RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (24.1.2016 22:11:22)

Hejla.
Glede plenic pri nas niso bile nobene pamperske vredu. So nam vse skozi prišle tako kot je rekla Lea ob strani. Zdaj kupujem mullerjeve 4 Maxi pa so nam super. Jih pa večinoma kupujemo v Avstriji.
Glede hrane smo mi pasirali nekje 3 tedne. Potem sem mu zelenjavo stiskala z vilčko meso pa se pasirali. Zdaj pa že 2 tedna več nič ne pasiramo. Mesek narežemo čist na malo ostalo pretlačimo z vilico.
Glede flask so pa nam v materinski rekli samo da je najboljše da čaj Oz. Sokec začnejo čimprej pit z lončkov Oz. Na slamico. Sploh ko se pojavijo prvi zobki. In da naj se po flaski deva samo mleko brez raznih cokolinov in podobnega saj je to največji strup za zobke. To za ročaje nam niso pa nič rekli. Pa tudi vsi ti lončki ki so narejeni za učenje pitja imajo ročaje tam da ne vem. Mi smo tudi že v pitju na slamico vsaki dan boljši in imamo vsak dan daljšo slamico:)
Kaj pa uporabljate od kozmetike za otroke? A katera že razmišlja se o kakšnem otroku?




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (24.1.2016 22:57:40)

Tudi jaz mu ne pa sira v nulo pač tako da je lepo tud če je kaka manjša kepic ni panike. Jst čisto nič ne kompliciram glede kozmetike. Imam eno košaro raznih kremice pa čisto nič ne uporabljam razen ribodermin pa enkrat na teden mu po umivanju se ko sva v banjico malo olja kapne na dlan pa po gubicah razmazem. Za umivanje imam pa od becutan in sem zadovoljna tud sama že dolgo uporabljam to kremo za obraz sem mela hude težave z suho kožo. Sprobala en miljon krem tudi dražjih na koncu mi je ta otroška najbolj pasala in se zdej jo uporabljam. Tudi rite mu ne mažem z ničemer razen če ima kaj rdečo pa se je praška pasta izkazala za najboljšo. Pa tudi težav nimava razen v začetku sem imela hude težave z vneto rito in sem vse živo probala potem sem ugotovila da je najboljše zdravilo voda pa šampon . Se ko je patronažna hodila me je bilo tako sram da nebo rekla da slabo skrbim za njega. Takrat ga je itak se ona kopala pol sem pa sama začela in rito smo pozdravila. Mi je pa rekla da naj mi ne bo nerodno da majo eni otroci bolj občutljive kože pa močan kakec pa urin. No to smo rešili. Ga pa umivam vsak drugi dan tudi temenc zaenkrat ni in tudi očitno ne bomo imeli s tem težav.

Ja glede se kakega otroka Kaj pa vem ....moj bi se kar Mel jaz pa pravim da je še prezgodaj ...Rada bi sončku bila vsaj za zdaj samo njemu v oporo. Potem ko sta dva pa taka majhna razlika si bolj kot ne razvojne ker te vsak po svoje rabi....po drugi strani me pa že malo leta lovijo...kmal bom 33 pa že zdej nama je komaj uspelo...bomo videli pustimo času čas kaj bo prinesel.
Kaj pa druge že kaj razmišljate o se kakem naraščaju?




jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 11:05:04)

Živijo
evo midva sva prišla iz posvetovalnice. Smo veliki 69 in tehtamo komaj 6790g. Itak premalo. Pa kaj naj saj ga skoz futram pa če se ne zredi. Jaz mu hrano še zaenkrat pasiram, mu pa dajem majhne koščke kruha, pa se začne takoj davit isto če je v kašici kakšen košček. Zato pasirama, z lončka noče piti pije samo po flaši. Mleko mu pa jaz gostim z riževimi kosmiči, ker če je samo mleko potem vse izbruha. Vse ostalo hrano pa jeva na žličko.
Pri plenicah je pa tako da mu je tudi prihajalo pri strani čez, ponoči in je bil moker, odkar pa zvečer plenico fajn zategnem in mu oblečem bodi, ki mu je čisto prav, pa nivava več težav.

