čokoladni preliv za torto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Volga -> čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:28:07)

No, stručkice, zdaj pa ve meni povejte, kaj naredim narobe. Zdaj se mi je že 2x naredilo, da je bil čokoladni preliv na torti trd kot skala, da se sploh ni dalo normalno rezati ampak je pokalo. Kot led. Dajte mi povedati, kaj delam narobe? Včeraj sem prvič naredila z gorenjkino čokoladno glazuro al kaj je že, prav zanalašč, da se mi ne bi kaj posralo in se je. A je možno, da dam preveč tega preliva, ker jaz za eno torto porabim 300 g čokolade in potem ko se strdi, poka. Ali kaj bi to lahko bilo? Zadnjič pa se mi je isto zgodilo z navadno jedilno čokolado.




Strawberrie Cherrie -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:29:26)

Kaj jaz vem, jaz kupim kar unga instant[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Volga -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:30:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

Kaj jaz vem, jaz kupim kar unga instant[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Saj tokrat sem tudi jaz prav čokoladno glazuro za torto in ne navadne čokolade, pa je pokalo. A misliš, da je predebela plast čokolade na vrhu, da zato poka? Ker mi nič jasno.




Strawberrie Cherrie -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:32:11)

Kak to sploh misliš pokalo? Možno, da si ga dala preveč. Pri nas gre vedno fajn razrezat. Pa seveda rezat z vročim nožem.




Volga -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:33:48)

Pokalo. Glej, ko zarežeš z nožem, ni šans, da bi ga vodil lepo ravno po kosih, ampak čokolado enostavno poči po svoje in potem ne moreš naravnost odrezat. Lahko res, da je je preveč ali pa da se preveč strdi, samo to se mora, drugače bi šla torta v maloro.




Strawberrie Cherrie -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:35:14)

Joj, Volga, razumem zdaj ja.ne jaz kupim kar tistega v rumeni pakungi, ko ga v vodi zakuhaš, zgoraj je tko malo trde skorjice, spodaj pa takšna mehka par mm masa. 




gruška -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:35:27)

Najboljš, da pridemo torto probat, da ti bomo vedle povedat, kaj narediš narobe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jaz nad soparo stopim in zmešam 220g jedilne čokolade in 220g sladke smetane, prelijem čez torto in dam čez noč v hladilnik.... še nikoli ni pokala... mi je pa enkrat pokala, ko sem prelila s pripravljeno glazuro ....





Felicita -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:36:47)

možno da je čokolade preveč... sem mela pa zadnjič kupljeno saherco iz slaščičarne, se je ravno tko lomila čokolada, pa so rekli da se more lomit oz. da more bit trda, ker je to pač tak preliv. Sto ljudi sto čudi, I guess.
Sicer pa ne vem, mogoče mal (več) maščobe zamešej notri, kupi drugo vrsto instant preliva...




Anonimen -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:38:32)

 Sama čokolada je pregosta za oblivanje tort, zato ji primešaj olje, in sicer v razmerju 50% čokolade - 50% olja. Pazi na to, da se čokolada ne pregreje čez 45°C. Mešaj toliko časa, da se olje popolnoma združi s čokolado, med občasnim mešanjem ohladite maščobni čokoladni obliv na približno 27°C in oblijte ohlajeno in obmazano torto.
Torta bo lepo lesketajoča, tudi razrez torte bo mogoč, ne da bo čokoladni obliv pokal. Čokoladi lahko namesto olja dodaš tudi rastlinsko mast, v enakem razmerju, obliv bo nekoliko bolj lesketajoč, vendar je večja nevarnost, da pri rezanju obliv poka.




Anonimen -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:39:22)

 Sama čokolada je pregosta za oblivanje tort, zato ji primešaj olje, in sicer v razmerju 50% čokolade - 50% olja.


Ne me zgrist, prosim.

A je lahko tudi bucno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]?




Volga -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:40:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

možno da je čokolade preveč... sem mela pa zadnjič kupljeno saherco iz slaščičarne, se je ravno tko lomila čokolada, pa so rekli da se more lomit oz. da more bit trda, ker je to pač tak preliv. Sto ljudi sto čudi, I guess.
Sicer pa ne vem, mogoče mal (več) maščobe zamešej notri, kupi drugo vrsto instant preliva...



Pa ne, saj sem delala že z različnimi čokoladami, no, zdaj nazadnje pa prav s tem gorenjkiim prelivom ali oblivom ali premazom ali kaj je že...ravno zato, da bi ja dobro izpadlo, pa ni. Ne vem več nič. Lahko da je je res preveč in da jo je zato potem težko rezati. Bom drugič dala samo polovico.




