RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta



Sporočilo


Zarja2 -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (10.4.2006 22:39:52)

Ja Breznikova je resnično usposobljena in vidi se da zna ravnati z otrokom. Glede vaj pa, jih prilagodi otroku, ne prehiteva razvoja. Seveda ne bo kazala vaj npr. za sedenje, če se otrok še niti prekucniti ne zna, ne obdrži telesa v ravni osi, itd. Potrebno je postopoma uvajati nove vaje. Naša Zarja je na začetku gledala samo v levo, to smo z vajami popravili, nato smo jo naučili kako naj obdrži telo (na hrbtu) v ravni osi (da gleda naravnost itd.), potem smo šli na to da se ni več z rokami držala podlage in jih je začela stegovati proti igrači, sedaj jo učimo da mora nogice pokrčiti in se igrati z njimi. Učili smo se tudi pasti kravice (tukaj je morala biti vedno napol na boku, da smo zmanjšali zategovanje nazaj z glavo) in nato seganje po igrači z leve in nato z desne strani. No ne bom več nakladala o vajah, saj vsak otrok potrebuje drugačne vaje, kar je logično. Je pa naša Zarja tako navdušena nad gospo Breznik, da vedno odide nasmejana (stara pa je osem mesecev, morala bi biti pa pet - 3 mesece prezgodaj rojena).
LP  




gabie -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (11.4.2006 22:45:29)

Pozdravljene, zelo dobro da je nekdo začel to debato. Jaz imam tri mesece in pol starega sinčka. V razvojni smo pristali zaradi tremurja, to so nekakšni trzljaji, ki jih je imel takoj ko se je rodil, še v bolnici, potem so postopno izzveneli, samo še malo kadar joka..V razvojni nas je napotila na fizioterapijo, zato ker še ne drži glavce pokonci. Meni se ni zdelo nič kaj takšnega dokler nisem prebrala tega foruma...tudi moj dela potem očitno vse narobe...z rameni se zateguje nazaj, odriva se z ritko, dela močen noge in roke....tega mi ni v razvojni nič omenila, da je to tako narobe...zdaj me je kmalu "kap" ko prebiram ta forum. Saj bom fizioterapevtko malo več povprašala o tem, samo jo imamo šele nasednji teden. Pa me zanima, kako preprečeti to zategovanje pa dvigovanje z ritko. In še nekaj pri katerih mesecih pa so vaši otroci držali glavco samostojno in kdaj se začnejo obračat. Ali vam je fizioterapija vsem pomagala?

Hvala in lp,
Gabie




pika** -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (11.4.2006 23:00:41)

Nama je.  In zelo sem hvaležna zdravnici v RA, da nama je  predpisala fizioterapijo.




wawa -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (12.4.2006 20:27:33)

Še moje skromno mnenje. Seven kakor vedno super tema, samo en komentar, ni treba vseh otrok gledat s tega gledišča da je z njimi kaj narobe, eni delajo stvari prej drugi kasneje, pa to še ne pomeni da potrebujejo nujno FT kot ste nekatere takoj postavile diagnozo. Otroci so različni, je pa fajn da ste kar nekaj stvari o hendelingu napisale in hvala vsem.

LP




BarbaraE -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (13.4.2006 9:01:56)

Ja, tudi mi smo obiskovali razvojno. Bolj ali manj samo kontrole. Pri fizioterapevtki sva bili le dvakrat. Naša punca je držala glavico nagnjeno malce bolj v levo. Sem sama opazila in na to opozorila zdravnico. Bilo je pa, ko je imela 7. mesecev.  In sva začeli hodit v razvojno. Prvi obisk me je čisto potrl - sem se kar zamislila, kakšna mama pa sem, če ne znam prav svojega otroka nosit itd itd. Pa na misel mi je prišlo, da bi lahko že kdaj prej pokazal, kako se ga prav dviguje iz posteljice, kako se ga nosi itd. Sicer sem sama našla DVD od vzajemne, ki mi je prišel zelo prav pri vajah, ki sva jih morali delat po naročilu od fizioterapevtke. Na kontrolo sva hodili na 1 mesec - da se je spremljal razvoj in par nasvetov - kako je s plazenjem, stanjem, hojo. No in ravno včeraj sem klicala v razvojno za datum. Na zadnji kontroli 24.3. so mi rekli, da naj pridem takrat, ko bo dobro shodila (3-4 m brez opore). Naša punca je shodila par dni pred svojim 1. rojstnim dnevom (8.4.) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Zdaj pa že ornk "divja". [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Domnevam, da bo obisk razvojne v maju (takrat sem šele dobila datum) najin zadnji. No, sicer pa tudi če ne bo. Zdaj mi razvojna ni več tak bav bav, kot pri prvem obisku. No, ne vem če bi se moja Nika z mano strinjala. Ona se hitro začne pritoževat, ko zdravnica od nje zahteva, kaj kar njej ni po volji.

