|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   concerta?
15.7.2012 19:49:13   
pikapolonica8
Moj otrok je končal prvi razred.Vendar ker ima velike težave z hiperaktivnostjo,koncentracijo in pozornostjo je do sedaj prejemal 1tabletko ritalina dopoldan in 1 popoldan.Sedaj pa mu je zdravnica napisala nove tablete concerta in sicer18mg eno na dan.Sedaj drage mamice pa me zanima če je že kateri orok prejemal ta zdravila in kako so delovala.Vem da so to zdravila z podaljšanim delovanjem pa vseeno me zanima kakšni so bili otroci po tem ko so jo vzeli in ali se že po eni tabletki vidi učinek???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: concerta?
15.7.2012 22:36:33   
nejcko
Naš 10-letnik je to šolsko leto prejemal concerto - to je njegovo prvo zdravilo, na ritelinu nikoli ni bil, tako da ne morem primarjati, lahko pa povem svojo izkušnjo.

Ko je zčel prejmati zdravilo, je bil učinek viden takoj, res, naš fant je pstal drug otrok, tudi sam je bil zelo navdušen nad zdravilom. Po nekako treh tednih jemanja pa je prišlo obdobje, ko se je zdelo, kot da ne jemnlje nobenega zdravila. Še učiteljica je vprašala, če je prekinil z zdravili. Smo vztrajali naprej in so se stvari zgleda ˝normalizirale˝ - učinek je bil opazen v tej smeri, da ni imel več imulzivnih izbruhov, da se je lažje skoncentriral v šoli in s tem tudi dokaj uspešno končal razred. Seveda ob individualni pomoči (po odločbi) in ob trdem delu doma. Občasno je še imel vedenjske težave, ampak smo nekako uspeli sproti reševati in umirjati zadeve.

Ko smo s koncem šol. leta zdravila ukinili, je sprememba spet opazna. Spet se je vrnil tisti impulzivni upornik, verjetno z leti zrelejši, ampak ja, se opazi razlika med obdobjem jemanja in sedaj brez, tako da bomo verjetno jeseni s concerto nadaljevali, čeprav se je sin na koncu precej upiral jamanju. Ampak meni se zdi, da mu zdravila kar pomagajo in koristijo, sploh ker vstopa v puberteto, se mi zdi smiselno, da s terapijo nadaljuje, če hočemo, da tole šolo kolikor toliko uspešno zaključi.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Kar pogumno!

(odgovor članu pikapolonica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: concerta?
15.7.2012 22:49:03   
pikapolonica8
Najlepša hvala za vaš odgovor.

(odgovor članu pikapolonica8)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: concerta?
10.8.2012 8:47:42   
suzy 1
Tudi moj 12 -sin je iz ritalina prešel na concerto ,pred 3 leti.Po mojih opažanjih je to zdravilo veliko boljše,odkar ga jemlje je veliko napredka.
V šoli se je stanje močno popravilo,lahko se bolje skoncentrira, ni več tako eksploziven.
Med počitnicami ga ne jemlje in je razlika zelo opazna saj na vse reagira preobčutljivo in povsod ga je polno.
Moje izkušnje s tem zdravilom so pozitivne.Moj sin je veliko bolj umirjen ko jih jemlje in v šoli je manj konfliktov.Seveda pa še vedno upam da bo hiperaktivnost izzvenela.Seveda je upanje malo a kje bi bili brez upanja.

(odgovor članu pikapolonica8)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: concerta?
13.9.2012 15:19:13   
alda
mi imamo concerto 1teden in včeraj sem prvič v 2letih/sin je zdaj v 3./ samo sedela in gledala kako sin sam brez kakršnih koli "manevrov" dela naloge.
Za 10računov je prej rabil tudi po 15-20min, lahko tudi več, včeraj sam naredil v 5min. brez napak. Da o pisanju sploh ne govorim.
Stranskih učinkov HB zaenkrat ni,le prvi večer je bolj težko zaspal, so pa tudi tiki,ki jih je imel prej čist izveneli!!
Upam, da tako tudi ostane!

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu suzy 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: concerta?
21.5.2016 17:54:50   
inci31
Lp
Tudi nam je pedopshiater dr. Ervin Strbat po dolgem oklevanju prepisal tabletke CONCERTA sicer jaz nisem hotla da bi Elvis jedu tablete ampak sem rekla ajde da to tudi probamo ker je res zelo hipoeraktivn in ima napade besa ampak nismo zadovoljni.
Sicer jemlemo sele 4 dni tabletke ampak ima zeloooo mocne tike,pozablja stvari zacel je jeclat,ko kaj razlaga ali govori mu pride da kr utihne in postane zelo zamisljen in zelo se je zacel gumcat ko sedi.
Zato sem rekla da mu nedam vec tablet in da bom sla nazaj k pedipsihiatru in povedala kaj se mu dogaja.Ker pa po tabletkih zgleda ko da je mal presmukjen ce se lahko tko izrazim nazalost.Kaj mi svetujete ve ki ste ze del casa na CONCERTI hvala ze v naprej za odgovore.



< Sporočilo je popravil inci31 -- 21.5.2016 17:58:40 >

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu...
Slovenija je častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni, s čimer bo na svetovnem zemljevidu še dodatno utrdila svoje mest...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?