RE: Februarke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> RE: Februarke 2016 (1.7.2015 20:44:19)

Jaz se nebi... bom pa G preventivno vprasala kako je z bazenom in morjem.




ninjet -> RE: Februarke 2016 (1.7.2015 20:53:16)

Na pregledu sem vprašala kako je s kopanjem in mi je rekla,da je plavanje za nosečnice zelo priporočljivo. Odsvetovala je kakšne terme z veliko maso kopalcev-čatež in podobno. In ne v pretoplih bazenih. Morje je še najboljše.
Obstajajo tudi tamponi posebej za kopanje,ki preprečujejo vstop vode v nožnico.

Glede trebuha,meni se v spodnjem delu kjer se začne delati nosečniški nič ne pozna,se je pa zgoraj trebuh malo bolj napihnil.




pumpkin85 -> RE: Februarke 2016 (1.7.2015 21:03:26)

Glede KOPANJA: jaz sem bila na UZ (ki ga ni opravljal moj ginekolog, saj je na dopustu) in mi je tisti prepovedal spo. odnose in kopanje. Za bazen menda ni šans, da je to leglo bakterij. Za morje pa je rekel, da do 9. tedna ne, pol bom pa videla kaj bo rekel moj osebni ginekolog. Pa tudi potem mi je priporočal, da se kopam tam, kjer ni veliko ljudi, da se zmanjša možnost okužb.

Povedal je, da je težava, če pride do vnetja in lahko kakšna žilica poči in povzroči ti SS. Meni je razložil, da ista bakterija, ki lahko pride v uho (in imajo nekateri pol na morju vnetje ušes) lahko pride tudi v nožnico in nastopi vnetje. Na moj predlog o tamponih, je rekel, da on ne bi nič dajal notri zdej.

Sam je omenil, da ima raje preventivo, kot pa da se potem tepem po glavi. Sploh ker je to prva nosečnost po dveh letih truda. Torej, jaz ne bom tvegala, dokler ne dobim dovoljenja [sm=smiley1.gif]

Drugače pa - nobene slabosti, ampak zeham pa od jutra do večera...




smarties -> RE: Februarke 2016 (1.7.2015 21:10:44)

Tudi sama se zdaj vedno bolj nagibam k temu, da bom pač pozabila na bazen za nekaj časa. Bom pa vseeno vprašala še mojega G za mnenje. Se bomo pa doma v kadi namakale, kaj čemo! [sm=smiley36.gif]




smarties -> RE: Februarke 2016 (1.7.2015 22:10:16)

pumpkin85, zakaj ti je pa prepovedal spolne odnose? [sm=smiley22.gif]




Anonimen -> RE: Februarke 2016 (1.7.2015 23:04:22)

Jaz sem prvi mesec normalno šla še dvakrat plavat na bazen, kamor sem hodila že prej na rekreativno plavanje, ne v toplice, tja ne bi šla. Tudi zdaj sem se v 7. oz. 8. tednu normalno kopala v morju, kljub vnetju in je bilo vse ok. Počnem vse tako kot prej, tudi kar se športa tiče, ker dokler ni kakršnih koli težav, se ne rabiš obnašat kot da ti najmanj pol noge manjka [sm=smiley1.gif] glede na to, da je pregled tudi tako pozno, bi potem lahko samo doma sedela in živčno čakala, kar pa menim, da dojenčku vsekakor ne koristi. [sm=smiley1.gif] Sem že pred zanositvijo brala od Pušenjaka na med.over.netu v zvezi z rentgeni in je vsaki napisal, da med 4. in 8. tednom je obdobje ključnega razvoja in da nimaš pretiranega vpliva na to, kako se bo izteklo. Da če je namenjeno, da gre naprej (anomalije ploda), ti tudi vsa previdnost tega sveta ne bo pomagala. Mislim, nisem za ekstreme v nobeno smer, ne v pretirano tveganje, ne v pretirano skrb, ker to ne pelje nikamor. Jaz sem tole o prepovedi kopanja na morju, spolnih odnosih in bazenih brala ravno na morju, 500 km od doma, z nadležnim vnetjem in vsekakor ni koristilo, zato sem nehala brat Ringarajo, googlala pa sploh raje nisem. Pa je minilo, bolj mirno kot bi sicer.
Za naprej bom edino tek opustila, plavanje pa bom v jeseni nadaljevala, ker se mi zdi fino in še povsod piše, da je priporočljivo - če bo seveda vse ok. Ne morem zdaj 7 mesecev samo ležat. [sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: Februarke 2016 (1.7.2015 23:05:01)

