RE: Septembrcice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

mamz -> RE: Septembrcice 2013 (9.7.2013 23:46:39)

Prva anonimna ne šteje se 10 gibov skupaj, ampak, da se začne premikati 10x/dan. Baje se to pri ginekologu prav en list dobi, ti ga dajo, ko je treba začeti šteti baje, nam še ni treba.[sm=smiley1.gif]
Vode pa jaz v prvi nosečnosti nikoli nisem imela čisto v redu, ne glede na to koliko sem pila. Ampak nikdar nisem dobila ničesar zaradi teh bakterij v vodi. Pa sem res gledala, da dovolj pijem. Zdaj pa ne gledam koliko točno spijem na dan pa je zaenkrat voda vedno ok.

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (10.7.2013 6:57:20)

Dobro jutro [sm=smiley1.gif].

Mamz, hvala za odgovor. No, samo, da še ni nam treba začeti šteti gibov, jaz moram vedno nekaj pretiravati [sm=smiley36.gif]. Danes grem še enkrat dat vodo, se že od 1-h ponoči nalivam s tekočino, da ja ne bo več bakterij!

Včeraj sem govorila z eno babico, je rekla, da naj najprej uni dve knjigi preberem, potem se pa lahko dobiva pa jo vprašam, kar hočem [sm=smiley1.gif]. Tako, da če bo imela katare od vas kakšno vprašanje, ji ga tudi lahko postavim [sm=smiley1.gif].

A vas tudi tako zelo zgaga peče? Mene popoldan in zvečer kar naprej, bi lahko na tone Ranitala pojedla in na litre Donata popila pa čez čas spet začne peči, jaooo. Upam, da ne bo do poroda takole [sm=zmeden.gif].

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (10.7.2013 7:03:17)

Malamut, ti si Primorka, ne? Verjamem, da pri vas sonce nažiga sto na uro. Meni je bilo že včeraj pri nas spet prevroče, pa feeling imam, da so mi noge spet malo zatekle. Boš delila z nami popis nečakove kozmetike [sm=smiley1.gif]? Drugače pa naša mala tudi po 9. uri zvečer najbolj nori. Verjetno, ker se me umirimo. Mi je pa full smešno, ker vedno, ko se usedem, da bom jedla, začne butati dol, kot da bi bila čisto navdušena, ker papica prihaja [sm=smiley36.gif]. Koliko cm pa imaš zdaj čez bauhija? Kg ti gredo pa verjetno res dol, ker ne ješ sladkarij in glutena! Jaz sem tudi pridna s sprehodi, in gledam, da skoraj vsak dan enourni pade [sm=smiley1.gif].

Imejte lep dan!

mamz -> RE: Septembrcice 2013 (10.7.2013 9:21:51)

Za zgago baje pomaga podloženo vzglavje in jesti čim večkrat čisto po malo.

robika -> RE: Septembrcice 2013 (10.7.2013 14:03:30)

Zdravo! No dans sem že dobila odločbo za porodniški dopust,tak da je pri men konec laufanja s papirji naokrog
Zgaga me pa dans tak matra da je za znoret,bo treba it po magnezij in donat,drgač ne bo za zdržat
Uživajte bejbe!

_saskia_ -> RE: Septembrcice 2013 (10.7.2013 17:46:00)

Hej,

malamut, da te malo izpitam..[sm=smiley2.gif] Tudi jaz mam po novem nosečniško sladkorno, recimo da se držim diete ene 4 dni. In v teh 4 dneh se mi zdi, da moje dete ni več tolk aktivno kot je bilo..A je to možno zaradi diete? Se je tebi tudi zdela kakšna razlika, ko si začela z njo? Sem kar mal panična in revčka rukam sem ter tja po trebuhu, da mi odgovori[sm=smiley16.gif]
Vidim, da dieta ti kar uspešno laufa, super[sm=bravo.gif] Mene edino grize, da ne pojem pri obrokih veliko in potem sem kar naprej lačna, to pa tudi naj ne bi, skos neki v usta tlačil[sm=jezicek.gif]

zgaga Grozna zadeva, upam da vas čim prej mine[sm=bravo.gif] Ne vem pa nobenega pametnega recepta za uničit to nadlogo[sm=zmeden.gif]

