, selitev, super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Majabar, luštna zgodba, sem se kar nasmejala, ko si pisala, da si se tako hitro odprla, bravo.

Luna, ful luštna pupica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image] in najki, tvoja je pa že tako zvedava, upam, da se boš kaj naspala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].

eto, še moja porodna štorija:

Moja zgodba se začenja na znan slovenski način: vsega je kriva tašča! No, ne vsega, nekaj sva imela zraven tudi midva z možem, a ona je bila tista, ki je pogledala svoje lunine karte in čas mojih prejšnjih dveh porodov in rekla: „Rodila boš med 20. in 22. oktobrom“. In ko se meni to ni zdelo nič kaj več kot simpatično, me začne, glej ga zlomka, zvečer v torek, 19.10., po malem, a redno nežno ščemet v križu, zraven mi pa še prebava dela s polno paro. Povem možu, kako je z mano in večer presediva na kavču, prve pol ure v pripravljanju strategije in strmenju v uro, nato vrževa gor Hausa za razvedrilo, potem pa se odpraviva spat. Ob 2h ponoči v sredo se zbudi Bor, ker hoče pit vodo. Ko se zbudim, opazim, da me zdaj že stiska spredaj, kot blaga menstrualna bolečina, ki nato stisne še trebuh. U, madonca, to bi bila pa lahko prava stvar! Ko opazim,da so te bolečine redne, na 4-5 minut, zbudim moža in greva v dnevno razmišljat, kako naprej. Hočem biti namreč sigurna, da je to to, da ne bom po nepotrebnem zagnala cele mašinerije: zbudit otroka in taščo sredi noči, ju odpeljat v Ljubljano k njej in potem šibat v porodnišnico. Čez pol ure pade odločitev: treba bo narediti prav to. Otroka se zbudita brez problemov, Anže je navdušen nad dogodivščino in že drvimo proti prestolnici. Oddava otroka in midva parkirava pred porodnišnico ob pol štirih zjutraj. V sprejemni sobi ugotovijo, da sem tri prste odprta, oblečem si haljo in plašč (in si v žep plašča zatlačim še dvoje njihove spodnjice, saj sem slišala, da so na oddelku bolj na tesnem z njimi) in odpeljejo me gor, kjer dam skozi običajno rutino: klistir, kakanje, tuš in že sva z možem v porodni sobi. Dajo mi infuzijo antibiotika, ker sem bila pozitivna na testu za streptokok B. Vmes prijetno klepetamo z mojim porodničarjem Anžetom, ki je zelo zagret za naravni porod in me vpraša, če se strinjam, da bi šli na pure natur porod, pa čeprav bi trajal malo dlje. Ker se poznam in vem, kakšen užitek je porod, bi mu najraje rekla, da želim, da je čim prej konec, natur gor ali dol, a sem pogumna in zgledna porodnica in pritrdim da jasno, seveda, čez naraven porod ga ni, to je točno to, kar želim. Ob sedmih zjutraj sem odprta že 6 cm in predrejo mi mehur. Popadki, ki so bili zdaj skoraj popolnoma neboleči, ob pol osmih preskočijo na čisto novo magnitudo – začne bolet kot satan, prihajajo na dve minuti. Vdihujem plin iz maske in to pomaga. In čeprav moj porodničar študentki, ki je bila zraven, razlaga, da spadam med redke srečnice, ki se skoraj do konca odprejo brez bolečin in potem hitro rodijo, se ne počutim ravno srečno ampak prej bedno, patetično, mehkužno in predvsem prepričano, da je to moja absolutno in nepreklicno zadnja dogodivščina na porodni postelji. Kmalu sem čisto odprta, otroček se je že začel spuščati in v sobo pride zdravnica ter odredi par kapljic umetnih popadkov. Juhuhu, zagrabijo takoj, otroček se spusti in že so tu finale. Obrnem se na hrbet (sicer mukoma), pritisnem (definitivno mukoma) in v treh popadkih in enemu rezanju presredka je glavica zunaj, popadek kasneje pa še telešček. Deklica je in to konkretna, rojena ob 9:44. Takoj jo dobim na trebuh. Sem presrečna, zaradi dveh vzrokov: imam svoj zakladek in bolečin ni več. Potem sem imela še neke zaplete, a ni važno – posteljica se ni vsa odluščila, zato so me malo uspavali, zbudila sem se s pritiskom 70/30, železa sem imela 77 … pa sem dobila infuzijo, transfuzijo, ni da ni, tako da smo ostali v porodni sobi še šest ur po porodu in ves čas, ko so mene krpali, je oči vdano in zadovoljno pestoval svojo hčerkico.




anju -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:13:54)

sem si dovolila in odprla novo temo :)
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

missD ne bi spoznala tvojih2 micenih mišk. ko dve gobici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
zakaj ste dobili napotnico za razvojno? mene skrbi, ker se Vitan rad steguje nazaj...

