RE: Oktrobrke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (21.5.2014 9:20:46)

kako ugotoviti ne vem, mislim pa da je nekje nad popkom v naših tednih....,malo progooglaj, tudi slike so kje se nahaja približno [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.5.2014 9:50:58)

https://www.google.ae/search?q=uterus+by+weeks&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=lFp8U79YqPTSBc3vgIgD&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1600&bih=768

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (21.5.2014 10:03:51)

Uauuuu [sm=bravo.gif]

No, pri popku nekje [sm=jezicek.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.5.2014 10:40:23)

Hvala za link jaz sem 17 plus par dni v soboto bom 18

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.5.2014 10:43:56)

Pozabila sem dodat. Vlezes se na hrbet in iztegnes noge in potem si potipas do kje seze. Sicer kasnej po 20 tedno to tudi G preverjajo.

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.5.2014 10:47:16)

Pa še zanima me kako nosite pajkice,kiklico,hlače ...čež popek ali čist uspodi ??? kaj pa spodnje hlačke?[sm=zmeden.gif] jaz imam ene ko so mi ostale male pa so take mini :) ene sem si kupla in so take velike da jih imam čez popek [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (21.5.2014 10:54:40)

Vse pod popkom. Tudi pri nosecniskih hlacah zaviham oz prepognem pas, da pride pod popek. Zame je vse kar je nad popkom grozljivka, pa se grdo mi je.

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (22.5.2014 9:07:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Vse pod popkom. Tudi pri nosecniskih hlacah zaviham oz prepognem pas, da pride pod popek. Zame je vse kar je nad popkom grozljivka, pa se grdo mi je.

Od danes naprej tudi jaz imam pod popkom.Kje ste punce?vse ste bežale na fb?Kako zgleda morfologija?tiste ki ste imele kako to zgleda?

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (22.5.2014 9:17:09)

Anonimen, jaz sem tukaj in tukaj bom [sm=smiley36.gif]

Morfologija pa pri mojem G izgleda kot čisto navaden pregled, le on na hitro pregleda vse meritve vseh organov, takrat tudi "točno" napove spol otroka... Drugače pa baje traja nekje tudi po pol ure... Je pa lepo, ko spet lepo vidiš dojenčka [sm=smiley1.gif]

Jaz sem baje prebolela koze in zdaj jih ima moj sin. A je to lahko nevarno zame, če sem jih že prebolela???

Lp

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (22.5.2014 11:19:52)

Punce, eno vprasanje: vem, da je se zelo zgodaj, ampak ste ze kaj razmisljale o cakalnih vrstah za vrtec? kako to sploh gre? Je rekla svakinja, da se je v Celju prijavila na cakalno listo ze v 5. mesecu nosecnosti, pa je bila prepozna. jaz sem iz lj in me je strah, da ne bi bila prepozna. Kaj veste kako to sploh poteka, kje zaceti?
lp

Saša33 -> RE: Oktrobrke 2014 (22.5.2014 13:55:38)

Čiao

Evo mene, sem v službi. Kar paše pustiti po 2 letih otroka v varstvu in nekaj drugega delati.

Glede vrtca: Pri nas smo ga dobili sedaj, sredi leta. Ni bilo ravno Maja za dobit tam kjer scva hotela. V sosednjem kraju pa bi ga lahko a nisva želela.
Zato sva sedaj malo vključila mame in LD, da spravimo do julija. Mislim, da ga sedaj tako ali tako ne moreš vpisatio dokler ni rojen. Pa tudi potem ko bo
moraš počakati da je star 11 mesecev. Jemlje pa večina vrtcev tudi sredi leta če imajo prostor. na začetku je veliko vpisa a dejansko se potem ko je potreba po podpisu pogodbe
se vidi koliko jih je.

Brcike: Odkar sedim v pisarni me kreko brca, sicer pa sem noseča 22 tednov in tudi trebuh je temu primeren. Sicer še vedno tečem a mislim, da ne bom dolgo:(, bom morala na orbitrek.

Da ne omenim basanja z sadjem, posebej češnje in pa jagode. Samo to bi jedla.

Drugače pa sem ok. Nimam kaj reči za 3 nosečnost. Danes sem dala še kri za 2 toksoplazmozo in pa urin.
Pa komaj čakam morje čez 14 dni:) Jupi

Fajn bodite nosečke

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 8:33:26)

Začelo je bit toplo in kaj šele bo....meni je lar strah celo poletje te vročine ...pa tako bi rada šla na morje in sma se odpovedala zato ker imamo julja dopust in me je kar strah it kam na hrvaško ...kaj če bom dol rodila [sm=smiley1.gif] tako da sva se odločila da greva v hribe...Pa bi rada šla na bazen in je reku ginekolog da raje ne ...tako da letos se bom samo pod tušom sfrišala [sm=jezicek.gif]

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 12:48:13)

Anonimen, mene je tudi strah tega dopusta, da ne bom kje drugje rodila [sm=smiley36.gif] Zato bomo šli samo kaka 2 dni nekam [sm=smiley36.gif]

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 12:50:35)

