RE: Avgustovke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> RE: Avgustovke 2015 (7.12.2014 19:12:30)

Mene je zgaga matrala v prvi nosečnosti prve dneve ko sem takoj zanosila, zato pa sem slutila da je to to :-) Ma naše telo med nosečnostjo je res zanimivo, jaz naprimer mleko lahko pijem, ampak sir ki ga imam zelo rada ne gre mi smrdi kot bi bil zgnil, Hahha :-P




Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 9:08:48)

Jutro punce. Kako ste?
Jaz se kr v strahu. Hodim skoz na wc gledat. Izcedek je še vedno viden zgolj ko se obrišem. [sm=smiley19.gif] Sicer bolečin nimam nobenih.
Sploh ne vem kaj naj. Sem razmišljala da bi šla kr zjutraj k G.




Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 9:18:57)

Anaina najboljše da se greš res pokazat, boljše to kot da ti psiha dela non stop. Če je prekmalu boš tako mogla še počakat malo, ampak lahko vsaj vidi če je GV prave oblike in velikost le-te, da te vsaj malo pomiri. Izcedki lahko niso nič posebnega ali pa to pripelje do splava, s tem se ni za igrat. Verjetno ti bo tudi dal Dabroston kot progesteronsko podporo.




Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 9:38:18)

Sončece hvala. Saj bom šla zjutraj kr k G. Tako kot si rekla je boljše da grem, kot da bom skozi napsihirana. Sem si pa računala da bi mogla bit nekje 6t. To bi se pa že skoraj lahko vidlo kaj a ne?




Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 10:21:34)

Ja GV se pri 6 tednih sigurno vidi, in tudi zmeri jo lahko če ustreza tednom. Srčka pa skoraj verjetno še ne bo, tako da ne se ustrašit, ker je še prekmalu za srčka.




Kara* -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 13:14:31)

Ojla punce.

Dobrodošle nove [sm=nosecka.gif], več nas bo, bolj bo veselo [sm=bravo.gif] še posebej pa sem vesela za vse tiste, kjer ni šlo vse gladko, zdaj pa le čuvat male čudežke [sm=pikapoka2.gif]
1. pregled - jaz ga imam šele 5.1. [sm=smiley13.gif] ful bedno res [sm=smiley13.gif], da bom ja živčna cele praznike ..
Folna - jemljem Tifol.
Nosečniške težave - full mi je slabo zjutraj, ko sem še v postelji, potem je ok, me pa kar čez dan sem in tja zvije, me peče želodec. Pa utrujena sem skos.
Povedala sva tistim, za katere vem, da mi bojo znali stati ob strani tudi v primeru, če bo šlo kaj narobe ... Ker imam res tako pozno pregled in se mi bo gotovo že prej poznalo, se mi res hitro pozna vsakič. [sm=smiley1.gif]
Anaina - držim pesti zate [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Tiste, ki imate starejše otroke, kdaj jim boste povedale za dojenčka?

Pozdravčki vsem




JozicaH -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 14:00:49)

Naj se vam še jaz pridružim. Zdaj malo bolj pogumno in optimistično, saj imam za samo 2. pregled in sem videla rumenjaček, plodek in tudi že srček, kako pridno bije. Nisem pričakovala, da bom toliko videla :) Za mano je sprožen splav ploda, ki mu je nehal bit srček septembra, zato sem imela že 2 pregleda in je G res skrbna. Sama sem si naračunala rok glede na M in trajanje cikla 5.8. G pa mi roka še ni računala. Verjetno bo pri naslednjem pregledu, še pred prazniki, da bo videla, če gre vse tako kot je treba.
Me veseli, da bom lahko z vami malce klepetala...
Od nosečniških znakov je slabost po prvem tednu po plusku izginila, ostale so edino napete in rahlo boleče prsi in pa trebušček, ki se mi zdi res vsak dan večji. Če dam gor oprijeto majico, je že lepo zaobljen. Je pa to moja druga (oz. tretja) nosečnost, doma imam 2,5 letnico, navihano in razigrano :)
Folno kislino jem tudi jaz Fembion, ker sem tudi jaz brala, da ima edina aktivno obliko folne kisline, ki jo telo lažje, hitreje in učinkoviteje absorbira. Sploh pa mi je na vsak način hotla lekarnarka prodat Elevit in iz principa nisem hotla. Sploh, ker sem vedla, kaj bi rada.

