violinski -> RE: Avgustovke, kje ste (14.5.2006 22:28:53)
|
Dober večer!!! Imamo šesti zob. Se pravi, da imamo sedaj vse štiri enke, levo dvojko spodaj in desno dvojko zgoraj (zakaj tako smešno izraščajo tej zobje pa res ne vem. Včeraj smo naredili nekaj kilometrov s kolesi, da me še danes boli rit, danes smo pa pričakovali dež, pa smo se kar zasidrali k moji sestri v hišo in nadzirali otroke, ki so se igrali. Skupaj, narazen, prijateljsko, kregajoče, .... vsega po malem za vse [sm=smiley36.gif]. Tina, sprašuješ, če so otroci tako male razlike v starosti ful prijatelji. Jaz ti težko kaj rečem - Lana ima trenutno eno obdobje hudega ljubosumja na vse, kar se Aljoša na novo nauči (pokaže, da ona pa to že znaaaaaaa), na vsako igračo, ki jo on prime v roko, na vsak objemček in poljubček, ki ga dobi od mene ali mojega moža, čeprav jih vedno enakovredno deliva.... Do sedaj tega sploh ni blo, zato razmišljam, kaj bi bilo temu vzrok, pa ne najdem pametnega razloga. Ampak je res, da se to dogaja le občasno, en dan ja, pol ves teden ne, potem spet en dan ja.... Ko je pa njegova 'prjatla' (tako temu zdej reče), bi mu pa vse pomagala, vse pokazala, pa vse prinesla... Tudi ona je dobila darilo od njega, ko se je rodil, tudi ona je dobila njegovo pikapolonico iz telegrama, s katero sedaj spi, vse to....Ampak ima ta trenutek grozno obdobje nagajanja vsem, ne mislim Aljoši, ampak meni in možu (take fore nosi iz vrtca domov, da te je včasih kar groza), zato ji je toliko bolj grozno, ker jo kdaj kregava, Aljoše pa ne. In zato kdaj pa kdaj tudi ona nastopi proti njemu, kot da ga bo okregala. Enostavno ker bi se rada z njim igrala tako, kot se igra s svojimi sovrtčani, pa ne gre. Midva nisva kaj posebej protektivna do Aljoše, moti pa naju, če mu želi ona kaj tlačit v usta (hrano, seveda) ali mu kaj šariti po obrazu (ravno danes sem jo zalotila, ko mu je brbala po nosu, ker "je imel muco!"), ker ne želiva, da mu da jesti nekaj, kar še ne sme ali ne more pojesti in da bi mu slučajno pretirano umazanijo iz svojega 'peskovnika' zanesla v oči ali v usta. Edino pri tem sva res striktna in je obvezno slišati 'NE' od naju, če vidiva, da to počne. Udari ga ne, včasih ga odrine od kakšne igrače, če se boji, da bi jo on uničil ali dal v usta, ugriznila ni še nikoli nikogar, upam, da tudi ne bo, grdo se obnaša do njega samo ko ga hoče komandirat (no, temu midva rečeva, da je bilo grdo, drugače ni kaj posebej zoprna do njega), nikoli škodoželjno. Nanka, Zoja je poosebljen cukrček! Držim pesti, da jutri dobro opravita na preiskavah! Petri, tudi jaz sem že razmišljala o tistem Tomyjevem hodalu, ampak pri nas je tako pomanjkanje prostora na tleh, da se nikakor ne morem odločit, ker verjetno sploh ne bi prišlo do izraza. Aljoša se ob kavču že dobro premika, potem naredi par korakov po tleh, pa je že pri postelji, ob kateri se že spet dobro premika. Zdaj se je začel tudi že precej elegantno usedat, tako da ne pada več. Ko sem v kuhinji, pa moram pivotirat, ker se je naučil se dvigniti ob moji nogi in se potem naslanja nanjo, pa poskuša doseči ročaje na vratih od omaric - teh ne more odpreti, ker smo nanje naštimali tako močne magnete, da se moram že jaz kar potrudit, da jih odprem, je pa prilezel tudi že do predalov in se dvignil ob njih, pa ob pomivalnem stroju tudi. Tudi mojega moža na piknik ne bo, ker imajo v službi tisti dan tradicionalni pohod in kosilo na Šmarni gori, pa sva se zmenila, da bo peljal Lano gor, tako kot jo je lani nesel v nahrbtniku, s tem, da bo tokrat hodila sama [sm=smiley36.gif] Ok, dva dni me ni bilo, zdej sem pa naložila za dva dni branja. Grem kar spat. Al pa če Jessy počakam, ona se zna še kej prikazat danes zvečer, če ni preutrujena....
|
|
|
|