Lp,
Barbara




#zabica# -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (17.4.2006 21:41:58)

Tudi mi smo pri 3m pristali v RA, "zahvaljujoč" tej temi in tebi Seven... Pri našem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bilo najbolj opazno njegovo usločevanje, ko sem ga položila spat - glavico in ritko popolnoma nazaj trebuščka pa ven...No in ker tudi pri nas pediater ni ničesar opazil, sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sama peljala do fizioterapevtke, ki je takoj opazila ekstenzijski vzorec in priporočila RA ,šele nato mi je malo skeptično(!) dr. dal napotnico.
V petek smo bili v RA, kjer so nam predpisali fizioterapijo in nam predstavili handling. In delali smo narobe skoraj vse...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Držali smo za vrat, ne za celo glavico, nismo dvigovali in polagali na bok, ni se nosil v "lupinci", ko podira kupček mora imeti obe roki čez ramo in eno nogo pokrčeno - no to je glavno...kakorkoli ga nosiš, mora imeti zunanjo nogo pokrčeno - koleno na ven, podplat pa pri drugem stegnu...upam da veste kaj mislim...ker tako mu omehčaš medenico in se potem ne more usločevat. Pa rekla je še da naj bo res čim več na tleh. Aja. pa ta položaj...da imaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na pokrčenih nogah - glavo ima na tvojih kolenih, ritko na trebuhu, podplatke pa skupaj, pa vaja da prijema z desno roko lev podplatek in obratno...z isto roko pa naj se boža po istem kolenu - to full priporočajo.
Takoj sem se pritožila zakaj tega ni na materinski, vsaj kakšen prospekt, pa so rekle sestre da sedaj razmišljajo o tem da bo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Pa fino je da grejo vaši [sm=love.gif] zraven, ker [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se dostikrat razburijo ker jim je to vse neprijetno (naš se sicer ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image])
Nam je pediatrinja v RA ob pogledu na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] suho kožo takoj povedala da je to verjetno alergija na mleko in jajca...In je že bolš odkar ne jem tega, tko da so res super!




balaena -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (18.4.2006 12:07:42)

No, da ne bom pisala spet prevec na dolgo. Najin zadnji obisk pri FT (ker se je pri 5m spet zacela nazaj stegovat - uslocevat) je spet pokazal, da ni nic "narobe" (?), da je treba samo pravilno gibanje bolj spodbujat:
- cim vec na en in drugi bok in se v tem polozaju igrat
- sedet ob mizi, tako da se z eno roko na mizo naslanja (pri tem sedi na koncu mojih nog in moram pazit, da se ne naslanja z grudnico na mizo ali s hrbtom nazaj name)
- ko bo bolj stabilna pa sedet na tleh in jo spodbuajt, da se na svoje noge opre, ce jo naprej nese
- nosenje tako, da ima trup precno na mojega in se spet ne naslanja ne spredaj ne zadaj

No, po dveh dneh spodbujanja bocnega polozaja in igre (kar je BTW sicer pred dvema mesecema ze pocela, potem pa kar opustila, pa ne vem sploh zakaj?), je naša smotka dozivela pravi preboj in odkrila Ameriko. Zdaj se namrec neprestano obraca na trebuh.... Ampak res neprestano. Je ze prav nadlezno, ker vcasih sploh ne zdrzi na hrbtu in kar na bok, pa potem se naprej. Na trebuhu je pa potem problem, ker bi se morala na roke opirat, ona pa samo glavo in prsni kos navzgor in nazaj sili (je ze tako mocna, da ji ni problem tako bit par minut). Ko jo skusam spodbujat, naj iztegne roki in se nanju opre, ali pa vsaj na komolce, pa takoj pritozba in na koncu celo jok, ce ne odneham! Zato jo kar takoj, ko se na trebuh obrne, jaz spet nazaj na hrbet spravim. Pa spet. Pa spet. Pa spet... Ce grem vmes na WC, jo pa najdem na drugem koncu sobe, in za 180 stopinj zasukano in na trebuhu. Sem prav slikala enkrat, ker mi ni jasno, kako ji to sploh uspe.

