Naj imam otroka ali ne (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


margotsale -> Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 13:42:13)

Pozdravljeni sem pred življensko odločitvijo in bolj kot si belim glavo bolj sem v dilemi. Gre zato, da sem zanosila s prijateljem s katerim se poznava približno 9 let in še nikoli prej nisva bila intimna, oba sva bila namreč povabljena k prijatljici na Rojstni dan in se je pač zgodilo, nekaj pijače preveč, morda podzavestna privlačnost in seveda trenutek zamujen ko bi ga morala odriniti in ga nisem. Naj omenim da sva oba samska on je star 41 let s tem da ima 18 letno hčerko, ki se je z njeno mamo razšel pred tremi leti, je nekje srednje situiran, jaz pa bom kmalu dopolnila 40 let in imam za seboj dokaj težko partnersko vezo. Sem zaposlena, delam v zdravtvu sicer še pogodbeno za leto dni. Lani sem imela manjše težave z obupom zaradi tega, ker nisem dobila zaposlitve, zaradi posledic recesije in sem imela mnogo preveč časa saj živim sama v večjem mestu.
Zdaj se pojavlja dilema, namreč odkar sem prijatelju oznanila novico, me je povabil nekajkrat ven, sva tudi imela sp. odnose in bilo nama je bilo lepo skupaj. Ko pa sem ga danes opomnila da imava samo še 14 dni časa do končne odločitve ali otrok da, ali otrok ne, (sicer po tel, v živo naju še čaka pogovor, ker do sedaj te teme nisva načenjala, jaz zaradi zadrege on pa tudi ni bil pobudnik) je lepo razložil, da si tega ne predstavlja in bi rad videl, da se spoznavava, šel bi z menoj poleti na dopust in morda kasneje če se ujameva naj nanese otrok. Rekel je da mi bo stal ob strani tudi ob samem splavu. Namignila sem, da morda kasneje ne bova morala imeti otrok vendar ga to dejstvo ni preveč bremenilo, glede da mi je dejal da so vedno možnosti in da se jaz ukvarjam z športom torej predvideva da ne bi imela težav z zanositvijo.
Dragi bralci foruma, zelo bi vam bila hvaležna za kakršno koli mnenje, saj me je precej strah da se ne bi pravilno odločila, vsi vemo da trenutno tudi niso ugodni časi gospodarsko gledano, zato me navdaja pomislek kako bom zmogla sama skrbeti za otroka, ( v primeru če se on otroku odpove)...je sploh fer da otroka obdržim če je on proti? Kakšna bo višina porodniške...kdo ga bo pazil, glede da moje mame ni več in moj oče živi v domu upokojencev, od njega starši so se pa preselili v Bosno....morda boste napisali naj se sama odločim in ravnam po tem kar čutim, zato naj omenim, da bi otroka rada obdržala, toda ne za vsako ceno, da bi oba potem trpela. Zahvaljujem se za vsako napisano besedo.
Lp,
margot[sm=zmeden.gif]




november2010 -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 13:59:33)

uf... kar težka situacija. Tudi sama sem bila v situaciji, ko se je bilo treba odločit splav ja ali ne. Zanosila mlada z poopolnoma napačnim človekom, študentka.. skratka klasična zgodba.
Stala sem pred odločitvijo da ali ne imeti otroka. Mislim, da par dni skupaj sploh nisem morala normalno funkcionirati, kr sem stalno razmišljala o tem, prebrala miljon zgodb, spraševala bližnje kaj naj. A odgovora nisem dobila nobenega. Želela sem si, da bi mi nekdo ponudil rešitev. A žal je tako, da se boš morala o tem odločiti sama.

Jaz sem se na koncu odločila obdržati otročka in to je bila dejansko najboljša odločitev mojega življenja.

Vso srečo in upam, da se bosta tudi z otrokovim očetom uspela kaj domeniti.




blaža -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 13:59:35)

Stara si 40 let. Nimaš še otrok, si jih pa želiš. Ženska draga mogoče je to tvoja edina možnost, da boš imela otroka.

