RE: I UI (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

curly -> RE: I UI (22.3.2012 12:29:23)

Hej hej, se javljam, ker sem dobila M. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Naročena sem na 1.UZ v ponedeljek.
Komaj čakam. [sm=smiley36.gif]

Barcula -> RE: I UI (22.3.2012 23:52:27)

Hojla!

imam pco na obeh jajčnikih,neredne [sm=hudicek1.gif] in bo letos aprila 2 leti odkar hodim v ukc-mb na preglede...Jemala sem 4 cikle klomifen z veliko število foliklov vendar ni prišlo do zanositve potem sem imela driling jajčnikov in laporaskopijo po tem posegu bi se naj [sm=hudicek1.gif] uredila pa se tudi ni in letos januarja sem imela prvi IUI z klomifenom ampak ga je zdravnik prekinil saj sem imela 5 dovolj velikih foliklov za oploditev in bi lahko prišlo do večplodnostne nosečnosti zato so odsvetovali [sm=sloncek.gif] in prekinili IUI pa še sluznica je bila tanka.En mesec smo se čistili in sedaj bomo ponovno poskusili vendar imam tokrat gonal inekcije pikam si jih do nedelje in v ponedeljek 26.3 imam uz št.2 da vidimo koliko smo jih pridelali upam da jih bo manj največ 3 so lahko da gremo naprej.

Koliko časa pa ve hodite na zdravlenje oz. čakate da bi končno zagledale [sm=rozacrtici.gif]

Držim pesti za vse nas ki čakamo na [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

curly -> RE: I UI (23.3.2012 8:59:18)

Hej, Barcula!
Midva se trudiva že skoraj 2 leti, ampak se imava še za mlada. :D Jaz bom stara 26, moj pa 30. ;)
V ambulanto hodiva od junija 2011. Tam so mi naredili UZ, hormonske preiskave, THL (transvaginalno laparoskopijo) in ugotovili, da imam povišan prolaktin, zaradi katerega moram vsak dan jemati 1 tbl Bromergona (prvi dan sem bruhala, kasneje mi je bilo slabo, zdaj pa sem se jih že navadila), oba jajčnika PCO, ne vedo če imam ovulacijo, neredne M, včeraj sem dobila 1. letos pa še to s pomočjo KT. Imam pa lepo prehodne jajcevode in nimam pregrade, kot so sprva sumili. :)
Tudi jaz imam v ponedeljek UZ v MB, in sicer ob 11.30. To je moj 1. UZ za IUI. Komaj čakam, da izvem več. Najprej bomo poskusili s Klomifenom - če se bom odzvala, če se ne bom pa z inekcijami. Meni je vseeno, samo da pridemo do rezultata: [sm=duda.gif]
Mojmu so naredili spermiogram in dobili 2 malo različna rezultata. Rekli so, da je eden malo boljši, kot drugi, ampak ni pa to blesteč rezultat. Zato so se odločili, da bomo poskusili le z dvema IUIjema, potem pa gremo na umetno. [sm=smiley1.gif]
Zanima me, če si kaj posebnega delala, jedla glede na to, da si imela toliko foliklov? Mene je ravno teh skrajnih mej strah, da jih bo preveč ali pa nobenega. Ampak ostajam optimist. ;)
Močno stiskam, da ti tokrat uspe. ;) [sm=bravo.gif]

julij82 -> RE: I UI (23.3.2012 10:02:32)

hoj obema :)
uf ja moja zgodovina se prične v začetku 2010 na ginekološki v Lj. že prej sva leto poizkušala, pa se ni prijelo, potem sem dobila napotnico za ginekološko, kjer so me najprej pregledali in vzeli kri. Naslednjič našli polip in ga odstranili, imela histero in lapro-skopijo. Na to sem čakala skoraj pol leta, ker je bilo poletje vmes. potem naravno še vedno ni uspelo, sem dobila napotnico za IUI, ki sem ga imela lanskega oktobra in zagledala [sm=rozacrtici.gif]... bila happpy ful. Žal je prišlo do SS. Sedaj imam spet napotnico za IUI ker vemo da se mi prime, samo žal naravno se ne... tako da če dobim m grem v borbo aprila. komaj čakam.
Vama pa želim, da čim prej zagledata [sm=rozacrtici.gif] in držita pestke zame :)

curly -> RE: I UI (23.3.2012 13:35:54)

julij82, žal mi je za tvojo pikico. [sm=smiley31.gif]
Držim pesti, da čim prej dobiš M in da čim prej zagledaš [sm=rozacrtici.gif]! Potem pa srečno do konca! [sm=smiley2.gif]
A lahko pijem krvomočnico med postopkom? Mislila sem jo danes začet pit (imam 2.dan M). Imata kakšen nasvet?
Lep vikend vama želim![sm=smiley16.gif]

julij82 -> RE: I UI (23.3.2012 13:51:33)

