Mariborska porodnišnica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


hmm... -> Mariborska porodnišnica (18.1.2008 14:23:56)

Dajte povedat svoje izkušnje, ki ste jih imele v porodnišnici Maribor. Sestre, osebje, babice. Ali so bili nesramni ali prijazni? Namreč veliko jih pove samo slabo, da jim medicinske sestre na oddelku niso nič pomagale in tako naprej. Lahko napišete tudi porodno zgodbo če želite.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Lep ter čimkrajši porod vam želim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lelaval -> RE: Mariborska porodnišnica (18.1.2008 14:31:56)

Vse 3 porode sem opravila v MB porodnišnici.
dobri 2 leti nazaj - nimam kaj rečt. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]Babice v porodnih so 1A - res ful vredu (pa sem dala vse smene skozi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), sestre na oddelku pa so tudi vredu - nimam kaj rečt.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
Je pa bila situacija 9 in 10 let nazaj čisto drugačna. Pri 1. porodu sem imela ful smotane babice (ene tečne, ker bi že rade šle z nočnega šihta domov, ene pa, ker so komaj prišle delat, pa so bile polne porodne sobe ), sestre na oddelku pa super. Pri 2. porodu pa so bile babice  super, sestre pa same neke sitnobe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ampak mislim, da se nimaš kaj bat, ker se mi zdi, da je osebje še vedno vredu - kot 2 leti nazaj.




PBJ -> RE: Mariborska porodnišnica (18.1.2008 15:44:04)

Izkušnje z babicami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]...
... na oddelku pa sta bili dve zelo prijazni, ostale pa so delovale precej hladno.
Je pa tako, da jih v drugo nisem kaj dosti rabila in sem vse lahko sama porihtala in tudi dojenje mi ni delalo težav, ker sem jo že od začetka sama pristavljala,..Tako sem lahko pomagala še sosedi.
Videla pa sem, kako so se obnašale do drugih porodnic.
 
Prvič sem imela pa CR in bi pričakovala malo pomoči in vsaj kakšeno prijazno besedo, nasmeh, ki ga od velike večine nisem dobila.
Sama delam z ljudmi in vem, koliko jim to pomeni.
 
 
Babice pa res, odlične[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], samo zaupat jim je treba in jih poslušat.




Laubica -> RE: Mariborska porodnišnica (18.1.2008 16:38:05)

1.pred 8l groza-zdaj 2. -SUPER RES čisto druga pesem kot prvič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]vsi so super od babic ,sester in drugega osebja sem bila takooo prijetno presenečena da sem jim od sreče pol nesla Mercy čokolade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Mariborska porodnišnica (18.1.2008 17:25:48)

Veliko izkušenj z MB porodnišnico najdeš na:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2048564




Vrtnica79 -> RE: Mariborska porodnišnica (18.1.2008 18:12:12)

No, bom še jaz povedala svoje mnenje. V Mb porodnišnici sem rodila 2x. Prvič pred 6-timi leti in drugič pred slabima 2-ma mesecema. Pa mi ni žal, saj nimam niti ene slabe izkušnje. Babice v porodni so super, res, nimaš kaj! Pa tudi zdravnik ki me je šival se je z mano šalil ko me je šival. Tudi ko so me v porodni umivali- res nežno in pohvale vredno.

Na oddelku pa tudi nimam pripomb. Res pa je da so te vizite expresne. Sploh ne moreš kaj dosti vprašat, ker včasih je doktor samo pri vratih pogledal če sem OK. No, hvalabogu nisem imela kakih problemov in dodatnih vprašanj, tak da mi je kar pasalo da mi niso gnjavili.

To je to. Je pa res da kakšen si ti do njih, takšni so oni do tebe. Če bi še šla rodit bi se definitivno za Mb odločila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Maleal -> RE: Mariborska porodnišnica (18.1.2008 19:19:39)

Rodila 2x,leta 2005 in 2007,nimam nič slabega za povedat niti za porodno sobo,niti za oddelek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




saline -> RE: Mariborska porodnišnica (18.1.2008 19:51:14)

Tudi jaz imam super izkušnjo izpred 1 leta. Vse naj za babice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], sestre[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in zdravnike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].  Vedno so priskočili na pomoč, če sem klicala, pa tudi vmes, ko nisem, so me hodili kontrolirat, če kaj potrbujem.
Pa drugi dan po porodu sem bila kar boga zaradi izgube krvi, pa so same rekle, da bodo one rihtale tamalo, naj kar počivam.