krči danes prav zelo hudo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] napne se, stegne nazaj, krčevito joka, rdeč je in so v intervalih, ko ga popusti, tudi zakinka. ob krčih sem že večkrat pomislila na popadke... in spotilo ga je. kako hudo je to gledat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
zinchy tudi moj se želi pogosteje dojit, v tem ko ga malo popusti spet išče tolažbo pri prsih, malo popije in ga spet krči... in ne pomaga nič dokler ne mine. pri Vitanu zaenkrat ne opažam povezave krči - kakanje.
drugače je ko ga kaj pošraufa, to se dogaja čez cel dan, tudi med spanjem. ob tem bolj njuri. krči so pa prav dretje.

majabar čudovita izkušnja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] bravo. lepi ste!
kakanje se je pr nas komi zdej malo uneslo. skozi je kakal. najhuje je tisto ko očistiš namažeš zaviješ in naredi plop spet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

missD fino da imaš razlog za športat, samo verjemi da se da brezšivno rodit tudi brez tega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
sam ti si pa kr napaljena za še 1x, kaj? nimaš dosti?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Luna_25 Eva je zelo lepa punčka!

sasadejan preveč gre hitro. ene trenutke bi se moglo dat zamrznit ene stvari bi se moglo dat ponovit...


hm, za nami je kar težek dan... js bi šla najraj h tavečjemu spat...




missD -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:29:28)

no tako hudih krčev kot opsiuješ ti anju moja 2 nimata... pa če se predolgo tako napenjata(oz imata krče,če je to to) so potem tudi plenice polne.

anju - razlog za športanje je tudi ta žele, ki je ostal na trebuhu.
za še 1x rodit sem zaenkrat še zagreta (očitno imam al res grozno pomankanje spanca in pišem bedarije ali pa sem še preveč naspana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

mamo pa danes res cel hudič. čez dan skor nič spat(to je krivo ker sem se pred dnevi tako pridno hvalila, saj vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) lačna sta na vsako uro, sem jima ob 6h naredila 100ml (vsakemu) in sta se čez 45min zbudila in drla kot da nista jedla že par dni. Ok, jima naredimo še 35ml...data mir 15min in potem se vaja ponovi. Sem mela dost tega hranjenja, se mi je zdelo že da jesta na 5minut in sem naredila še 1x 100ml za vsakega in sedaj KONČNO spita že 1h, pa še to kar v ležalnikih ker si ju ne upam nest do posteljice. Ampak...ko pišem tole se Jakob že nekaj oglaša... Pa to ni normalno! ne more 1mesec star otrok pojest skoraj 200ml hrane in več na obrok! ni čudno da se tako redita. Sem razmišljala čez dan sta dobila 4obroke mojega mleka pa da jima to ni bilo dovolj nasitno čeprav sem zadnje dni pridna in poskušam redno jest. Seveda so plenice temu primerno polne.

Pravite, da jih ponoči ne previjate, tudi če se kdaj pokaka (tiste, ki se jim ne na vsak obrok) mislim da bi mi sosed prišel zvonit če bi pusila Sofio s polno plenico ker gospodnična pač ne bo imela umazane riti.




anju -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:29:44)

2ursae [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] a res ne bi več?? meni je to gledanje krčkov napornejše od poroda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




missD -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:33:45)

aja razvojna, baje da dvojčki avtomatično spadajo v bolj rizično skupino in jih potem v večini primerov kar vse pošljejo. 




anju -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:36:07)

IZVIRNO SPOROČILO: missD

Pravite, da jih ponoči ne previjate, tudi če se kdaj pokaka (tiste, ki se jim ne na vsak obrok) mislim da bi mi sosed prišel zvonit če bi pusila Sofio s polno plenico ker gospodnična pač ne bo imela umazane riti.


a ti maš pa rada umazano rit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
vaša Sofia je pravo nobl dekle[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




2ursae -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:59:18)

RA: Lučka že ima datum [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sem pohitela. Pri nas sta bila oba otroka v obravnavi, ravno zaradi zvijanja nazaj, tko da smo z dr. že stari znanci in vedno lahko uletimo, če me kaj skrbi.




sasadejan -> RE: Oktobrčki 2010 (6.11.2010 21:59:36)

Jaz ga tudi načeloma ne previjam ponoči. Ampak, če pa je pokakan ga pa kar previjem. Ima rad hitro vneto ritko.

Našega vsakič po hranjenju začne zvijati in včasih traja tudi kako urco, da ga neha.




missD -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 0:17:31)

IZVIRNO SPOROČILO: anju

IZVIRNO SPOROČILO: missD

Pravite, da jih ponoči ne previjate, tudi če se kdaj pokaka (tiste, ki se jim ne na vsak obrok) mislim da bi mi sosed prišel zvonit če bi pusila Sofio s polno plenico ker gospodnična pač ne bo imela umazane riti.


a ti maš pa rada umazano rit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
vaša Sofia je pravo nobl dekle[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



seveda, no enkrat na teden ji dam vseen priliko da je čista[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

nobl bo ko bo jedla kot dama ne pa da je vedno okol ust k ta največji pujsek. še ko se dojiva ji vse teče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

RA me zanima kako bo, kaj se tam dela in kaj ti povejo

grem spat. upam da za 6h, ampak to so pobožne želje. nočko




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>