Vozičkanje zaenkrat prenašava, ni pa navdušen nad njim, ker se ne more obračat. On bi bil nmrč na trebuhu.
Kozmetiko mava pa samo navadno hladilno kremo in olivno olje.

Kako ste kaj?




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 11:15:53)

Ja tvoj je pa res drobižek :) Jesse16 saj bo...Vse se bo poštimalo pač eni otročki so lažji eni težji. ..prinaša je ravno obratno ....pomoje da imamo že blizu 10kg ker je imel že decembra pri cepljenju skoraj 9kg...je zelo težak tako da ga ponoči ko sem vsa zaspana že komaj dvignem. Je pa to samo od dojenja...Sicer sem mu zadnjič dala zvečer aptamil ker sem misla da se ponoči zbuja ker imam premalo mleka...Pa to ni tako da mu nisem več dala ker se je še prej zbudu pa tudi mleka je dost.

Drugače smo okej samo da je ta luna mimo ker je imela tudi name malo vpliva. ..Zdaj bova počasi šla ven ker se je zbudu iz dopoldanskega spanja. Sicer sonca ni pa kaj...






LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 12:05:36)

No, bomo še jaz probala še boljzategniti plenico.

Sladkorčica, najina sta pa usklajena glede nočnega zbujanja. Čeprav se je naš malo umiril. Kar spi do ene 2h in potemob 5ih. Zjutraj pa lepo potegne do ene pol8ih. Edino kakšen dan se še eno rundo pred 2h zbudi. Samo se prav nič ne sekliram, že e zakaj mu tako paše. Na srečo hitro nazaj zaspi.

Pri kozmetiki sem se pa izognila marketingu za mamice[sm=smiley36.gif]. Za kopanje imava eno trdo milo. Po kopanju pa ga namažem po gubah z otroškim oljem. Pri menjavi plenic imava samo vodo in mazilo od dr.Pavloviča. Mi je še najbolj všeč ker je masto, se lepo razmaže in ne pušča belih sledi. Za kako prasko in odrgnino imam pa Sudocrem. In to je to. Nobenih aromatičnih šamponov, vlažilnih kremic....

Za bratca/sestrico pa še ni nič dorečeno. Otroški sobi sva 2 planirala. Po svoje mi je fajn, če je majhna razlika v letih. Po drugi strani se pa spomnim kolegice, kako je bila boga, ker je imela dojenčka in eno in pol letnika doma. Samo je pa sedaj ful fino, ker sta kot rit in srajca:) Je pa res, da je že tale prišel čisto nepričakovano po 2 letih "skakanja", ker je ginekologinja rekla, da bo treba na IVF. Samo tole zdravstvo pri nas toliko časa traja, da je prej + prišel.




Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 12:39:31)

No glede kozmetike uporabljam isto kot Lea. Samo da imam jaz namesto Pavloviča uporabljam Bebival od mariborskih lekarn.
Glede bratca ali sestrice pa se tudi strinjam z Leo. Mi smo se prepustili usodi in nisem zaščitena. Sva se že za tega fajn namučla. In tudi raje vidim da bi imeli manjšo razliko. Gledam pri sosedih je to ful fajn. Sicer ji je blo prvo leto malo težje zdaj je pa super. Se ful lepo igrata in ena brez druge ne moreta.




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 12:51:10)

Ja jst sm malo druge poslušala glede kozmetike nato še je izkazalo čist preveč vsega ker nič ne rabim in bom stran zmetala vse. Jst mu tudi rite ne mažem z ničemer ker se mi zdi da je še slabše ker koža ne diha. Najbolj pomaga pogosto preoblačenje pa da se rita posuši na zraku. To je to. Ribodermin pa praška pasta so pa po potrebi.