Aja, sem pozabila zgoraj rožico dodat :) Naporno je bit anonimen [sm=smiley36.gif]
[sm=rozica.gif]




NatTim -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 3:34:02)

ojla punce!! skupinica kar lepo raste, tako kot naši trebuščki.. čestitke vsem novim pluskom..
nekje sem prebrala, da naj bi bilo kokosovo olje izredno primerno za boj proti strijam (po
mojem je vsako olje primerno)tako da si bom jz nabavila kar neko bio kokosovo olje in mazala
bušija s tem..
glede kopanja- v bazenu menda ni neki preveč priporočljivo, vsaj tako pravi gospod Google in
razni članki. termalna voda, bolj topla voda se odsvetuje. morje je menda veliko boljše. za vikend
greva s fantom na morje si malo ritke namočit; komaj čakam!!!!!

tudi jaz sem razmišljala o slikici, kuverta in na sliki napisano: živjo, babi/dedi/teta... mislim, da bova
to idejo izbrala za veselo novičko..
kako ste drugače, punce? kako prenašate vročino? jaz sem takoooo utrujena- v službi delam tudi ponoči in mi
je muka že ob 22ih, a kje je še 7 zjutraj.. tale utrujenost me zbija!!!





slim11 -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 7:27:52)

heej
NatTim tudi jaz se mislim mazat s tem kokosovim oljem ravno zato ker ga tako hvalijo[sm=smiley36.gif]
Anonimen [sm=rozica.gif] tudi meni je začel rasti trebušček pa sem ravno tako v 8 tednu....sploh ne vem kako bom skrivala do 12 tedna [sm=smiley1.gif]
Drugače pa če sem se še pred nekaj dnevi hvalila da nimam znakov nosečnosti lahko povem da je zdaj prav grozno[sm=smiley19.gif]ves čas se mi
samo vrti (vrjetno nizek krvni pritisk), najhuje pa je to da tega sploh nisem vajena, saj teh težav v življenju nisem poznala[sm=zmeden.gif]

Sem pa mnenja da manj ko kompliciraš skozi nosečnost boljše je...telo ti že samo pove kaj potrebuje[sm=smiley1.gif]




malalabodka -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 8:07:03)

la.le jaa, bova skupaj odstevali... se en teden :) kje pa imas G?
Drugace pa sem ok, se vedno me dajejo jutranje slabosti, popoldan sem pa utrujena, sploh ce kaj doma na vrtu delam:) ... ampak ni hudega:))
Se pa mazem z Eucerinovim oljem proti strijam, upam da bo kaj pomagalo..ceprav imam ze od prej kar nekaj strij :/

srecke [sm=nosecka.gif], bozajte svoje trebuscke, meni se ze kar pozna, pa sem sele 9.teden!

pozdravcke[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]




3hearts -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 13:10:06)

No, moj prvi pregled je mimo :) Nova ginekologinja je res super, zelo prijazna in vse pove in razloži (tudi sestre so super)... Tudi moj je lahko prišel pogledat kaj se vidi na ultrazvoku. Na srečo je vse v najlepšem redu, srček močno bije in razvoj je tak, kot mora biti. Me je pa presenetila velikost/starost - moji cikli so bili vedno daljši kot 28 dni (okrog 31 dni) in sem mislila, da bo malce mlajši kot je izračunano glede na zadnjo M - pa je bil še 2 dni starejši! :) Glede na zadnjo M sem 9t4d, glede na velikost pa je 9t6d. Plod je velik že 29,6mm :D Kar pomeni da imam rok 31.1., torej spadam med januarke, ne februarke... Februarkam sem se pridružila ravno zaradi daljših ciklov, pa sem se očitno zmotila... Ups... :p
Res sem vesela, da je vse v redu, saj me je malo skrbelo zaradi lanskega neuspeha... Se mi je odvalil velik kamen s srca ko smo videli, da je vse kot mora biti :)
Veliko sreče tudi vsem ostalim :)




liba -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 14:05:08)

