trdozimc -> RE: Decemberčki 007 (4.7.2008 17:01:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana38 klarisima, pri Blažu se je alergija začela pri 18. mesecu. Pa verjetno bi bil še danes alergik, če ne bi hodili na terapije z bioresonanco v Rogaško Slatino. Jaz ne verjamem v to, da bi naj sama izginila pri 2. letih. Pri nas je bilo z leti vedno več hrane, ki smo se je morali izogibati. O barvilih v kopelih pa sem tako že pisala. Žal je to res ena zoprna stvar, če ne moreš otroku privoščiti vsega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] LP Žal mi je, da imate takšno izkušnjo in po drugi strani vesela, da vam je bioresonanca pomagala, ampak se ne strinjam, da z dieto ne pozdraviš alergije in da se ne popravi pri cca. 2. letih. Vseh, verjamem, da ne moreš izboljšati, ampak dieta je do sedaj edini, dokazano delujoči način, da telo desenzibiliziziraš. Deluje pa na principu, da če telo ne izpostavljaš alergenu (snovi, na katero telo reagira) - ampak to striktno, sčasoma v organizmu propadejo nastala protitelesa, ki so potrebna za reakcijo. Žal tudi ''klasična'' medicina nima drugega zdravila. Vsi antihistaminiki in ostala zdravila (mazila, kapljice, ....) delujejo samo proti simptomom (srbenju, mozoljčkom, oteklini, ...). Zato se ljudje zatekamo k ''alternativnim'' metodam, ki pa spet žal niso dokazano učinkovite, oz. delujejo vsaj pri tolikih kot ne delujejo. Pri otroku, ki še nima razvitega organizma, se ravnotežje veliko lažje poruši (zato sem proti kopelim, ostali kozmetiki in ''poskusom'' s prehrano pri tako malih), je pa tudi zelo pomembno, da če pokaže kakršnokoli obliko preobčutljivosti, čimprej ugotovimo kaj ga draži in ta stik preprečimo. Če je alergen hrana, pa še posebej. Dojenčkovo črevo je veliko bolj prepustno kot črevo otroka starega dve leti. Če je tako dojenček občutljiv na KM in jajca...... pri 6. mesecih in potem preprečimo vnos teh in še nekaterih živil, ki lahko tudi dražijo vsaj do kakega 1,5 leta, je zelo verjetno, da potem (pri tej starosti) na to hrano ne bo več reagiral. Se opravičujem, da sem se tako razgovorila, ampak ne prosim takih govorit preveč na glas, ker imam toliko svojih izkušenj tako z alternativno kot s ''klasično'' medicino in konec koncev se je še vedno izkazalo, da alternativna sicer lahko do določene mere blaži simptome, zdravi pa taaaaakooooo malokrat. Mi imamo še vedno vroče!
|
|
|
|