Tudi naslednjič grem v Mb!




runkl -> RE: Mariborska porodnišnica (23.1.2008 22:58:58)

No, moja izkušnja je takšna.
Babica pri porodu je bila super. Do tukaj vse lepo in prav .... potem pa - groza.
Sestre na oddelku so bile zoprne (so tudi izjeme - žal redke), netaktne, osorne itd... niso pomagale, če si prosil za pomoč so te še nadrle....
Zdravniki. Ne bi zgubljal besed. Vsak dan drug zdravnik. Nobeden ni imel pojma kaj se dogaja, niti se ni posebej potrudil - najbrz je vsak lahko lahkotno prenašal odgovornost na tistega pred njim in tistega za njim. Ko se je pa začelo komplicirat pa so se ven vlekli (prej pa norca delali, ko si jih opozarjal in prosil). Popoldne so nas hoteli odpustit domov (navkljub opozorilom o opažanju otrokovih težav in sočasnem neukrepanju), zvečer pa smo pristali na intenzivi (kjer pa so bile sestre zelo uslužne in prijazne).
V glavnem - nikoli več.




Klarita -> RE: Mariborska porodnišnica (24.1.2008 11:16:46)

Mene pa zanima, kakšen porod so imele tiste, ki imate dobre izkušnje v MB. Jaz jih poznam nekaj, ki so imele dobre izkušnje (to so bile same take, ki so imele dokaj lahki porod), še več pa poznam takih, ki so imele zelo slabe izkušnje. Očitno zatajijo pri komlikacijah.




willma -> RE: Mariborska porodnišnica (24.1.2008 12:49:22)

Jaz bom podelila mojo izkušnjo, zakaj se prvič nisem odločila, da grem rodit v MB.
Ogledala sem si porodne sobe v MB in na Ptuju.

MB: Babica je v porodnih sobah naštevala kaj se ne sme in kaj se mora, kar se mi je zdelo skrajno diktatorno. Ko je stopil dr. na hodnik, se je obrnil v steno, pozdravil ni ne babico, ne nas.
Na oddelku podobna zgodba, sestre mrke in brez da bi nas kdo pogledal pozdravil, odzdravil, podelil kakšno besedo z nami, bodočimi "bolnicami"

Ptuj: Že po telefonu skrajno prijazen in sproščen odnos.
Ob obisku mi je z nasmeškom odprl vrata dr., ki se je takoj mičken pošalil, poklical babice (tudi na šaljiv in sproščen način), te so mi odgovorile na vsa vprašanja, mi argumentirale zakaj določene stvari ja in zakaj ne,... Na oddelku me je sprejela glavna sestra, mi razkazala sobe, razložila dnevni potek,...

Odločila sem se za sproščen in vesel team, torej Ptuj.
Ni mi žal, ni bilo idelano, vendar dovolj dobro, da lahko priporočam. Sploh pa na oddelku, so sestre prijazne in pomagajo.

Za vse tiste, ki pa menijo, da če si prijazen do njih so tudi oni do tebe. Figico. Nasplošno to ne velja, tudi v mojem primeru ni, ker sem se v MB eni sestri nasmehnila in pozdravila on pa me je samo čudno pogledala[sm=zmeden.gif] Toliko o odzivu na prijaznost v MB.

Pa da ne bo pomote, nad MB še nisem obupala, temveč sem rekla, da jim tudi tokrat dam enako šanso, kot sem jim dala pred 4 leti, pa da vidimo kako se bodo odrezali.




petea -> RE: Mariborska porodnišnica (24.1.2008 13:06:22)

Klarita, se kar strinjam s tabo; moja sestra in svakinja pa še katera, ki jo poznam, so imele težke porode in ogromno časa je poteklo, da so resno in ustrezno odreagirali. Zaradi tega in že na splošno me je bilo že nekaj let strah poroda.

