RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj



Sporočilo


swarovski -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (30.7.2014 12:42:05)

Lep pozdrav sotrpinkam![sm=smiley1.gif]

Sem se tudi jaz odločila, da se vam pridružim...ker te v resnici nihče drug ne more razumeti...ker sem sita napotkov, da naj greva za vikend na lepše in da naj se malo sprostiva [sm=zz_banghead.gif]...in ker začenjava avgusta postopek pri Rešu.
Jaz imam PCOS, Klomifen ne dela, on je OK. Delava že leto in pol, sva nekaj let čez 30.

Tudi sama sem še vedno v dvomih, ali ne bi še malo počakala in poskusila po naravni poti...ampak čakanje ni moja najboljša vrlina [sm=smiley36.gif]

Torej, čakamo na [sm=hudicek1.gif] in potem akcija!! [sm=sloncek.gif]

Ali ima slučajno katera kak info, kateri protokol je najboljši za PCOS, da ne pride do hiperce? Tega me je najbolj strah...[sm=smiley24.gif]

Vso srečo![sm=zz_wub.gif]




limonca* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (30.7.2014 12:52:22)

swarovski, če si pri Rešu - aglurab ti je že dal? Si pri suhih ali pri bolj močnih?

Kar se tiče stimulacije - ni važno katera zdravila imaš, važna je prava doza, to je pa pri PCO mal težko najdit. Npr. jaz na 1 ampulo menopurja nisem reagirala, na 2 sem imela pa močno hiperco in čez 50 foliklov in nato tudi delno punkcijo. Tako, da je potrebno najdit neko srednjo varianto.




perla* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (30.7.2014 13:17:43)

Sej ne da nisem več optimsit glede alternative, ker sem njen največji zagovornik. Ampak v tem primeru, se mi pa vse kar dodatno počnem in dam vase zdi kapljica v morje in zezanje psihe.
Pol leta težko še počakam, ker je možno, da se v teh pol leta ne bova ravno v pravem času videla z možem in gredo lahko vsi meseci mimo. Kot pravi pejko ne bi rada, da čas tko pade mimo in si potem kaj očitam, da nisem naredila.
Škoda, ker nisem potrpežljiv človek, navajen čakanja. Sem človek akcije in pri meni bi že vse moralo biti narejeno VČERAJ [sm=smiley36.gif]
Za zdaj sem sigurno za Reša, ker po uradnih bolnicah se mi obrača, ker mi gredo njihovi postopki kot v javni upravi so, na živce in nisem za njihov svet.
swarovski ja te fore, da pejta za vikend nekam so tudi smešne. Meni so svetovali še, naj se ga napijeva ful. No, tudi to sva! Pa ništa![sm=smiley36.gif]




swarovski -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (30.7.2014 13:33:04)


IZVIRNO SPOROČILO: limonca*

swarovski, če si pri Rešu - aglurab ti je že dal? Si pri suhih ali pri bolj močnih?

Kar se tiče stimulacije - ni važno katera zdravila imaš, važna je prava doza, to je pa pri PCO mal težko najdit. Npr. jaz na 1 ampulo menopurja nisem reagirala, na 2 sem imela pa močno hiperco in čez 50 foliklov in nato tudi delno punkcijo. Tako, da je potrebno najdit neko srednjo varianto.



Ja, pri Rešu sem. Aglurab mi je dal ene pol leta nazaj, pa sem samo bruhala po njemu, kaj drugega efekta ni bilo. Dva meseca sem zdržala, pol sem ga pa nehala jest. Če ti telo pravi, da ti nekaj ne paše, potem ti najbrž res ne [sm=smiley13.gif] Drugače pa sem pri suhih in brez vidnih simptomov PCOS...samo ovulacije ni in ni, pa UZ je grozen za pogledat, pa cikel 40-50 dni...

No jaz sem si naprimer kar nekj prebrala na temo spodbujevalcev in menda sta Menopur in Menogon neprimerna za PCOjevke, ker imata kombinacijo LH+FSH, PCOjevke pa imamo ze tako prevec LH. In zato lahko pride do hiperc. Veliko boljši je menda Puregon ali Gonal. Nisem pa zdravnik, zato ne bom preveč pametna.

