RE: JULIJ (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


ElaM -> RE: JULIJ (15.11.2005 11:02:54)

Jest sem hotela podobno napisat kot Kalina. Ne it takoj na čiščenje, saj če res ni nič, boš itak začela krvavet, narava sama poskrbi, da se odmrla nosečnost izloči.
Želim ti vse dobro, pa da bi se fižolček pojavil.[sm=miska.gif]




Špela100 -> RE: JULIJ (15.11.2005 13:32:29)

Samo, da vam sporočim: Ravnokar sem poklicala g. in mi je povedala rezultat krvnega testa za hormon.Moja vrednost je ful visoka, malo več kot 4000. Po ne vem kateri lestvici. Zjutraj mi je rekla, da naj bi bilo okrog 700.
Zdaj bomo čakale še 10 dni do naslednjega petka, ko bo naredila še en uz in če ne bo nič grem v bolnico. Samo toliko od mene. Verjetno sem že sitna, ampak mi je toliko bolj lažje ko vsaj vam povem, ker moji domači še ne vedo nič. Nismo še nobenemu povedali. Pa moram biti tiho in me samo na noter razjeda. Pa spet 10 dni. Ma saj bo.




catka -> RE: JULIJ (15.11.2005 13:57:07)

Živijo punce, držim pesti za vse, tudi zate Špela, mene je tudi skoraj kap na pregledu, ko se na UZ plodek ni videl razen prazne vrečke, pol pa mi je naredila še vaginalni Uz pa se je opazil že srček, malo še počakaj. Pa res upam da bo vredu.

Jančika ti imaš že fantka ali punčko? Mi imamo 2,7  l starega Kaja pa me je ful strah kako se bo navadil na drugega dojenčka ko pa je kar razvajen in trmast in zlat. Kako boš tvojemu sončku razložila za prihod novega člana in kdaj? No vidim, da si imela že 2 x SS, pa mislim, da bo v tretje šlo gladko. 
Sama se tudi sekiram in me je kar strah SS, pri prvi nosečnosti me ni bilo tako sem pa Rh- Nič kaj vzpodbudno. Kaj bo pa bo.
Upam, da se že kaj učiš tudi sama še študiram Teolog. Sem v 2 l, ampak to je moj drugi faks. Prvič sem že doštudirala l2002 pol pa sem po rojstvu ostala brez službe in mi drugo ne preostane kod da sem doma in se nekoliko sama z nečim zaposlim. Držim ti pesti da porihtaš študij.

Punce želim vam čim manj bruhance in slabosti, čim več optimizma in srečno pričakovanje.

Lp




Nely -> RE: JULIJ (15.11.2005 15:29:28)

Špela, drži se teh 10 dni. Vse bo OK. Držim pesti zate in za tvojo pikico, da se bo le pokazala na UZ. [sm=smiley20.gif]
Andrejčika in sašaš, dobrodošle med julijke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Js še vedno čakam na prvi pregled 21.11., takrat bom ravno 6t 7d. Upam, da bo vse OK. Sicer pa imam slabe izkušnje s to gin., zato sem se že naročila k drugi, pregled pa imam 13.12. (začetek 10t). Vseeno grem drug teden na pregled, da me ne bo več razjedalo ali je vse ok ali ni.

Mi je pa zeloooo slabooo in to cel dan. Začne se že kr zjutraj. Ko kaj malega pojem, je pa najhujš. Bruham 1-2x na dan, počutim se, kot da bi imela gripo.. utrujeno, zaspano, nenehno slabo... Povedat pa nobenmu ne morem za kaj sem taka, pol si pa kr neki namislim[sm=smiley9.gif]... Danes grem v lov za ta ingverjev čaj, menda bo ja pomagal. [sm=kuza.gif]

Držte se!!! [sm=miska.gif]




Anonimen -> RE: JULIJ (15.11.2005 19:02:18)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Mi je tko fino, ker smo bile me lansko leto Julije...zdaj ste pa že nove [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Obljubim, da vas bom spremljala, pa kej pametnega povedala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





Jančika_ -> RE: JULIJ (15.11.2005 19:05:45)

Špela, drži se! Tole bo verjetno najdaljših 10 dni v tvojem življenju, a poskusi zdržati. Vrednost hormona dobro kaže.