Glede se enega naraščaja se bomo tudi mi prepustili. Tudi jst nimam nobene zaščite mi je ma moja g dala tablete cerazette in sem sam 10 dni jemala pol so se pa skoz ene krvavitve pojavile. Enostavno sem nehala in tablete vrgla v kot zdaj bomo pa videla kaka bo usoda.
Joj punce jst sem že toliko hudega čez dala... 2 spontana splava. Potem pa slikanje maternice razne krvne preiskave. 2 leti v lj v leonisce hodila oba. Laparo pa histero preiskave. No ko sva že imela vso dokumentacijo in izvide za umetno sem lansko leto decembra čakala sam se menstro da začnemo z postopkom je ni bilo bil je čudežen plusek. Tako veselje da Adijo pamet. Tudi službo sem reskirala zaradi tega samo da bi do nosila zdravega bebita. ...No zdaj ga imam in zato potem včasih kaj kompliciram ker bi mu rada nudila le najboljše ko sem pa tako dolgo čakala.

A je že katera dobila menstruacijo?




Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 13:20:27)

Sladkorčica čisto vem kak ti je. Midva sva 4 leta čakala na plus. Pol pa še skoz nosečnost mela neke krvavitve tak da sem bla od 3m dalje doma. V službi hvala bogu niso delali nekih problemov. Glede SS pa nisem dala se nikoli tega skozi in upam da ne bom rabla. Pomoje je to nekaj najhujsega kar se ti lahko zgodi. Sem pa tudi jaz dobla cerazete in ista katastrofa kot ti praviš. Jemala jih 1 mesec in skozi imela neke krvavitve. Vse skupaj dala stran in se prepustila usodi. Menstruacije sem imela že 3. Tako da konec meseca čakam če pride al ne. Sem hvaležna najbolj da imam enega sončka in to zdravega če bo pa še kaki ratal bomo pa tudi zlo veseli. :)
Kako pa ste s krstom? Boste krstili vaše sončke?




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 13:42:56)

Če sedaj gledam nazaj sem imela kar stresno nosečnost. Tudi jaz sem kmalu malo krvavela sam ni blo hvala bogu nič. Joj pol se je začelo. Take hude slabosti sem imela da sem že misla da nebo šlo brez bolnice. 14 dni v eno bruhala hudi glavoboli ...Joj groza. Tud ko sem letos prvič sneg zavohala mi je šlo na bruhanje Hehe. No potem naprej sladkorna. ..sem bla skoz na dieti kar naprej na diabetolosko hodit....Potem me je stalno križ bolel vse me je bolelo kar naprej in itak nisem cele noči spala. Pol proti koncu sem pa misla da bo treba že rodit....sem mala pa hudo vnetje mehurja bakterije v vodi krvavitev pol sem se glivice fasala...Hehe ni da ni res. No vse je bilo kar hudo moram še pa pohvalit da je bil vsaj porod normalen. Kokr je bil mali velik in težak sem v 3h urah rodila brez šivov in raztrganin. ..

Ja mi bomo krstili najbrž aprila. Jst bi se raje videla da se poročiva pa ma moj tok enih načrtov da s financami ne pridemo skozi. Poroka je pa draga se takoj 10.000e obrne.

Jaz sem do zdaj imela pa samo eno menstro. ..zZato ker se dojim




jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 18:08:36)

Oj punce.
Kako je tole fino ko prideš na forum in imaš kaj prebrati [sm=bravo.gif]