Krvomočnico je fajn piti že kar prej, da se zadeve bolj odebelijo, med postopkom pa ne vem, bi morala pa v lekarni vprašati oz tam kjer si jo kupila.
Hvala za [sm=smiley31.gif]ke

curly -> RE: I UI (23.3.2012 14:23:02)

Čaj sem kupila že lani. [sm=zmeden.gif]
Če bi vedela, da bomo tako hitro prišli na vrsto, bi prej začela s čajem. Sem bila sigurna, da je čakalna vrsta pa sem se zmotila. Mogla bi se prej pozanimat. Pa saj... Kar bo pač bo. [sm=smiley1.gif]

julij82 -> RE: I UI (26.3.2012 14:27:27)

tako, kar bo pa bo, držim pesti!!!! kdaj imaš?

curly -> RE: I UI (26.3.2012 14:47:58)

Hej hej.
Danes sem imela 1. UZ. Rekla mi je, naj jemljem 2tbl Klomifena/dan in se vidimo v petek. Tako da ta petek ob isti uri grem spet, da vidimo, kako napredujemo. Upam, da bo kaj. Moram pogledat malo nazaj poste in še 1x prebrat, kaj se sploh vidi na 2. UZ, če se kaj. [sm=smiley1.gif]
Vprašala sem, če se Krvomočnica lahko pije zdaj pa je rekla, da lahko. (Če bo koga kdaj še to zanimalo)
Aja pa omenila je, da sta tako levi in desni jajčnik malo PCO.
To je vse z moje strani. Itak zdaj komaj čakam, da bo petek! [sm=smiley36.gif]

Barcula, javi, kako je bilo na 2. UZ, jaz sem ZELOOOOOO radovedna. [sm=jezicek.gif]
Mogoče sva se celo videli. [sm=smiley36.gif]

Lep dan vama želim. [sm=smiley1.gif]

Barcula -> RE: I UI (27.3.2012 0:09:31)

ojla jaz sem danes imela ob 10 uz pridelali smo en folikel velik je 12 v četrtek ponovno uz imam pa še do četrtka inekcije

curly -> RE: I UI (27.3.2012 13:47:46)

Hej hej. Jaz pa sem bila tam od 11.20 do 12.00, tako da se nisva mogli srečat. [sm=smiley1.gif]
Ful fajn, za folikel. [sm=bravo.gif]
Misliš, da boš v četrtek že dobila stopko? Upam, da vama zdaj uspe prit do dejanskega postopka. [sm=smiley2.gif]
Držim pesti za uspešno razvijanje folikla, postopek in posledično [sm=rozacrtici.gif].
Javi, kako je šlo. [sm=smiley1.gif]

curly -> RE: I UI (28.3.2012 22:57:16)

Barcula uspešno jutri na UZ! Držim pesti za lep folikel. [sm=smiley1.gif]

Barcula -> RE: I UI (29.3.2012 13:04:30)

hej naš folikel ni nič zrastel še vedno je bil danes celo malo manjši 11.7 je rekel to se še mi ni zgodilo sem ful [sm=smiley19.gif] slabe volje ko dobim [sm=hudicek1.gif]morem spet poklicat kaj pa bo pa še nevem ker je rekel da že vse skup predolgo traja... nisem niti sledila kaj še je povedal tak da čakamo na [sm=hudicek1.gif] in potem bomo vidli.

Tebi pa želim veliko uspehov za jutri

curly -> RE: I UI (29.3.2012 13:10:14)

Barcula pošiljam en veeeeliiiiik in močan [sm=smiley31.gif].
Tudi jaz sem žalostna zaradi tega. [sm=smiley13.gif]
Držim pesti, da [sm=hudicek1.gif] čim prej pride, če že mora in da greste čim prej v akcijo.

Jaz nimam prevelikih pričakovanj za jutri. Malo me je strah, da se nisem odzvala na Klomifen in da še v tem ciklu nič ne bo. Raje imam nižja pričakovanja. Jutri pa definitivno sporočim, kako je bilo.

Drži se!