Uživajte v nočenosti, ne skrbite preveč, a vseeno ob vsakem znaku, ki vas zaskrbi poklicat G ali pa se it pokazat. Če drugega ne, ste bolj mirne potem in ... saj zato pa so tukaj zdravniki, da so nam na voljo, ko nas zaskrbi na naše zdravje in zdravje otrok.




Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 14:02:52)

Punce hvala vsem. Sem bla tudi pri moji osebni zdravnici in mi je rekla da samo naj ne paničarim preveč in naj grem jutri zjutraj k svoji G. Se je za enkrat izcedek malo umiril. Sem pa nardila še clearblue digital in mi je pokazal 2-3, tako bi naj bla [sm=nosecka.gif] cirka 5t.




MiniOlivia -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 14:34:29)

Pozdravljene!

Evo, še ena [sm=nosecka.gif], ki že nekaj dni prestrašeno bere vaše komentarje in razmišlja ali se vam naj pridruži ali ne ... Tudi mene je namreč zelo zelo zelo strah. Tako si želim, da bi bilo vse v redu!

S fantom sva dva meseca čakala na [sm=rozacrtici.gif] in ga 29.11. dočakala. To je moja druga nosečnost, imava štiri leta staro punčko.
Moja nosečnost poteka podobno kot ste jo opisale, imam manjšo slabost skozi cel dan (tisti neprijeten občutek v ustih), smrdi mi popolnoma vse, sploh mi ni do kuhanja (pa zelo rada kuham) in veliko me špika čez dan (približno vsak dan ob isti uri). Imam tudi občutljive prsi, čeprav ne več tako kot prejšnji teden, takrat je bilo res res intenzivno. Iz prve nosečnosti se občutljivosti prsi ne spomnim, vem samo, da sem zelo zgodaj že videla kapljice iz bradavičk (nekje v 5 mesecu). Zaspana sem ravno tako, to je bilo enako tudi prvič, sploh zanji mesec sem bolj kot ne prespala [sm=smiley36.gif]

Pdp sem si izračunala 10.8., pregled pri G pa imam 15.12. Naročila sem se namreč že v začetku novembra na pregled, pa sem vmes zanosila. [sm=smiley1.gif]

Želim vam lep dan in mirno nosečnost! [sm=pikapoka2.gif]




Anonimen -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 14:36:51)

Ne se preveč obremenjevat z izcedki, če pa te že skrbi bi se šla pokazati k svoji ginekologinji, na tvojem mestu bi prosila za podporo nosečnosti kot so Estima ali Dabroston. Lahko ti je počil kakšen hematom? No jaz sem tudi danes sibala na kontrolo saj sem mislila da me bo razneslo od bolečin na desnem jajčniku :-( Pol me je še začelo boleti povsod pa vse do ledvic,grozno, no na koncu se je izkazalo da je verjetno kakšna cista počila, jih imam kr nekaj... Je pogledal še nosečnost kako je in smo videli plodek in srceka kako utripa, sploh ne morem verjeti, veliki pa smo za točno 6 tednov
. Srečna sem srečna, ampak živčna vojna bo še naprej dokler štručke ne dobim v roke ;-)




wiiiiiiiiiii -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 17:32:37)

Ja, tudi mene zanima kdaj boste povedale otrokom za nosečnost...?
Jaz verjetno po nuhalni... v času morfologije ... v bistvu nimam pojma,
verjetno kmalu, da ji razložim, zakaj je ne morem nosit in mi ne sme skakat po trebuhu...[sm=smiley36.gif]




Shana86 -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 20:15:28)

Meni pa se je malo poznalo samo takoj po plusku, zaradi napihnjenosti. Zdaj pa čisto nič. No saj pikica je zaenkrat nekajmilimetrska... Prvič se mi ful dolgo ni poznalo, do okoli 20.tedna, pa sem suhica. Takrat so me spraševali, če sem 3 mesece noseča [sm=smiley36.gif] Bomo videli, kako bo tokrat, imam še raztegnjene trebusne mišice od prvič.