Catka, imam 15-mesečnega fantka, Vasja mu je ime. Zaenkrat še tak nič ne šteka, se pa z možem skoz v njegovi prisotnosti meniva o bratcu ali sestrici. Po moje bo pač rasel s to zavestjo, kaj posebej ga tako ne morem pripraviti - saj pravim, nič mu še ni jasno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Zadnje dni sem učenje žal zanemarila, ker mi je tako obupno slabo[sm=smiley11.gif]. Danes še kar gre, včeraj sem se pa zjokala, tako hudo mi je bilo. Vem, da sem si slabosti želela, da bi imela vsaj eno potrditev, da bo tokrat vse vredu, ampak zato ni nič manj hudo. Poleg tega je mali bolan in tečen ko sam vrag (drugače je vedno pravi cuker, tole ga je pa čisto zmatralo). Komaj čakam, da grem spat, čisto sem zmatrana.

A študiraš v MB, Catka? Moj mož je diplomiral v MB na teologiji (pod B, pod A pa filozofijo na PeF).




sašaš -> RE: JULIJ (15.11.2005 21:07:34)

Oj!

Špela, nič bit slabe volje, zamoti se za teh 10 dni s čim prijetnim! Nič še ni izgubljeno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vidim, da je vsem nekaj slabo [sm=smiley11.gif], meni (zaenkrat še) ni. Imam neverjeten apetit - kot vedno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jajčniki me ne bolijo več, občasno me boli križ (sploh v službi), o lulanju pa ne bom izgubljala besed!





catka -> RE: JULIJ (16.11.2005 20:51:27)

Živijo!

Mi imamo preko MB predavanje v Murski Soboti, začela sem z laično katehezo ampak bom 3 in 4 l obiskovala v MB. Sem pa od 2000/03 živela v MB,Prej v LJ in sedaj v Prlekiji. Tvojega moža bom pa še morda kdaj rabla, ha, ha. Samo se hecam. Veš povprečje mam kar 9, da se malo pohvalim. Ampak to mi je res bolj za hobby, da grem malo v družbo.
Vasja je ful lepo ime, mi imamo Kaj-a kot že veš, mu tri dni nismo vedli kaj dati za ime, pa so me ves čas spraševali no pa kaj bo? Pol pa je Kaj (po. sv. Kajetanu Tinijskem), tokrat še ugotavljamo, mali je že predlagal Kiara za punčko ali Nuka za fantka (LION KING 2).
Mene je [sm=smiley11.gif] kar minila, ampak se pa je začela spet ta prava lakota po vsem. Upam in Boga molim da nam spet do 100kg dogurala, je pol ful težko spet na 60 spravit. Pa zdaj mi je že ves obleč premajhen.

Vse ki ste na novo vas lepo pozdravljam in srčno upam, da vse pridemo na cilj.
Špela, vsak dan bom mislila nate in ti želela vse dobro. Ok!

Ajde punce uživajte in se dajte kar malo razvajat dokler še mate čas.
LP.




Jančika_ -> RE: JULIJ (17.11.2005 15:45:00)

Ne boš verjela, ampak najin izbor za fantka je tokrat Kajetan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Je bil že prvič v ožjem izboru, pa je izpadel v zadnjem krogu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zdaj pa bo ziher Kajetan, če bo fantek. Za punčko, k si jo Joe strašno želi, pa še ne veva. Nazadnje je bilo nekaj govora o Tisi, Lizi ali Adeli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No, pa saj imamo še veliko časa.

Meni je še vedno slabo, pa pasje utrujena sem. Ravno sem spravila kile na normalo, pa grejo že spet gor, ker mi ni slabo samo, če sem fajn nažrta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Špela, mislim nate in držim pesti!




