RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta



Sporočilo


teta beta -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (2.4.2006 22:04:45)

IZVIRNO SPOROČILO: mimica

Aja, še to sem mislila napisat in sicer v zvezi s podiranjem kupčka. Pravilno je, da otroka obrneš vstran od sebe ter da je naslonjen na tebe s celim telesom. Torej obratno kot smo mi vajeni podirat in sicer da gleda preko rame, ampak da je obrnjen vstran, še vedno pokončen, vendar naslonjen z celo hrbtenico nate.


Podoben položaj so meni v razvojni pri 3 m svetovali za nošenje - s hrbtenico naslonjena name, gleda naprej, z eno roko jo držim za prsni koš, z drugo podpiram ritko. Za podiranje kupčka pa klasičen položaj.

Tudi ležalnika mi niso odsvetovali. Pravzaprav mi je rekla, naj jo imam nekaj časa na tleh oz. na postelji, da se nauči obračat ipd., nekaj časa pa v ležalniku in ji naj dajem predmete v roke. Ležalnik uporabljamo že od 1. tedna dalje, smo ga celo dobili od ene razvojne pediatrinje. Res pa da ni neki ful oblazinjen, ne vem, kaki so drugi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tudi Nukovo dudo imamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




tins -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (2.4.2006 22:48:35)

Pozdravljene!¨
Še jaz pohvalim: hvala Seven-ta tema je bila res nujno potrebna! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Večinoma pišete o handlingu novorojenčkov-mi imamo pa doma 10-mesečnico- na fizioterapijo hodimo že od 4.meseca.
Bila je asimetrična v trupu ter precej trda v rokah in nogah.
Z redno telovadbo smo jo sedaj končno spravili do kobacanja in sedenja (ampak še vedno se ne vsede sama).

Le nekaj se nam stalno ponavlja in tega nikakor ne moremo izkoreniniti: namreč blazno udobno se počuti v položaju "avijončka"-ko je na trebuhu z iztegnjenimi rokicami nazaj in nogicami krili po zraku (kot nekakšna pavza med kobacanjem).
Ta gib ponavlja že od 5.,6. meseca in nikakor ga ne opusti.
Jaz jo stalno popravljam tako, da ji premaknem roke pod sabo, oz.naprej, ampak kar ne zaleže.

Ali ste mogoče dobile ve kakšen dober nasvet pri svojih fizioterapevtih?
Se še tipkamo in hvala.



 






dory -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (3.4.2006 7:57:23)

Moj mali je bil ravno tako poleg ostalih nepravilnosti zelo zategnjen v rokah in nogah...skratka hiperonik...poznam le to podrocje, zato kaj drugega tezko komentiram...

Moj mali se ni mogel nikol kobacat...nikol se ni mogel z medenico dvignit, ampak se je samo plazil...velikokrat je bil v polozaju avioncka...ampak proti temu nismo mogli nic...zanimivo je le to, da je le,ko je bil na trebuscku lahko iztegnil roke, ce se je blizal padec tega ni zmogel, ali vsaj v pravem trenutku ne...pri nas smo imel 1000 in eno omejitev kaj lahko z otrokov in cesa ne smemo...tako,da povprasaj fizioterapevtko kaj meni o tem...saj se vsak otrok krci drugace in tudi dva otroka nimata istih tezav...vsak je specificen in ce katera opazi kaksne spremembe,se je o tem najbolj pametno posvetovati s terapevtkami, saj se, ce si v tem nepodkovan, lahko naredi precej skode kot dobrega...