In zaenkrat zaupam dr. Rešu 100%. Meni je všeč, da me zdravnik ne ujčka, ampak da mi pove tako kot je, pa čeprav je težko. Mimogrede, ko sem ga vprašala kakšen je % uspešnosti pri IVF je rekel: Ja gospa, 0 ali pa 100, ne morte bit 30% noseči! [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Človek je res legenda [sm=smiley20.gif]




limonca* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (30.7.2014 13:53:35)

Jaz sem imela hiperco po menopurju, gonalu in puregonu. [sm=smiley1.gif]

Kar se tiče Reša- super, da mu zaupaš, ampak vseeno malo pazi.




perla* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (30.7.2014 15:01:34)

Meni je tudi Reš faca zaradi svoje realnosti in direktnosti. Joooj kašne ima včasih. Moj karakter je dost njegovemu podoben in poj je on kr mal šokiran, ker mu ne ostanem dolžna. Ne rabim božanja in ujčkanja, ampak jasnost in dejstva [sm=smiley36.gif]




Rawa -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (30.7.2014 15:37:36)

Anonimna tu iz začetka te teme [sm=smiley36.gif] Se bom kar pridružila čveku [sm=smiley36.gif]

Sem dobila M, tako da naslednjo pričakujem tam okrog 26.8., potem pa akcija v IVF. Tudi jaz imam mešane občutke glede tega, zaenkrat še nisva nikomur povedala za zdravljenje neplodnosti. razlog je predvsem v tem, ker so najini domači (po obeh straneh) totalni friki na alternativno medicino in si kar ne predstavljava, kako bi bilo šele, če bi za vso stvar vedeli. Že zdaj dobivava en kup priporočil, kaj je nujno treba jest (od raznih vulkanskih praškov in glin in chia semen in mace itd. do naravnih zelišč). Pa bi še razumela, če bi nezdravo živela, tako pa sva oba fit, rekreativna športika, ne kadiva, kak deci tam pa tam[sm=jezicek.gif], veliko zelenjave in sadja... Sva se odločila, da poveva šele potem, ko/če bo otrok na poti. Bi kar znorela, če bi mi kdo predlagal kak sproščujoč vikend, kar naj sam preračunava in šteje, kdaj je čas za Klomifen in Estimo, res zelo sproščujoče početje[sm=smiley36.gif] Saj vem, da v IVFju so pa injekcije, samo vseeno, nov korak, nove možnosti, tudi na začetku Klomifena sem bla ziher, da bo.

Kako pa ste izvedele za PCO? Iz klasičnega UZ ali je bila potrebna laparoskopija? Jaz sem tako jezna, ker bom očitno šla v IVF brez laparoskopije. Imela sem že napotnico zanjo, pa sem potem v zadnjem krogu zanosila s Klomifenom in operacija ni bila potrebna. Potem pa se stvar ni razvijala in sem šla na abrazijo, Reš mi je pa predpisal spet Klomifen, kao saj če je ratalo, laparoskopija tak ni potrebna, bo Klomifen pomagal. In bodo šli še 4 meseci.

Pri naju bosta kmalu 2 leti....kak beži čas[sm=zmeden.gif] Estime jemljem pa 2x po 2 kapsuli. Upam, da nam vsem rata v tem postopku in se hitro prestavimo na drug forum [sm=bravo.gif]





pejko -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (30.7.2014 18:25:18)

Swarovski, Rawa, dobrodošle :)
Limonca,, nekaj se te spomnem še iz drugih forumov, da že predolgo čakaš na [sm=rozacrtici.gif] :(.....kakšno je zdaj stanje pri tebi?





nunalie -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (31.7.2014 7:35:16)

Limonca*, v kakšnem smislu bi morale biti pazljive pri Rešu? Zaenkrat namreč še nisem dobila slabega občutka, zato upam, da me ni neslo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




limonca* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (31.7.2014 9:57:22)

pejko, stanje pri meni? Pred poletjem sva zaključila 9 postopek, jeseni greva še po eskime, imava 4. Potem pa ne vem kako naprej.. Verjetno bova šla kam v tujino, ker pri nas očitno nima smisla, saj smo poskusili že vse.