Danes zvečer me je pa malo zvilo, obšli sta me slabost in vrtoglavica. Tako da lezžim in pijem ingverjev čaj.




tanjita. -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 20:47:11)

Pozdravljene, jaz pa na zalost mislim, da se pocasi od vas poslavljam, saj sem zacela krvavet.... Nimam kaj, kot pocakat ali da se umiri ali pa da gre do konca... [sm=smiley19.gif]




Shana86 -> RE: Avgustovke 2015 (8.12.2014 22:44:45)

Si ne morem predstavljat, kako se počutiš [sm=smiley19.gif] Naj se vse čim boljše izteče... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




MiniOlivia -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 8:09:05)

Upam, da krvavitev ne pomeni najslabšega, tnjita. [sm=pikapoka2.gif]

Midva sva doma in eni prijateljici (ki je v tej stroki) že povedala, potem po pregledu če bo vse ok bova še najboljšim prijateljem. Nazadnje pa hčerki, sigurno po nuhalni, pa verjetno še malo kasneje. Si pa zelo zelo želi že kakšne pol leta sestrico. [sm=metulj.gif]
Jst drugače nisem zagovornica skrivanja dolgo (prijateljem in družini), saj vem, da mi bodo stali ob strani. Sem bolj takšne narave, da tako dobre novice ne morem predolgo skrivati. Že zdaj mi je mučno :)




Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 8:19:01)

Jutro punce.
Jaz se odpravljam na pregled. Res srčno upam da bo vse vredu, kljub tem rahlim rjavim izcedkom. [sm=smiley13.gif]Se vam javim po pregledu. [sm=kuza.gif]




JozicaH -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 8:53:44)

.tanjita. držim pesti, da krvavitev ni posledica najhujšega. Jaz bi ti svetovala, da greš na pregled.
Če pa je vseeno prišlo do najhujšega, pa najprej en velik objem ... dovoli si biti žalostna, izjoči se, karkoli, kar ti vsaj malo pomaga. Nedvomno čas prinese vsaj malo olajšanja, boš videla. Je pa dejstvo, da tako mati narava deluje v primeru kakih napak na zarodku, na teh naših malih pikicah. In tega je res veliko, jaz niti nisem vedela, dokler se to ni zgodilo meni. Vem, tole te zdaj prav nič ne tolaži, a res, verjemi, s časom bo bolje, a v srčku boš vedno nosila to malo pikico. Vseeno pa upam, da bo tale tvoja pikica pod tvojim srčkom rasla še naprej.

Anaina, tudi zate stiskam pesti, da je vse tako, kot mora biti! Poročaj!

Kdaj povedati? Pri prejšnji nosečnosti je moja 2,5 letna hči vedela, da imam dojenčka v trebuhu prej kot jaz, ker "ji je dojenček povedal". Zdaj pa kar malo odlašam, ker je bilo prej kar hudo razložiti, da dojenčka ni več v mamičinem trebušču, da je zdaj med zvezdicami. Bom pa počasi, mogoče tu pa tam kak stavek, vsekakor pa ne kot nek "big news". Verjetno po tretjem pregledu okrog praznikov. Tudi bomo veliko skupaj doma in ko bo prilika, ji bom povedala. Seveda, če že ne ve... :)




Sončece16 -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 9:28:02)

Tanjita in Anaina, držim pesti za vaju da bo vse vredu [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Jaz sem končno dobila G, pregled imam čez en teden v torek, ker ne vem ali sem 5 oziroma 7 teden. Mi je rekla če bo pa prekmalu pa pridem zopet čez 14 dni. Sem vesela, ker bom končno zvedela če je vse ok, in vedela vsaj koliko časa sem sploh noseča. Sedaj je dolgi teden pred mano [sm=smiley36.gif]




jesse16 -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 9:51:52)

Tanjita in Anaina držim pesti da bo vse ok,skoz mislim na vaju.