Nej -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (3.4.2006 11:51:50)

To je zelo zanimiva tema.
Sem sledila in sem tudi jaz zdaj začela opazovat našega Aneja.
Pediatrinja sicer ni nič opazila. Ampak meni se  zdi da ga malo celega zanaša v levo, predvsem glavico vleče malo v levo (star 4 mesece, glavica stabilna). Pri 3 mesecih in pol se je sicer že začel obračat s hrbta na trebuh, ampak samo v levo. V desno ga morem obrnit na bok potem pa se prekupicne sam na trebuh. Če pa ga položim na hrbet se obvezno prekupicne v levo. Kravice lepo pase od 2 mesece, čeprav mu glava predvsem zadnjih 14 dni včasih visi v levo.
Je normalno za 4,5 mesečne dojenčke, da jih zanima samo ena stran? Se to samo popravi ali bi morala kakšne posebne prijeme izvajat in kakšne? Ima katera kakšno podobno situacijo.




mayflower -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (4.4.2006 12:18:47)

Ja, tud mi bomo verjetno pristali na fizioterapiji. Naš [sm=duda.gif] bo čez teden dni star 3m in že od rojstva najraje drži glavico v levo. Sem že na prvi posvetovalnici opozorila pediatrinjo, pa je rekla da naj ga nosimo enkrat na eni strani, pa spi vsakič nadrugi strani,... Pa se ni nič izboljšalo in sem na drugi posvetovalnici opozorila ponovno nato, pa spet isto. No zdej pr treh mesecih je pa že res očitno. KO leži na hrbtu ima sicer glavico lepo poravnano, pri nošnji v položaju lupinice pa vedno sili z glavo v levo. Tudi ko je pasel kravce se mi je že zgodilo, da ga je najprej zanašalo in nato se je kar prekotalil-vedno v levo. Mogoče pa je to dedna hiba, ker tudi mož pri hoji močno nagiba glavo na eno stran. Moram res razčistit to na naslednji posvetovalnici. Sicer mi je pediatrinja rekla, naj čimveč pase kravce, samo to rad počne samo na previjalni z nago rito [sm=smiley1.gif].




KBM -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (5.4.2006 13:22:46)

Lep pozdrav!!!

Lepo da si Seven to temo odprla!!
Tudi mi hodimo na fth in zaenkrat ni še nobenih rezultatov-moja Karin sploh noče sodelovati z fizioterapevtko vedno full stoka na koncu pa že joka!
Doma telovadimo na blazini in je vse ok in rada telovadi ko pa pridemo na fth pa ji vse odpove-jaz ne vem mogoče jo vožnja do tja utrudi,ker se moramo peljati z avto 20 min!
Ali ima še katera takšne probleme?

Fizioterapevtka nas je tudi napotila na odvzem krvi,če je slučajno slabokrvna ker se ne sodeluje intenzivno.
Včeraj so ji vzeli kri in je vse ok s krvjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] tako da je vzrok drugje?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mimica -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (5.4.2006 21:35:57)

Tudi naš je bil tak. Lahko je bil cel dan nasmejan, kakor hitro je prišel v sobo za Ft in je fizioterapevtka začela z njim delat, je prav histerično jokal in ni nehal dokler nisva zapustila sobe. Najprej sva mislile s terapevtko, da mu ne ustreza ura in  smo spremenili uro, pa je bilo isto. Kljub temu, da se z njim sploh ni dalo delat, terapevtka ni obupala, bila je skrajno potrpežljiva ter mi razložial, da je zanj vse to popolnoma novo, novi gibi, nova drža in mu ne ustreza. no, mislim da po petem obisku, pa se je sprijaznil in je postal čisto nor na terapevtko. Kam je šla, tam je bil njegov pogled. Začela sem se prav veselit FT, saj je bilo čudovito videti kako moj pikec napreduje.
Nič obupat, dajte ji malo časa, terapevtki pa predlagajte malo potrpežljivosti. 




anajmad -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (6.4.2006 9:40:32)