Uf očitno smo se vse matrale za naše sončke, midva sva se tudi trudila vče kot 4 leta, dala dva postopka IVF skoz - neuspešno, ko pa sem obupala in si rekla ok bomo pa malo razvajal ker bo očitno edinka, nas pa je presenetil +. Še vedno ne morem verjeti.
Drugače pa o tretjem otroku ne razmišljam dovolj bosta dva. Sva čisto srečna da ju imava.
Cerezzete tablete so katastrofa jaz sem tudi krvavela ko zmešana, zdaj imam sibillo in sem zadovoljna, v bistvu mam tablete bolj zaradi M, ker imam full močne. Si morem skoz menjavat vložke pa še zmeri skoz pride, je to tečno na šihtu ko ne moreš na 30 min na wc laufat.
M imam pa že skoz od poroda, čeprav sem dojila in mi je G rekla da po porodu pa ziher ne bo močna. Ja itak še močnejše se kot so prej bile [sm=hudicek1.gif]

Je pa majhna razlika res super, ker se potem igrata skupaj, čeprav tudi 8 let razlike ni slabo saj mi mala kar precej pomaga.
Mi ga bomo dali krstiti enkrat spomladi, samo upam da bo še vedno isti župnik, je full v redu in naredi krst posebaj, brez maše. Mi je všeč ko je samo družina prisotna in ne cela vas.
Sladkorčica itak poroka stane najmanj 10.000,00 , tako da se midva sigurno ne misliva poročiti, bova rajši v hišo vlagala, ker je vedno treba nekaj popravit.
Drugače pa imamo mi danes pestro, prvo je zakuhala punca, zdaj kuha pa še mali in zdele spi, tako da me čaka pestra noč.
Aja na PK pa greva ker je full čudno dihal in enkrat je nehal dihat. Tako da je bila cela panika, zdaj bojo pa merili njegove vdihe.

Drugače pa punce jaz sem najdla apartma za na morje in ga rezervirala, komi čakam da gremo. Si namreč v glavi predstavljam da bo zgledalo nekako takole, jaz ležim na plaži z dobro knjigo moj pa z otrokoma v morju. In vsi me pustijo uživati [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].
Ne vem zakaj imam občutek da sanjam neuresnjičljive sanje [sm=zmeden.gif]




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 18:50:29)

Hehe Jesse16 ta je pa dobra jst ma pa tudi podobno razmišljanje. Otroci pa oči bodo šli po spat mami pa na sunčanje Hehe. ..moram nadoknaditi lanskoletni izpad ko nisem bila nikjer bo pa tok lažje pa bolj lušno letos samo še ne vemo kam....
Kje si pa rezervirala če ni skrivnost?

Uf potem te čaka pestra noč ali pa tudi ne...pusti se presenetiti. ..Ravno takrat ko se pripraviš na najhujše ni potem nič. Vsaj pri meni je tako.

Ja mene je menstra kar presenetila presnji mesec. Čisto nič me ni bolel trebuh samo ulilo se je pa tako teklo par dni kot se nikoli. Jst sm ena od srečnic ko sem mela čisto normalne menstre. Zdaj je blo pa za znoret sem šla vložke iskat ko sem mela namenjeno po porodu.

Zaenkrat nimam nobene zaščite ker kar sem prebrala ima vse neke čudne stranske učinke. ..tud te tablete niso čisto nič pasal mi. Kar neki sm bla nataknjena pa mozolji.po lasišču. ..se prej jih nisem nikoli mela tako da to je bla pa pika na I da sem rekla stop.

A so mogoče keri lasje odpadli? ??





Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 19:39:37)

Ja tudi jaz sem ful proti hormonski zaščiti. Se že tako zdravim z hormoni zaradi ščitnice. Tak da KT nikoli več. Sicer jih pa nisem jemala že 11 let. Se mi res zdi da so stranski učinki kar močni in da si s tem samo zastrupljamo telo.
Glede poroke pa tudi kot ste rekle. Bi se poročila ampak ni nikoli toliko denarja. Sva bla ja poroki od kolegov pa sem rekla ta poroka je bla pa res lepa. No pol sta nama povedala da ju je 14.000 eur prišla. Pa me je skoraj kap. Za taki dnar pa lahko res marsikaj kaj pri hisi naredim.




strukla -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (25.1.2016 22:14:53)