Kdaj povedati? Midva bova hčeri povedala po nuhalni, ker bo takoj vsem povedala bo po moje full vesela, ker že 3 leta prosi za sestrico ( brateca pravi da rajši ne bi imela - je bila stara 3 leta ko je začela s  tem da hoče sestrico.  Pa sva jo vprašala kaj pa če bo bratec in je odgovorila: ja mami ga boš pa nazaj nesla in sestrico prinesla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])
Sem pa razmišljala da bi se  s svojo G dogovorila za UZ po nuhalni da bo mala videla.
Ne upam jo vzeti na nuhalno s sabo, ker ko sva šla prvič na nuhalno sem imela zelo slab rezultat in sem mogla čakat potem izvid DHT.

Joj jutri mam pa UZ, komi čakam.
Danes mi je slabo, skoz mi dviguje ampak zaenkrat še uspešno zadržujem da ne bruham.
Kako ste kaj ostale?




Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 10:52:30)

Punce evo jaz s pregleda. Dejansko sem noseča 5t. Ploda se še ni videlo je pa nosečnost v maternici. Rjavi izcedek je lahko od hormonov lahko pa popuščanje rumenega telesa. Dobila sem Dabroston in kontrolo čez 14 dni. Zaj pa ne smem preveč psihirat sama sebe mi je rekla G. Upam da bo 22.12. Že bil srček. Hvala punce da ste držale pesti. [sm=bravo.gif]




wiiiiiiiiiii -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 10:55:58)

OOo super, VESELA ZATE. Imava na isti dan pregled :).
Jaz se odločam a gremo za 3 dni na morje ...da bi se kopali v bazenu z morsko vodo...




blue_angel -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 11:00:36)

Hej punce!

Tudi jaz pričakujem avgusta svojega drugega sončka :) PDP po mojih izracunih bo 14.8. :) Imam že sinčka, ki bo na božični večer pihal svojo prvo svečko :)




Anaina -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 11:01:53)

Ja wiiii sem kar malo pomirjena. GV ustreza 5t se pa zarodka se ni videlo. Upam da bo na naslednjem pregledu vse super.




Shana86 -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 19:58:29)

Anaina super [sm=bravo.gif]

Punce, jaz sem pa naredila traparijo. Sem sla za foro delat CB digital in bila ziher, da bo pokazalo 3+, je pa pokazalo 2-3 tedne. S tem da od ovulacije so ze 4 tedni... in zdaj me seveda skrbi [sm=smiley13.gif] Bedarija totalna, kompliciram si zivljenje. Nekomu sem morala povedat, ker me skrbi, valda. Mojemu nocem, ker bo hud [sm=smiley36.gif] Ah ja... se tolazim, da je bila poleg poznejse ovulacije tudi poznejsa vgnezditev in pa da tale CB digital tudi ni tako zelo natancen... ah, trapa, jezna sem nase [sm=hudicek1.gif]




tanjita. -> RE: Avgustovke 2015 (9.12.2014 20:17:17)

Zopet glas od mene.... Cez noc in danes vse do popoldneva nic krvavitev, vse ok, ko pa pridem iz sluzbe in grem na wc, pa spet rjav madez, potem pa spet nic. Sem se sla pokazat ginekologinji in je na uz izgledalo vse ok, se je ze malo nakazoval utrip. Dobila sem tudi Dabroston. Anaina, na koliko casa jih moras jemati? Sem bila ze kar malo pomirjena, sedaj pa grem na wc pa spet sveza kri :( Tako da sedaj spet samo lezim.... Naj se ze uredi, tako kot se more, boljse, kot pa ta vecna negotovost [sm=smiley13.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>