RE: Vse o carskem rezu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porodSporočilo


Anonimen -> RE: Vse o carskem rezu (12.8.2011 16:25:27)

Pozdravljene,

zanima me, kako je če nimaš nobenih problemov v nosečnosti (medenična vstava ipd.), je vse OK, ampak si vseeno želiš rodit s CR? Ali je sploh mogoče? Verjetno je itak samoplačniško, to ni problema, ampak slišala sem, da določeni ginekologi nočejo napisat napotnice za CR, če ta ni nujno potreben...Sem pa slišala, da v Mariboru veliko žensk rojeva s CR po lastni  izbiri in da sploh ni problema, se lahko same odločijo kako bi rodile...

Hvala za odgovore,

LP
Urska09 -> RE: Vse o carskem rezu (20.9.2011 23:06:18)

Vprašaj dr. Pušenjak-a na MON. On je edini, za katerega vem, da si je že pred leti prizadeval za uvedbo samoplačniškega CR na željo nosečnice.
ellie -> RE: Vse o carskem rezu (27.9.2011 20:05:03)

Pušenjak je meni takrat 2 leti nazaj rekel, da ni šans, da se zmenim za CR kar tako..

Sem se pa potem z mojim ginekologom zmenila. Ampak sem uradno rabila nek razlog. Ki sem ga recimo da imela...sem imela hudo displazijo kolkov. Čeprav nekaterim to ni dovolj. Pa moj G pač napiše brez problema. Drugače ni šans. Ko sem imela en pregled pri eni drugi G, je rekla, da če naletim na njo s CR, mi ga ne bo delala...ampak bom morala rodit naravno. Ampak na srečo je moj mali čakal na datum določen za CR in sem bila tak dogovorjena z mojim G, da mi naredi.

Samoplačniško ne moreš. Razen če imaš kakšne veze pri predstojniku...on pa zahteva okrog 2000 eur na roko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Dojencica09 -> RE: Vse o carskem rezu (7.10.2011 11:08:52)

Pozdravljene mamice in vse ostale RR-jevke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nekaj me zanima..pred 2 leti in pol sem prvič rodila in sicer s CR (medenična), sedaj pa me zanima, kako bi bilo, ko bi bila drugič noseča? Ali je možno, da bi rodila naravno? Že prvič ko so se odločali so mi povedali, da imam ozke kolke in da je vseeno najboljsi CR (da se ne matram ker sem ozka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Ali ima kakšna izkušnje s tem? Prvič CR in drugič naravno? Koliko besede ima nosečka sama pri tej odločitvi?
Hvala za vaš čas in odgovore [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


manna -> RE: Vse o carskem rezu (7.10.2011 13:46:04)

Če je minilo že dve leti, potem lahko rodiš naravno, seveda če je to fizično možno -če imaš medenico preozko pol verjetno nikoli ne bo šlo. Veliko besede pri tem ima nosečnica, če si recimo fuuul želiš, potem ti to verjetno omogočijo, če pa rečeš da raje ne bi, potem pa te ne silijo. Poznam primer, ko je kolegica naravno rodila 20 mesecev po CR. Pri meni pa je bilo med enim porodom in drugim 26 mesecev, pa so me vprašali če si želim naravno. Rekla sem, da niti ne. In so mi naredili CR.
katra55 -> RE: Vse o carskem rezu (7.10.2011 16:03:55)

Dojencica09 jaz sem imela prvič urgentni CR zaradi ovite popkovine. Drugič pa sem rodila vaginalno brez problema. Sicer so mi nekako dali na izbiro Cr, samo sem si zelo želela roditi vaginalno. Vaginalno ti pustijo roditi, če se porod začne spontano pred PDP, ker sprožiti ti poroda ne smejo. Jaz sem bila 7 dni čez PDP in hvalabogu se je porod začel spontano, ker bi drugače imela CR. Sem pa morala kar vztrajati, da so me pustili en teden čez PDP, samo se je splačalo, ker je roditi vaginalno čisto drugače kot CR. Je pa veliko odvisno od porodnišnice.
Med porodi je bilo 3,5 leta.