Midva tud nisva porocena, ker si ne morva privoscit tok denarja odstet. Sam omg, a tok drago to pride? Jst ne bi mela lih neke fancy poroke no, mislm da bi lahko s 5000 prsla skos.
Drugac pa kontracepcijske tablete so men ze od nekdaj sumljive, zato sva zdej zascitena s kondomi. Vsekakor pa sva! Si ne predstavljam dajat vse tole cez se kej kmalu [sm=smiley36.gif] seveda planirava se enega ali dva,ampak ko bo tale ze ene 4 leta star.
Mi pa noce sprejet goste hrane tamal. Cim ni cist redko se kr stran obraca pa noce ust odpret. Ob zivce me spravlja k bi se kr lepo rajs dojil !!
Mamo pa dva magicna loncka in res pije iz njih. Ne morm verjet! [sm=bravo.gif]
Jesse upam da boste dobr zrihtal vse. Drgac pa niti ni tak drobizek no. Ok nima lih 10 kil ampak je pa cist soliden :)
Glede plenic, mi mamo lumpi pa so kr ok. Men je vazn da zdrzijo noc pa da tama nima ksnga vnetja pol.




jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (26.1.2016 9:56:11)

Živijo
Kako ste kaj? Zunaj je super.
Tudi jaz sem načeloma proti KT ampak s takimi M ne morem več. Pred zanositvijo semimela mireno in je super, si jo bom spet dala ko bo imel moj dopust. Ker rabim 1 teden ležanja ko mi jo vstavijo, me je prvič bolelo in sem skoz ležala polj je bilo pa super M je bila samo dva dni in to zelo blaga.
Poroke sio drage, ker se full stroškov nabere.

Rezervila sem pa v mestu Jadranovo, gre za miren kraj apartma je pa čisto blizu obale v senčki borovcev. Vse je v okviru 300 m okol. Se pravi ne rabim avta za v trgovino, plaža blizu, senca na plaži. Komaj čakam 1 teden odklopa, pa da se malo spočijemo in uživamo skupaj brez učenja in norenja. Sam da mi ne bo treba skoz laufat okol in biti vezana na uro.

uživajte




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (26.1.2016 10:47:39)

Jesse16 tudi jaz držim pesti da bo vse ok na pk.

Ja odvisno koliko ljudi bi povabila strukla. ...ce pa hočeš eno čisto solidno poroko brez preseravanja verjemi da se obrne takoj 10 jurčkov.

Jaz zaenkrat ne nameravam nobene zaščite pa ne zato ker bi hotla zanosit ampak kar sem brala vse je imelo stranske učinke. ..že tako imam probleme z migreno ...No zdaj sicer ne sem pa že parkrat mogla po inekcijo ker je blo tako hudo.

Tudi jaz že malo razmišljam o morju...res si ga letos želim ampak meni se porodniška izteče sredi julija pa neglede na to da sem med nosečnostjo brez sluzbe ostala bo treba službo poiskat...No mislim da bom šla nazaj kjer sem bila bom verjetno brez dopusta ostala. Kaj čmo tko je bomo pa vikend užgali. No do takrat je še daleč bomo videli kaj bo čas prinesel





Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (26.1.2016 11:51:51)

Tako kot je rekla Sladkorčica pri poroki ne rabiš preseravanja pa si takoj na 10.000.
Razen če se poročil na matičnem pa samo s pričami. Kar pač danes eni tudi delajo. Drugače pa hrana, pijača, obleka, ansambel, fotograf, rože in vse ostalo pa si takoj blizu 10.000. No je odvisno tudi koliko maš povabljenih.





sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (26.1.2016 12:09:09)

Joj za poroko je še dolg spisek...vabila tudi niso poceni....Pa naprsniki pa kaj jst vem kaj še vse. Pri nas je še običaj fantovščina oz dekliscina mlaji oh itak stroškov da te kap...