Ne vem katera je že spraševala za kavico v Celju[sm=zmeden.gif] Hja, tudi nosečniška pozabljivost je med nami[sm=jezicek.gif] Jaz imam drug teden pregled, imam ginek v porodnišnici in če moj ne bo šel zraven se komot dobimo[sm=bravo.gif] Če pa slučajno gre, pa lahko tudi kakšen drug dan, bom sigurno kej lutala v mesto[sm=jezicek.gif]

Aha tole sem še hotla..kako ste kej z spolnimi odnosi? Pri nas je suša[sm=smiley13.gif] Pa ne zaradi mene, zarad mojga[sm=zmeden.gif] Mu je revčku ful grozno, ker se mu zdi da tamalemu kej nagaja vmes[sm=jezicek.gif] Ne vem, al je sam moj čuden ali še kter[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Mejte se lepo, se tipkamo[sm=rozica.gif]

robika -> RE: Septembrcice 2013 (10.7.2013 18:14:29)

Bejbe pri nas laufa [sm=sloncek.gif] tako kot takrat ko nismo noseči[sm=smiley36.gif],res da je trebuh že kar napoti ampak se da vse poštimat[sm=jezicek.gif],mojrga sploh ne moti in nima nobenih zadržkov..

Uživajte,saj po porodu bo tak obdobje suše

[sm=smiley1.gif]

papa

Tejči -> RE: Septembrcice 2013 (10.7.2013 20:53:19)

Hejla,

tukaj imam internet bolj švoh, spomin je tako čisto odlutal, tako da kolikor se spomnim vam bom vsem skupaj še kaj napisala[sm=smiley1.gif]

Prva anonimna - dobro porihtaj z vodo..kaj svetovat pa nimam pojma[sm=zmeden.gif]

Hopa cupa - ja pri nas tud bolj kot ne suša..moj tud pravi, da je noseč in potem sva zvečer že oba takoooo lenaaa, da nama enostavno ni... Mah, če obema tako paše, pol je tako cool[sm=smiley1.gif]

Zgaga me je do sedaj samo enkrat pekla, še to čisto malo... Zatekam pa sedaj že malo, a še tudi ni neke sile...nekaj pa nas mora "mantrat", tako da vemo, da smo srečke nosečke[sm=smiley1.gif]

Ja, ta moja babika je tudi prava facika...ponoči pridno spančka, razen če me kakšna mora tlači - da jokam - me začne tako brcikat, da me zbudi... Ko pa se najem pa tako obvezno podivja - jaz pravim, da mi potem vse popapca[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] V morju je vedno pri miru, ko prideva ven iz vode, pa akcija na polno - res je luštno[sm=smiley1.gif]

Takole, malo sem se vam oglasla...lepo bodite babike[sm=smiley1.gif]

čao čao

malamut -> RE: Septembrcice 2013 (11.7.2013 7:30:40)

Dobro jutro. Prva anonimna: ja, sem primorka ja, prow ubijalsko je blo te dni. Hvlaa bogi se je včeraj lepo dalo živet, pole je eno uro padal dež...jast pa sem bla tam pod balkonom inu se lepo frišala. K me je moj zagledal, je reku da sem strelovod. [sm=smiley36.gif]
Kozmetiko pozabla popisat [sm=zmeden.gif] , mi je pasvetovala, da za kopanje na začetku uporabljamo olivno olje, ki ga kanemo v vodo, s katero kopamo dojenčka, da ma tako fajn, mehko kožo. Pole pa neko tekoče milo, mi bo vse spisala inu prnesla. Hvala bogi za sestrco [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Za zgago pa....omenjene zadeve od ležanja in ne vem koga, mi ni pomagalo prav nič, prehrana je edino. Meni je zgago največ delala bolj mastna hrana, začinjena in slana, pa sladkarije in čebula. Karkoli je vsebovalo čebulo, sem bla taka, ko da sem vulkan požrla. [sm=smiley11.gif]

_sasika_
Ne se bat glede otročka, valda se umiri. Prej zaradi motenega delovanja slinavke se je inzulin drugače proizvajal in dovajal hrano in otroče je melo hrano bolj obogateno z glukozo inu je papalo in papalo. [sm=smiley1.gif] Zdej, ko si omejila, ni več tako sladko in dobro in posledično je tudi bolj umirjeno. Brez skrbi, ko se boš navadla na ta način prehranjevanja in seveda tudi ta malo, bo bolje. To je enako, ko da bi se sama filala s cukrom in pole ko ga ukineš, postaneš bolj utrujena, zaspana, lena, brez energije..... Lohko bo otroče vedno tako, ampak ne skrbi, sam ne ga rukat, naj se navadi in ima svoj mir. In štej gibe, če v celem dnevu ne bo pomigal vsaj 10x, pokliči G. in mal povprašaj.

