Junijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


Ajra RR -> Junijke 2013 (10.6.2013 16:02:22)

Drage novopečene mamice, lepo pozdravljene in dobrodošle na forumu Dojenček. [sm=bravo.gif]

Kmalu bo prva polovica junija mimo, prvi junijski dojenčki so najbrž že tu! [sm=bravo.gif]

Ta tema je za vas, da delite svoje spomine na porod, si izmenjujete izkušnje, nasvete, se tolažite po nočeh brez spanja in pohvalite, ko se vam bo vaš mali sonček prvič nasmehnil ter prespal vso noč.

Jaz pa bom tukaj za vsa vaša vprašanja. Če boste potrebovale pomoč, se lahko obrnete name. [sm=smiley1.gif]




ursonok -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 9:38:45)

No, potem bom pa sem pisala [sm=smiley36.gif] (Čeprav je malo bedno, da ti moderatorji temo odpirajo, a ne.)

peeby,
najprej tebi čestitke!!! In seveda - super ime sta izbrala! [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] madonca, se kar malo bojim, ker tukaj na forumu omenjam naša čudovita imena - nam jih bo pol Slovenije pokradlo [sm=smiley36.gif] Ampak res, Abel je zakon ime, kratek, univerzalen, s hudo "izvorno" zgodbo [sm=smiley1.gif] Pa nasploh so srčkani in neskončno simpatični. [sm=smiley9.gif]

Sicer se moram pa danes tudi jaz pohvalit - Aurorka je ponoči spala 7 ur v kosu!! Jaz pa 6 - in sem čisto matasta: organizem očitno ne dojema, da lahko spi tudi več kot 3h [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Je bila pa včeraj zvečer štala - mučila jo je prebava/krči, drla se je 100/h. Boga. No, zdaj že sedi tukaj na ležalniku in kaka ... Upam, da bo dopoldne še kaj spala, ker sem jaz danes kar razpoložena za delo [sm=jezicek.gif]

Vidim, da kar zdravo in okusno jeste (no, razen tistih jutranjih tort, ki jih omenja dvojčica [sm=smiley36.gif]). In da imate kar pridne dojenčke!

Kakanje
naša kaka parkrat na dan. Noben otrok ni bil nikoli zaprt. Že če en dan ne kaka, se slabo počuti. Nujno vsakodnevno odvajanje.

M in mleko
mah, meni zavrača že ves čas, edino ponoči pije - ker je neskončno lačna [sm=smiley36.gif] Mora pa jesti na obeh dojkah, ker na eni ni dovolj. Mah, za nekaj časa bo še - glavno, da je to začetno mleko dobila.

NIč, moram človečka previt, smrdi po celi sobi [sm=jezicek.gif]




niinii -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 10:28:28)

Peeby čestitke še z moje strani.

Midve bova v četrtek stari že 2 meseca. Pridno se rediva. Včeraj sva se tehtali in s pleničko in bodijem ima 5300 g. Se pravi da se je v mesecu dni zredila vsaj za 1200 g. Ne morem verjet. S tem, da se samo dojiva.

Pa zvečer imava zdaj rutino, da se kopava. Pač ne z milom vsak dan, ampak tolk da počofota v vodi. Prav uživa, zdej je začela že z nogami brcat v vodi. Jo je kar veselje gledat. Po kopanju še pojeva pol pa zaspančka. Je prav fajn, k jo voda mal umiri pa zmatra.

Drugače pa mi zdaj čez dan bolj malo spi. Pač v vozičku ko sva zunaj, pa čez dan ene 2x po pol ure (vsaj včeraj je bilo tako), drugače pa je budna. Čez noč mi je začela dlje spat. Prvo rundo 4-5 ur, pojest pol pa še cca 3 ure. [sm=bravo.gif]

Aja pa prejšnji teden sem že drugo M dobila. Una prva je bila kar nekaj, samo dan in pol. Zdaj 14 dni kasneje pa ornk, jo mam že 1 teden, sem čist nesrečna. Ponavad sem jo imela 3 dni, max. 4. Upam da čimprej izzveni.

