RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 20:59:23)

Sladkorčica tu zraven je šteto tudi mleko, kompoti in juhe. To kar je dejansko tekočina. Naš na primer spije cca. 6 do 7 dcl vode in čaja. Pol pa zjutraj in zvečer se po 2.2 dcl mleka pa čez dan se kaki kompot. Prideva nekje na 1.4 lit na dan z vsem tem.




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 21:07:48)

Aha potem če so vse tekočine vštete je ok če bi bilo pa mišljeno samo čaj oz voda je pa malo prehuda....Potem midva kar dosežemo to normo ker je ve in se kar dojen.
Kaj pa ostale kaj solite hrano?




Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 21:17:54)

Tu je šteto tudi mleko ja. Pač vsa tekočina. Glede soli pa jo jaz tudi uporabljam. Pač tolko da je malo pa uporabljam tudi hladno stiskano repi no olje pa kakšno malo žličko kisle smetane kdaj v kakem pireju. Itak pa ne kompliciram ker tudi ce gremo v gostilno jest mu dam juhico, ki je tudi slana. Pa tudi kak krompir je že dobil v gostilni. Začimbe pa je baje dobro uporabljat. Tako vsaj piše v tej knjigi velika paparica za male papavčke.




strukla -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 21:21:38)

Jst cist nc ne dodajam v hrano, je pa res da sele zacenja dobr jest. Bom mu pa dala v jabolcka mal cimeta :)
Sladkorcica men je zoprno k ne vem kok tekocine dobi z dojenjem, kako naj potem vem kok vode mu dat? Plenicke ma pa dopoldne in zjutraj zelo polne, potem popoldne pa zelo malo. A mislte da bi morala dat kaksen deci ali dva vode? Ker povsod kjer sm brala pise da kao se vedno dobi dovolj od dojenja. Ampak dojit ga pa itak ne morm tok velik, ker mi drugac pa goste hrane noce jest ker ni lacen. To je vse skupi res komplicirano!
Fino, to zogico bomo sli pa tud mi iskat, vsaj neki pocnemo cez dan. Men je ze tko zoprno, k ga moram skos neki animirat, fajn bi blo da bi sedel in se igral kej :D aja! Drugac pa se zdej to dogaja. Dam ga na tla, se obrne iz hrbta na kravce in potem zacne cvilit ker mu to ni vsec. Potem pridem, ga obrnem nazaj na hrbet in se takoj spet obrne na trebuh in cvili. In to lahko tud pol ure ponavljava.
Sicer pa ma boljse in slabse dneve, vcasih ga ful dajejo zobki vcasih pa zelo dobrovoljn.
Drugace mamo pa jutr cepljenje, ampak bom odpovedala in prestavila. Baje je zdele tok viroz da v KC Lj ne pustijo obiskov in tud pediatricni oddelki so nabito polni. Groza!




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 21:23:03)

Ja itak to je res čisto malo soli par zrnckov. ..Ja jst sm mu tudi dala v pire malo žličko mleka včeraj pa tudi za pol žličke smetane pa ni nič. Kako si pa z kruhom?Jaz sem mu včeri dala eno pikico ko me je pa tako gledal pa je bil prav smešen kot bi imel eno smet v ustih in je neki časa po ustih meckal pol se je pa itak stopilo




LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 21:32:33)

Joj, kok jih ve že pridno hranite. Midva sva šele pri cvetači. Danes jo je zmazal 150 g in je bilo očitno preveč, ker mi je pol 2x bruhnil. Mi je pa še vedno nepraktično kuhati in pasirati tako majhne mkoličine, tako, da naredim za 2x. Pri rižu sem se pa znašla in v blenderju zmlela suh riž in potem skuhala v vodi. In je prišla podobna kaša ven kot tiste "instant-" Po pravici povedano je res brez posebnega okusa, tudi naš ni bil ekstra navdušen. Moram malo izboljšati okus:) Samo, če pogledam stane ene instant kaša 12-20 €/kg, navaden riž pa 2 €. Kaj pa ve dajate vašim za večerjo? Ali ste začele prej z zajtrkom?

A se je vašim kaj prebava spremenila? naš je prej kakal 1-2 x na teden, sedaj pa 1-2x na dan. Očitno gre tale gosta hrana bolj mimo:)

Jaz neke posebne tekočine (še) ne dodajam, ker se itak še na polno dojiva. Je mojega skoraj fršlok, ko je ugotovil, da ima že ene 8,7 kg. Bova kar hitro mogla še en avtosedež nabaviti, ker se komaj še spravi v lupinico. Je pa res, da je zima in je bolj oblečen.

