ELMA -> RE: Februarski sončki 2008 - 3. del (24.6.2008 8:18:19)
|
elma, če bi se rada naučila klekljat, bi se mogla vpisat v kakšen tečaj in to večurni. Ker čipke klekljat se ne moreš naučiti v 20ih urah . Klekljanje je ročno delo in to gre zelo počasi, kar pomeni, da se ena ura klekljanja ne pozna skoraj nič. Pri tem je potrebno sedet ure in ure. Sploh, če se začneš učiti od začetka. Obstajajo učbeniki za klekljanje, ker so jih rabili prav za 3 letno poklicno čipkarsko šolo. Jaz sem si kupila za 2 in 3 letnik, ker mi je fajn kdaj kaj pogledat, kako se kaj naredi, za 1. pa nisem več dobila. Me pa ne moti , ker tam so res le osnove, kar pa jaz znam (no, tudi že precej več ). Bi pa rekla, da bi se samo iz knjige težko naučila to delat . Ni ravno enostavno, pa poleg tega moraš znat tudi začeti in tudi tam končati (to je osnova za najbolj enostavne vzorce). Se pa tile učbeniki verjetno dobijo le tukaj, pa še to dvomim, da jih je sploh še mogoče dobiti, ker čipkarske šole že nekaj let ni več( to je bila šola za učitelje klekljanja). Šola za učenje klekljanja pa so v vsaki OŠ na idrijskem in tudi širši okolici. Jutro... bamby hvala ti , škoda ker v zasavlju ni tečaja za klekljanje , bom mal pogledala v knjižnici kakšno knjigo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kje si pa ti kupila tiste knjige za 2 in 3 letnik ?A si mogoče v Mladinski Založbi...
|
|
|
|