Ne vem kaj naj ti odgovorim. Mi je malo čudno, da sta se v mes par krat vidla, a se o tem nista pomenla. Bolj kot to, po mojem ni nič pomembno ta trenutek.

Po mojem njemu ni panike, ker je očetovstvo že izkusil, saj ima hčerko. Ti pa materinstva še nisi.

Kaj misli on o vsem skupaj,.. boš zvedla po temeljitem pogovoru.

Srečno pa kakorkoli se boš odločla, ker samo ti boš morala s tem živet. Otrok , če si ga želiš te bo osrečil, če boš šla delat splav, boš pa ravno tako morala s tem živet, tako al drugače.

[sm=pikapoka1.gif]




sanasan -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:10:14)

jaz bi ga najverjetneje obdržala. zdi se mi, da bi ga ti takoj, če bi le on bil za....sicer se mi glede na obnašanje tudi on ne zdi čisto proti...
morda razmišljam tako tudi zaradi tega, ker sem prvo imela pri 34, drugič tudi načrtovano zanosila pri 38 pa je prišlo do ss in sem morala še na abrazijo....sedaj nama pa ne rata in bom tudi kmalu 40[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] prejsem pa obakrat zanosila takoj...včasih me prevevajo čudne misli, da so mi med čiščenjem kaj zašuštrali, čeprav ne vem, če je to sploh možno...

p.s.: po svojih izkušnjah ti da otrok 'nadnaravno' moč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....torej, če ti srce pravi ja, ga poslušaj!





sesil -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:10:37)

če bi bila jaz na tvojem mestu bi otroka obdržala, kaj boš pa ti naredila pa je tvoja odločitev. saj to ne bo prvi otrok na svetu, ki ne bo imel očeta ob sebi. če ga pa bo, pa hvala bogu.




posh -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:12:16)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Stara si 40 let. Nimaš še otrok, si jih pa želiš. Ženska draga mogoče je to tvoja edina možnost, da boš imela otroka.





Enako mislim tudi jaz.
Pišeš, da prijatelja poznaš že 9 let. Poznaš ga že toliko, da veš kakšen je človek. Mogoče ne, kakšen je v razmerju, pa vseeno. In tudi, če vama se ne izide kot partnerja, tebi še vedno ostane otrok, ki si ga želiš.
Meni se je bralo kot nekaj pozitivnega, kar se ti je zgodilo..nekaj na kar se boš sladko spominjala nazaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pogovori se še z njim in mu povej kar si tu napisala. Je že res, da sta šla malo v obrnjeno smer kot ponavadi, ampak zato je lahko potem toliko bolj posebno vse skupaj, kot če bi bilo drugače.




ZARA -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:26:05)

Glede na napisano bi obdržala otroka brez vsake slabe vesti. Pa če ti bo stal ob strani ali ne. Malo je sicer nenavadno imeti dete s prijateljem, ampak, če bi bila to moja edina šansa za imet otroka je ne bi zajebala.




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:30:05)

Hvala vam da ste mi namenili nekaj vaše pozornosti z odgovori ki jih ta moment tako potrebujem...Ja on meni ni tujec, res da ga po plati kakšen je kot partner ne poznam toliko razen po njegovem pripovedovanju, toda vem da j ev teh treh letih ogromno delal na sebi in čistil strae zadeve. Gre zato da trenutno ni finančno toliko moačn (kredit, hči itd) zato bi name padlo precej fin. obvezosti , niti ne vem kakoliko zanaša porodniško nadomestilo.Dandanes je bii mati precej zahtevno delo glede na tempo, sploh ker mi že sedaj kdaj kaj tako iztiri, imam recimo že eno leto hiperaktivnega psa (nadvpoprečno je živčn) pa nekako voziva mi pa včasih tako dvigne živec in upam da bi pri otroku vseeno boila manj imulzivna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...skratka polno vprašajev je, tudi kaj tazložiti okolici od kar naenkrat otrok ....še kakšnega menja bom zelo vesela, sigurno pa se imam danes že namen pogovoriti, odlašam pa zato ker mi vem da mi bo povedal da trenutno nima pogojev za otroka itd itd, strah ga je pač...vidim pa da mu je teško ...vam javim




posh -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:33:42)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
je sploh fer da otroka obdržim če je on proti?