Trenutno mi je zaspala v naročju, jo grem dat v posteljico pol pa hitro pod tuš skočim.
Papa.




anush_86 -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 10:45:36)

Ojla punce!

da še jaz malo poročam; Hana je danes stara tri tedne, zbuja se sama in to točno na tri ure. No, razen ponoči, ko je že potegnila na 4 ure [sm=bravo.gif]. Sicer pa se ne dojiva, smo izključno na AM. Na začetku sem se še sekirala zaradi tega, ampak tudi to je minilo.

Malo smo imeli težav z bruhanjem in polivanjem, pa sem ugotovila, da jo hranim v preveč ležečem položaju in je zdaj ok.

Šibam, tri ure so minile, dete se zbuja.

lepo se imejte!




ursonok -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 11:03:32)

Anush 86
ne sekiraj se zaradi dojenja in AM! Vem, da je to lahko reči - sama sem se precej sekirala pri prejšnjih dveh (dojila mesec in pol, drugega pa mesec - netoleranca laktoze). Sploh na Poljskem, ker je zelo močan tako imenovani "laktacijski teror". Vsi težijo, da moraš dojit, če ne dojiš, te gledajo kot da si "slabši" itd. Brezveze. Pa tudi nasploh mi dojenje ni bilo v užitek (slabo fizično in psihično počutje, občutek utesnjenosti, da sem "molzna krava" itd.)

Zdaj sem imela namen dojiti 3 tedne, dokler se ne bodo začeli problemi (laktoza, prebava) ... pa dojim že več kot mesec (sicer dodajamo, a vseeno). Problemi - zaenkrat - niso tako hudi, da bi terjali nujno odstavitev. In psihično mi je lažje - to pa predvsem zato, ker v družbi in med zdravniki ni takega pritiska, da moraš nujno dojit, če pa ne, se bo svet podrl. V P so me vprašali, ali za ponoči želim flašo (?!). Sicer so seveda spodbujali dojenje in te hvalili, ko so videli, da ti gre ... A vseeno, pritiska ni, vsaj ne takega kot na Poljskem. In meni to veliko pomeni - sem namreč zelooo občutljiva na vsakršno prisilo[sm=smiley36.gif] Tako da se bomo verjetno dojili, dokler bo še kaj mleka. Bomo videli tudi, kakšno bo moje počutje in zdravstveno stanje (po treh nosečnostih in porodih v roku petih let je čas, da se malo spravim k sebi - post z zelenjavnimi sokovi, klistiranje itd itd.).

Materino mleko je seveda boljše od slehernega AM, tu ni dileme. A tudi AM ni samo zlo. (Enako kot CR - sem sicer zelo za naravni porod in sem srečna, da mi je dvakrat uspelo, in to brez vseh protibolečinskih zadev, a če ne gre drugače, je tudi CR ok. Pa naj bodo razlogi fizični ali psihični.)





Tija01 -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 11:13:41)

Pozdravljene!


Dojenje: Berem in se kar čudim da si spumpate Drugi čudež kar 120-150 ml mleka. Jaz si ponavadi spumpam ene 60-70 ml mleka če se [sm=duda.gif] ne zbudi. Me prav zanima, kaj mi bodo jutri rekli, ko imava prvo povetovalnico, ali se dovolj redi ali ne ali bova morala pričeti z večjim dodajanjem AM. Lethe ti pišeš da dojiš 45 min tudi moje dojenje traja tam nekje pa imam včasih občutek da je premalo in mu dam še AM kjer potem poje od 20-30 ml. Pojma nimam če poje dovolj, jutri bo vse boj jasno ali pa tudi ne[sm=zmeden.gif]

Kapljice D3 ali vse dajate te kapljice svojim [sm=duda.gif]?

Jaz sem kar utrujena, saj se moj [sm=duda.gif] zbuja na vsakih dve uri in pol oz. na tri ure se potem dojiva slabo uro in dan mine kot bi pihnil in bo že jutri star že en mesec. Pravega ritma pa še vedno ni od nikoder.

Lep dan še naprej in uživajte življenje!




dansas -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 11:20:43)

Hej, hoj!

Čestitke Peeby že za zadnjega junijčka (globoko v juliju [sm=smiley36.gif])!

Naša mala je danes stara 4 tedne! Pa nas še zmeri niso naročili na pregled pri pediatru [sm=zmeden.gif].