Aja, sem pa vesela, ker bom rodila septembra / oktobra, ker bo malo hladnejše ozračje (upam) [sm=smiley36.gif]

Radenska_ -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 12:59:08)

Jaz mam PDP 8.9!
V najhujši vročini bom največji kit [sm=smiley36.gif]
Že zdaj hodim naokrog v odprtih sandalih, s polno peto ali pač, rimljankah....Ker imam noge kot žar, bi lahko gor kaj spekel, prej sem se pa vedno pokrivala ker me je veeeednoooo zeblo, ker sem bolj preklica brez zaloge [sm=smiley36.gif]
Moram se malo stehtati, v pnedeljek vstopam že v 26. teden, ekspresno gre tole. Delam še dva meseca in en teden, na porodniško grem 1.8. ( uradno 11, ampak bom še malo dopusta ponucala).

relativna -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 13:53:35)

Uf, kako ste lahko karkoli čez popek nosile? Meni je trebuh tako skočil ven, da itak ni šanse, da karkoli spravim do popka. Še hlače s čisto nizkim pasom ne morem zapret (dobim pa jih še nase [sm=smiley4.gif] ).
Nosečniških hlač še vedno nimam, pa upam, da jih ne bom rabila [sm=jezicek.gif] Raje tisti denar zapravim za pajacke [sm=jezicek.gif]

Lila, če si jih že prebolela, ni nobene nevarnosti [sm=smiley1.gif] Js jih pa npr. še nisem in sem kar rahlo panična ob majhnih otrocih, ker nikoli ne veš, kaj kateri nosi s sabo [sm=smiley9.gif]

Za vrtec sva midva rihtala, še preden sva sploh dejansko začela delat na bejbiju [sm=smiley9.gif] V LJ ni šanse, da dobiš vrtec, če nimata oba stalno prebivališče v LJ že leto, preden se otroka vpiše v vrtec. Potem je pa čisto odvisno, kako polni so vrtci ... eni bolj, drugi manj. Ampak v LJ je na splošno vsaj v 1. starostni skupini neverjetna gužva.
V LJ se v vrtec vpisuje maja, če sem si prav zapomnila (uglavnem spomladi), vpišeš ga pa lahko šele, ko se rodi. Kdo pa dobi prvi vrtec, se pa točkuje. Najbolje, da pogooglaš: vpis v vrtec Ljubljana in si pogledaš tisti vpisni list ... imaš točno napisano, koliko točk dobiš za kakšno stvar.

Joj, Saša, sem ti fauš za jagode in češnje [sm=smiley13.gif] Jaz bi tega celo tono pojedla, ampak mi je tale alergija prekrižala načrte [sm=smiley13.gif] Se pa tolažim z ostalim sadjem (in pri tem upam, da nisem še na tega alergična [sm=smiley36.gif]). Na splošno mi zdaj paše sadje in sprobavam tudi kaj novega.

Aja, pa pri meni še vedno kdaj kdo zgreši, da sem noseča [sm=smiley36.gif] Če sem oblečena samo malo bolj ohlapno, se mi sploh ne vidi pretirano. Drugače je pa trebuh res zrasel [sm=smiley27.gif]

No, pa da opišem še moje zdravstveno stanje. Poleg alergije imam še atopijski dermatitis. Kar se zdravnikov tiče, bi lahko bila kar do konca nosečnosti na claritine (pa še potem). Pa seveda sem dobila še kortikosteroide. Vsi mi zagotavljajo, da ne bo otročku nič škodilo, js sem pa itak že čisto blesava. Ali se ne mažem in bom do konca nosečnosti cela v ranah od praskanja ali pa pač tvegam, da bi bilo kaj narobe.
A ima še katera izkušnje s to boleznijo?

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 14:49:24)

Jaz sem jedla v prvi nosecnosti kortikosteroide, vsak dan prve 3 mesece. Zdaj je ze 5 letnik zdrav kot dren, skoraj nic bolan, inteligenten in prijetno aktiven[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 14:51:30)

Drugace pa v iskalniku poisci krema melem. Mamice jo uporabljajo za male dojencke in je baje najboljsa. Sam jo moras narocit iz srbije.

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 14:53:41)

Upam da res ne bo vroče poletje tako ko govorijo.Moje počutje je pa tako še vedno kiham ob 6 zjutraj pa ob 8 zjutraj,prebavo imam ok vsak dan grem,slabo mi ni več.Vezi me včas bolijo če se na hitro ostanem,sem začela jest stvari ki jih nisem mogla videt do 3 mesec.Energijo imam kar precej velik in okol 21h zvečer se mi že spi :) sem se začela mazat z oljem po trebuščku,po prsih pa po ritki ( moj vsak večer mi reče gremo mazat [sm=jezicek.gif] ritkico drugače jaz bi pozabila njemu je užitek potem sem cela masna in vse okol mene [sm=jezicek.gif] jutri bom 19 teden potem še en teden pa grem polovica mim ,,,,,kako hitro gre to ,,,

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 14:56:32)

Drugace pa v iskalniku poisci krema melem. Mamice jo uporabljajo za male dojencke in je baje najboljsa. Sam jo moras narocit iz srbije.

to kremo imajo že pri nas ::::http://www.moja-lekarna.com/p-742-melem-zascitna-krema-30-g.aspx

http://lekarna-komenda.si/koza/melem-zascitna-krema-30g.html#

http://www.lekarnaljubljana.si/si/iskanje/izdelki?s=bz-MELEM

Bett -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 14:59:30)

Kaj vi to resno mislite, da ne grete na morje? Saj imamo sele oktobra rok, ne julija. Pa tudi lahko gres na slovensko obalo ali pa istro in si v eni uri sigurno v porodnisnici. Obicajno pa traja kar nekaj ur, da se karkoli zares začne, tako da res ni panike. Jaz razmisljam, da bomo sli na morje se septembra.