KAKO naj dosezem, da bom zmagovalka jaz in se bo ZACELA OPIRAT NA ROKE? FT je pokazala, samo da ji roki iztegnem in tocno to delam.





mayflower -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (18.4.2006 20:40:56)

Kot sem predvidevala po prebranem na tej temi, smo tudi mi pri 3m pristali v razvojni. Zaradi držanja glavice nonstop v levo (običajni prijemi-spanje na obeh bokih,... niso pomagal), tako da je [sm=duda.gif] potrjeno asimetričen in gremo maja v razvojno. Se zahvaljujem Seven za odprtje te teme, ker mi je pomagala, da sem vztrajala pri pediatrinji glede držanja glavice preveč v levo. Pa sej je danes tudi sama vidla, kako jo zateguje v levo. Kot sem razumela, naju čaka najprej učenj handlinga-ker se ta mali ponovno dosti nazaj usločuje, pa nekaj telovadbe za glavico.
Smo pa mi v materinski sicer imeli eno predavanje v zvezi s pravlinim rokovanjem, ma je to premalo, pa še večino sem po vseh zapletih s porodom in težavah z dojenjem, pozabila. Je pa rekla pediatrinja, da v večini primerov, ko otroci nimajo težav, mama nagonsko ve, kako prijemat in ravnat z otrokkom. Ostali pa smo se prisiljeni naučit (sej nam ni hudo[sm=smiley36.gif]) pravilnega rokovanja, da se bodo otročki lepo razvijali. Danes sem namreč slišala, kar sem že sama sumila, da moj mož drži glavo na eno stran, ker leta nazaj temu niso posvečali nobene pozornosti. Sem zelo vesela, da sedaj ni tako, ker moj otroček res drži preveč glavico v eno stran.




žužu -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (19.4.2006 12:29:43)

smo imeli ravno danes fizioterapijo, pri 6 mesecih.
v tej starosti naj bi bili čim več na tleh, čim manj v stolčkih. če še sami ne sedijo, naj bodo v naročju naslonjeni nazaj. čim več vaj na bokih, čim več kotaljenja po tleh...

nisem brala vseh odgovorov na to temo, je pa tako, da tisto- mi pa že sedimo pri petih mesecih in hodimo pri sedmih mesecih jemljite malce z rezervo. nekatere mamice so pač obremenjene, hočejo imeti popolnega otroka, prehitevajo njegov razvoj, si želijo, da bi bil njihov vsaj par dni pred sosedovim...
ne prehitevajte in raje uživajte v trenutkih, ki so nam dani.




nejca1 -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (22.4.2006 21:31:15)

Punce, mene pa zanima, ali je naš Jan tudi za fizioterapijo, in sicer ko ga dam na previjalno, močno napne roke in nogice in to zelo močno, tako jih ima nekaj časa, potem pa popusti. A je to mogočen povišan mišični tonus oz. gre za zategnjen ramenski obroč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? 




Ada -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (27.4.2006 9:33:28)

Preden opišem, kako je pri nas, še eno vprašanje- kakšne blazine imate na tleh? Kar tiste s številkami oz. črkami, ki se dobijo v številnih trgovinah, ali kaj drugega? Jaz bi rada nabavila pravo blazino, pa ne vem, kje.

