rožica86 -> RE: Marčevke 2011 - 2.del (3.2.2011 12:13:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Ninočka* Poli_H - glede umivanja...ko smo v MŠ imeli nego, me je skoraj kap. Gospa je imela pripravljena dva pladnja, v vsakem skodelico vode, brisačke ter ogromno vate. In potem se je začelo. Najprej prvi pladenj. Vata v vodo in obriše eno oko. Vrže vstran. Vzame drugo vato, za drugo oko...postopek isti. V glavnem, za vsak cm glave je uporabilo drugo vato. Potem pa še za roki, vrat, nogi. Drugi pladenj pa je bil namenjen samo ritki. Najprej z vato, potem z rokavico namiliš, potem s krpico splakneš, s tretjo posusiš. Katastrofa. Sem mojemu rekla, da lahko potemtakem kupiva tone vate. Brezveze. Tudi jaz bom umivala z vato samo očke in popek. Za lulčeka sem tako pozabila, kaj je naredila z njim. No, to bo že patronažna pokazala. V glavnem, pretiravala je 100 na uro. No jaz se že nekaj časa čudim, kako je možno, da so otroci pred 30 leti preživeli, al pa 200 al pa 50 leti... Sej je vse super fino, samo zdi se mi, da nas hočjo naredit še večje potrošnike kot že smo... Jaz bom uporabila zloženčke za očke in popek, za rito imam une male tetra plenice... mogoče bi bilo priporočljivo le to, ko boste umivale rito; držite se smeri od spedaj na zadaj, od čistega k umazanem, pa rotirite krpico, da bo vsakič čista površina... Če pa ne , pa tud ne bo hudga... ;)))))
|
|
|
|