ElaM -> RE: JULIJ (17.11.2005 15:57:07)

Drage julijke, jest se pa selim med junijke, PDP 27.6.06.
Sem pa danes videla svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki je velika 1,5 cm, baje ravno prav za 8t in ji srček veselo bije.
Srečna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Špela100 -> RE: JULIJ (17.11.2005 16:26:14)

Hvala punce, ker mislite name.[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
Čeprav mislim, da nimam več upanja. Najhuje mi je ker moram čakati še en teden. Psihično se moram pripraviti.
Slabo mi je še vedno občasno, utrujena pa sem non stop. Sploh ne moram funkcionirati, se mi zdi, da bom zdaj zdaj padla dol. Upam, da bo z vsemi vami vse ok in da samo jaz padem v te preklete procente, ko gre narobe.
Če bi bilo vse ok bi bila že na bolniški, ker pa ni si je ne smem privoščiti, ker je pri nas to kot smrtna obsodba. Zato komaj čakam vikend, da bom spala in spala in spala in se stiskala k moji sončici.
Moja hčerka in partner me bodrita in mi pravita, da še ni vse izgubljeno, jaz pa vem, da je. Prvič sem takoj čutila, da sem noseča in da bo punčka. Zdaj pa nič. Sploh nisem mislila na spol. Morda tudi zato ne ker sva toliko časa čakala, da zanosiva, ne vem. V glavnem nobenih filingov, saj vem da nisem nobena jasnovidka in sploh ne bi verjela v te filinge, če ne bi bilo prvič tako.
Doma je pogovor zamrl v smeri vozičkov, pa večjega avta...razumljivo. Vsi samo čakamo.
Ampak jaz nič več ne čakam, ker vem, da po tolikem času tudi če bo verjetno ne more biti vse ok.
No mal sem se razpisala in se mal z vami pogovorila.To je zdravo ne?
Človek lahko še znori, če samo v sebi melje.
Punce božajte bušije, mislim na vas.




Špela100 -> RE: JULIJ (17.11.2005 16:27:18)

Joj šele zdaj ko sem še enkrat prebrala sem videla, kako depresivno zveni vse skupaj, sorči.




ElaM -> RE: JULIJ (17.11.2005 16:35:29)

Špela, drži se.[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]




Nely -> RE: JULIJ (18.11.2005 9:23:21)

Špela, ne mislit tk negativno, no. Sej bo vse ok. Drži se in se dobro spočij čez vikend. Me smo s tabo!

Irmy - zapustila si nas???? No, kaj pa veš, mogoče pa se bo tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] odločil, da vseeno pokuka med juljske. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

In kako kaj počutje drugih julijk? Men je tako slabo, da je že nevzdržno. Nič ne pomaga, niti ingverjev čaj, po katerem sem včeraj tako "veselo" bruhala... V tem mesecu, odkar mi je slabo, sem šla dol 3 kg!!! Dans zjutraj sem se skoraj jokala, ker sem mogla neki pojest, men je šlo pa na bruhanje, ko sem sam stopla v kuhinjo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Drugače pa komaj čakam na ponedeljkov prvi pregled, pa da vidim svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in izvem, če je vse ok. Pa komaj čakam na vikend, da se lahk naspim... Po moje bom cel vikend kr spala, spala in spala. Takrat mi vsaj ni slabo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lepo se imejte in pazite nase!





sašaš -> RE: JULIJ (18.11.2005 16:16:19)

Žio!

Špela, prosim, ne tako črnogledo! Upam, da se motiš, res! [sm=miska.gif]

Joj, babe, jaz imam pa tak apetit, da je za znoret. Nobene slabosti. Vse mi diši in paše. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Lačna sem kar naprej...

A katera ne more spat? Skoraj vsako jutro se zbudim okrog 5-ih in se potem 2 uri premetavam po postelji - pa sem drugače velika zaspanka. A me hormoni dajejo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Bodite pridne in pazite nase in na pikice! [sm=rozica.gif] 

Zdaj pa moram it pospravljat v ta novo stanovanjce - važička, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Naja30 -> RE: JULIJ (20.11.2005 20:13:39)

pozdravljene, vse julijke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]mislim, da sem to tudi jaz. zadnjo M sem imela 23.10. in ker jo imam ponavadi na 24-25 dni, sem takoj prvi dan izostanka naredila test. to je bilo v petek. ampak sem ze ves teden cutila, da je nekaj drugace. ze od prejsnje nedelje me je bolel trebuh, pa slabo mi je bilo in omotica me je dajala...
no, zdaj pa mi povejte, ali spadam med vas ali ne?