Glede spanja sem se pa še navadila, da ne spim več kot 3 ure v kosu. Sem bila danes zjutraj tako izžeta, da sem se odplazila na kavč, da bi eno urco v miru pospala. Sem malega kar pri partnerju v postelji pustila, pa naj se moška pocrkljata v nedeljo zjutraj v postelji. In sta spala do pol desetih zjutraj. Sem kar zvezde videla:) Sta imela pa še 2 par apodobne probleme z nočnim zbujanjem (10 mesecev in 1,5 leto stara otroka) in sta rekla, da je samo od sebe izvenelo in sedaj normalno spijo.




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 21:33:02)

Strukla tud jst nisem točno vedela kok sploh poje in sem si hotla izcrpat in nikakor ni hotlo tečt in sploh nevem zakaj...Joške so ble polne jst sm si pa komi na črpala 100ml. Pa to sem očitno mal zafrknila ker prej sem si bolj redno črpala če smo kam šli ker ni tok časa zdržal. .nevem to je moja razlaga...ker ko mali zagrabi to teče da se zmeraj uporabljam blazinice. ..ampak z črpalko ne gre....Jst sm mu zadnjič kupila v dm od bebi vita instant čaj in mu lepo sproti mesam kolikor popije in ga ima Ful rad je pa z okusom jabolka. Čeprav piše od 6m naprej ampak če lahko frktalov jabolčni sok pije potem lahko tudi čaj ...in vam povem Ful več spije...Mogoče bi mu mogla dat kak drug čaj pa boš videla ...saj ti pravim nas zdaj spije približno 2dl čaja na dan.
Drugače strukla jst sm pa delala ravno kontra kot ti...tta prvo sm mu dala hosto hrano pol pa naprej dojenje in je zelo lepo to da se naje do konca. Zdej pa itak iz dneva v dan več poje tako da se včeri nisva cel dan nič dojila. ..Mogoče tudi ti tako probaj taprvo gosto potem pa probi se malo dojit boš videla




LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 21:39:30)

Strukla, meni je patronažna rekla, da se najprej poje gosta hrana in nato ponudi še "domače" mleko. Samo ne sme biti preveč lačen, ker je potem preveč nervozen. Če je pa sit, je pa logično, da mu ni toliko do hrane.

Za pusta pa ne bova nič. Po obrazu ga ne mislim mazat, da bi pa kostum čez pajaca oblekla, pa tudi ne vidim smila. Bomo pa verjetno vseeno šli malo v mesto na kajšen krof in koga srečat.




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 22:10:49)

Uf leyaprive mi smo se tudi danes tehtali in kaže da ima skoraj 10kg....[sm=bravo.gif]
Mamo zdej proti koncu feb 3 cepljenje bomo videli točno kok ma. Res je težak zato sem pa vsa zlomljena zjutraj ko celo noč pa not pa ven in to je naporno. Jst sm ravno danes mojmu rekla da ce bo slo tako naprej bom v norisnici pristala...





strukla -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (31.1.2016 22:23:57)

Uf danes pa zivahno tlele [sm=bravo.gif] sladkorcica jst sm si ga dala kar v postlo k nama ponoc da mi ni treba vstajat.sm zdej manj zmatrana. Bom pa probala kaksen cajcek, ceprov vodo vbistvu cist rad pije.
Drugace pa upam da ste mele kej lepso nedeljo kot mi. V ljubljani je blo prov sivo in grdo zunaj pa se dezevalo je tko da nismo mogl na sprehod. To se pa pozna na pocutju vseh!




Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (1.2.2016 12:00:37)

Dober dan.
No jaz morem potrkat. Danes se super naspali. Je spal od 20.30 do 8.20. Se res naspala. Drugače pa je glih pomalical in ma svoj kratki počitek glih. Vreme je super bi pa naj bil neki sneg ne. No danes bova izkoristila in greva se potem malo ven.
Glede kruha mu jaz tudi dam. Polovico zemljice in on to potem lepo počasi zveči.
Tudi mi ne bomo maskirali bomo pa šli malo v mesto tudi pogledat.
A v toplicah ste že bile kaj s tamalimi?




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (1.2.2016 12:04:00)

Ja tudi jaz sem probala ga imet pri sebi ponoči pa je še slabše enostavno ne morem spat ker se bojim da bi tako trdno zaspala in bi ga povaljala čeprav se smešno sliši ampak me je res strah pa tudi sam še je začel vrtet kot frtavka. ..Danes ponoči se je premetava in premetaval pa sem le pogledala kaj je in se je tok zasukal da je imel nogice pa glavo pri ograjici. .mi je šlo kar na smeh.