Še na to ti odgovorim. Je fer, seveda, ker s tem, da je legel s tabo v posteljo, je dal zeleno luč potencialnemu izidu




Anonimen -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:34:26)

Verjetno sem edina, ki v tvoji zgodbi ne vidim ničesar pozitivnega.

Otrok, spočet pod vplivom preveč alkohola, izogibanje tako resnemu pogovoru kot je rojstvo, prišel za nesrečno zvezo (razčiščeno?).

Dejstvo, koliko let imaš, je zelo slab razlog, da otroka obdržiš.




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:42:06)

IZVIRNO SPOROČILO: posh

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale
je sploh fer da otroka obdržim če je on proti?




Še na to ti odgovorim. Je fer, seveda, ker s tem, da je legel s tabo v posteljo, je dal zeleno luč potencialnemu izidu


Bravo Quote, tudi o tem sem točno tako razmišljala, kaj za vraga je pa rinil vame, ne more sedaj pričakovati da bo tako kot se bo on odločil, če ne more imeti otrok itd, bi pa pazil da ne sexa, sploh pa ne brez kondoma večletno prijateljico. Sicer si domišljam da sva si bila že prej všeč......ampak načinov je več da se pride do zmenka...pa ok, tudi jaz sem odgovorina pol pol sva in pika. Hvala za bodrilne besede, sam bojim se materinstva kot ne vem česa , saj potrebujem ogromno napotkov, že sedaj veliko berem o tem.




Anonimen -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 14:48:13)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

tudi o tem sem točno tako razmišljala, kaj za vraga je pa rinil vame, ne more sedaj pričakovati da bo tako kot se bo on odločil, če ne more imeti otrok itd, bi pa pazil da ne sexa, sploh pa ne brez kondoma večletno prijateljico.


Kaj za vraga si se mu pa nastavljala, ne moreš sedaj pričakovati, da se boš ti odločila, če ne moreš (ne veš), kako imeti otroke, bi pa pazila da ne seksaš, sploh pa ne brez kondoma in z večletnim prijateljem.

Kako lahko je zgodbo obrniti.




LuLu -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:01:37)

Tudi meni se zdi to z leti malo bedno. Leta nimajo kaj dosti s tem. Gre se za to ali boš naredila nekaj totalno sebičnega in otroka obdržala, kar mogoče na koncu izpade ok, ali pa preštudirala vse možne slabe scenarije, kot npr. če otroka ne prizna, kaj to pomeni za otroka, ni preživnine, ...pa če ga prizna, kakšen odnos bo imel z očetom, pa še je dosti za razmišljat o otroku in prijatelju, kar pa seveda lahko samo ugibaš, kako bo, ker v prihodnost ne vidi noben [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...
Karkoli se boš odločla, vzemi to zdravo za gotovo in odgovorno, brez slabe vesti, nikoli pa več potem ne razmišljaj, kak bi blo drugače, če bi blo... Če si sposobna sama sprejemat tako pomembne odločitve.
Vedno bodo eni za, drugi proti, vedno boš imela minuse in pluse...
Zdaj razmišljaj, ko še imaš čas, potem bo prepozno.





margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:03:04)

milionarka@ najlažje je biti pa pameten...
še on bolj kapira najino situacijo kot kdo ki pač ni bil poleg...itak če si prebrala celoto, trdim da sva oba pol pol odgovorna za nastalo situacijo in nehaj obsojati, ker bogve koliko čudnih zadev se je pa tebi že zgodilo v življenju, če se ti pa ni nič, pa pač ne živiš...kaj ti veš zakaj sva sploh končala v postelji?...morda zato ker mi je bil blizu, ker smo že kdaj prespali skupaj (brez intimnosti), ker sem delala kot črnc pretekle tedne in se me je alkohol pretirano prijel....ker, ker, ker...nastavljala se mu pa nisem...to je življenje in sedaj imam še 10 dni časa da pretehtam. Sigurno ne bodo odločala le leta pri končni odločitvi. Nimam pa nikogar ki mi bo hodil magari v štacuno, če se odločim zanj in če on ne bi bil z menoj (kar sicer dvomim glede da me rad videva)...




ZARA -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:03:53)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

tudi o tem sem točno tako razmišljala, kaj za vraga je pa rinil vame, ne more sedaj pričakovati da bo tako kot se bo on odločil, če ne more imeti otrok itd, bi pa pazil da ne sexa, sploh pa ne brez kondoma večletno prijateljico.


Kaj za vraga si se mu pa nastavljala, ne moreš sedaj pričakovati, da se boš ti odločila, če ne moreš (ne veš), kako imeti otroke, bi pa pazila da ne seksaš, sploh pa ne brez kondoma in z večletnim prijateljem.

Kako lahko je zgodbo obrniti.


Zakaj je potrebno žalit in kako ti to veš?




Anonimen -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:11:00)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

tudi o tem sem točno tako razmišljala, kaj za vraga je pa rinil vame, ne more sedaj pričakovati da bo tako kot se bo on odločil, če ne more imeti otrok itd, bi pa pazil da ne sexa, sploh pa ne brez kondoma večletno prijateljico.


Kaj za vraga si se mu pa nastavljala, ne moreš sedaj pričakovati, da se boš ti odločila, če ne moreš (ne veš), kako imeti otroke, bi pa pazila da ne seksaš, sploh pa ne brez kondoma in z večletnim prijateljem.

Kako lahko je zgodbo obrniti.


Zakaj je potrebno žalit in kako ti to veš?


Samo njene besede so obrnjene. A ona pa ne žali?




Anonimen -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:12:13)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

milionarka@ najlažje je biti pa pameten...


Kaj nisi želela slišati mnenja?




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:23:32)

nasvet zate milionarka: you need help.....najbolje da svoje frustracije sproščaš na drug nači, morda s športom...jaz nikogar ne žalim in ne želim brati tukaj kako me bo nekdo obsojal, če ne znaš pomagat na en primeren način četudi si proti da ga obdržim, potem bolje da ne komentiraš ker nimam volje se sedaj še nekomu ki pojma nima z realnim življenjem zagovarjati. Drugim pa hvala za čas ki ste mi ga namenili....še vedno bolm vesela vseh mnenj, prosim le brez težjih obsojanj...nisem pisala za nasvet da bi me obsojali.




LuLu -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:31:16)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

še vedno bolm vesela vseh mnenj, prosim le brez težjih obsojanj...nisem pisala za nasvet da bi me obsojali.

Naj ti vsa "obsojanja" gredo pri eni oki not, pri drugi ven (ker bereš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), najhuje je/bo, če se boš sama obsojala. Moraš pa vzeti v račun vse možne komentarje, če na takem forumu izpostaviš osebni problem. Saj smo vsi dovolj odrasli, da se odločamo po svoji vesti na koncu.




Anonimen -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:31:52)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

Zahvaljujem se za vsako napisano besedo.