nokiamb -> RE: Vse o carskem rezu (17.11.2011 8:56:47)

Pozdrav,
mene pa zanima nekaj stvari glede na to da se s časom vse tako hitro spreminja:
- Tiste ki ste rodile letos v MB s carskim rezom v spinalni, ali je partner zraven?
- ali res ne čutiš bolečine? in kako dolgo traja da čutiš potem spet vse dele telesa?
- Ti res dajo otroka, da se čim prej začneta dojiti?
- Ko je otrok zunaj, kako dolgo še traja potem celoten poseg da zaključijo in vse nazaj zašijejo?

Sem že zelo nervozna ker je moj datum 22.11 in bom vesela vseh odgovorov.
Hvala
srečica17 -> RE: Vse o carskem rezu (19.12.2011 8:47:46)

Nokia imava isti datum....tudi jaz postajam že malce nervozna. Meni so rekli, da sem bom v operacijski z anestezistom zmenila o vrsti anestezije, a so me opozorili, da nekateri anestezisti delajo izključno s splošno anestezijo. Mislim, da bi meni bolj ustrezalo, da zaspim in se zbudim.....se bojim svojih čustev, če bi bila budna med posegom:-)))) Srečno!!!!
srečica17 -> RE: Vse o carskem rezu (19.12.2011 14:52:29)

Sem falila za en mesec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nokia zdej je verjetno že vse za tabo......jaz imam datum 22.12.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
donna22 -> RE: Vse o carskem rezu (19.12.2011 15:41:34)

srecica, najboljše je, da napišeš, v kateri porodnišnici boš imela CR, mogoče ima katera kaj več izkušenj s tisto porodnišnico in ti bo lahko kaj več povedala, kakšno anestezijo ti ponudijo, ker je to različno od P do P. Jaz sem bila npr. v ptujski in tam je na razpolago samo splošna anestezija.

nokiamb pa je svojo izkušnjo delila na tej temi: http://www.ringaraja.net/forum/m_5830897/mpage_1/key_/tm.htm#5830897, so bile punce zgleda tu premalo odzivne[sm=smiley36.gif], jaz pa ne vem kaj dosti o Mb P.
srečica17 -> RE: Vse o carskem rezu (19.12.2011 16:25:12)

Sej sem že govorila z anesteziologinjo in mi je povedala, da je odvisno od anesteziloga , ki bo tist dan delal......eni so strogo za splošno....eni dajo na izbiro......rodila bom pa v Lj. Hvala za povezavo!!!!
monita -> RE: Vse o carskem rezu (11.1.2012 10:20:55)

mene pa zanima kao je s CR v Ljublani??? kdaj se začneš sploh dogovarjat za CR- v katerem tednu? namreč jaz že od prvega poroda vem da bo sedaj CR (prvi je bil naravno)...a lahko izbiraš porodničarja, al kdor pač je na tisti datum?? a je katera bila pri dr pušenjaku na cr?kako je?koliko časa si potem še v P? kako pa je z anastazijo?? se lahko izbira katero bi imela?
naia -> RE: Vse o carskem rezu (11.1.2012 16:34:48)

mislim, da sem nekje okol 37.ted šla najprej na obrat, ki ni uspel in se takoj začeli dogovarjati za cr, naredijo ti ga pa en teden prej oz. meni so ga, res pa je, da so mi dali na izbiro datum, od ponedeljka do petka. porodničarja ne moreš ravno izbirati, tisti, ki je ta dan na delovnem mestu. v LJ porodnišnici kar prakticirajo lokalno anastezijo, meni je bilo tudi to bolj všeč, mislim pa, da če boš vztrajala na spinalni, boš dobila, če bo anastezist takrat dostopen. če si naročen na cr, prideš pred sedmo uro tja, sledi ct, britje, klistir in na operacijsko mizo, mi smo prišli zjutraj ob 7ih, ob 9.35 je bila hči rojena. ta dan je dan 0, domov greš zdaj že dan 4, v torek sem šla rodit, v soboto domov. mela sem pa pušenjaka in sem fuuuuul zadovoljna z njim, baje je edini, ki ne šiva, ampak lepi rano, v glavnem rano imam tako kot če te kavbojke mal zategnejo, načeloma niti ne vem, kje je, ali je od hlač ali cr.
monita -> RE: Vse o carskem rezu (11.1.2012 20:10:32)