Jaz sem imela lahek porod, ki se je začel 1 mesec prehitro, in vse pripombe, ki jih imam čez njih, se nanašajo ravno na njihovo nujno delo: za večino ljudi med porodom ne vem imen, ker se razen zdravnice ni nihče predstavil, med porodom sem dobila 3 injekcije: po protibolečinski sem imela črnico, ne modrice, tiste za krčenje maternice mi niso mogle vstaviti v iglo, namesto vbrizgavanja snovi so mi ven potegnile kri, pri operativnem čiščenju maternice (ni se porodila celotna posteljica) me niso hotele poslušati, da naj mi raje dajo injekcijo v komolec kot na dlan, pa so spet bili problemi, preden jim je uspelo, kasneje pa se mi je žila vnela, ker sem očitno preobčutljiva na neko snov v tej narkozi).
Po nepotrebnem bi rezali presredek, a se je na mojo zahtevo vse izvedlo brez težav brez tega, le probleme so imeli s prilagoditvijo porodne postelje v polsedeč položaj.

Med mojim operativnim posegom so hoteli dragega na grdo vreči iz porodne sobe, čeprav so mi nekaj minut pred tem zagotovili, da lahko mirno tam počaka, da se vrnem.

Sestre na oddelku so različne, a večinoma sem imela dobre izkušnje z njimi, z vizitami ginekologov je groza (jaz si spraševanja neznanca"kako ste?" skozi vrata v sobo ravno ne predstavljam kot vizite, čeprav je večinoma potekala tako), pediatri čisto različno.

Moje mnenje: delali so sicer bolje od mojih pričakovanj, precej pa jim je zmanjkalo na pristopu in upoštevanja človeka. Ker sem se že med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] odločila, da ne bom pustila, da me drugi vodijo kot lutko, sem se skušala čim bolj izobraziti o samem porodu, prav tako pa sem zaupala svojem občutkom, zato mi je bilo vso bivanje v porodnišnici še kar prijetno. Za drug porod pa še bolj vem naslednje: jaz in moje telo imata vedno prav, zato bom še bolj odločno zahtevala, da gre porod, poporodno varstvo in obravnava otroka po moje, zaradi stvari in ljudi, na katere nimam vpliva, pa se ne bom sekirala.

Pomagalo mi je tudi branje knjig in ostalega gradiva o drugačnih vodenjih poroda, psihična priprava na porod in predvsem prepričanje, da bo vse potekalo na najboljši možen način.




milla -> RE: Mariborska porodnišnica (24.1.2008 13:45:28)

Jaz sem rodila v MB pred letom in pol in moram reči, da sem bila presenečena nad prijaznostjo vseh. Babica Zdenka je bila super, specializantka, ki me je šivala je bila zelo nežna, oba zdravnika, ki sta bila zraven tudi. Tudi sestre na oddelku so mi ostale v dobrem spominu.




Blacky30 -> RE: Mariborska porodnišnica (24.1.2008 20:25:11)

Klarita, tukaj se javlja ena izjema, imela sem težki porod in izredno zadovoljna z MB porodnišnico. Moja porodna zgodba je podrobno opisana tukaj:

http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=2&id=91&kat=16&podkat=0

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Klarita -> RE: Mariborska porodnišnica (26.1.2008 17:02:33)

Vesela sem za tiste, ki ste imele lepe izkušnje v Mariboru, še vedno pa je preveč tistih s slabimi. Če bi se zadeve porihtale, bi tudi jaz z veseljem rodila doma. Najhujše je, če se bojiš porodnišnice in ne poroda.




butara -> RE: Mariborska porodnišnica (26.1.2008 17:15:20)

Tukaj še ena, ki je imela super izkušnjo pred dobrima dvema letoma - babičar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], porodničar, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] osebje na oddelku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], vse sestre ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], skratka - nobene pripombe nimam. V teh dneh grem ponovno rodit v MB in upam, da bom tudi v drugo lahko rekla nekaj podobnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Mariborska porodnišnica (28.1.2008 9:30:19)

Jaz sem tudi 3x rodila v MB in imam dobre izkušnje. Prijazni so bili v porodni sobi in na oddelku.  Predvsem v tretje, pa sem imela babičarja in po prvem šoku, ko sem zagledala moškega, moram rečt, da je bil genialen. Res je, da so bili vsi trije porodi zelo hitri in brez težav.




saline -> RE: Mariborska porodnišnica (29.1.2008 8:00:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Klarita

Očitno zatajijo pri komlikacijah.


pri čem?