Ste pridne s pisanjem, jaz redno prebiram, pišem pa bolj malo, zraven službe in živahnega dveletnika mi ne ostane veliko časa. slabosti me dajejo na polno, veliko huje kot je bilo v prvi nosečnosti. Vse mi smrdi. Na srečo mi gresta za jest sadje in zelenjava, tako da si lažje odpustim kakšno kepico sladoleda ali kremno rezino [sm=smiley36.gif] .

V torek sem bila na pregledu, da je preverila stanje po krvavitvi v 6t. Srček lepo bije, bitjece je zraslo in zaenkrat vse ok. Bom pa morala pit Dabroston do 12t. Noseča pa sem 8t3d. 10.7. pa končno prvi formalni pregled, mi je sestra že dala papirje za laboratorij, da bom najprej tam opravila.

Čas mi mineva hitreje kot v prvi nosečnosti, ker sem bila pred tremi leti, ko sem bila noseča doma, sedaj pa v službi in mi je kul, upam, da ne bo treba bolniške (glede na prvo nosečnost s preeklampsijo res upam da bo tokrat ok).

Tudi meni se trebušček že malo pzna, kar se da skrivam pod ohlapnimi majicami.

Lepo bodite, pazite nase in naj vam vroči dnevi čim boljše minejo!




MauMow -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 15:59:12)

Sedaj se vam pa oglašam z nick in nič več kot anonimna [sm=kuza.gif]

Danes imela prvi pregled, kjer smo po zelo dolgem času odkar se trudimo videli malega bebija ki meri že več kot 1 cm in dejansko kak dan celo prehiteva. No pa srček tudi zelo veselo utripa. PDP je 18.2. vendar mislim da se bo še malo prestavil, če bo mali tako lepo rastel. Po ZM sem danes 7t0d




pumpkin85 -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 17:52:11)

Smatries: sp. odnose mi je tudi prepovedal zaradi možnosi vnetja. Menda se je plod ugnezdil precej nizko v maternici in ja zato bolj izpostavljen.

Anonimna z [sm=rozica.gif] se strinjam, da se v nosečnosti počne stvari, kot po navadi. Vendar, če mi ginekolog reče, da do naslednjega pregleda odsvetuje določene aktivnosti zaradi možnosti SS, potem bom to mnenje zagotovo upoštevala.

Naslednji pregled imam itak že v torek in če bo vse ok, bomo potem lahko z veseljem nadaljevali z vsemi aktivnostmi [sm=smiley36.gif]







matejchy -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 21:11:56)

zanima me kakšne imate večerje oz. nasploh kaj jeste in čemu ste se odpovedale[sm=smiley1.gif]




ninjet -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 21:16:53)

Edina konkretna sprememba zame v tem času je,da sem se odpovedala svojemu najljubšemu hobiju,da si ne bi kdaj česa očitala,če bi prišlo slučajno do kakšne nesreče.

Hrana,ker me ne mučijo nobene slabosti jem vse kot prej,ničesar ne spreminjam. Menim,da bi sedaj s spreminjanjem vsega prej škodo naredila kot koristi. Odpovedala se bom edino suhim salamam,no,še te sem tako redko jedla,da skoraj ne bo razlike. Alkohola tako nikoli nisem pila... V končni fazi brez sprememb.




