Mihelinka -> RE: Junijke 2011 (3.1.2011 18:40:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ana** IZVIRNO SPOROČILO: Mihelinka IZVIRNO SPOROČILO: ana** IZVIRNO SPOROČILO: Mihelinka [sm=nosecka.gif] sem prvič in še ne štekam vseh kratic, zato upam, da mi jih boste z razumevanjem pripravljene razložit :) Najprej torej, kaj pomeni oziroma kakšen je pregled AC na katerem je bila andreja310? Hvala vnaprej [sm=smiley36.gif] Z amniocentezo (AC) dobimo celice plodu, tako da z iglo, pod ultrazvočno kontrolo, posrkajo nekaj plodovnice. Iz teh celic lahko s citogenetskimi preiskavami določijo morebitne kromosomske nepravilnosti, genetske bolezni in še nekaj drugih bolezni. Amniocinteza pa se ponavadi opravlja po 37.letu, ko je tveganje za kromosomske nepravilnosti večje. Evo, tko čist na kratko, upam da veš zakaj se gre.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Aaaaa...Ja, ja to pa vem kaj je in za kaj gre, sam nisem vedla, da se za to ta kratica uporablja :). Hvala ti. Sej že imam naslednjega. Kaj pa pomeni HB? Pol pa zaenkrat nimam vprašanj [sm=zmeden.gif] Hvala! Hehehehehe.... Krajšava za hvala bogu. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a veš, da sem v resnici blond [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Hvala ti!!!
|
|
|
|