Pri meni je od vsega začetka ful mirno, prijejo dnevi ko komej naštejemo 10 gibov, prijejo dnevi, ko je živo ko strela, sam napram drugim, še vedno umirjeno. [sm=smiley36.gif]

Ne se sekirat, kolko poješ pr obrokih. Če se le da, pojej vse, če vidiš da ne gre, pojej kolikor pač poješ. In po 90ih min, ko si izmeriš vrednost, lohko spet daš kaj v usta. Jast ogromno pojem, lohko med obroki ne tolko. ko sem sita, sem sita, ma pole po 90ih min: kako sadje, riževe ploščice, košček sira, kreker s skuto,kisle kumarce, zelenjavo,....MORAŠ jest, ne smeš biti lačna. Problm bi bil, če bi se basala s kakimi sladkarijami al kaj tazga, ma če ješ nekaj v tej smeri, je uredi. Priporočljivo je dosti jest, ker se slinvka ne preveč obremeni ima neko kostantno delovanje in deluje bolje. Zato ne smeš spuščati obroke, ker med časom, ko ne priteka neč hrane, je najbolj intenzivna v delovanju, ker ravno tako se organizem oskrbuje s hormoni in pole posledično več inzulina v telesu in več sladkorja v krvi.
Če rabiš kako vprašanje glede prehrane in tega, mi kar piši, ti bom provala pomagat.

Ajde gremo na sprehod, kako je lepo dans, frišno.

Lepo se mejte pupe, pa pa

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (11.7.2013 8:29:19)

Hojla, pupoline [sm=smiley1.gif].

Moja voda je spet lepo b. p., je rekla sestra, vidiš, tako se to dela [sm=smiley36.gif]. Tako da imam zdaj pregled čez 14 dni, no, malo kasneje, ker me vmes še malo ne bo doma, prej pa G ne bo, pa se ni drugače izšlo. Po tem pregledu bo pa itak samo še en mesec do PDlP-ja, tako da bom po mojem vsak teden tam stala.

Glede ata-mama zadev, je tudi pri nas totalna suša, mogoče pade akcije enkrat na 14 dni [sm=smiley36.gif]. Mojemu tudi ni, pravi, da pikice že ne bo v glavo ... [sm=jezicek.gif], mene pa tudi nič kaj preveč ne daje, tako da bo že prav tako. Bomo že notri prinesli, ko bo dete enkrat tu. Sanja svinja kukuruz, kaj [sm=jezicek.gif]? Takrat bo verjetno šele suša [sm=jezicek.gif].

Včeraj od prijateljice pripeljala lupinico domov, zdaj je treba še naštudirat, kako se jo namontira v avto. A to gre hitro ali traja? Jo je zamudno prestavljati iz enega avta v drugega?

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (11.7.2013 8:42:39)

Robika, a tebe je včeraj tudi zgaga mučila? Ma, ne moreš vejreti, kako to lahko peče, kar žge [sm=smiley13.gif]. Mene je tudi včeraj popoldan spet. Je rekla prijateljica, da verjetno tudi zato, ker imam trebuh precej visoko.

Saskia, kako so pa tebi sladkorno odkrili? A si delala tiste ogabne glukozne teste? Tvoj ni prav nič čuden, je moj tudi takšne vrste kaliber, kar se seksa tiče [sm=smiley1.gif]. Pa je bil prej pravi nimfoman [sm=smiley36.gif]. Robika, vi ste pa glede te zadeve pravi carji [sm=bravo.gif].

Tejči, a tvoj pa pravi, da je tudi noseč [sm=smiley1.gif]? Jaz svojega tudi zalotim, da ko si jaz zvečer bauhija božam, da še on podzavestno začne svojega, ko gleda tv npr. [sm=smiley36.gif]. Imaš pa srečo glede zgage. Kakšno imate vreme na morju? Je voda zdaj ok za kopanje? Sem bila včeraj z eno, ki je bila na Krku in pravi, da ljudje jamrajo, da jim je premrzla.

Malamut, tudi meni paše ta rahla ohladitev [sm=bravo.gif].