Me se dojimo brez urnika (pri prvi mi je patronažna zatežila, da se moramo dojit na 3 ure! in jaz cela naivna sem jo poslušala [sm=smiley29.gif]). Zdaj pa upoštevm nasvet, ki sem ga nekje prebrala - da otroka pristaviš vsakič, ko zajoka (ker dojenje ni samo hranjenje, ampak je tudi za odžejat, potolažit se, ...). Potem pa da že jasno vedet, če hoče joško ali ne. In tudi mleka na ta način ne zmanjka, pazit je treba samo, da poje ne eni strani, preden pristaviš na drugo. In mala je že kot kaka michelinova maskota - polna šlaufkov [sm=smiley36.gif]. In posledično jo je ful težko umivat, ker ji sploh ne moremo sprat umazanije med šlaufki na vratu in pod pazduho... Se potem tako huduje, ko jo prevračam in obračam, da dosežem vse skrite kotičke. Jo pa kar stuširamo vsak dan, skopam jo pa cca 1x na teden.

Poglejte našo mlado mamico [sm=smiley36.gif]

[img]http://i1360.photobucket.com/albums/r647/slike-dansas/DSC_1084_zpsc3637d97.jpg[/img]

To sta tastarejša in naša najmlašja, ki je zaspala mad crklanjem :) - je Gaja cela naivna rekla: Zdaj bom pa tukaj mogla celo noč spat. Pa sem ji rekla, da ni straha, da bo mala ziher kmalu budna. In je res vse skupi trajalo 5 min [sm=jezicek.gif].

papa





sover -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 13:30:00)

Dansas, kakšne lepotice!!!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Tako lepa fotka, da sem brez besed in samo uživam ob gledanju.




dvojčica6 -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 14:42:46)

ijeeeej dansas, cudovit prizor, lepa mlada mamica in miselinka [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

drgac pa js upostevam isti nasvet, kot si ga opisala...sem pa, brihtna buca [sm=jezicek.gif] kar sama zgruntala, ker je ta prva bla tiho samo na joski...in pol smo kdaj na eno uro se dojile, kdaj na tri, kdaj na pet...je pa res lazje, ce imas samo enega otroka, takoj ko imas enega zraven, je tako visenje na joski ze tezava...

ah, tamala mijavka...uf, divje je pr nas, ne vem, kdaj bom kej pocivala [sm=zmeden.gif]




Lethe -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 14:54:51)

Res lepa fotka, Dansas in kakšna lepotička je večja [sm=smiley27.gif], [sm=duda.gif] pa itak...

Mi smo spet slabo spali. Joj, ko bi vsaj vedela razlog. Zvečer je še dokaj normalno zaspala, potem se je pa začelo okoli 23 30. Prdenje, kakanje, stokanje, hropenje, jok, dojenje...spanje...dojenje...jok, prdenje, kakanje...dojenje, previjanje, spanje...in ponovi vajo. Tam do 5ih zjutraj je bilo to kar naprej, ne vem, če se sploh kaj spala. Vse je en tak velik miks. Potem je zaspala za dobri dve uri in pol...pa spet nekaj ur budna...jedla, malo stokala, malo zaspala...kar ne uspe ji spati dlje časa skupaj, prvi teden je bilo pa tako lepo...

Na srečo se je vrnila 1. patronažna z dopusta in je bila danes že pri nas. Uff, me je kar potolažila, da naj se ne sekiram preveč, da bo vse minilo in je tudi vse normalno, tako kot je. Da ritem še pride.
In dvignili bomo ležišče, bolj intenzivno podirali kupček, bolj pokončno dojenje, dodajala bom probiotik BioGaia (mimogrede, pozna/uporablja katera?)...zna biti, da je refluks razlog. Če je temu tako, bi moralo s temi ukrepi v nekaj dneh iti na bolje.
Pa še nekaj, da naj ukinem hranjenje na obeh dojkah v eni rundi. Ker poleg zraka dobi preveč vode in jo zato napenja - na začetku je mleko bolj vodeno. Da bi moralo biti sedaj že čisto dovolj mleka. Glede na pridobljeno težo, ga ne primanjkuje. Danes ima 14 dni, t.j. 500g več kot ob odpustu, je že na 3400g.

No, pa recimo, da je dovolj stokanja z moje strani. Kako ste ostale?
Se bo kar težko navadit na nov forum, čisto avtomatsko kliknem "čvekanje..."[sm=jezicek.gif]

Imam pa drugače super vreme, full je toplo. Kako imate oblečene malčke?
Za noter ima mala dolg bodi in hlačke s stopali, za ven bom pa sedaj dala kar bodi s kratkimi rokavi in nogavičke.
Ponoči isto ne vem koliko naj jo pokrijem...za zdaj jo tako kot sebe, a se bojim, da je preveč in jo tudi to moti...