IZVIRNO SPOROČILO: naia

v LJ porodnišnici kar prakticirajo lokalno anastezijo, meni je bilo tudi to bolj všeč, mislim pa, da če boš vztrajala na spinalni, boš dobila, če bo anastezist takrat dostopen.


kaj ni to ena in ista anastazija??? jaz bi želela splošno anastazijo... bi pa tudi pušenjaka....
a pa to se gre pač v p in tam poveš kaj želiš pa ti potem povedo kako in kaj?' a govoriš s kakim G, al te to sestre naročijo kdaj prideš na CR??? pa ti lahko tudi povedo kdo takrat dela???
a potem tisti dan ko prideš v P tudi rodiš, ni treba kak dan prej pridet?'??
naia -> RE: Vse o carskem rezu (12.1.2012 11:40:36)

ja ja, lokalna/splošna, v glavnem zaspiš in se zbudiš čez ene dve uri. porodničarja ne moreš izbirati, kakor pravim, cr opravi tisti, ki ta dan dela. sej boš dobila napotnico za cr in boš z njo šla v P in se potem dogovarajaš za datum in greš na vse preiskave, vse ti povejo, ko prideš na preiskave oz. priprave za cr (kak teden prej). kakor sem že napisala, cca. 10 dni prej greš na vse preiskave, določiš datum, prideš zjutraj tja in imaš ta dan cr
pingi -> RE: Vse o carskem rezu (12.1.2012 12:05:56)

Imela CR oktrobra v Lj. P. Datum sem dobila 14 dni pred dejanskim CR (sem bila takrat tudi par dni v P zaradi popadkov). Takrat ponavadi prideš v P na PDC (Perinatalni dnevni center) - en dan daš vodo in kri, naslednji dan imaš še pogovor z anesteziologom, kontrolni UZ in ponavadi tudi CTG.
Na dan, ko imaš določen CR, tudi dejansko prideš v P in opraviš vse formalnosti vključno s klistirjem in britjem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Datum CR je bil 14 dni pred PDP, operaterja načeloma ne moreš izbirat. Sem pa jaz tudi imela dr. Pušenjaka, ker sem ga že prej nekaj spraševala na MON-u glede moje situacije in ko sem dobila datum za CR, sem ga lepo povprašala, če bo takrat slučajno v službi in da se priporočam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  
Imam zelo lep šiv, ker je pač notranji (mislim, da to ni lepljeno, ampak pač zašito iz notranje strani - kot "skriti" šiv pri šivanju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ), domov te pošljejo 4. dan, če je vse ok.

Aja, imela sem splošno anestezijo zaradi možnosti zapletov, drugače mislim, da se lahko dogovoriš, kaj bi želela. Sama operacija je trajala manj kot 45 minut (vem, ker sem pogledala na uro, ko so me zbudili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), zbudijo te pa takoj, ko je končano. Potem so me preložili na posteljo in odpeljali na oddelek. Vmes smo se ustavili pri porodni sobi, kjer je bil mož s hčerkico, da sem jo pobožala (in seveda jokala kot dež od sreče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Je pa res, da sem bila potem še nekaj časa v takem stanju, da sem zadremala, pa se spet zbudila, pa spet zadremala... Ko so mi po treh urah prinesli malo (je bil ravno čas obiskov), so mi jo samo položili na prsi oz. trebuh in sva dejansko obe tri ure samo spale oz. dremale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 10 11 [12]