Barcula -> RE: I UI (29.3.2012 23:58:06)

jaz držim za tvoje folklčke pesti jaz sem imela ob klomifenu in 2 tabl. na dan od 5 do 9 dne 6 foliklov

navijamo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

javi se jutri [sm=smiley36.gif]

Barcula -> RE: I UI (30.3.2012 0:00:22)

hvala za vzpodbudo lepe besede in objemčke [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

julij82 -> RE: I UI (30.3.2012 9:32:32)

še jaz držim pesti za vaju :)!!!!

curly -> RE: I UI (30.3.2012 20:25:25)

Pozdravljeni, punci!
HVALA, HVALA, HVALA za navijanje! [sm=bravo.gif]
Danes, 9. dan cikla, sem imela 2. UZ.
Podatki so naslednji (prooooosiiiiiiim za interpretacijo, ker verjetno vidve več vesta):
- endometrij 6 mm
- L jajčnik 1x8mm + več manjših
- D jajčnik 1x8mm+ več manjših

Malo sem bila radovedna, zato sem dr. vprašala, če to pomeni, da sem se odzvala na Klomifen pa je rekel, da to bomo pa šele v torek videli.

Danes sem bila precej nervozna pred pregledom - moram se malo skulirat, ker tole ni ničemer podobno. A sta vidve tudi kaj živčni, ko čakata na pregled?
Želim vama lep večer še naprej pa se tipkamo! [sm=smiley1.gif]

talia28 -> RE: I UI (3.4.2012 11:48:00)

pozdravljene...sem čisto nova,tko da se za kaksne napakice ze v naprej opravicujem. 27.3.2012 sem bila na prvem IUI.z mozem si res srcno zeliva dojencka..no sedaj pa me ze 3 dni boli v spodnjem delu trebuha in krizu kot da jo bom vsak cas dobila..imela katera podobne izkusnje?hvala za odgovor..pozdravcek

julij82 -> RE: I UI (3.4.2012 13:42:13)

Talia28 pozdravljena. jaz sem po prevem IUI-ju mislilada bom dobila [sm=hudicek1.gif] in vse me je bolelo, kot da se bo ravno kar ulilo...samo se ni in sem zanosila. tako da je vse možno.
Curly_ tu ti pa ne znam pomagati, ker jaz sem imela samo enega, kar so rekli da je za ta postopek bolje da je samo en, ker če ne rado do dvojčkov.

Danes sem dobila [sm=hudicek1.gif], kar pomeni, da bom šla v aprilu v postopek....sem potihem upala da bo uspelo naravno...

curly -> RE: I UI (3.4.2012 15:49:20)

julij82, pošiljam [sm=smiley31.gif] - pa stiskam pesti za postopek - a si že klicala?
Jaz sem danes imela 3. UZ in smo ugotovili, da en folikel ni zrastu nič, ta drugi pa je velik 11mm, kar je itak premalo. Endometrij je pa 7,5mm.
V petek morem it spet na UZ, tako da takrat bomo več vedeli, ali bomo prišli do postopka ali ne.
En glasek mi govori, naj se raje sprijaznem z dejstvom, da ta mesec ne bo nič, ta drugi pa pravi: saj bo zrastel, boš videla! [sm=smiley36.gif]
Naredite si kar se da lep dan - jaz se ne bom mulila zaradi slabih novičk, življenje je lepo samo, če ga živiš! [sm=bravo.gif]
Se tipkamo! [sm=smiley1.gif]

talia28 -> RE: I UI (3.4.2012 21:14:53)

julij82 hvala za odgovor:)))sm kr mal nervozna ze kje je sele 16.4 ko bom delala test ce prej ne dobim[sm=hudicek1.gif].gdaj si prvic delala test po iui?pozdravcek

curly -> RE: I UI (3.4.2012 21:31:23)

Talia, stiskam pesti, da je uspelo! [sm=bravo.gif]
Kje si bila na IUI?
LP

talia28 -> RE: I UI (3.4.2012 22:56:06)

Curly pozdravljena..30.3 sm bila:)) sm kr mal v skrbeh mal po forumih brskam pa jih velika vecina ni uspela na prvem iui-ju.:((((ti si ze bila imas kaksne izkusnje?pozdravcek

talia28 -> RE: I UI (3.4.2012 22:59:39)

aha na leoniscu sem bila pri dr.drobnicu..do sedaj je vse potekalo super..folikel je bil ze na drugem uzju dovolj velik isti dan dala vodo za testiranje ovulacije ovulacija bla tko da niti stopke nism dobila in takoj naslednji dan sla na iui..zdaj pa kr malo v strahu:((((

Stran: <<   < Prejšnja stran  219 220 [221] 222 223   Naslednja stran >   >>