No, se še kaj beremo, lepo se imejte...




ursonok -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 15:57:19)

Živijo,

do zdaj kar dober dan - je Aurorka potem zaspala, jaz oddelala pol norme :) se vrgla v bazen, malo poplavala, potem sva šli pa v mesto - 40 stopinj, sva imeli center tako rekoč zase [sm=jezicek.gif] Nabavili celo kilo svežih fig, mmmm.

Dansas,
res lepa fotka, in tale tvoja je prav luškana ... Deluje zelo krhko in umirjeno (tastarejša seveda [sm=smiley1.gif]).

Lethe,
a vi imate šele en teden? Ja, potem se pa res nimaš kaj pritoževat. Na začetku je teksas ... [sm=jezicek.gif] 500gr v dveh tednih? To je lepo - naša se je zredila 500gr v enem mesecu, pa še to joška+AM! Tako da ti mleka ziher ne primanjkuje.
Ja, tudi jaz dojim na obeh dojkah naenkrat, ker je na eni pač premalo. Morda jo zaradi tega zvija ... A ponoči je ok, danes je recimo super zaspala.
Se pa skoraj vsako noč pokaka - če ne pred dojenjem, pa vmes - in se previjamo.

Pa še vendo smo fuuul mozoljasti in izpuščajasti ... vsak dan bolj [sm=smiley13.gif] Baje je tudi to lahko zaradi vročine. [sm=smiley24.gif]

NIč, grem napast lubenico in fige, preden pride Abel in mi vse požre [sm=smiley36.gif]





ursonok -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 16:10:36)

Oblačenje
pri nas je ves čas, zunaj in notri, v bodiju s kratkimi rokavi. Ponoči je imela prej pajaca ali hlačke s stopalci, zdaj je pa samo v kratkem bodiju (nič pokrita). No ampak mi smo andaluzijci ... [sm=jezicek.gif]




Saša33 -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 16:10:49)

Pa še moja malenkost, da bo kaj čtiva za branje...

Mož je skoraj ok. Tamali malo čiha, in se mu sluz nabira v ustih. Včeraj zvečer in danes zjutraj se je nalokal mleka in potem vse pokozlal. Se mi je pa nato tako lepo nasmehnil, se mu je prav videlo, da mu je odleglo. No samo , da je on ok...

za razliko od mene in Lare. Je že zjutraj kuhala na 38. Nobenih ostalih znakov  in pa seveda mija malenkost.

Prehlad, kašljanje, kihanje, teče mi iz nosa, herpes na ustnici.

Madona res ne vem kaj me še lahko doleti...

tako, da čakam moža, da pride iz službe, da grem malo na zrak,,,,,

se pa oglasim in kaj več napišem jutri

bo bolje, upam




vilincek -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 17:31:57)

Zio punce,

nas Jakob je danes star 14 dni. Do sedaj nisem uspela sporocit, ker sem bila sama z 2 otrokoma doma.Moz je sicer doma, a ima ful dela za sluzbo. To je itak kot zakleto. Ko najbolj rabis,pride kaj vmes.
Rodila sem na praznik. Okoli polnoci mi otece voda, pa budim moza, on pa studira, katera cev je pocila. :)
Sicer sem poskusila cca. 1 uro, a potem zahtevala CR, saj sem bila itak narocena naslednji dan.
Roka smo vzeli iz varstva, da ne prinese domov kako bolezen. Sicer sem zelo vesela, da sva doma in da smo vsi zdravi. Ko slisis te zgodbe v intenzivni, si res zelo srecen, da nimas problemov.
No nas Jakob je sicer pocivalcek. Bil bi 24 ur na dan na joski, a vmes seveda spi. Tako,da pri meni premalo spije in si moram crpat.Patronazna mi je posodila tehtnico in ugotovila sem,da spije cca, 20 ml na eni. Potem seveda zaspi in ko ga dam v posteljico je cez 10 minut jok.Bomo videli, kako bo slo naprej. Zaenkrat se poskusava. Sicer mam s crpanjem ze izkusnje, saj se Rok sploh ni hotel pristavit in semcrpala 7 mesecev. Samo da ne staknem mastitisa.