nunalie, kaj ti naj rečem... Kot vidiš je za mano veliko postopkov, bila sem v vseh 3 centrih. Pri Rešu je tako, da ne dela nobenih preiskav. Preveri ti hormone in spermiogram in začneš s postopkom. Na GK in v MB ti naredijo še laparoskopijo, kar ni slabo. Bom dala banalen primer: pri Rešu so 3 postopki negativni, on pa te bo pač dal v 4 postopek. Kaj če imaš pregrado? Miom v maternici? Karkoli kar bi preprečevalo zanositev..
Sama sem npr. začela na GK, opravila laparoskopijo, hormone, spermiogram... šla v 3 postopke, negativno. Se prestavila v MB, opravila dodatne preiskave, šla v 4 in 5 postopek, negativno. Potem sem vztrajala in zahtevala ponovno laparoskopijo. Vsi so mi govorili, da je brezveze. Pa sem vztrajala. Šla na operacijo, dr je operirala kar je lahko in me naročila na ponovno operacijo, kjer bo poleg nje še en kirurg, saj mi morajo odstranit tudi del črevesja (endometrioza). Sledil je 6 postopek, prvič sem imela zamrznjenčke. Prvi zamrznjenčki, plus na testu, ampak krvavitve, na krvnem testu nizek hormon in SS. Še en ET eskimov, negativno. Ker sem postala samoplačnik sem šla k Rešu. Naredil je UZ in spermiogram in me poslal v postopek. Na mojo željo smo po punkciji uvedli neka zdravila (sam jih ni omenil, niti po toliko postopkih), ampak postopek spet negativen. Transfer eskima, negativno. 8 postopek s klomifenom, pridelala eno celico, ni ETja. 9 postopek negativen, 4 eskimi me še čakajo.

To je to. Npr. jaz bi takem številu neuspešnih postopkov pričakujem drugačno obravnavo, predlog o zdravilih, ki so lahko tudi tvegana, karkoli... ampak ne.. naši zdravniki te šibajo iz postopka v postopek v smislu "saj enkrat pa bo".

Kaj hočem povedat s tem.. pojdite v 2, 3 postopke, če ne uspe, menjajte kliniko.. ne vztrajajte pri enem!!!

dr. Reš je kakršen je. Marsikdaj neprijazen, ima neumestne pripombe, včasih bolijo, ampak načeloma sem tak človek, da se nasmejim in grem. Ampak ne gre se za to.. jaz požrem vse pripombe, samo,da bo uspelo..




nunalie -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (31.7.2014 10:37:52)

Limonca*, hvala za obrazložitev in resnično držim pesti da ti v naslednjem postopku uspe. Pri meni je bilo pri Rešu tako, da so mi pregledali hormone, hsg in bila sem na histeroskopski operaciji (imela miom). Potem sem dobila klomifen in estimo, sedaj pa počasi v postopek IVF. V kolikor postopki tu ne bodo uspešni, bom sigurno upoštevala tvoj nasvet in zamenjala center. Imam pa dve prijateljici, ki sta imeli pri Rešu uspešen postopek, tako da še nisem izgubila upanja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




limonca* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (31.7.2014 10:46:09)

Ja, seveda, saj nisem rekla, da je Reš slab. [sm=smiley1.gif] Veliko punc zanosi pri njemu, sploh tiste z manjšimi težavami. On ima rad pare z lahkimi diagnozami ali celo brez. Mene na začetku ni želel vzet, ker sem "preveč kompliciran primer". [sm=smiley1.gif]






perla* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (31.7.2014 13:13:12)

limonca* moje spoštovanje! Zame si carica! Res si že veliko skozi dala, bodi ponosna na svoj optimizem. [sm=smiley32.gif][sm=smiley31.gif]

Smo kar pridne in smo se že zaklepetale, jutri pa je začetek avgusta! Kako z veseljem ga pričakujem, kot nekateri veseli december. [sm=bravo.gif]
Do nedelje bo zame jasno ali se tečka prikaže in gremo v postopek. Dokler je ni, je upanje tu....[sm=smiley1.gif]




Rawa -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (31.7.2014 14:59:00)

Limonca, koliko je let pa potem to že traja[sm=zmeden.gif] Iz srca ti želim, da bo leto 2014 uspešno[sm=bravo.gif]

Perla, držim pesti, da se ne prikaže [sm=bravo.gif]





pejko -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (31.7.2014 17:59:29)

Uh, limonca, to pa je res veliko! Respect! Upam, da bodo zmrznjenčki zmagovalni!