Anonimen -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:40:29)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Če ti paše.




Volga -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:42:54)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Sama čokolada je pregosta za oblivanje tort, zato ji primešaj olje, in sicer v razmerju 50% čokolade - 50% olja. Pazi na to, da se čokolada ne pregreje čez 45°C. Mešaj toliko časa, da se olje popolnoma združi s čokolado, med občasnim mešanjem ohladite maščobni čokoladni obliv na približno 27°C in oblijte ohlajeno in obmazano torto.
Torta bo lepo lesketajoča, tudi razrez torte bo mogoč, ne da bo čokoladni obliv pokal. Čokoladi lahko namesto olja dodaš tudi rastlinsko mast, v enakem razmerju, obliv bo nekoliko bolj lesketajoč, vendar je večja nevarnost, da pri rezanju obliv poka.


Ja, rajt, cela znanost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako pa naj vmes merim, koliko je temperatura čokolade [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne, KL, saj hvala za tole, samo mi ne potegne ravno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Ampak da pa date pol čokolade pol maščobe, mi je pa tudi malo tu mač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mič, bučno lahko, samo če je domače.  




Anonimen -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:45:47)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Če ti paše.


Ne se smejat....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Ker sem cist padla v to bucno olje, domace [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kjava -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:46:08)

Veš kaj, premrzlo vreme je. Če bi bla taka vročina kot se za junij spodobi, se bi, še preden bi zarezala, čokolada tolk zmehčala, da ne bi pokala.




Anonimen -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:47:07)

Ampak da pa date pol čokolade pol maščobe, mi je pa tudi malo tu mač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Slisi se veliko.
Ampak potem das samo 150 g cokolade, in ne vec 300, in se slisi precej manj.




Volga -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:48:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ampak da pa date pol čokolade pol maščobe, mi je pa tudi malo tu mač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Slisi se veliko.
Ampak potem das samo 150 g cokolade, in ne vec 300, in se slisi precej manj.


Ja, samo še vedno mi je to gul maščobe.

Kjava, prav imaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:48:17)

To je bilo kopirano iz enega foruma.Drugače pa obstajajo toplomeri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 21:49:43)

Meni so pa oblivi z mascobo zanic, sploh z margarino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]  Ce jaz delam torto, dam ali Gorenjko ali pa od Schwarztau-a, se mi zdi, instant preliv. Me ne moti, da poka, je vsaj okus dober.

Razmerje cokolada-olje je pa meni 50:50 absolutno prevec, ze slisi se mi zanic. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.6.2008 22:39:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 22:42:59)

dodaš žličko masla


tole se slisi bolje kot olje.




blak -> RE: čokoladni preliv za torto (17.6.2008 23:29:26)

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image], ki je stručko v pripravi tort, pravi, da tudi on meša čokolado z maslom. Res pa je, da je tudi preveč ne sme biti, samo toliko, da na tanko prekrije torto.




Volga -> RE: čokoladni preliv za torto (18.6.2008 5:59:36)

IZVIRNO SPOROČILO: blak

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] , ki je stručko v pripravi tort, pravi, da tudi on meša čokolado z maslom. Res pa je, da je tudi preveč ne sme biti, samo toliko, da na tanko prekrije torto.


No, tole sem rabila. Hvala, bom vedela za drugič. Maslo pa tudi jaz vmešam, kadar delam s čokolado, vendar še zdaleč ne 50:50, toliko, da je čokolada malo manj gosta.




Hope2 -> RE: čokoladni preliv za torto (18.6.2008 6:15:13)

Tudi jaz vedno kupujem tale gorenjkin obliv, ker mi je najboljši. Vendar dodam še cca 2 žlici olja, odvisno kolk čokolade rabim. Cele čokolade pa nisem še nikoli porabila. Za saherco porabim največ pol čokolade. Namazat pa je treba res na tanko. Če se mi lušta debela plast, pa dam torto kako uro pred rezanjem ven iz hladilnika in z zelo vročim nožem zarežem.

Lahko pa si pomagaš tudi tako, da ko se obliv na pol strdi, z nožem malo zarežeš črte tam, ko boš potem rezala rezine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].




jakaracman -> RE: čokoladni preliv za torto (18.6.2008 9:39:49)

IZVIRNO SPOROČILO: živka

Pri nas delajo tako nekako; stopiš jedilno čkoklado, dodaš žličko masla, ker je pregosto vliješ še malo mleka. Nikoli ni pokalo.



Tako delam jaz in ni težav.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>