Vidim, da tudi vasi kakajo ponoci. Pri Jakobu je to zgleda navada, tako da se moramo tudi ponoci previjati.Lepo se cartajte.




Lethe -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 18:06:50)

O, vilincek, tudi vi ste praznični [sm=bravo.gif] Čestitam [sm=smiley1.gif] To pa je bil en produktiven dan[sm=jezicek.gif] Kje pa si rodila?

Ursonok, ja, 14 dni ima danes...verjetno se res še nimam kaj pritoževat[sm=smiley9.gif] Ampak 500g za 12 dni je pa odlično.
Glede dojenja, poskusi kot je meni rekla patronažna...en podoj je ena dojka...tudi če se hoče dojit večkrat v eni uri, jo daš vedno na isto. Sem sedaj ugotovila, da je ta patronažna tudi svetovalka za dojenje - dojenje.org Verjetno ima kar nekaj znanja in izkušenj, ji bom zaupala, pa bomo videli.
Saj sliši se sicer logično, če je preveč vode, da jih napenja. Ker pri tistih konkretnih polivančkih, ki imajo refluks, svetujejo dodatek nekih riževih kosmičev za gostitev mleka ipd. Da bolj "obleži" v želodčku.

Jaz sem jo tako od dopoldneva že 2x dojila, prvo rundo na levi in drugo na desni, je bila pa vsakič po krajšem času spet lačna in sem jo dala nazaj na isto...in punca spi, ne stoka...če bo tudi zvečer tako, potem je to to. Upam, upam, upam...
Aja, pa še en nasvet je dala, poleg podiranja kupčka...da se jo da za prvih 20min spat malce višje (če ni v taki posteljici), kar na vzglavnik npr., ravnokar izvajam, zaenkrat lepo spi na kavču, na blazini, čisto mirno.

Kakanje je pa pri nas itak čisto adijo, danes že 5x, vsakič, ko sem jo previla. Ponoči tudi, seveda. Nam so v P sicer svetovali, da jih ponoči ne previjamo, ampak se mi zdi, da je kar potrebno. Je pa naporno, težje. Mogoče bi jo samo enkrat, da ne bi 2x na noč...recimo ob polnoči, naslednjič pa ob 6ih...
Kako jih ve potem umijete, s krpicami ali kar pod tekočo vodo? Me mika, da bi poskusila slednje. Kopamo je drugače še ne, morda se bo prvič konec tedna. Odvisno od popka.

Zvečer bo pa treba na en sprehod, ko se malo ohladi. Komaj čakam...čez park...ša malo in se bodo začeli tudi daljši sprehodi. Le dojenje v javnosti me še bega. Ok, je lažje, kot nesti stekleničko in mešat, ampak jaz se ne razkazujem prav rada...hm...kako potem to izvajate?






girl79 -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 19:39:51)

Čao mamice [sm=smiley1.gif],

No pa smo končno vse rodile! [sm=smiley1.gif]

Mi smo danes imeli super noč, zaspal je sicer šele okrog 24.00, ampak prvo bujenje je bilo ob 3.30!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] To je za nas cel luksuz, no naslednje je bilo okrog 6.15 potem od 7 dalje pa skoz neko jamranje, stokanje, zvijanje, bruhanje, prdenje, tako da ob 8.15 sva pa vstala.... V glavnem po 5ih tednih je pasalo prvič prespati 3 ure v enem kosu [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]...No je bilo pa čez dan zato toliko bolj pestro...se skoz zbuja, vsakih 10 min, ga očitno nekaj daje....no vsekakor upam da ne bom spet 5 tednov čakala na 3 ure spanja v kosu [sm=smiley1.gif]

Kakanje - naš je tudi kakal po 10x ali še večkrat na dan, tudi ponoči seveda....zadnje dni se mi zdi da se malo umirja, ampak še vedno je to cca. 6x na dan, tako da vsaj 1x ga previjem tudi ponoči, včasih 2x....