Mi smo pristali v razvojni zaradi tega,ker je bila Ula rojena v 26.tednu. Tudi moja ima tipične znake,kot si jih ti naštela Seven. Mene so že v Lj-porodnišnici naučili "handlinga"(rokovanja z nonorojenčki,oz.nedonošenčki).Sedaj,ko smo doma hodimo 1x tedensko na nevrofizioterapijo. Sedaj smo bili že drugič.Prvič nam je še enkrat pokazala pravilnega rokovanja in nekaj vaj,ki jih izvajam vsak dan. Včeraj smo tudi imeli in nam je še pokazala pet dodatnih vaj,ki jih izvajava midva z možem. Jst sem želela,da oba hodiva zraven in fizioterapevtka je rekla,da je tudi to pravilno,ker le oba rokujeva z njo. Nekajkrat bo šla tudi starejša hči (12 let) zraven,da jo še bolj nauči pravilnih prijemov. Jst sem doma pokazala vsem in tudi v LJ porodnišnici so bile fizioterapevtke tako prijazne,da so pokazale "handling" mojemu možu in tudi Pii. Mi se strogo držimo tega,ker vemo kako je pomembno to za Ulo in za nadaljne življenje. Je pa res,da je to modna muha zadnje čase,vsaj pri nas,ker hodo na nevrofizioterapijo skoraj vsak otrok,je včeraj tudi pojamrala fizioterapevtka. Pred 12 leti tega ni bilo,da bi jst s Pio hodila,niti mi nobeden svetoval. Čeprav bi bilo za njo zelo dobro,ker je bila tudi 6 tednov prej rojena. 
Mi bomo še dolgo hodili na nevrofizioterapijo,ker naša princeska mora vse nadoknaditi za nazaj.
en lp[sm=morje.gif]D.




Seven* -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (6.4.2006 9:48:38)

Pravilno rokovanje z novorojenckom modna muha? Meni se pac to ne zdi.. Na fizioterapijo hodi toliko otrok zaradi tega, ker je vedno vec tezav. Vedno vec je nedonosenckov in vedno vec otrok se rodi s tezavami v razvoju.

Privatna fizioterevtka h kateri sva hodile z Emo je imela CRN blokec datumov, sploh nisem mogla verjet, da je mozno toliko delat. Pa dvomim, da je komu do tega, da bi dajal 4000 sit za 3/4 ure, ker je to modna muha..

Je pa zavarovalnica razpolovila subvencije za nevrofizioterapijo [sm=pujs.gif][sm=pujs.gif]. Tako je nasa fizioterapevtka zaposlena kot 0.4 delavca, ker zavarovalnica vec ne krije. Je pa trenutno na fizioterapiji 40 otrok. No comment..




anajmad -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (6.4.2006 11:13:50)

Joj Seven ,kako hitro ti obrneš besede.Če bi malo bolj podrobno prebrala moj dopisi,bi sploh dojela,kaj je mislila fizioterapevtka s tem. Se pa strinjam s tabo,če ima otrok res težave,kot si jih ti opisala,mora hoditi na nevrofizioterapijo. Pri nas na Primorskem je pa pač tako,da so nekatere mamica pogruntale,če hodijo na nevrofizioterapijo,da jim komisija podaljša porodniško. To sem izvedela iz zdravstvenih krogov.
Drugič pa preberi bistvo sporočila in kaj je mišljeno s tem in ne napadaj kar povprek.
en lp[sm=morje.gif]D.




nejča -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (6.4.2006 15:49:36)

Fajn tema!
Mene pa zanima, če se na teh fizioterapijah pogovarjate tudi o položaju pri spanju. Sem mal razmišljala - če nam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] spijo na hrbtu in imajo plenice, je v tem položaju hrbtenica nepravilno postavljena, saj je rit skoz malo dvignjena. Po moje bi mogli imeti vedno še malo dvignjene nogice - kaj pravite?




anajmad -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (6.4.2006 16:44:39)

Pravilno je,da imajo podložene nogice,kar si že sama prišla do te ugotovitve.Meni je fizioterapevtka pokazala tako: daš eden do dva svitka pod nogice,tako da so v skrčenem položaju (kot npr.v maternici). V bistvu gledaš kot da so v lupinici oz. položaj bolj skrčen.
en lp[sm=morje.gif]D.




