Anonimen -> RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznjenčki (4.3.2014 8:14:09)
|
Hojla punce! Danes teden imam prvi UZ in upam da bomo videli vsaj enega srčka. Drugače imam že od nedelje kr močne krče oz. špikanje. Ne vseskozi ampak je. [sm=smiley1.gif] Če mi je slabo mi je slabo skozi celi dan, ampak ne bruham. Da pa ne govorimo o joškah kako me bolijo [sm=jezicek.gif] Amapk, vse bomo preživeli. Glede potnih stroškov. Meni je ta list za vpisovanje pregledov vedno dala osebna zdravnica. Potni stroški se vračajo do najbližjega centra zdravljena. Recimo, če se zdraviš v MB in ti je bližje LJ, potem ti vrnejo stroške, ki bi jih imel do LJ. Je pa tako, za vsaki mesec si ZZZS vzame neki vstran za te stroške ki jih imajo z izračuni. Nazadnje je bilo malo manj kot 24€. To pomeni, da moraš imeti vsak mesec veš kot 24€ stroškov, da se ti splača dati tja, sicer si na nuli. Jaz osebno, moram iti tja vsaj 3 krat mesečno, da se mi splača. Glede tega ali dati to za povračilo notri ali ne pa jaz razmišljam tako. Če odmislimo, da je 6 postopkov za 1.otroka na ZZZS, nam drugače država ne da praktično NIČ. Če je le mogoče nas udari po žepu. Zato pravim, da če daš to za potne stroške ali za Utrogestan (ki so ga včasih dajali v MB) za povrnitev ni nič takega, tisti denar pa daš lepo na stran in ga kasneje, ko je na svetu mala pikica, porabiš za njo. Ker če se želi naša država primerjat z drugimi državami, predvsem po Avstriji, potem bi se lahko primerjala na vseh področjih. Ne pa samo na tistih, kjer je koristno za politike. Žal. Se opravičujem, za tako dolgo nakladanje. Ampak kar dajte te stvari za potne notri in šparajte tiste dinarčke za dojenčka [sm=smiley36.gif]. Lep dan, A [sm=miska.gif]
|
|
|
|