Dojenje v javnosti - hm, ja na začetku je bilo tudi meni zelo nerodno, potem se navadiš....pač greš v kakšen bolj miren kotiček, mogoče si daš še tetra pleničko čez ramo in dojenčku čez glavico, da se res nič ne vidi in gre....se pa spomnim, ko smo se enkrat marčevke 2010 dobile v eni slaščičarni in smo kar 4 naenkrat dojile....po mojem kelnra tega še danes ni pozabil [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

S sprehodi sem pa jaz kar pridna že, grem ponavadi dopoldan za kakšno uro ven in imam uro hitre hoje, da se vsaj malo rekreiram...teči si ne upam, imam preveč polne joške [sm=smiley2.gif]

Se mi pa res zdi tako enostavno, ko imam samo enega otroka doma...imam potem včasih kakšno urico celo čas it popoldan sama v trgovino ali pa na računalnik, dragi pa prevzame otroka....če je še tastarejša doma, se potem pač ukvarjam z njo, ker itak vem da kar malo pogreša to da bi kdaj bili kaj sami [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]...Babi pa pravi da na morju full uživa, tako da je tako ok za vse trenutno [sm=smiley1.gif]

Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]





girl79 -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 19:40:53)

dansas - res lepa fotka!!!!




lina3 -> RE: Junijke 2013 (9.7.2013 21:11:28)

No, pa smo končno na novem forumu. Jupi[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

Zdajle sem vse spakirala za tavelikega, gre jutri z babi na morje. Sem kar vesela, da si malo oddahnem. krati pa vem, da ga bom pogrešala[sm=smiley13.gif].
Oba že spita, tako da zdajle grem še jaz pod tuš pol pa v ležeči položaj. [sm=jezicek.gif]

Kakanje...mislim, da sem že pisala. Mi kakmo non stop. M se heca, da je Val KAKAMAN[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Umivanje...jaz ga z vodo in krpico umivam.
Vilinček[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Dojenje...jaz po občutku. Če vidim, da je še lačen ga dam še na drugo dojko. Načeloma pa je dovolj iz ene.

Nč, grem zdaj pa se jutri beremo[sm=smiley1.gif]




Peeby -> RE: Junijke 2013 (10.7.2013 7:27:08)

Hvala vsem za spodbude in navijanje ter predvsem za vztrajnost ob čakanju našega kvazi junička. [sm=smiley36.gif] Zadnje dni v nosečnosti se mi je reeees začelo fejst vleči. Niti ne toliko zaradi neučakanosti ali sitosti trebuha, ampak res je bilo težko prenašat vsa vprašanja, kdaj pa bo?! No za naslednjič vem! Rok moram skomunicirat 14dni kasneje in bo vse tipi topi....

ursonok: glede imena [sm=jezicek.gif]. Mi2 vsa ga imela izbrano že ob prvi nosečnosti (cca 2 leti nazaj) ki pa se ni izšla do konca, zato nisem čisto direkt ukradla pri tebi [sm=jezicek.gif]. Ubistvu ga je moj M prinesel k hiši. Sem pa bila vmes v dilemi, ker je bil vaš mali s tem imenom, pa sva iskala še druge opcije. Pa nobeno ni niti blizu prišlo pa je moral Abel ostat, hihi. Sicer pa... Za punčko imava tudi že eno ime in ni iz izbora vajinih [sm=smiley2.gif], zato jaz ne bom kradla. Obljubim [sm=smiley36.gif]!
Aja. Kako pa to, da imate pri vas samo imena na A? Naključno ali kaj?

No. Mi smo stari 2 dni [sm=bravo.gif] - se smešno sliši. Navajamo se na vse... Je pa v P težko, trije smo v sobi, vsak s svojim ritmom... Komaj čakam, da pridemo domov. Naš mulc je dokaj priden pa bomo vidli, če bo še doma tako! Trenutno morava še dojenje zalavfat, včeraj je celo prvič ratalo in sploh nisem mogla verjet, sicer pa se ne bi sekirala, če bi morala s flasko. Tole dojenje je res ful družbeno pogojeno, tule v Sloveniji se še vedno dosti pričakuje, čeprav moram reči, da je osebje tule v P dosti flegma zaenkrat. Ker včeraj cel dan pri nama ni šlo, naju niso matrali ali karkoli, ampak so bili dosti razumni.

Šibam. Mali se zbuja.




dansas -> RE: Junijke 2013 (10.7.2013 12:48:19)

Hvala za pohvale za moje lepotice [sm=smiley9.gif].

