Zasebna osnovna šola in izobraževanje na domu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja



Sporočilo


pearl -> Zasebna osnovna šola in izobraževanje na domu (14.11.2009 21:33:31)

Pozdravljeni!
Pripravljam nalogi s področja obveznega izobraževanja s poudarkom na zasebni šoli in izobraževanju na domu.
Kakšno je vaše stališče do teh dveh oblik ( pozitivne in negativne). Ter ali ima katera osebne izkužnje svojega otroka teh dveh oblik izobraževanja.

Hvaležna bom za vsako informacijo, ki jo bom s pridom uporabila.




lukec -> RE: Zasebna osnovna šola in izobraževanje na domu (15.11.2009 9:12:03)

Osebnih izkušenje nimam. Zasebno šolstvo je po moje dvorezen meč, saj lahko nudi (zaradi pogojev) kvalitetnejšo izobrazbo vendar pa je ta dostopna le priviligiranim. Država zasebnega šolsva ne bi smela financirati, kvečjemo poskrbeti za kvalitetnejše javno.
Kar se tiče šolanja doma, ja, vendar pod določenimi strogimi pogoji, za to pač ni usposobljen kar vsakdo.




Gina -> RE: Zasebna osnovna šola in izobraževanje na domu (15.11.2009 12:02:15)

Te teme so že bile na rr in tudi veliko kresočih se mnenj na to temo. O privat šolah predvsem takrat, ko je Janševa vlada na hitro hotela sforsirat zasebne šole in jih močno finančno stimulirat, javne pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]... ne bom napisala kaj. O šolanju na domu pa sta bili tudi vsaj dve debati. Z iskalnikom boš vse to našla.

Sicer se seveda strinjam z lukec. Zasebne šole ja, dokler so v takem kontekstu kot danes in v primerjavi z javnimi šolami ne delijo folk na revne in bogate in dokler zaradi njih javne šole ne postanejo azil za najrevnejši sloj, ostale pa posledično prisilijo starše otrokom plačevat šolnino, da bodo ljudje sploh spodobno svoje otroke izobrazili (saj je jasno, da v šolah, kjer je vključen samo najrevnejši sloj prebivalstva s posledično še drugimi nalepljenimi socialno-vedenjskimi faktorji ne more nihče učit več kot samo osnov, saj učenci večinoma učno ne sledijo povprečju celotne populacije - torej ven pride slabše izobražen človek).




Gina -> RE: Zasebna osnovna šola in izobraževanje na domu (15.11.2009 12:21:02)

klik

klik

klik

klik





Stran: [1]