Prva anonimna -> RE: Septembrcice 2013 (11.7.2013 9:11:14)

Aja, a boste ve nabavile črpalko za črpanje mleka? Jaz bi jo, ker bi rada, ko bo detece malo, šla vmes tudi kaj delat preko pogodbe, pa bi si za tisti čas načrpala mleko. Me samo kakšne tri ali štiri urce ne bi bilo doma. Če jo boste, boste ročno ali avtomatsko? Menda se rad mastitis naredi, če uporabljaš črpalko. Ali je mogoče še prekmalu razmišljati o črpalki zdaj, ko še sploh ne vem, če bom sploh imela dovolj mleka [sm=zmeden.gif]?

robika -> RE: Septembrcice 2013 (11.7.2013 9:41:44)

Jaz mam že od prej elektrčno črpalko od tommee teppee pa se je kr obnesla,rabiš mal vaje,ko pa zlaufa je pa zakon,upam da je ne bom rabla da bomo sam na zizi,ta srednja je bla polno dojena do 10 meseca,pa sem zvedla da sem noseča pol smo pa postopoma prešaltali na flaško,najmanjša pa zize videt ni hotla,ker sem v bolnici fasala močno pljučnico in sem bla na močnih ab pa ni blo glih pametno dojit-flaška je bla zakon,ko sem pa zaključla z ab-vmes sem skoz črpala pa stran metala[sm=smiley13.gif],pa moja bejba zize ni hotla tak da smo bli skoz na flaši..

_saskia_ -> RE: Septembrcice 2013 (11.7.2013 18:12:15)

malamut hvala za nasvete iz prve roke[sm=bravo.gif] Se je kar luštno posvetovati s kom, ki je na istem[sm=smiley2.gif] Sej v bistvu res sploh ni hudo, sam pol ko nehaš razmišljat skos o tem je dosti bolje[sm=smiley36.gif] Če bom rabla kakšen nasvetič glede hrane, se priporočam[sm=smiley2.gif]

Ja, sladkorno so mi odkrili prej 2 tednoma, sem pila glukozo. In ni bla tolk ogabna kokr pravijo..se mi je zdela pač mal bolj cukrana voda[sm=zmeden.gif] Za preživet[sm=jezicek.gif]

Črpalko so nam svetovali v šoli za starše, da kupimo pozneje, če se pojavi potreba. Jaz bom kar počakala.. Kaj pa kakšen paketič AM boste vi kupile vnaprej, za vsak slučaj pa to..[sm=jezicek.gif] Joooj, js sm cela zmedenaa. Upam, da bo potem bolje, ko pridejo naši mali škratki na svet[sm=bravo.gif] Komaj čakam[sm=bravo.gif]

Uživajte babike[sm=rozica.gif]

Tejči -> RE: Septembrcice 2013 (11.7.2013 21:41:12)

Prva anonimna - moj je bolj noseč kot jaz [sm=smiley36.gif] Ja, voda je bila včeraj in danes že fantastična za čofotanje, sem jo izkoristila kolikor je bilo mogoče. Upam, da ostane tako vsaj do nedelje, potem ji dam malo fraj, potem pa gremo še enkrat za 14 dni - če bo le G dovolil [sm=smiley1.gif]

Črpalko sem jaz kupila na Bolhi, novo za 8 €, tako da sem kr zadovoljna. V prvi nosečnosti sem jo že v porodnišnici potrebovala in ne bi bilo fajn mojega s tem obremenjevat, itak se bo kaj drugega našlo[sm=smiley1.gif]

Zdaj pa eno resno vprašanje - smo na Cresu, kjer ni porodnišnice, najbližja je v Rijeki..kak je postopek, če ti odteče voda? Helikopter? Z rešilcem bi znalo it na knap (do trajekta 20 min, pa trajekt 20 min in še do Rijeke slaba urca..)... Kakšni so potem stroški, kdo jih krije...itd? je katera kaj seznanjena s tem? Oz. na koga bi se lahko obrnila za informacije? Ne bi rada, da me kaj preseneti. Ok, zdaj sem bila še mirna, samo naslednji dopust pa bom že v 35. tednu... prvo sem rodila v 38. tednu...malo me pa stiska...

robika -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 6:39:08)