To pol vsakega mine pol pa odlašamo. ..Pri nas bi že bil res čas ker sva že 13 let skupaj če se ne poro Iva sedaj ko sva korkol tok mlada pri 50h se tud ne mislim Hehe.




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (26.1.2016 12:42:02)

Kaj pa za krst?bote naredile za vse ali samo ožja zlahta?

Midva z mojim se nikakor ne moreva uskladiti glede tega...Jst pravim da samo ožja zlahta bratje sestre z družinami pa starši moj bi pa vse povabil...Men pa to ni všeč ker bi bila samo njegova zlahta jst bi se pa počutila kot ena tepka kot da nimam nobene zlahte. Hec je v tem da iz moje strani so vsi naredili krst da niti vedela nisem pa nič zato...Zdej je vse drago pol se pa vsak počuti da mora nevem kako darilo prinest in to je začaran krog. Enkrat se mora nehat. Tako da iz moje strani ne bom vabila nobenega. ..

Zdej se itak ne mislim več pprerekat glede tega kar bo pa bo.

Kaj mislite pa malčkom oblečt? V baby centru imajo tako lepe cortkane komplete sam kaj ko bo to sam za takrat in nikoli več. ..Pa tudi poceni ni...Mislim da je kar ene 50e




Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (26.1.2016 14:22:21)

Mi imamo krst v Marcu. Imamo povabljeno ožjo zlahto in mojo prijateljico z družino pa od mojega prijatelja z družino in je že naneslo na 30 ljudi. Z računala sva si da naju bo gostilna prišla kar okoli 500 eur.
Drugače pa za malega ne bom kupovala krstnih oblek ker mi niso všeč. Imel bo črne hlače ki sem jih kupla v benetonu in jih bo lahko tudi drugače nosil pa belo srajčko pa metuljčka pa preko taki luskani brezrokavnik. Meni enostavno ti beli krstni kompleti niso všeč in tudi še mi zdi da je to čisto metanje denarja stran. Zato da bo 2h oblečen v to mi je res 60 eur čist brezveze.




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (26.1.2016 14:39:46)

Ja takoj nanese. Ja pri nas v baby centru so zdaj dobili novo kolekcijo in je za take priložnosti komplet samo ni belo satenasto če to misliš. ..to tud men ni všeč je pocukrano. Pa kot sem rekla da ne bomo to kupili bomo raje kaj drugega da bo še potem prav prišlo pa tudi jst mam se nekaj časa do aprila.




LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (27.1.2016 7:54:04)

Jaz pa še štrajkam glede krsta. Jaz nisem bila krščena, niti nisva poročena, tako, da mi je vseeno. Partnerja sem pa do sedaj 3 x videla v cerkvi pa še to, ko sva bila na porokah. Sicer je enkrat povedal, da je za krst, samo do sedaj še ni nič omenjal. Jaz pa ne drezam. Čakam pa, da se še taščla oglasi. zaenkrat še ne upa nič navirati. Vem pa, da jo mora fejst matrati. Ker sem se skoraj skregala 2 tedna po porodu, da z 2 tedna starim dojenčkom ne mislim iti stat v mrzlo cerkev in nato svetit v gostilno. Pa je še kar navirala, da naj le grem na krst od svaka. [sm=hudicek1.gif]

Katere konfekcije kaj vaši sončki nosijo? Moram na hitro eno budnico kupiti. Sva imela eno luštno kosmato jakno iz Takkota, da je sedaj tale 68 čist preveč na knap. Plašč, ki ga imava 74 pa se mi ne zdi preveč udoben. Bodiji 74 iz H&M so lepo prav, edino rokave imava predolge. Samo to so itak povsod predolgi, ker ima bolj dolg trup. Nisem prepričana ali vzeti 74 ali 80. Za 74 se bojim, da bo 3 x dal gor, za 80 pa, da bo plaval v njen in bo potem ves zvit lezel iz vozička, ker bo bunda prevelika. Pa sem malo brala in eni nosijo 74 in 80 pri 1,5 ali pa tja do 2 leti. 74 na bi bila za 9-12 mesecev - ali imamo tle res same večje fante? Itak rabim bundico samo za kak hiter šoping ali na obisk. Drgače nosi pajaca za vozičkanje. Samo pajac mi ni ok za v avto, ker varnostni pasovi preveč drsijo po gladkem blagu in to naj ne bi bilo ok iz varnostnega vidika. Poleg tega pa je pajac prevroč za kakšen nakupovalni center niti ne vem, če bi sploh še šel v lupinico skupaj s pajacem.




Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (27.1.2016 9:29:55)

3x že napisala post pa mi ni šlo. Upam da bo zdaj šlo. :)
Midva imava konfekcijo 74. Pižamice in strample pa 74/80. Bundo sem kupla decembra pa številko 80. Malo so mu predolgi rokavi drugače je ok. Zgleda so avgustovcki res sami velikani. Čeprav pediatrinja je rekla da smo mi super glede na to da je imel že porodno težo zelo visoko.
Je katera s štajerskega konca?




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (27.1.2016 9:58:58)

Ja res avgustovcki si res sami velikani.....Ja leaprive nevem kaj naj ti svetujem. ..Midva sva zdaj kar na 74 sam mu je še malo preveliko....Sicer tudi še nosi 68 ampak so počasi rokavi prekratki...taprvo mal poglej kake cifre so ...po trgovinah se kar razlikujejo.da bi mu kupovala nevem kako veliko cifro itak bo zime Kmalu konec drugo zimo mu pa itak nebo 80 več prav. Jst sm tudi tako v dvomih ko kaj kupujem. Nebi rada da samo dvakrat oblečena in konec.

Uf tale je pa kruta da te je tašča silila 2 tedna po porodu na krst...prav je da si seji zoperstavila in nisi šla. ..
Ne sekiraj se glede krsta. ..Pač niso vsi otroci krsceni. ..prepusti se boš videla kaj bo čas prinesel. ..




LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (27.1.2016 10:50:09)

Pomoje bom na bolhi eno 80ko poiskala. Če so malo daljši rokavi me ne moti, ker ima potem rokice na toplem.

Samo so si res različni po anotomiji. svakinja je vedno morala na večjo številko pri tamali, ker so ji bili rokavi/hlače prekrate. Mojemu so pa 74 bodyi uiz H&M ravno pav komot, rokavi pa 3-4 cm predolgi. Ima očitno po (obeh) starših dolg trup.

Če nimate prav kmalu krsta, bi jaz poiskala kaj na ALiexpress, npr:
http://www.aliexpress.com/af/baptism.html?spm=2114.30010308.3.7.6kMpAT&site=glo&SearchText=baptism&g=y&CatId=200000540&initiative_id=SC_20160127014803&isAffiliate=y&shipCountry=si&isrefine=y

Sem že marsikaj naročila in so stvari večinoma ok. Nad slinčki sem čist navdušena k so mega vpojni:)




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (27.1.2016 12:27:29)

Punce a ima še katera težave z izpadanjem las?Saj vem da je to poledica dojenja in hormonov. ..Samo mogoče kaj obstaja da bi omililo situacijo?najprej sem bla Ful vesela jupi men pa očitno ne bodo izpadali...aha se je že začelo. ..bog ne daj da grem z rokami v lase pri umivanju polno las po tuš kadi. ...po cesanju polno las...Sicer sem se en mesec po porodu postrigla na krajšo dolžino las pa si spet puščam dolge ker se mi ne da to stalno urejati pa se take lase mam da se zjutri zbudim kot da je bomba vame priletela....Drugače sem tista srečnica ki ni nikoli mela problemov z lasmi. .Joj zdej po porodu pa katastrofa. ..taki trdi dratasti so mi ratali pa kodrat so se mi začeli. ..No zdej pa izpadanje...




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>