Klarita -> RE: Mariborska porodnišnica (29.1.2008 11:27:42)

IZVIRNO SPOROČILO: saline

IZVIRNO SPOROČILO: Klarita

Očitno zatajijo pri komlikacijah.


pri čem?


Joj Saline, nehaj vrtat in iskat argumente kontra FB in v prid MB. Očitno jemlješ preveč osebno. Kaj se te lahko zakomplicira pri porodu? Jaz sem imela zastoj poroda, se pravi otrok se ni spuščal v porodni kanal, prevelik otrok....ali pa popkovina zavita okoli vratu....krvavitev ali pa če ne spravijo ven celotne posteljice. Še več komplikacij je, ampak saj si ti iz tega foha, bi pa ja mogla vedet. Moji sosedi se je zgodilo, da je v MB rodila s CR in so otroka vrezali s skalpelom po ritki ima še danes brazgotino, da ti ne govorim še o punčki, kateri so pri CR odrezali mezinček in ga prišili nazaj, ker je kirurg malo pregloboko vrezal trebuh.... To so komplikacije, ki se dogajajo ene sicer vsepovsod, druge pa samo pri nas....
In ti si tudi edina kateri so naredili bris, očitno ker si pač tam v službi, za druge pa jih očitno boli k[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] . Še enkrat, ne primerjaj nas vse s tabo.




saline -> RE: Mariborska porodnišnica (29.1.2008 12:27:43)

ja oprosti, če sem te užalila, ampak, res nisem vedela kaj misliš. Komplikacije, komunikacije ali pa kaj drugrga. Zdaj mi je jasno. Hvala za razlago.
Pa še to: nisem v bolnici v službi, če si mislila, da so mi zato neredili test.




Klarita -> RE: Mariborska porodnišnica (29.1.2008 22:22:38)

No, v navadi ni, da bi vsem nosečnicam naredili test, čeprav ne vem zakaj ne, če vse drugo testirajo.




melani99 -> RE: Mariborska porodnišnica (30.1.2008 11:24:43)

Tudi jaz nimam nobenih pripomb čez Mb porodnišnico, čeprav nisem rodila tam, ampak sem bila s svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] tja prepeljana (rodila sem namreč v 28. tednu in ker se je naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] tako mudilo, nismo dospeli priti do porodnišnice in sem rodila v avtu), in res, vse je bilo ok, sestre prijazne, babice, zdravniki, tudi na oddelku za nedonošenčke, čez njih pa tako ali tako nimam kaj reči. V glavnem, so super, znajo pomagat s pravo besedo, s pravo kretnjo,...




Klarita -> RE: Mariborska porodnišnica (30.1.2008 16:55:11)

IZVIRNO SPOROČILO: melani99

Tudi jaz nimam nobenih pripomb čez Mb porodnišnico, čeprav nisem rodila tam, ampak sem bila s svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]  tja prepeljana (rodila sem namreč v 28. tednu in ker se je naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]  tako mudilo, nismo dospeli priti do porodnišnice in sem rodila v avtu), in res, vse je bilo ok, sestre prijazne, babice, zdravniki, tudi na oddelku za nedonošenčke, čez njih pa tako ali tako nimam kaj reči. V glavnem, so super, znajo pomagat s pravo besedo, s pravo kretnjo,...


Joj melani99, tvoja zgodba bi bila pa res zanimiva. Se ti ljubi napisat malo več, kako se je pri tebi začelo? Kako dolgo si imela popadke....
Kdo ti je pomagal v avtu...




melani99 -> RE: Mariborska porodnišnica (30.1.2008 20:23:21)

Joj melani99, tvoja zgodba bi bila pa res zanimiva. Se ti ljubi napisat malo več, kako se je pri tebi začelo? Kako dolgo si imela popadke....
Kdo ti je pomagal v avtu...


Ni problema, lahko napišem!