Seven* -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (6.4.2006 17:03:33)

Nobenega ne napadam in tudi besed ne obracam. Mogoce si mislila drugace, ampak napisala si pa tako.. Ce si nekdo hoce na silo podaljsat porodnisko to ni zaradi fizioterapije, ker itak ti pri podaljsanju pomaga mogoce 10% to da hodis na FT, ostalo so pa izvidi. Pa to potem ni modna muha ampak iskanje krivin.




loreti -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (6.4.2006 23:47:02)

Me je kr mal groza zdj k sm vse to prebrala. Forum sm šele pred kratkim začela uporabljat, ker prej nism imela dostopa do interneta in opažam, da je tu veliko uporabnih tem. To glede nošenja otroka pa sploh. Imam devet mesečnega sina in pediatrinja mi ni nikoli omenila nošenje v lupinici tudi na začetku ne zato se zdaj sprašujem kolk slabga sm nardila otroku. Hvala bogu nism opazila nobenih takih težav kot jih opisujete. Edino to me moti, da ko ga položim v postlco včasih iztegne glavico nazaj (zelo nazaj) in dvigne ritko potem pa začne jokati in to prov ful da se kr mal trese. Mogoče katera ve kaj to pomeni in ali je to potrebno kaj zdravit oz. hodit na kakšne vaje? Pediatrinja je rekla da je to samo jezen ker sem ga položila v postlco, ko še ni čist trdno zaspal. Ne vem, svetujte mi če mi lahko. Hvala!




Barči78 -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (8.4.2006 21:23:32)

Ja, tudi mi hodimo na fizioterapijo, vzrok - pomanjkanje kisika kmalu po porodu, posledica krvavitev v zadnjo možgansko kotanjo. Že na kirurgiji je bilo opaziti povišan tonus v ramenskem obroču in nogicah, ter znižan tonus v trebuščku. 12. dan so nas spustili domov iz Pediatrične klinike. Takrat se je za nas šele vse začelo, saj nisem vedela, koliko dela je še pred nama.
Približno 7 mesecev že hodiva na fizioterapijo, pa baje, po besedah fizioterapevtke, se je Neji stanje zelo izboljšalo. Ona pravi, da ni pričakovala, da se bo tako izvlekla. Ja, to so njene besede. Sami starši pa itak ponavadi ne vemo, kako slabo zgleda vse skupaj, pač nimamo izkušenj.
Tko, da z razvojem gre Neja naprej s svojimi vrstniki, ne zaostaja v kvantiteti, v kvaliteti pa. Pa moram rečt, da sem vsakega njenega napredka zelo vesela, pa čeprav grem vsak ponedeljek s ft zelo slabe volje. Pri 6. mesecih se je Neja začela plazit, pri šestih mesecih, 5 dni se je vsedla, pri 6,5 mes. se je v posteljici postavila na nogice, sedaj pa se pobere na noge že kar brez opore, a koraka ne naredi. Se pa pridno sprehaja sem in tja ob omarah, postelji, sedežni, mizah, skratka meni sploh ni videti slabo.
Na kar največji šok ta teden. Smo imeli FT, pa sem rabla zadnje izvide. Pa proti koncu ure vstopi zdravnica in reče fizioterapevtki, da naj Nejo spusti na tla. Po petih minutah opazovanja, sem doživela tak poraz, da sem mislila, da bom sred blazine dol padla. Zdravničine besede: Vse goljufa, narobe se pobere, narobe stoji, vse dela čist nekvalitetno, če jo zdele spustimo z rok, bo ostala na štirih, če pa je ornk ne vzamemo v roke, bo hodila kot račka, se pravi kolena na notri, pa ritko ven. Nekaj tazga. V glavnem, me je čist podrlo. Glede na to, da sem res mislila, da zdej pa Neja skoraj ne dela več večjih napak. Baje, da njena medenica ni dosti gibljiva, da zato ne more narest koraka. Sicer je stara 10 mesecev, pa jaz še vedno mislim, da če se ob opori tako lepo premika, bo tudi hodila enkrat. Sedaj ne smemo obupat. Tko, da večino časa, ko sva skupaj, hodim za njo po štirih, jo popravljam, pravilno posedam, ker velikokrat eno nogico pusti zadaj, zaradi boljšega ravnotežja, jo poskušam malo ustavljati, ker baje vse stori prehitro, skratka trudili se bomo do konca. Kajti največ lahko popravimo prav v tem času, dokler ne shodi. Ko bo enkrat hodila, kvalitete ne bo moč izboljševati. Tko, da fizioterapija veliko pomaga otrokom, resno jo je treba jemat, čimveč probat sam delat z otrokom, poslušat nasvete fizioterapevtov, čeprav včasih je težko. Najbolj pa, ko si misliš, da s tvojim otrokom ni nič narobe, pa ti nekdo v petih minutah podere vse pozitivne misli.
Samo je pa tko, če smo do sem prebrodili, bomo pa še to.