Naja30 -> RE: JULIJ (20.11.2005 20:15:40)

P.S.: Spela, tudi jaz drzim pesti zate. ful mi je bilo hudo, ko sem brala tvoje zalostne izpovedi. vem, kako se pocutis. jaz sem cisto malo casa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], pa imam ze velike strahove, katerih si prej sploh nisem predstavljala.
drzi se, [sm=rozica.gif]




Nely -> RE: JULIJ (21.11.2005 8:28:45)

Naja3 najprej iskrene čestitke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Glede na izračun na strani www.mama.si si še ujela julijke, v vsakem primeru pa si dobrodošla, tudi če se bo tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] odločil za avgust. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




*Neja* -> RE: JULIJ (21.11.2005 10:49:23)

sašaš;
 
po mojem si lahko midve podava roke. Slabosti nič, apetit pa tak, da bi lahko s tovornjaki zraven vozili, pa bi blo še vedno prepočasi. Porčič motorčič... pa tako lepo sem negovala svoje kg, zdaj pa to. Eh, hvala bogu, da smo vsi zdravi, ne? Pikico sem si predolgo želela, da bi zdaj jamrala zarad kil.
 
Jem, ko mi paše. To je pa vedno.
 
LP
Julijka Neja




Mateja P. -> RE: JULIJ (22.11.2005 0:31:27)

Pozdravljene nosečke. Od danes naprej se vam tud jaz pridružujem. V bistvu še sploh ne morem prav verjet. Sva pa z možem ful vesela. Držim pesti za vse nas julijke. In ostale mamice tudi. 




Nely -> RE: JULIJ (22.11.2005 8:17:34)

Mateja P. čestitam za lepo novico in dobrodošla med julijke![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Js sem včeri imela svoj prvi pregled, pravzaprav je bila samo potrditev nosečnosti z UZ. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je velik 0,78 cm, poslušali smo srček, dobila pa sem tudi dve slikci. Smo v 7. tednu. Zaenkrat kaže, da je vse ok. Ta pravi pregled me čaka v četrtek, pa vsi krvni testi, itd. UZ sem plačala sama (7.000 sit), materinsko knjižico pa je gin. rekla, naj si jo sama kupim in jo prinesem v četrtek zraven.

Vprašala sem jo glede slabosti, pa je rekla, da ni zdravila in da naj pazim na prehrano in jem bolj lahko hrano. In da naj se ne zadržujem, kadar me sili na bruhanje. Tako da se kr bojim, da bo še slabše v tem mesecu ali dveh. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Slabo prenašam tudi vožnjo, vsa hrana mi še vedno smrdi, najhuje je, če moram it po kaj v trgovino. Ingverjev čaj mi ne pomaga, keksov ne morem videt, tako da mi preostane samo bolj lahka hrana (juhe, sadje in podobno). Sej bo boljše. Bomo pa zato bolj uživali v naslednjih dveh trimesečjih.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pridne bodite, naj vam ne bo preveč slabo, sašaš in *Neja* vidve pa pridno papcajta še za nas, ki ne moremo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lp, Nely




Anonimen -> RE: JULIJ (22.11.2005 18:42:44)

Tudi mi pričakujemo konec julija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...




malicki -> RE: JULIJ (23.11.2005 9:21:35)

Kako ste kaj danes julijke? Jaz sem dobro, skoraj nič slabosti, v jajčnikih me ne špika več, zaenkrat še nobenega izcedka, le občasno me spodaj malo boli. Sem v 5 tednu.

Počasi se navajam na misel da sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Včeraj sem bila v knjižnici in si poiskala 2 knjigici in kupila sem si revijo Nosečnost.
Ugotovitev po kratkem prebiranju: največ in najboljših informacij se definitivno tule najde [sm=smiley20.gif]

Z [sm=love.gif] uživava in se imava rada, komaj pa čakam na prvi pregled, ki bo čez dolge 4 tedne, še bolj pa komaj čakam, da povem veselo novico domačim in prijateljicam.

Lepo se imejte [sm=rozica.gif]




Anonimen -> RE: JULIJ (23.11.2005 9:24:46)

Tudi jaz sem v petem tednu. Trenutno pa doma počivam, zaradi tistega izcedka. V ponedeljek bom najverjetneje odpeketala nazaj v službo.
Pri vas kaj sneži? Pri nas prav lepo mede, edino prime se ne.




aisha_ -> RE: JULIJ (23.11.2005 12:02:06)

Tudi jaz spadam med vas, skupaj bomo "trpele" v vrocini. PDP imam 3.7.2006 mogoce se celo vidimo!




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>