Glede dojenja: jaz jo obvezno pristavim tudi na drugo joško, pol pa že sama pove, če ji še paše ali ne. Mi pa čudi tale trditev, da bi sprednje mleko napenjalo [sm=zmeden.gif] ? Še nisem zasledila te trditve, v knjigah o dojenju, ki sem jih jaz prebrala, piše, da pristaviš še na drugo dojko po podoju na prvi; in pri naslednjem podoju začneš na drugi dojki in ponudiš tudi prvo, in tako naprej, ... Sicer pa prednje mleko iz druge zize med tem, ko se dojimo na prvi, itak ven steče, tako da pri takem dojenju tudi dobi samo eno prvo mleko... Verjetno, Lethe, ima tvoja patronažna že eno osnovo, na podlagi katere to pravi (še posebej, če je svetovalka za dojenje), samo meni ni logično - gledam iz svoje prakse: mene voda ne napenja. Tudi hranim se tako: če mene kaj napenja, tega ne jem, da ne bi še Brine napenjalo (fižol, cvetača, kislo zelje, češnje); sicer se pa niti pod razno ne mislim odreči svežemu sadju in zelenjavi - mene solata in npr. breskve ne napenjajo in potem predvidevam, da tudi mojo pikico ne bojo... samo mleko bi bilo bolj osiromašeno, če bi se vitaminčkom odrekla...
Je pa tudi meni patronažna predlagala BioGaia kapljice in jih uporabljamo. Ne vem, če glih kaj pomagajo; ampak škodit pa tudi ne morejo po moje, glede na to, da so to probiotiki.

So nas pa naročili na prvi pregled - pri 5ih tednih. Zgleda, da jih dopust baše [sm=smiley36.gif].

Je pa mela naša princeska včeraj cel dan neke probleme... spat samo na rokah, pa še to ne več kot za 10 min [sm=smiley29.gif], od 20:30 pa do 01:30 pa jok in drenje, da je bila reva že čisto hripava in sploh več ni zmogla jokat [sm=smiley19.gif]. Potem ponoči je kolikor tolko spala (to ne pomeni, da se ni ene 4-5x zbudila [sm=jezicek.gif]), zdaj bo pa zgleda noter od včeraj prinesla [sm=jezicek.gif].
Upam, da je bilo pri vas kaj boljše in da bo tudi dones pri nas [sm=smiley20.gif] - upanje umre zadnje [sm=smiley36.gif]!

cau




filipinab -> RE: Junijke 2013 (10.7.2013 16:42:08)

Pozdravljene mamice! Sem nova mlada mamica, ki je šele sedaj uspela prit do foruma. Mali sinko Filip do imel jutri 4 tedne. Jupi, jupi=)
Sem kar potolažena, ko berem vaše dogajanje. Svojo zgodbo opišem takoj, ko mi uspe ukrast nekaj minut.

Vsem vam želim eno lepo popoldne=)[sm=bravo.gif]




sover -> RE: Junijke 2013 (10.7.2013 20:18:45)

Uf, danes je pa bil en divji dan. Bujenje ob pol štirih za drugo hranjenje, dokler sem jo zrihtala je bla ura pol pete, potem se je pa zbudil starejši in ni več zaspal nazaj. Ajooj! mala je spala samo po koščkih danes, tako da si nisem mogla privoščiti nobenega dremeža. Je pa fino to, da oba že pol ure spita [sm=bravo.gif]. Bogve, kako bo ponoči.

Še eno vprašanje: ima še katera težave s prebavo? Sem mesec dni po porodu in me grozovito napenja. Jem sveže in suho sadje, veliko vlaknin (predvsem kosmičev), na tešče namočene suhe slive, veliko pijem, ne jem ničesar mlečnega. Prebava pa še vedno čista katastrofa. Če bi se sprostila bi grmelo cel čas [sm=smiley5.gif] Da ne govorim o tem, da hodim 100x na dan na wc po malem... Any advice?

Se jutri javim bolj obširno - danes grem kr počivat.




ursonok -> RE: Junijke 2013 (10.7.2013 21:27:24)

Prebava
jaz sem za na pokopališče. Ponoči me je spet zvilo v želodcu, bolečine, slabost, skoraj nič nisem spala. Cel dan me boli želodec, posledično tudi glava ... in sem [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
Vsaj dvakrat na teden me zvije in traja dva ali tri dni. Od poroda že ene štirikrat, s tem da je prvič trajalo cel teden! Obup! Sicer nič driske, morda malo tekoče blato, me pa napenja. Predvsem je problem želodec, čisto zgoraj, groza.

