concerta? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebamiSporočilo


pikapolonica8 -> concerta? (15.7.2012 19:49:13)

Moj otrok je končal prvi razred.Vendar ker ima velike težave z hiperaktivnostjo,koncentracijo in pozornostjo je do sedaj prejemal 1tabletko ritalina dopoldan in 1 popoldan.Sedaj pa mu je zdravnica napisala nove tablete concerta in sicer18mg eno na dan.Sedaj drage mamice pa me zanima če je že kateri orok prejemal ta zdravila in kako so delovala.Vem da so to zdravila z podaljšanim delovanjem pa vseeno me zanima kakšni so bili otroci po tem ko so jo vzeli in ali se že po eni tabletki vidi učinek???
nejcko -> RE: concerta? (15.7.2012 22:36:33)

Naš 10-letnik je to šolsko leto prejemal concerto - to je njegovo prvo zdravilo, na ritelinu nikoli ni bil, tako da ne morem primarjati, lahko pa povem svojo izkušnjo.

Ko je zčel prejmati zdravilo, je bil učinek viden takoj, res, naš fant je pstal drug otrok, tudi sam je bil zelo navdušen nad zdravilom. Po nekako treh tednih jemanja pa je prišlo obdobje, ko se je zdelo, kot da ne jemnlje nobenega zdravila. Še učiteljica je vprašala, če je prekinil z zdravili. Smo vztrajali naprej in so se stvari zgleda ˝normalizirale˝ - učinek je bil opazen v tej smeri, da ni imel več imulzivnih izbruhov, da se je lažje skoncentriral v šoli in s tem tudi dokaj uspešno končal razred. Seveda ob individualni pomoči (po odločbi) in ob trdem delu doma. Občasno je še imel vedenjske težave, ampak smo nekako uspeli sproti reševati in umirjati zadeve.

Ko smo s koncem šol. leta zdravila ukinili, je sprememba spet opazna. Spet se je vrnil tisti impulzivni upornik, verjetno z leti zrelejši, ampak ja, se opazi razlika med obdobjem jemanja in sedaj brez, tako da bomo verjetno jeseni s concerto nadaljevali, čeprav se je sin na koncu precej upiral jamanju. Ampak meni se zdi, da mu zdravila kar pomagajo in koristijo, sploh ker vstopa v puberteto, se mi zdi smiselno, da s terapijo nadaljuje, če hočemo, da tole šolo kolikor toliko uspešno zaključi.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Kar pogumno!
pikapolonica8 -> RE: concerta? (15.7.2012 22:49:03)

Najlepša hvala za vaš odgovor.
suzy 1 -> RE: concerta? (10.8.2012 8:47:42)

Tudi moj 12 -sin je iz ritalina prešel na concerto ,pred 3 leti.Po mojih opažanjih je to zdravilo veliko boljše,odkar ga jemlje je veliko napredka.
V šoli se je stanje močno popravilo,lahko se bolje skoncentrira, ni več tako eksploziven.
Med počitnicami ga ne jemlje in je razlika zelo opazna saj na vse reagira preobčutljivo in povsod ga je polno.
Moje izkušnje s tem zdravilom so pozitivne.Moj sin je veliko bolj umirjen ko jih jemlje in v šoli je manj konfliktov.Seveda pa še vedno upam da bo hiperaktivnost izzvenela.Seveda je upanje malo a kje bi bili brez upanja.
alda -> RE: concerta? (13.9.2012 15:19:13)

mi imamo concerto 1teden in včeraj sem prvič v 2letih/sin je zdaj v 3./ samo sedela in gledala kako sin sam brez kakršnih koli "manevrov" dela naloge.
Za 10računov je prej rabil tudi po 15-20min, lahko tudi več, včeraj sam naredil v 5min. brez napak. Da o pisanju sploh ne govorim.
Stranskih učinkov HB zaenkrat ni,le prvi večer je bolj težko zaspal, so pa tudi tiki,ki jih je imel prej čist izveneli!!
Upam, da tako tudi ostane!
inci31 -> RE: concerta? (21.5.2016 17:54:50)

Lp
Tudi nam je pedopshiater dr. Ervin Strbat po dolgem oklevanju prepisal tabletke CONCERTA sicer jaz nisem hotla da bi Elvis jedu tablete ampak sem rekla ajde da to tudi probamo ker je res zelo hipoeraktivn in ima napade besa ampak nismo zadovoljni.
Sicer jemlemo sele 4 dni tabletke ampak ima zeloooo mocne tike,pozablja stvari zacel je jeclat,ko kaj razlaga ali govori mu pride da kr utihne in postane zelo zamisljen in zelo se je zacel gumcat ko sedi.
Zato sem rekla da mu nedam vec tablet in da bom sla nazaj k pedipsihiatru in povedala kaj se mu dogaja.Ker pa po tabletkih zgleda ko da je mal presmukjen ce se lahko tko izrazim nazalost.Kaj mi svetujete ve ki ste ze del casa na CONCERTI hvala ze v naprej za odgovore.

Stran: [1]