Jutro,Tejči si pa pogumna da boš na Cresu,mi smo tudi imeli dopust planiran,pa smo ga po nasvetu g odpovedali..porod v tujini,krije zavarovalnica do 30.tedna,ker se smatra za urgentnega,naprej ga moraš kriti sam,čeprav imamo evropsko zavarovanje(nevem zakaj ga pol imamo?) Je g povedala da se je že njeni pacientki naredilo da je dobla popadke,trajekta niso dobili in tako je rodila v helikopterju[sm=smiley13.gif]..ne vem naju je to prepričalo da sva odpovedala dopust..
Če si rodila prvič prej..razmisli..jaz sem bila 3x čez rok,pa mi je ginekologinja vseeno odsvetovala,kajti nikoli ne veš..
Drgač pa poklič na ZZZS tam ti bojo vedeli vse točno povedati kak je s porodom v tujini,jaz sem bila presenečena ker sem resno mislila da krije to naša zavarovalnica
Rekla sem pa tudi mojemu,odpovedali smo dopust da nas mali ne bi prehitel na koncu bo še pa kak teden čez rok[sm=smiley36.gif],kar se res zna zgodit,nikoli ne veš kdaj se naši[sm=duda.gif] odločijo in pridejo v naš objem!

Ja babike počas pa že gremo proti cilju ane,ne bo dolgo pa se bomo že cartali...

renjar -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 7:11:06)

Dobro jutro so[sm=nosecka.gif]
Mi smo tudi dopust odpovedali ravno zaradi tega, ker sta se moja dva poroda zgodila prej..
Zdaj mam pa druge skrbi.. A se še kateri dogaja da ima zelo zelo tekoč izcedek?? Včeraj zjutraj sem že mislila da je plodovnica odtekla, je bil čist isti filing.. danes pa spet.. zjutraj se je vlilo in prišlo vse čez spodnje hlačke.. Bo vendar najboljše če se grem pokažem, a ne..
No lepo se imejte, jaz pa počasi šibam v mesto po nakupih za[sm=duda.gif]

robika -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 7:14:44)

Jenjar tudi js mam zjutraj močan izcedek ali pa ko malo več počivam pa pol vstanem se mi prav močno ulije..baje če plodovnica odteka tega ne moreš zadržati..plodovnica je baje brez barve in vonja...če te skrbi se pa rajši pejt pokazat da boš vedla pri čem si...

renjar -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 7:38:17)

Eh, tretjič sem noseča pa sem bolj panična kot sem bila prvič.. Vem pa tudi kako je če odteče plodovnica (začetek drugega poroda).. Bom poklicala G, že samo da pomirim živce..

robika -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 7:45:19)

[sm=smiley36.gif]Jaz sem noseča četrič pa me še vedno kaj preseneti,ni kaj vsaka[sm=nosecka.gif] je drugačna..

renjar -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 7:56:26)

Maš prav[sm=smiley36.gif]
Kaj morem če so me pa že v 16 tednu prestrašili pri G da imam premočne krče in od takrat naprej sem na tabletah in bolj ali manj na mirovanju.. Aja pa še po mnjenju G bo definitivno otrok prišel prej na svet.. Zdaj pa za vsako figo gledam da ja pridem vsaj do konca 35 tedna..

robika -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 8:04:50)

Ja ti verjamem,mene tud kaj zategne in mam skoz krče,pol pa paniko zganjam,sem pa tud od 8.tedna na bolniški zarad krvavitev in krčev,pa še nizko leži...vsakega po malem,men je tud rekla da se zna naredit da pride [sm=duda.gif],prej na svet,prav da naj do 35.tedna zdržim pol pa lahka kr v ordinaciji pri njej rodim[sm=smiley36.gif]..tak da bom v torek na pregledu vidli kak nam kaj kaže..

renjar -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 8:16:26)

Naše dete tudi nizko leži,pa še za več kot en teden je večji kot bi moral biti.. pa še prejšnja dva poroda sta bila prej. Prvi konec 36 tedna, drugi pa začetek 36 tedna.. tako da na tej podlagi G sklepa porod pred pdp.. Sicer pa imam tudi jaz v četrtek pregled pa bomo vidli kako pa kaj[sm=smiley1.gif]

robika -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 8:18:52)

No pol mi pa prosim iz prve roke povej,a so bli kaki zapleti z novorojenčki ko so se rodili?

renjar -> RE: Septembrcice 2013 (12.7.2013 9:27:44)

Nista imeli nobenih težav, ne med in ne po porodu.. Obe sta bili zelo živahni, obe prek 3 kg in nista rabili ogrevane posteljice.. No zlatenico sta dobili tako da smo zaradi tega bile en dan dlje v P.. drugače pa nobenih težav.. Kako pa je pri tebi bilo..

Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>