POKPOK -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (8.4.2006 21:57:18)

Barči 78, tudi mi že hodimo že lep čas (9 mesecev) na NF pa ti rečem, da je potrebno pustiti času čas. Hoja pri 10 m??!! Še pač ni zrela. Zelo drugače bo čez dva meseca.
Potrebno je samo razgibavat, telovadit pa čim več popravljat.
Moja se čisto vsake stvari loti po svoje. Narobe. Z delom, pa z meseci, se stvari popravijo. Seveda pa je zopet kaj novega narobe.
Lp




Seven* -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (8.4.2006 22:02:03)

Barci, mi se se vedno trudimo s sedenjem, pa je stara dobrih 7 mesecev. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Se kar vrze nazaj in se ji sploh ne ljubi sedet na cajte. 




Barči78 -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (8.4.2006 22:26:38)

POKPOK, me zanima kaj tvoja počne narobe, ker moja do konca, kar se da poenostavi stvari, pa ji vse uspe, samo moje oko tega ne opazi, pa morm rečt, da kar veliko z njo telovadim, kadar pa ne, se pa ukvarjam z njo tako, kot nas uči delovna terapevtka.

Seven, na Emo pa morm rečt, da večkrat pomislim. Iz tvojega pisanja je razvidno, da se zelo trudiš z njo, tako, da bo sigurno enkrat lepo sedela, kobacala in hodila. Je pa tko, mogoče je pa bolš, da sama kaj ne pogrunta tako kot moja, ker je pol vedno nekaj narobe. Vi boste Emo vsaj po regelcih na noge spravl. Kako pa Ema sprejema terapijo, a se še upira? Ker Neja se obupno dere 45 minut, malokdaj jo zamotimo z igračami, da se vsaj malo zasmeje vmes.




Seven* -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (8.4.2006 22:30:38)

Ema ful joka na terapiji.  Skoz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Kako pa bo naprej, pa bomo se videli.




Barči78 -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (8.4.2006 22:34:28)

Se pravi dve uprornici, s podobnimi težavami. Men je moja terapevtka večkrat rekla, da je mogoče bolje, ker se s tako silo upira, ker takrat največ naredi. Ker Neja jo res močno odrine, da se terapevtka čudi od kje ji taka moč. A doma se tud joka, ker pri meni se ponavadi tudi, mogoče vmes malo neha.




POKPOK -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (9.4.2006 22:16:22)

Danes pa upam, da smo vsi uživali na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Barči moja je stara 13, korigirano 10,5 m. Obsedela, stabilno je pri 8,5 kor. ali še kasneje. Na tleh še vedno ni vzravnana.
Zelo je  gibčna, ker jo "gnjavimo" že od prihoda iz bolnice (že v 0 mesecu kor.).
Je zelo asimetrična. Vse je na desno. Sedaj plazi. Seveda po svoje. Ko gre po rokah je ritka na tleh, seveda na desno, malo poskakuje,... ne znam opisati. Ko se ji mudi, se vrže na tla in se "štema" po desni roki. Groza. Tarepevtka se je kar križala. Z njeno pomočjo plazi pravilno.
Ko stegne roki sta obe obrnjeni navzven. Pa že zna listat knjigo, pobirat smetke s palcem in kazalcem, ploskat... Finomotorika je OK.