No, naš dojenček bo kmalu star štiri mesece. Že od rojstva se je raje dojil na eni strani, kmalu se na desnem boku sploh ni hotel več dojiti niti zaspati... potem sem opazila, da tudi glavico zateguje nazaj, in če se mu poskuša dvigniti rokice, dviguje ritko namesto glavo. Seveda je pediatrinja rekla, da to ni nič, jaz pa sem vseeno vztrajala in poklicala gospo Potrč, ki je prijazno pristala, da ga pregleda. Gospa mi je bila res strašansko všeč, njen kontakt z otročkom je res odličen, in kako ničesar ne vsiljuje, ne prestraši ampak z ljubeznijo pove... No, ugotovila je blago asimetrijo. In sedaj tudi midva delava vaje.
Tako da priporočam vsem, ki jih skrbi, naj vprašajo za nasvet. Škodi ne, izgubite lahko samo nekaj tistih tisočakov. Pa boste mirni.




Seven* -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (27.4.2006 9:54:01)

Ada. Mi imamo taksno blazino, kot jih ima gospa Potrc na tleh. Gre za Airex blazino. Mi smo jo dobili na recept, drugace pa stane okrog 40 tisoc. Je pa zeeeeeelooo dobra! Tudi cisti se enkratno, samo posesam jo in pobrisem z mokro krpo.




Ada -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (27.4.2006 18:07:48)

Seven, hvala! Te blazine so res dobre, mogoče pa pregovorim moža za tako investicijo... saj bo malčku koristila tudi potem, ko bo večji.




Seven* -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (27.4.2006 20:07:26)

Ada. Ja, potem se lahko igra na njej, super je ko se otrok prevrne ali pade na tla, ker je bolj gumljasta in ublazi udarec, hkkrati pa trdna in kompaktna. Pa tudi primerna je kasneje za kaksno kampiranje (sotor) ali za telovadbo doma. Menda celo plava na vodi.. Je pa nemarno draga.




tins -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (27.4.2006 21:12:50)

Balaena: tudi jaz sem spraševala isto...moja piška je bila od 6.do 9,5 meseca konstatno v položaju "avijončka" in smo jo tudi morali stalno popravljati. Potem pa se je končno začela plaziti in sedaj tega ne počne več.
Edino, kar lahko narediš je, da jo še naprej popravljaš in pa začneš z vajami, ki vpeljujejo plazenje (verjetno ti jih bo fizio. kmalu pokazala).
Aja, še to: če sem jaz skočila na WC in jo pustila samo, sem ji vedno pod prsni koš položila zvito brisačo in v takem položaju so rokice vedno ostale iztegnjene naprej.

Ada: namesto te blazine, ki je res draga, lahko kupiš dva dobra armafleksa in ju daš skupaj-je prav tako mehko.




mujcek -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (19.5.2006 16:14:16)

Sem ravno prebrala, da imate debato o blazinah. Naša dvojčka hodita v razvojno, na fizioterapijo sicer samo eden. Danes sem fizioterapevtko prosila, če bi bilo možno dobiti blazino na recept in je rekla,da jo dajejo pri večjih otročkih (naš je star 6 mesecev) in še to pri tistih, za katere mislijo, da bodo imeli nekaj težav tudi ko bodo malo večji.

Naš Jaka hodi na fiziot. zato, ker glavo nazaj vleče in eno stran naj bi imel manj razvito-slabša drža.
Ali mi torej res ne pripada blazina airex?
Blazina mi je res super, sedaj imamo puzzle za na tla ampak so tako trde; moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa najlažje na tleh obvladam.

Ali mogoče pediater v posvetovalnici lahko napiše recept za to blazino ali samo v RA????




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.5.2006 16:36:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




cuma -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (24.5.2006 10:38:04)

Pozdravljene!
Jaz imam par vprašanj in bi vam bila zelo hvaležna, če bi mi pomagale:
  • kako naj pravilno spodbujam mojo Emo, da bo sedela samostojno

Sedaj ji, ko se igrava, ponudim roki in ona se prime (iz položaja nahrbtu) in se potegne v sedeči položaj. Jaz je pri tem ne držim za rokice in je ne vlečem. Ko sedi, se običajno spusti z eno roko in z njo sega po igračkah, se prijema za nogice....se nanjo nasloni...Spusti tudi obe roki in sedi sama, vendar se po določenem času prevrne na bok.
  • Precej časa preživi v stajci, kjer ima trdo podlago in se non stop obrača na trebuh in pase kravice. Ker začne čez nekaj časa jamrat, saj se ne zna sama obrnit na hrbet, jo obračam jaz (tako kot ste tukaj napisale - kot plezalca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image])