Mi smo pa včeri dobili stolček za hranjenje je pa od peg perego res je star 10 let pa se zmeri take prodajajo. Ima to funkcijo da se naklon spusti tako da je pol kot lupinica. Edino preobleko bomo novo kupili in bo kot nov. Je bil pa samo v uporabi necakov od mojega ...Zdaj ga hranim kar v lupinici in gre čist lepo...Jst ga ne morem v naročju fotrat ker sva dop sama doma...No zdaj nebo treba več bo šel lepo v stolček. ..

Punce spet prihaja sneg...po eni strani se veselim boljs zdaj kot pa aprila po drugi strani sem pa že sita tega oblačenja. ..to pa tako ne mara da se zmeri joka mali ko je treba oblečt budnico ali pajacek. ..




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (1.2.2016 12:06:15)

Joj anaina ti zelo zelo zavidam da je tok časa spal.....tudi midva imava zdaj dop počitek potem pa malica pa ven na sprehod.




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (1.2.2016 12:09:51)

Ne mi nismo bili še nič v toplicah bi pa šla zelo rada pa se zelo blizu smo 2km pa smo tam...Samo moj noče in ne pusti tamalga pa tudi priporočljivo ni tam do 8m....po eni strani se bojim da nebi kaj staknili pa tudi idealno za prehlad je le zima. ...Tako da mi bomo še malo počakali




Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (1.2.2016 12:15:03)

Ja Sladkorčica to je bil pomoje čudež. Sicer upam da bo bolj pogosto tak ampak dvomim da bom imela to srečo. Bomo vidli. Drugače pa tudi včasih spi pri nama. In ok spimo razen na brca naju včasih fajn. Zdaj ga imam sicer v vreči. Tako da je brcanje trenutno onemogočeno :D




jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (1.2.2016 13:46:56)

Živijo
no midva sva pa bila cel dopoldan na sončeku, je bilo tako luštno.
Anaina ziher si mu nekaj v mleko dala da je spal [sm=smiley20.gif].
Moj je bil itak spet celo noč pokonci, katastrofa, zdele pa sladko spi.
A vašim malčkom daste kr kos kruha da ga žvečijo? Pa se nič ne davijo, jaz mu dam male drobtinice pa se začne zvijat kot bi se davil.
Grem pa danes riževo mleko kupit, da mu bom lahka kak gres skuhala, pa polento na mleko.... Bom videla kako bo prenašal.
Jaz bi ga pa imela ponoči zraven sebe sam kaj ko sredi noči pride hčer k nama spat in se kr vrže na postljo, pa me je preveč strah da ga bo pomučkala. Sem ga pa k sebi vzela k sem imela malo na počitnicah in mu ni pasalo, je preveč navajen v svoji posteljci spat. Pa saj je to bojše, ker malo nikakor ne morem odvadit da ne bi več k nama hodila. Je že prevelika in full prostora rabi.

ZDaj morem pa iti kosilo kuhati če ne bomo vsi lačni




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (1.2.2016 22:43:53)

Evo midva sva se pa na vozickala danes sem kar prijetno utrjena od hoje...:)

Zdaj pa stiskam pesti da bi vsaj panckal že zaradi svežega zraka....

Punce a je že katera dala kak jogurt za papcat? Jst sm našemu prej dala eno pikico in je čist znoru. ..ssam vem da je še prezgodaj...počasi bi pa res mogoče kaj pasalo recimo sadna skutica. ..Kaj menite?





strukla -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.2.2016 7:41:47)

Men se to ne zdi tok narobe. Pri sestem mesecu itak ze lahko, ce mu ne povzroca tezav.
Jst mu bom grski jogurt lepo od sestega meseca naprej za zajtrk dajala, mesano s sadjem. Pa ksno zlicko skute bo tud dobil, ce mu bo vsec.
Sva tud midva vcer vozickala. Morm pa rect da mi tole toplo vreme pozimi ni prav nic vsec. Mam rajs lepo pomlad ki se je res veselim, takrat bo pa sigurno grdo pa mrzlo.
Evo moj mali se zbuja kr za enonuro zdej ponoc in se kr igra pa pogovarja namest da bi spal! Zbudi se pa itak okol sedmih. Bom morala hodit spat s kurami ce se bom hotla vsaj kej naspat. [sm=smiley36.gif]




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.2.2016 12:47:00)

Ja jst sm pa imela v mislih une sadne skutice frucverge. ...pomoje bi lahko tud Kmalu že kaj dali....Madonca nas mali pa zelo napreduje kar se tiče hrane....Zdaj je že cel frutek zmazal. ..za kosilo bomo pa nekaj zelenjavnega. ...Jst lahko rečem da nimamo več uvajanja goste hrane....Zdaj bomo vsak dan nekaj novega. Tud frutek mu dam zmeri drug okus. Sem pa za hec kupila okus banano ta mu pa ni šel ...sem pol se sama probala pa ima res čuden okus. Sem pa včeri banano jedla in sem mu dala za polizat. .Joj zagrabi z obema rokama Hehe pol sem pa mal odtrgala pa je lepo kot bi si dlesni drgnu. ...