A imaš tudi nizek AMH?





limonca* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (1.8.2014 10:10:00)

Rawa, let ne štejemo več.. [sm=smiley1.gif] Včasih še za postopke pozabim in grem potem štet. [sm=smiley36.gif] Če se ne motim sem bila leta 2008 ali 2009 prvič operirana, prej 6 mesecev na klomifenu in tako...

pejko, moji hormoni so v mejah normale. Sem še mlada (malo pod 30), pridelam vedno veliko celic (od 7-21)..




pejko -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (3.8.2014 9:22:17)

Limonca, jaz tudi nisem lih stara, malo nad 30 :), ampak imam pa AMH, kot da imam 45 :(, ostali hormoni pa odlični ... V prvem postopku sem imela samo 2 folikla, oba prazna. Kdaj pa greš po zamrznjenčke?

Perla
, midve pa sva dobili M na isti dan :/ Jaz grem v postopek, ko dobim naslednjo M (30. 8.) -- če ne bo Reš drugače odločil, ker imava vmes posvet -- mu nesem rezultate AMH -- ga že prav slišim, ko mi bo govoril, da sem v bistvu zelo stara :)




perla* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (4.8.2014 8:05:57)

Punce,

Ali ste krvni test za spolno prenosljive plačale cca 45€?




pejko -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (4.8.2014 9:45:41)

Perla -- ja (Reš). Ne vem kako je pri ostalih.




sunprincess -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (5.8.2014 7:16:02)

Evo,se ena od dr.Resa. 21.8. Nesem se AMH izvid ik narediva test SPB,potem pa zelo verjetno prvic v akcijo 2.9. Hormone imam ok, mi je pa rekel,da imam ciste na jajcnikih, ovulacije imam redne. Junija me je poslal na histeroskopijo,ker sem imela polip. V postopku sva zaradi zelo slabega spermiograma. Po eni strani komaj cakam,po drugi me je pa taaako strah :)

Mogoce katera ve kaksno je Resevo mnenje o Karmen? Se se odlocam ali bi sla na akupunkturo ali k njej..nekaj bi,ze zaradi boljsega obcutka.




dvojček -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (5.8.2014 10:20:17)

Imam nekaj odvečnih škatlic prometriuma. Če ga katera potrebuje naj piše na zs.


Želim vam uspešne postopke.




limonca* -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (5.8.2014 10:43:06)


IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess

Evo,se ena od dr.Resa. 21.8. Nesem se AMH izvid ik narediva test SPB,potem pa zelo verjetno prvic v akcijo 2.9. Hormone imam ok, mi je pa rekel,da imam ciste na jajcnikih, ovulacije imam redne. Junija me je poslal na histeroskopijo,ker sem imela polip. V postopku sva zaradi zelo slabega spermiograma. Po eni strani komaj cakam,po drugi me je pa taaako strah :)

Mogoce katera ve kaksno je Resevo mnenje o Karmen? Se se odlocam ali bi sla na akupunkturo ali k njej..nekaj bi,ze zaradi boljsega obcutka.


Karmen nima akupunture ampak refleksno masažo stopal. Njegovo mnenje? Verjetno mu bo vseeno, ne vem pa niti zakaj bi mu omenjala.




sunprincess -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (5.8.2014 11:04:50)

Vem,da nima akupunkture, zato sem napisala,da se odločam ali grem k njej ali na akupunkturo. Vprašala sem zato, ker je na enem forumu ena napisal,da ji je dr.Reš svetoval njo. In me samo zanima, ali je to reklama ali jo dejansko on priporoča. Spraševala ga pa sigurno ne bom..kje pa upam vprašati tako neumnost [sm=hudicek1.gif][sm=jezicek.gif]




nunalie -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (5.8.2014 11:31:31)

sunprincess, Reševa je enkrat na forumu odgovorila, da masaža sigurno ima pozitivne "učinke" za telo in da pač škoditi ne more. Da pa žal ona ne pozna kakršnihkoli vplivov na zanositev. Lej, škoditi ne more, tako da jaz že hodim na te masaže (ampak ne h Karmen), pri kateri se maserka posebej potrudi pri predelu jajčnikov in maternice.




sunprincess -> RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zmrznjenčki (5.8.2014 12:05:41)

hvala.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>