Drugače jo sedaj zelo zanimajo nogice, ki si jih uspešna tlači v usta in jih sesa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
  • Hranimo jo v naročju (flaška), leže (dojenje) in sede v vozičku ali ležalniku - ker še nismo nabavili stolčka
  • V vozičku se dosti nagiba naprej - če je naslon v polležečem položaju, tako, da ji ga pač dvignem, ko mislim, da si želi sedeti.
  • Večkrat mi sedi v naročju (ko sem za mizo...) in tolče po mizi, pri tem ni naslonjena ne naprej, ne nazaj..pač vzravnana in maha in uživa, ko se utrudi, se nasloni nazaj name.
  • Še to: Ema večkrat naredi trde nogice in se odriva iz naročja v stoječi položaj. Malo ji dovolim, da se nasloni, potem pa jo posedem.

Zdaj sem se pa razpisala... v glavnem bi prosila, če me opozorite, če mislite, da delam kaj narobe oz. da prehitevam s sedenjem.
Hvala!
Lp cuma




tins -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (26.5.2006 22:53:47)

Glede posedanja: posedaš jo preko boka in ne, da jo vlečeš (oziroma da se sama potegne) gor.
In sicer: ko leži na boku ji dlan ene roke nasloniš ob tla in ji pomagaš, da se nekako nanjo "upre" (ji jo sama iztegneš) in ji iz tega položaja pomagaš, da se potem dvigne.
Takole opisovati je težko-meni je fizioterapevtka svetovala, naj vsako kombinacijo gibov najprej preizkusim sama. Torej, sama lezi na bok in se s pomočjo roke dvigni. Na isti način potem vodi svojo malo.

Ostalo delaš vse uredu. Za hranjenje kupi kvaliteten stolček in čimmanj uporabljaj ležalnik (pa saj to že veš). Ko pa ti sedi v naročju ji pa seveda lahko pomagaš tudi tako, da jo z rokama držiš za bokce in ji s tem pomagaš še dalj časa sedeti.

LP




mojčina -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (29.5.2006 20:51:37)

Extenzijski vzorec

Jaz bi dodala še ene par splošnih info na to temo, da ne bo preveč panike med starši - tut sama sem zapaničarla, dokler me danes ni pomirila razvojna pediatrinja.
1. Baje da ni nič za skrbet - otroku ob pravilnem ukrepanju (handling + vaje) ne bo ostalo nič nenormalnega v njegovem gibanju in drži, kajti v prvem letu se v možgane zapisujejo gibalni vzorci, ki bodo tam ostali celo življenje in jih bo kasneje vedno težje spreminjat (še vedno lahko, a s ful več muke in z manjšim efektom); vzorci, ki jih osvoji npr. do 4. meseca, močno vplivajo na gibanje v kasnejših mesecih in če so napačni, so direkten vzrok napačnemu gibanju tudi kasneje
2. Vidni rezultati se pokažejo že po nekaj tednih striktnih ukrepov in vse nadaljne razvojne mejnike lahko osvaja brez težav.
3. Vadimo vsak dan večkrat po 5-10min - takrat, ko je dojenček razpoložen - nekaj časa po hranjenju, ko ni več lačen in še ne preveč zaspan.
4. Izrednega pomena je trening trebušnih mišic (nadvladane so s hipertonusom hrbtnih mišic) in zmehčanje ramenskega obroča in rokic (da se nauči jih iztegit, odpret dlani s palci navzven!! - preko palcev se namreč prevaja max. tipnih informacij; važno za nemoteno igro z rokami in učenje s dotikom in tipom) - konkretne vaje in handling ti pokaže sama razvojna pediatrinja, da se res dobro naučiš, pa še nevrofizioterapevtka (če vas tja niso napotili, zelo priporočam vsaj en samoplačniški obisk, da se starši res pravilno naučite!)
5. kaj bi se zgodilo, če stvar ignoriramo, češ - "še vsi so gor zrasl" tudi brez pravilnega nošenja in vaj (tipična pamet raznih babic in tet:))? tak otrok bi imel težave pri osvajanju vseh nadaljnih razvojnih mejnikov in bi se pri tem pogosto kar pošteno pobutal - pogosti bi bili padci na glavo navzad in brado navzpred, glavo bi držal preveč iztegnjeno navzad in bi se pojavili problemi s hrbtenico (baje je pri njih tudi kasneje pogosta diskus hernija - težave z medvretenčnimi ploščicami)...
6. pri extenzijskem vzorcu se pogosto pojavljajo tudi težave, ki navidez z njim nimajo veze: pogosto kolcanje in polivanje, težko dojenje - izgleda, kot da bi otrok zavračal dojko, dejansko pa je v običajnem položaju za dojenje sploh ne more dolgo držat (ker ga že takrat zateguje navzad - torej stran od dojke)
7. res je priporočljivo otroka čimveč imet na trdi podlagi - najbolje na blazini na tleh / na previjalni, ko si zraven