Že 1x mami -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 21:21:40)

Jaz tudi glede hrane nisem kaj veliko spremenila, glede ba to da mi ni čist nč slabo. Ta teden smo na morju skupaj z mojo sestro ki je vegetarianka in jemo bl al manj vege stvari pa mam od vse te zalenjave hude vetrove ... Ups... Prou neokusno hudo ... A ma še ktera podobne probleme?




Anonimen -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 21:46:16)

Pumpkin, seveda, v tvojem primeru je to logično in bi seveda vsak normalen človek upošteval. Ampak ti si že bila na pregledu, jaz pa ne, in sem potem ob tvojem postu samo še bolj panična ratala. Pa je minilo in je očitno vse ok, če trebuh raste, apetit pa tudi.
Jaz jem vse kot prej, mogoče malo več sadja in zelenjave, pa ne namenoma, ampak ker mi paše - prej sem je res malo. Za večerjo pa jem ali kaj kuhanega ali pa kruh s poli, nutelo, kakim sirnim namazom - kot do sedaj. Mleku se izogibam, mi ne paše, pa že sicer ga želodec ne prenaša najbolje. Prepovedanih stvari pa že nenoseča ne jem, tako da ni težav z "odpovedovanjem". [sm=smiley1.gif]
Oh ja, napenjanje - enako [sm=smiley13.gif] In je res moteče.
[sm=rozica.gif]




smarties -> RE: Februarke 2016 (2.7.2015 22:14:51)

Tudi jaz nisem načeloma nič spremenila pri izbiri hrane. Jem kar mi tisti trenutek najbolj dišii, saj se mi že dva dni pojavljai slabost in se mi je posledično tudi apetit precej zmanjšal... Sicer ne bruham, imam pa tak neprijeten občutek v želodcu in grlu. [sm=smiley29.gif] Upam, da hitro mine. [sm=zmeden2.gif]




MauMow -> RE: Februarke 2016 (3.7.2015 8:00:48)

Jaz sem že pred zanositvijo probala jesti veliko sadnja in zelenjave. No tudi prve tedne sem uspela, sedaj pa mi je tako slabo, da dejansko jem komaj kaj. Edina hrana po kateri mi je mogoče dve uri ok je na žalost hamburger.... Pa še to ga jem sam vsake tolko... Hja ko bo tole mim s slabostmi pa bom začela spet jesti kot prej. Itak jem vitaminske dodatke, tako da upam da dobi vse kar rabi, sicer ima pa še nekaj moje zaloge [sm=smiley36.gif] ki jo pridno kuri. Odpovedala načrtno se bom pač surovim stvarem in mojemu ljubemu pršutu.




la.le -> RE: Februarke 2016 (3.7.2015 11:20:48)

malalabodka - moja je v Šempeteru (pri Gorici), kje maš ti?
3hearts - me veseli, da si lepo odpravla in da si zadovoljna z G :)

pri meni pa prvi (pričakovani) zapleti ... imam avtoimuno ščitnico in so se hormoni (zaradi nosečnost) poslabšali. Tako imam pregled pri specialistu še pred uradno potrditvijo nosečnosti ...

Hrani se pa ne bi načrtno izogibala ... no, glih na tatarca ne bom šla, ampak da bi pa vsako reč - ki bi mogoče lahko povzročla to pa uno pa tretje - črtala z jedilnika se mi pa glih zmeša!
Nam prav nič ne manjka pa sem sigurna, da se naši starši niso pol toliko pazli kot se [sm=nosecka.gif] danes.




matejchy -> RE: Februarke 2016 (3.7.2015 13:13:40)

Jaz tudi ne jem več pršuta in suhih salam, sicer sem jih mogoče do sedaj enkrat na mesec, tak da jih nebom preveč pogrešala. Ja je res, da se naši starši niso toliko obremenjevali s tem kako pa kaj v nosečnosti in danes preveč kompliciramo... Ne bi rada samo, da bi [sm=duda.gif] kaj primanjkovalo in me je zanimalo, če za večerjo jeste solate oz. kaj druga. Jaz pojem za malico kakšno sadje, pa za kosilo potem poleg ostalega še solato, pa ker nasploh nisem ljubiteljica zelenjave, me je zanimalo kaj ostale [sm=nosecka.gif] jeste.