Tudi moja noče telovadit. Najmanj doma. Hodiva k dvema terapevtkama. Pri prvi (Seven jo je omenjala) ji je vedno bolj všeč, ker ona komandira, kdaj bo naslednja vaja. Pri drugi pa še vedno jok, ker se ji premalo dogaja. Večinoma ji "ravna" hrbtenico.  Zato sem jaz vedno klovn, ki se skriva, žoga... Obe pravita, da se jima upira, tako da jo velikokrat prav močno držita. Drugi otroci bi zaradi tega jokali. Naša pa je očitno vajena. Naša joka ker noče. Mislim, pa da ji je tudi težko.

Samo še to: nihče še je ni postavil na noge. Zato Barči se mi zdi to pri 10 m absolutno prezgodaj. To si lahko privoščijo otroci, ki nimajo motoričnih težav. Naši pa bodo stvari obvladali kvalitetno veliko kasneje.
Lp.





Anonimen -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (10.4.2006 11:00:14)

Ta tema je super, super! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Moram pa priznat, da se ob branju vseh teh odgovorov postala kar malo panična in skoz razmišljam o tem kaj pa, če je pediatrinja kaj spregledala in kaj pa če jeaz ne vidim, da je z našim malim petmesečnim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kaj narobe, ker se obrača s hrbta na tebuh samo v levo, v desno pa se obrne samo na bok. Rokice ima včasih tudi malce trde in z njimi besno tolče po tleh in krili (takrat, ko protestira in in hoče dosečt, da ga vzamem v roke), vendar se mi ne zdijo zategnjene.

Še bolj pa me skrbi to, da pri plavanju s fredovim obročem tišči eno rokico naprej v vodo, z drugo pa se podpira na obroču in je nikakor noče stegnit naprej v vodo. Kaj ve mislite zakaj to dela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Mam pa eno prošnjo za vse, ki hodite v RA ali na NFT: PROSIM, ČE LAHKO NAPIŠETE H KATRIM ZDRAVNICAM oz. TERAPEVTKAM HODITE , ker sem se odločla, da  bi  malega piškeca peljala na samoplačniški pregled. Pa prosim, če napišete le tiste s katrimi ste maximalno zadovoljne in ki se maximalno posvetijo vašim malčkom. (sej veste, če že plačam, hočem najboljše in za mojega piškeca je dobro le najboljše - mislim, da ve razmišljate podobno).

Res hvala! (sej veste,da zdravnike in ostale  lahko hvalimo in priporočamo na forumu, kritizirat jih pa ne smemo)








Seven* -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (10.4.2006 11:07:21)

Fajna privatna NFTH je Jozica Potrc iz Pesnice. Je pa strasansko zasedena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Anonimen -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (10.4.2006 11:44:22)

Aja pozabla napisat, da bi rabla fajno neurofizioterapevtko na območju Ljubljane. Za J. Potrč pa vem in vem, da je zeeeelo zasedena. Seven hvala vseeno, pa hvala, da si začela s to temo.




balaena -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (10.4.2006 17:05:32)

Breznik Tatjana, Drenikova 21, Ljubljana: 01/5193648
Dvakrat sem bila tam. En obisk stane 6000 SIT. Pokličeš in na tajnico poveš kdo si in kaj želiš, te pokliče nazaj. Sem pa zadovoljna, edina stvar, ki me moti je to, da pokaže vaje oziroma priporočila za kratko naslednje časovno obdobje, potem pa moraš (naj bi) spet priti, da ti pokaže nove. Najbrž je pa povsod tako, tudi zato, da ne prehitevaš z razvojem in začneš delat nove stvari res šele takrat, ko je otroček prejšnje usvojil.

Bom napisala, kaj nama je rekla, sva bili v petek, ampak zdajle nimam časa.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>