Danes pa piha zuni ni čist nič prijazno smo sam en krog nardila tok da je zaspal pa noter.
Zdaj pa kosilo kuhat sicer še ne vem...čist nobene ideje nimam več. ..
Tiste ki se dojite se zmeri pazite kaj jeste ali vse po vrsti? Jst sm se vsega že naveličala rada bi zelje jedla pa ravno to si ne upam ker je odsvetovano zelje. ...




jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.2.2016 13:57:18)

Živijo

Sladkorčica jaz sem pa zelje skoz jedla, tudi ko sem ga dojila. Ni nihče rekel da ne smem. Zvijalo ga pa ni po zelju.
Mi pa ne smemo nobenih mlečnih stvari [sm=smiley19.gif]. Sem včeraj kupila riževo mleko in bo danes imel bučkin pire. Bomo videli če mu bo všeč.
Drugače pa mislim da jim že lahko dajate jogurt...

Midva sva bila tudi zunaj, sem ugotovila da imam super voziček ker ga lahko obračam in ga ni nič napihalo, ker je bil obrjen proti meni in strehico gor. Zdaj je pa spet tečen. Eh ga bo že minilo.
Za kosilo pa delam čufte, jih že dolgo nisem.

Kako ste kaj ostale?





Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.2.2016 15:04:49)

Sladkorčica nas je že skutice, jogurte in fruhzwerge. Ma vse zelo rad in ni bilo nobenih problemov da bi bil alergičen na kaj. Danes sem pa tudi jaz delala cufte in pire. Mali je zmazal pire in omako od cuftov. Tak je jedu da ga je blo prav veselje hrani. Za vsako žličko je delal mmmm :D pravi jedec je. Sladkorčica super za vašega da tal rad je.
Jesse a vi mate pa alergijo na KML? Saj to baje pri nekaterih hitro izveni ne?




jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.2.2016 21:07:25)

Anaina ja mi imamo alergijo na mleko in jajca pa se atopicni dermatitis. V vecini primerov to izveni do 1 leta.
Koliko je pa tvoj ze star? A omako od cuftov si mu dala isto kot za vas ? Jaz namrec ne upam se soliti in uporabljati ostale zacimbe. Drugace pa mali ocitno obozuhe rizevo mleko.
Kje ste pa danes vse?




Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.2.2016 21:14:45)

Jesse naš bo star 6 mesecev. Drugače pa sem ful nehala komplicirat pri prehrani. Mu dam skoraj vsako stvar za probat. Omako od cuftov pa sem dala njemu ven preden sem potem dosolila. Glede ostalih začimb pa jaz kr uporabljam vse razn za sol in poper pazim da dodam ko že za njega stran vzamem.




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.2.2016 23:28:29)

Jst tudi nočem komplicirat glede hrane ampak zaenkrat bom še za njega posebej skuhala ...Danes sva jedla cvetačno kremno juhico in je lepo jedu...in zaenkrat ne uporabljam nobenih začimb razen eno pikico soli drugo pa ne pa tudi pri nas nismo ravno neki ljubitelji raznih začimb razen klasika česen sol poper peteršilj. Za omake pa raje dam domače iz vrta korenček paradižnik paprika. ..
Razen moj dragi je obseden z čiliji. ...Samo jst nisem ljubitelj pekoce hrane in itak zdaj ko dojim tudi še izogibam kaki močno začinjeni hrani.
Drugače pa jst se kar pazim kar pojem...moj mali je tok občutljiv. ..sploh na kislo tako da zaradi tega ne upam zelja. ..Zadnjič sem samo eno mandarine pojedla Evo čist takoj je imel rdečo rito. Cufte pa prav pogrešam in bi jih tud najraje skuhala sam kaj ko je paradižnikova omaka...po tem se mene zgaga matra kaj šele malega..Pač dokler se bova dojila bom mogla še mal potrpet




sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (3.2.2016 18:46:33)

Ojla punce....Ja kje pa ste vse danes????

Pri nama ni nič novega vse po starem ....dDanes sva bla kar noter zuni je blo turobno sivo...mali je spal mami je pa mal po omarah red delala...vsaka stvar je za neki dobra Ane. ....

Kako ste ostale?




Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>