No, upam, da je tole kaj v pomoč + veliko veselja in potrpežljivosti s telovadbo:)!





Seven* -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (29.5.2006 23:00:12)

Mojcina, tole si super spisala. Hvala!




dory -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (30.5.2006 7:02:47)

5. kaj bi se zgodilo, če stvar ignoriramo, češ - "še vsi so gor zrasl" tudi brez pravilnega nošenja in vaj (tipična pamet raznih babic in tet:))? tak otrok bi imel težave pri osvajanju vseh nadaljnih razvojnih mejnikov in bi se pri tem pogosto kar pošteno pobutal - pogosti bi bili padci na glavo navzad in brado navzpred, glavo bi držal preveč iztegnjeno navzad in bi se pojavili problemi s hrbtenico (baje je pri njih tudi kasneje pogosta diskus hernija - težave z medvretenčnimi ploščicami)...
6. pri extenzijskem vzorcu se pogosto pojavljajo tudi težave, ki navidez z njim nimajo veze: pogosto kolcanje in polivanje



No mi imamo tak primer...kljub NFTH je ima se vedno tezave pri vsakdanjem gibanju...se vedno je n krat na dan na glavi...uboga njegova glava je vsa v buskah..zaradi zategnjenega ramenskega obroka nima se tistih pravih reflexov in ne more iztegniti rok..no sej jih, ampak takrat,ko ze pristane na glavi...ni in se nekaj o kolcanju...kolca se mu tako smesno..tako glasno, da preglasi vse...misilm,da iz trebusne prepone ven in je res glasen...bruha pa tako ali tako,ce ne drugega zaradi tega,ker ima motnje poziranja....in ker ni prostora v razvojni, bo pac naredil razvoj sam...sem prou zalostna,da nikamor ne prideva...




KBM -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (31.5.2006 14:00:31)

No da se še jaz malo oglasim!!

Aprila sem pisala,da Karin noče nič sodelovati pri nevrofizioterapija in da joka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] !
Nekaj tednov nazaj je pa sprejela nevrofizioterapijo kot eno igro in full uživa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in seveda res je full napredovala,sedaj se tudi smeji ko telovadi kar prej ni je samo jokala - res za vse tiste ki imate slučajno probleme,da noče telovaditi samo vztrajate tako kot smo mi in imamo res super rezultat!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa tudi bolj samozavestna je postala tudi čeblja zraven ko telovadi, tako da še nevrofizioterapevtka ne more verjeti!Kar čez noč se je vse odprlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] -

Drugače smo pa sedaj tudi dobili valj za domov da še vadimo z valom!

Ali ga katera ima? - Karin je full zanimivo da pleza po njemu ali pa sedi na njemu!!




KBM -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (31.5.2006 14:10:05)

Mi smo balzino Airex dobili na recept(napisala ga je nevrofizioterapevtka) in smo jo šli sami iskat v Naklo v trgovino Vita!!

Karin je bila pa stara takrat 5 mesecev,čudno se mi zdi dajo pri vas ne dajo pravijo tudi da je po zakonu da blazina pripada če hodiš na terapijo!
iz kje pa ste mujcek?




KBM -> RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima.. (31.5.2006 14:14:00)

Ali katera hodi v Radovljico nevrofizioterapiji?Tanji Križaj?




Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>