Torej, prvih 16 tednov nosečnosti nisem imela nobenih težav, nato sem zakrvavela v 16., 20. in 26. tednu, v 26. tednu sem bila tudi sprejeta v Lj klinični, kjer so ugotovili, da sem odprta 4 cm, po 1 tednu naj bi se bila zadeva umirila, spuščena sem bila domov. V 28 tednu pa..
.bila je nedelja, zjutraj 5, ko sem slučajno se zaradi hude žeje zbudila in ugotovila, da zelo krvavim . Takoj sem zbudila svojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image], ki je že vedele kaj sledi. Med tem ko sem se jaz oblekla, je on uspel meni spakirati torbo, os. stvari, vžgati avto, pa še cigaret skaditi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Doma me je še vprašal, če me pelje kar v Lj ali greva na Ptuj v porodnišnico? Sem mu rekla, da raje kar na Ptuj, če bo kaj, me bodo že od tam peljali naprej.
No, nisma se pripeljala daleč, kakih 200 m od hiše, ko sem jaz začutila 1 popadek, seveda sem od straha spustila takšen krik, da se je moj brez kakega vprašanja odločil, da me odpelje na zdravstveni dom v Rogaško, ki je kak dober kilometer stran.
In medtem, ko je šel on v zdr. dom po zdravnicu, je mene v avtu grabla taka panika, da joj. Končno je le prišla z mojim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] zdravnica ven do avta, ker ji moj nikakor ni mogel oz znal razložiti, da sem jaz komaj v 28 tednu in da močno krvavim, zdravnica ga je pač razumela samo, da imam popadke, uboga, hotela me je še potolažiti, da bom verjetno rodila in da mi bo dala napotnico, pa boma šla v porodnišnico. Medtem pa pri meni 2 popadek, seveda zram moj krik, zdravnica je še komaj uspela potegniti moje hlače dol in mala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] je bila zunaj, dobesedno zletela je zdravnici v roke.
In sedaj- panika pri meni in pri mojem, ker sva v isti glas vprašala, če je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] živ, nakar je zdr. odgovorila, kako bo živ , če je pa tako majhen, zajokala pa mala tudi ni nič. V tem trenutku se mi je svet sesul. Nisem registrirala ničesar ve....dokler nisem iz amb., kamor je zdr odnesla najino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], nisem zaslišala joka, najlepšega joka na svetu! V očeh svojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] pa sem videla , kako se mu je odvalil kamen od srca. Ja potem pa laufanje sestre, zdravnice. zavijanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v pleničke pa v termofor, klicanje rešilca,....
Ko so naju s [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pripeljali v Mb, naju oz bolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] kot mene, je že čakala pripravljena ekipa, vse,...Lepo so poskrbeli zame, me tolažili, mi vlili upanje, kakšni borci znajo biti taki mali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]pa so na pediatriji tudi naredili vse, vse s srcem za otročka.
In tako je sedaj najina mala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], ki je bila težka 1007g in velika 35 cm, od vsega začetka dihala samostojno, z njo ni bilo nobenih večjih težav, sedaj pa je stara 5 mesecev, ima že skoraj 5 kg in se imamo kot mlada družinica zelo lepo.

Tako, to je moja porodna zgodba, ki ni ravno čisto vezana na Mb porodnišnico, ampak kljub temu, tiste 4 dni, ki sem preživela tam, nisem naletela na nobeno slabo besedo, kaj šele dejanje¨!

Vsem bodočim mamicam...pazite nase in lp!




butara -> RE: Mariborska porodnišnica (30.1.2008 20:51:56)

IZVIRNO SPOROČILO: butara

Tukaj še ena, ki je imela super izkušnjo pred dobrima dvema letoma - babičar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] , porodničar, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] osebje na oddelku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] , vse sestre ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] , skratka - nobene pripombe nimam. V teh dneh grem ponovno rodit v MB in upam, da bom tudi v drugo lahko rekla nekaj podobnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Evo me, danes sem prišla iz MB porodnišnice - pa vam povem, tudi v drugo nimam pripomb!!
Vse je bilo super, predvsem babica Iva!!
Sestre na oddelku tudi v redu, edina razlika med zdaj in pred dvema letoma je ta, da zdaj bolj pazijo na porabo - dvakrat je zmanjkalo vložkov, enkrat pa toaletnega papirja. Je kar dobro vzeti kakšno rezervo s seboj v porodnišnico.
Sicer pa vse dobro.




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>