ninjet -> RE: Februarke 2016 (3.7.2015 13:24:41)

Otrok že tebi pobere kar potrebuje. Res ne gledam na hrano, jem še elevit in mislim,da mu ničesar ne more manjkati.




smarties -> RE: Februarke 2016 (3.7.2015 15:54:11)

Evo jaz sem pa imela danes 1. pregled pri G in se je G obnesel nad pričakovanji. Sicer sem v 6. tednu tako, da slišalo se ni še nič, je se pa pikica videla in je vse tako kot mora biti.
G si je res vzel čas, na dolgo in široko mi je razložil čist vsee kar je povezano z zanositvijo, tudi kar ni treba. [sm=smiley36.gif] Sva se menila o datumu zadnje M in je med drugim delil z mano primer, ko ga je ena punca prosila naj ji točno izračuna datum oploditve, da bo potem vedela kateri od treh možnih fantov je oče. [sm=smiley36.gif]
Dela pa tudi nuhalno svetlino, česar sploh nisem vedela, tak, da bom lahko lepo vse pri njem rešila.
V ponedeljek pa grem v laboratorij dat kri.
Za materinsko knjižico mi je sestra tudi rekla naj jo kupim, ker pa je za razliko od G.ja prava tečka, ji nisem upala oporekati, čeprav je ena od vas na forumu napisala, da nam od lanskega leta knjižica pripada zastojn.
Ker sem bila cela prevzeta ob vsem kar mi je G predaval in sem si želela čim več zapomniti, sem seveda pozabila vprašati kakšno je njegovo mnenje o kopanju v bazenu. Upss. [sm=smiley9.gif]

Kako ste drugače danes? Meni je cel dan rahlo slabo, sedaj pa še se me loteva glavobol. Tako, da nisem ravno rožnato. Upam, da se ve bolje počutite. [sm=smiley1.gif]

Pozdravček!




la.le -> RE: Februarke 2016 (3.7.2015 16:26:54)

smarties na podlagi tega ti pripada razen če nisi kot samoplačnik.
23. člen Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju namreč v prvem odstavku (1. točka, 4. alineja)


Pa še to:

Če ste plačali stroške materinske knjižice, lahko zahtevate povračilo.

»Izvajalec zdravstvenih storitev, ki ima pogodbo z ZZZS, je dolžan zavarovani osebi povrniti stroške neupravičenega zaračunavanja materinske knjižice. Če izvajalec stroškov ne bi želel povrniti, lahko zavarovana oseba na pristojni območni enoti ZZZS, v oddelku za izvajanje obveznega
zdravstvenega zavarovanja poda pisno vlogo za povračilo stroškov. ZZZS bo zavarovanim osebam povrnil stroške v breme izvajalca, če bo v postopku ugotovil, da je zavarovana oseba dejansko upravičena do povračila. Do povračila stroškov pa ni upravičena zavarovana oseba, če ima izbranega osebnega ginekologa, ki nima sklenjene pogodbe z ZZZS in je zato pri njem upravičeno obravnavana kot samoplačnik.«

Kaj pa v primeru, da ginekolog zaračuna nosečnici materinsko knjižico, računa pa ji ne izstavi?

»Na ZZZS je potrebno predložiti originalni račun, s katerim zavarovana oseba dokazuje, da je dejansko neupravičeno plačala knjižico. Če račun ni bil izstavljen, to pomeni kršitev davčnih predpisov, zato velja tak primer prijaviti inšpekciji Davčne uprave RS ali Tržnemu inšpektoratu RS.
Vsekakor zavarovanim osebam priporočamo, da v primeru plačila vztrajajo, da se jim izda tudi račun, na podlagi katerega bo ZZZS zagotovil povračilo stroškov,« je za portal Ringaraja zaključil Damjan Kos.

Upam, da ti pride kej prav.




Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>