Tvoje vprašanje je bilo, naj imaš otroka ali ne. Jaz pravim NE.

ps. žalila si sama, samo obrnila sem tvoje besede. Vidiš, kako drugače je to slišati na drugi strani. Verjamem pa, da te dajejo leta in muči biološka ura; a moj odgovor, spet, na tvoje vprašanje, je ne.




mini86 -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:37:01)

js mislim da je vse v življenju z namenom..in to da sta vidva pristala skupi in nardila otroka ima tudi svoj namen..js bi razmišljala v tej smeri..
spoznavata pa hodta na morje lahko skupi kljub otroku-izbrala sta pač obraten vrstni red[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] če ne poiskusiš ne veš..
verjetno imaš kakšno sosedo/prijateljico ki bi ti lahko kdaj skočila v trgovino..verjemi da takrat se vse najde..

js ti priporočam da se začneš veseliti novega obdobja v življenju, negativne misli v smislu ali sem se odločila prav, ali bom zmogla..pa preletavajo še nas ki smo načrtovali otroka..


aja še to-glede financ..nobeden danes ni v rožnati situaciji in verjemi da klub temu ne bote nagi pa lačni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


držim pesti in srečno-zgleda vaju usoda ni mogla dat drugače skupaj kot pa da zanosiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:40:45)

ma kaka leta le...če bi me videla bi razumela da niam težav da bi se obremenjvala z leti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], gre za vprašanje in še to je da me prijatelj želi videvati, amm me pa ne pozna toliko in preplašen je iz preteklih vez, kako sem tudi jaz kot partnerka...ga povsem razumem, zdej imava pač kot je napisala posh obratni vrstni red...zato je vse še tako bolj zmedeno...par dni sem za Da, nekaj za Ne"...uf :)problem je ker je zelo malo časa da se midva spoznava ker je treba kmalu dorečti kaj storiti.




margotsale -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:46:13)

mini si me pa nasmejala tudi to je zelo prijetno :)...sej precej razmišljam da je bila usoda na delu, glede da je ta otrok spočet in 0,02 kaplice hahaha, samo ker gre za resne zadeve pa sem le dolžna vsem nam trem tehtno odločitev...pa sem si rekla pobaraj "publiko" ki ima več morda nekaj izkušenj. Hvala še 1x...me precej drži da obdržim, "očka" bo pa pomagal tehtnico obrniti v eno smer




mini86 -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:49:56)

IZVIRNO SPOROČILO: margotsale

mini si me pa nasmejala tudi to je zelo prijetno :)...sej precej razmišljam da je bila usoda na delu, glede da je ta otrok spočet in 0,02 kaplice hahaha, samo ker gre za resne zadeve pa sem le dolžna vsem nam trem tehtno odločitev...pa sem si rekla pobaraj "publiko" ki ima več morda nekaj izkušenj. Hvala še 1x...me precej drži da obdržim, "očka" bo pa pomagal tehtnico obrniti v eno smer


včasih v življenu pride tako..in takrat je najboljše da se prepustiš..
eno dobro večerjo skuhi, ga povab in vrž karte na mizo..


čez pol leta bomo pa prebrali kako se mata fajn in da bo še vse v obratnem vrstnem redu še naprej si ga zaprosila in on je privolil in da se poročita[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Pajama -> RE: Naj imam otroka ali ne (2.1.2012 15:51:32)

Upam, da sem prav razumela...

Tvoj prvi opis je name deloval skoraj pozitivno. Kasnejše objave, pa malo manj...zato po eni strani razumem, kaj ti je hotela povedati milijonarka, čeprav je izbrala netaktičen in žaljiv pristop.

Če sem prav razumela, sta se po "tisti" noči še dobila in bila spet intimna? Drug drugemu sta si privlačna in se želita bolje spoznati? To so zame dovolj dobri razlogi, da gre vajina zveza  v pravo smer, le začela sta na precej neverjeten način. Zavedaj se, da so moški drugačni. Žal imata zelo malo časa, a prepričana sem, da bi se stvar razvijala v pozotivno smer. Dejstvo je, da se morata pogovoriti in to brez obsojanja in prelaganja krivde. Zgodilo se vama je nekaj zelo lepega in če boš malo prebirala forume boš ugotvila, da nosečnosti ne gre jemati tako zlahka. Čas ni nikoli dovolj primeren, biološka ura pa neusmiljeno tiktaka!

Sama bi se odločila ZA.
Srečno 2012





Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>