Če se bo to še ponavljalo, bom umrla. Tako ne morem funkcionirat. Sploh ne vem, kaj naj. Jem enako kot vedno, zdravo, skratka, ni mi jasno, v čem je problem. Na raznih forumih berem, da so to pač popornodni hormoni, da se telo čisti, da dojenje pač tako (slabo) vpliva na prebavo ...[sm=zmeden.gif]
Posledično sem zaradi glavobola in utrujenosti prav zamorjena. [sm=smiley13.gif]

Sicer kar ok, smo plavali danes, prejle bili z Aurorčico 2h v ruti na sprehodu, pa malo v nabavi ...

Jutri se greva pa spet stehtat v bližnjo apteko. Upam, da je dobila malo več kot borih 100gr [sm=smiley13.gif]

Kaj več jutri, ko bom - upam! - malo bolj pri sebi!




sover -> RE: Junijke 2013 (11.7.2013 7:13:31)

Pa sem koma že navsezgodaj. Lepo smo spali do pol dveh, ko se je zbudila tamala za hranjenje. Zrihtam, dam nazaj spat, pol pa tavelki začne cirkus. Zbudil se je, ker je bil moker. Ga previjem in preoblečem in se je seveda ta čas že čisto zbudil. Potem pa začne: "am, am". Da je lačen. OK, glede na to, da je šel brez večerje spat, ker je bil preveč utrujen, mu dam še za jesti. Gremo spat, zdej bi pa "čaj pil". Damo za pit, spet spat in ... nič. preganjali smo se do štirih, pol petih zjutraj, ko se je spet zbudila tamala. Takoj, ko sem jo šla dojit, sta oba fanta zaspala. Mala se je seveda še pokakala, d asem morala previjat, takod asem na koncu šla spat ob petih. Spala eno uro, nato je blo treba vstat za v vrtec inn službo. Kera beda!!! Še dobro, da tamlaa še malo spi zdaj (jo pa že slišim, tako da ne bo več dolgo).

Se opravičujem za slabo črkovanje - od utrujenosti gledam v križ.

Over and out!




Saša33 -> RE: Junijke 2013 (11.7.2013 7:55:33)

Dobro jutro,

mi smo vsi spali pol 22h do 1h. Potem se je tamali zbudil, sledilo čiščenje noska, previjanje , hranjenje in uspavanje. Mi je uspelo nekje okoli pol 4h. Sva spala do sedaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Drugače so bile pa včeraj pri nas izredne razmere. Ker je tamali še kar kašljal sva šla k zdravniku in pa seveda še Lara. So me  poslali na pediatrično. Moram reči, da so naju takoj pregledali res v nulo in tamali je zdrav razen respiratornega infekta in pa na koncu pribije ja lahko je oslovski kašelj. Pa bolj ji razlagam da ko zakašlja je to ene 6x na dan in takrat tudi lahko bruha če je po jedi in to zaradi sluzi ki se mu jo nabere v grlu. No so mu vzeli bris in na sreči niso imeli svoje sobe za karanteno. Ker smo itak vsi prehlajeni. Še najboj v k...sem sama. Me vse boli, kašljam ko kaki stari deda. Sem včeraj dobila homeopatijo zase in otroke. Lara ima samo steklene oči, vročina je popustila. Mali pa razen da kdaj pokašlja pa nič drugega. Je pa res grozno vidt, so mu kri vzeli iz glave. Mi je šlo kar na jok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

No danes čakamo izvide. Upam, res da ni oslovski kašelj, ker potem bova 10 dni sigurno not... Vam sporočim.

Drugače pa meni tudi prebava, ko ne pijem soka zjutraj dela probleme, ni občutka za pritiskanje in res boli, hemeroidi takoj udarijo. Meni je vedno pomagal donat zjutraj na tešče. Je pa probllem ker se telo pomoje vsake stavri počasi navadi in ne deluje več.

Nič mi imamo že dober mesec in pol. In samo čakam da vso tole sranje mine, in se postavim na noge. No vsi skupaj. Še dobro da je mami vskočila na pomoč. 

Nič lepo bodite in samo ne staknite kaj, grem previt tamalega, nerga tuki zraven






Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>