Glede ad in alergij, kaj si mogoce kaj razmisljala o alternativi, kaksna bioresonanca bi ti znala pomagat. Jaz nad uradno medicino sem ze obupala, ker neznajo drugega kot predpisovati zdravilo na zdravilo, o vzrokih in preventivi pa ne razmisljajo. Se vidi, da v tem ni denarja ;).

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 15:00:06)

to kremo imajo že pri nas ::::http://www.moja-lekarna.com/p-742-melem-zascitna-krema-30-g.aspx

http://lekarna-komenda.si/koza/melem-zascitna-krema-30g.html#

http://www.lekarnaljubljana.si/si/iskanje/izdelki?s=bz-MELEM

Kokr vem to ni ista krema

Anonimen -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 15:02:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Kaj vi to resno mislite, da ne grete na morje? Saj imamo sele oktobra rok, ne julija. Pa tudi lahko gres na slovensko obalo ali pa istro in si v eni uri sigurno v porodnisnici. Obicajno pa traja kar nekaj ur, da se karkoli zares začne, tako da res ni panike. Jaz razmisljam, da bomo sli na morje se septembra.

Glede ad in alergij, kaj si mogoce kaj razmisljala o alternativi, kaksna bioresonanca bi ti znala pomagat. Jaz nad uradno medicino sem ze obupala, ker neznajo drugega kot predpisovati zdravilo na zdravilo, o vzrokih in preventivi pa ne razmisljajo. Se vidi, da v tem ni denarja ;).

Jaz grem se celo na avion , tudi na morje. Porodnisnice so povsod, rojevajo povsod. Ce je rok oktobra, res ne vem zakaj ne bil sel vsaj v juniju ali juliju.

Bett -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 15:14:22)

Ma ja itak, res ni treba it zdaj na havaje na morje, kjer let traja po 12 in vec ur skupaj, ampak ce je let 2-3 urce pa res ni panike. Pa tudi pri meni v prvo so se zaceli popadki vec kot 24 ur pred dejanskim porodom tak da bi skoraj se s havajev uspela pridet pravocasno do slovenije [sm=smiley36.gif].
drugace pa jaz se tudi nisem imela vodenih koz in ke kar malo skrbi. Sem ze ginekologinji rekla, ce mi da testirat morebitno prisotnost protiteles, ce se jih slucajno le prebolela, pa me ni hotela dat. Imam nazalost ginekolginjo, ki ne govori najbolje slovensko, tak da se zna zgodit, da me ni ravno razumela kaj jaz hocem od nje

relativna -> RE: Oktrobrke 2014 (23.5.2014 15:14:55)

Punce, hvala, ste me potolažile [sm=smiley31.gif] Glede melem kreme sem pa že videla, da jo zelo hvalijo. Saj najbrž če je za majhne otroke, bo tudi zame vredu [sm=smiley1.gif] Sem pa tudi videla, da jih veliko pravi, da to ni ista krema ... morem še orng preverit.
Ne, o alternativi ne razmišljam. Poznam delovanje imunskega sistema in hormonov in vem, da se jim včasih malce zmeša, sploh pa v nosečnosti. So mi pa vzeli kri, da bodo naredili taorng test s protitelesi [sm=bravo.gif] Upam samo, da ne bo pokazal alergijo na čokolado [sm=jezicek.gif] Pa tudi se mi ne zdi, da ne bi delali na preventivi ... sem vedno do zdaj na dermatološkem dobila spisek, kaj naj počnem (in polno nasvetov od zdravnika in medicinske sestre). Tudi zdaj imam A4 list o negi suhe kože. Verjamem pa, da je večini ljudi lažje vzet tableto kot pa se umivat s trdim milom (npr.).
Uglavnem, kar se mene tiče, sem res pozitivno presenečena nad zdravniki in medicinskimi sestrami ... sem v tem mesecu bila vsaj na ene 10ih pregledih in so bili vedno vsi full razumevajoči in pripravljeni pomagat [sm=smiley20.gif]

Midva letos ne bova šla na morje ... junija in del julija bom jaz med izpiti, potem se julija začne rihtat stanovanje (in bo nekdo mogel nadzorovat [sm=jezicek.gif] ), vse skupaj se pa lahko zavleče do avgusta, septembra. Potem je pa že res malce pozno ... in ne, nikakor si ne bi želela roditi v hrvaški porodnišnici, kjer me ne bi pol razumeli, moj bi bil pa itak čisto izgubljen [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>