ronja -> RE: da bo mož zadovoljen (21.8.2013 9:42:17)
|
jaz tudi nočem samo dedca za šankom.....zato pa grem za šank z njimuser posted image .....in dete obožuje tiste visoke barske stolčke... Ja, saj potem nimate nobenih problemov, ne s sabo, ne z drugimi (no, razen ženitnih ponudb zadnje čase[sm=smiley36.gif] (kalbo in daddy, ampak to verjetno ne ogroža tvoje družine;) in je vse super:). Zakaj bi bilo narobe, če ste radi skup v baru? S puncama bi bilo tudi nama čisto zabavno kdaj it, s tamalim pa ni glih sproščujoče bit na enem mestu, ker on ni[sm=jezicek.gif]. Prav pogosto se nama pa ne bi dalo, ker se nama že prej ni, ko še nisva mela otrok. Vsak ima svoja mala zadovoljstva in nobeno ni narobe, če drugim ne škodi:). Pa malo odvisno od tega, kje počitnikuješ. Tam, kjer smo mi, nama je bolj všeč družba na plaži kot za šankom, se precej loči;). V barih na plaži na primorskem, kjer sva do zdaj bila ali pa na enem drugemu otoku, pa recimo ni te razlike. padrino, vsak ima kdaj trenutek slabosti, ko se mu vse skup "fržmaga", govorila sem na splošno - na splošno, torej v večini primerov, ne tistih 5x na leto, ko maš res vsega in vseh poln kufer, na splošno, večino časa pa je bolj luštno videt, kako se imajo ljudje radi in jim gre dobro, a ni tako? Sicer bi se vsi želeli preselit v soske, kjer je razgrajanje in nasilje, pa se nihče noče. Ne vem, no, ko sem mela krizo v službi, ker sem imela občutek, da se nikamor ne premaknem, sem pogledala in vprašala sodelavke, kaj one delajo, da jim gre boljše. In pri enih sem videla kaj in to uporabila, pri drugih sem videla, da se mi samo zdi, da jim gre lažje, pa se v bistvu enako matrajo. pa sem več odnesla od tega, kar sem lahko spremenila kot od tega, da je pač vsem težko in nimam kaj. Ok, te malo pomiri, da ni nekaj s tabo narobe, ampak pač ene stvari niso glih lahke, ampak vseeno je pa fajn videt perspektivo: če se naučim to in to, bo pa lažje. Ali pa včasih vidiš bljižnice, ki jih ljudje uberejo in čeprav kakšne ne bi uporabil, ker se ti ne zdi čisto ok, si nekak pomirjen, da če bo pa res hudo, pa še vedno lahko to narediš in ne boš tako izmozgan/a. In ko se sam/a odločaš, je lažje in nimaš občutka izkoriščanosti, da se vrnemo na temo;). Skratka, fajn je videt, kako drugim laufa. Saj to, da ostalim otroci spijo žnj ur na dan, ne pomeni, da moram bit jaz nesrečna, če meni ne. Pač moji niso taki, majo pa druge dobre lastnosti, ki jih drugi nimajo. Ne štekam čisto te vaše logike... Kaj bi me bolelo, če gre nekomu dobro? Ok, si rečeš, pa zakaj glih najini otroci ne spijo? Hočeš najt vzroke, itak. Ko jih najdeš, si pa pomirjen. Če si recimo mala mravljica kupi hudega testeninarja, ki si ga sama trenutno ne morem privoščit, pa mi je ful všeč, a ni to fajn? A ni zame boljše, ko se lahko z njo veselim, da ona uživa z njeno mašinco? Meni se zdi to ful fajn, zastonj veselje, nič ne rabiš plačat, nič ne rabiš dobit, pa se lahko veseliš in še nekdo drug je vesel, ko se veseliš z njim, ker veeslje je fajn množit[sm=smiley1.gif]. Ne vem, a ni veselje vsaj malo nalezljivo? A čisto res vpliva na druge tako, da jim ni všeč, če se ma kdo fajn? To res prvič slišim... Razumem, da so ljudje včasih fauš bogatašem, ki jim ni bilo treba za bogastvo delat, ker so ga recimo podedovali ali da so jezni na tiste, ki so ga pokradli. Ampak res ne štekam, da bi bil to splošni princip. Pa tudi z bogataši ne bi nikoli zamenjala - pa da potem skoz cvikaš, kdaj ti bojo otroka ukradli, hvala lepa. Sva se ravno včeraj s taščo pogovarjali o tem, pa se je kar strinjala, sicer je rekla, da en mal več bi bilo že fino, ampak sva se strinjali, da nam je super, čeprav smo objektivno gledano na slabšem kot večina. Res me prav zanima ta fenomen, ki ga opisujete, ker sem bila vedno prepričana, da je to pač neka redka oblika, ki se pojavi, kadar je človek pod hudim stresom in zelo nesrečen in ima res vsega poln kufer (in nekak upam, da večina ljudi ne živi tako ves čas). Da se pač včasih pojavi in odženeš kot muho, čisto avtomatično, ne da bi se ti bilo treba strašno trudit za to. Včasih se zaciklaš in je težje ven, ampak da bi bil to splošni princip, da bi res večino časa rajši gledali, kako drugim ne gre fajn, to mi je pa čista zf...
|
|
|
|