RE: Bodoče nosečke (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Melanie1 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 13:42:22)

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

IZVIRNO SPOROČILO: Melanie1

lily, dobrodošla. [sm=metulj.gif] Mislim, da te bo zelo vesela naša mamica deklicam. Ista starost, pa še obe imata punčki istih let. [sm=smiley1.gif]

To se pa pošteno motiš. [sm=smiley36.gif]Se "poznava" že z nekaterih drugih tem in ker večkrat jasno povem svoje mnenje, ki se pogosto razlikuje od njenega, mislim, da me ne mara preveč.

MD, ta tema je tvoj teritorij in obljubim, da bom tu prijazna. [sm=smiley2.gif]

Tega pa nisem vedela. Zadržujem se večinoma tukaj, včasih pokukam na Upajmo skupaj ali Čvekanje v pričakovanju in to je v bistvu to. Redkokdaj berem kaj drugega na RR. Očitno nisem tako firbčen človek. [sm=smiley36.gif] Konflikti med ljudmi so že sami po sebi brezvezni, kaj šele na forumu. Vsak lahko napiše svoje mnenje, ne maram pa direktnega zbadanja, žaljenja in podobnih neumnosti. Tega na naši temi itak ni. Čemu le? [sm=smiley1.gif]

tia12 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 13:46:21)

Grrrr...a se na BC vedno pokaze una druga crtica (samo nakazana), tudi ce je - ?

..noname.. -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 13:54:45)

No, da razložim.
Kot prvo, sva samo 2. Pojeva bolj malo, predvsem veliko zelenjave. Trudiva se, da čimmanj hrane zavrževa. Dost zelenjave imava še od poletja v skrinji. Nekaj malega hrane dobiva od moje tašče ali moje mame. Kupujeva stvari, ki jih potrebujeva. Na ceno pogledava, ampak če so kacije samo zaradi tega ne kupujeva ničesar. Imava pa polno skrinjo, tako da res ni problem.
Iz enega kosa govejega mesa za juho (cca 300-400g) imava 2x juho, meso je tudi za pojest, tako da je to že za 2 dni[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Tudi midva se včasih vprašava kako je to mogoče, ampak je. Nikoli nisva lačna in vedno je mešano za jest. Ničesar v najini kuhinji ne manjka. Morda kakšna hrenovka, jogurt in pašteta [sm=smiley36.gif]
Sva ljubitelja zelo začinjenih jedi in najraj uživava v preprostih jedeh, ki jih začiniš po svoje[sm=smiley36.gif]
Če delava jedi na žlice, jo pa narediva za večkrat, tako, da res nimava problemov s tem. Kruh pa vedno sama pečem. Kupim kvas v Šparu, ki stane 8 centov.

Melanie1 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 13:59:39)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Si me nasmejala, se prav spomnim, kako je. Kako pa ti prenašaš [sm=nosecka.gif]?

V tej nosečnosti so me prvič pestile slabosti, ki so se zadrževale do 16. tedna. Ko je to minilo, sem začela res uživati v nosečnosti. Trebuh je sicer kar konkreten, ampak hujše sile pa ni. Me ne ovira preveč, še vedno sem zelo okretna. Ok, po stopnicah se zadiham kot star slon, sploh če bi jih rada hitro prehodila, ampak to je normalno. [sm=smiley1.gif] Če primerjam tole nosečnost, ki jo vozim pri teh letih (junija bom 37), s prejšnjimi (pri 21., 24., in 30.) v bistvu ne opazim razlike. In če bi imela moža, ki bi bil navdušen nad dojenčki in manjšimi otročki, bi si zagotovo privoščila še enega. Otroke ima rad, ampak groza ga je majcenih bitij in dela z njimi. [sm=smiley36.gif] Meni pa so ravno tile najljubši. [sm=smiley1.gif]

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 14:05:22)

Melanie1 waaaaaw... četrti otrok na poti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

perla* -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 14:26:04)

IZVIRNO SPOROČILO: ..noname..

No, da razložim.
Kot prvo, sva samo 2. Pojeva bolj malo, predvsem veliko zelenjave. Trudiva se, da čimmanj hrane zavrževa. Dost zelenjave imava še od poletja v skrinji. Nekaj malega hrane dobiva od moje tašče ali moje mame. Kupujeva stvari, ki jih potrebujeva. Na ceno pogledava, ampak če so kacije samo zaradi tega ne kupujeva ničesar. Imava pa polno skrinjo, tako da res ni problem.
Iz enega kosa govejega mesa za juho (cca 300-400g) imava 2x juho, meso je tudi za pojest, tako da je to že za 2 dni[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Tudi midva se včasih vprašava kako je to mogoče, ampak je. Nikoli nisva lačna in vedno je mešano za jest. Ničesar v najini kuhinji ne manjka. Morda kakšna hrenovka, jogurt in pašteta [sm=smiley36.gif]
Sva ljubitelja zelo začinjenih jedi in najraj uživava v preprostih jedeh, ki jih začiniš po svoje[sm=smiley36.gif]
Če delava jedi na žlice, jo pa narediva za večkrat, tako, da res nimava problemov s tem. Kruh pa vedno sama pečem. Kupim kvas v Šparu, ki stane 8 centov.

Bravo! Ti si moj vzor! Jst moram tudi začet malo več na to gledat, predvsem bolj planirano in racionalno. Sploh ko v omari kaj založim in potem rok poteče [sm=smiley1.gif] Pa večinoma sama v gospodinjstvu, pa zaprim več evrčkov kot vidva. Ajoooj sem jst ena pojava zapravljiva. [sm=smiley36.gif] Moram začet dinarčke na stran dajat, da bom enkrat lahko voziček kupila
[sm=smiley36.gif]

Melanie1 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 14:44:18)

No, da razložim.

Pri nas smo kar precej samooskrbovalni. Meso (teletina, žrebetina, svinjina) je domače. Manjka edino domače perutnine. To imamo v načrtu letos. Skratka zamrzovalna omara je vselej polna. [sm=smiley36.gif] Kokoši nesnice pridno nosijo jajca. Sami naredimo tudi konjske salame, hrenovke, kranjske klobase, mleko, skuto, občasno mlad sir, po novem tudi jogurte [sm=smiley1.gif]... Domač kruh je tudi meni zakon, ampak ga ne pečemo prav pogosto. Pri sebi sem ugotovila, da mi ne odgovarjajo kvašene dobrote. Sem si zadnjič spekla pirin kruh brez kvasa. Mi je vrhunski, nič napihnjenosti nisem občutila. Seveda so ga domači popljuvali v nulo. [sm=smiley36.gif]Lahko bi pridelali bistveno več svoje zelenjave. Tu se moramo še popraviti. Pa še vedno ostane veliko stvari, ki jih kupimo. Paštete, različne salame, siri, namazi, Nutella (brez te sploh ne gre [sm=smiley36.gif]), Čokolino, čokoladne kroglice...

Od kozmetike tudi jaz kupujem v DM (pogosto koristim njihove kataloge z boni), zavijem pa tudi v Mueller, čeprav mi je ta precej odročen.

Melanie1 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 14:45:56)

IZVIRNO SPOROČILO: perla*

No, da razložim.

Bravo! Ti si moj vzor!

Čakaj malo. A nisem JAZ tvoja vzornica??? [sm=jezicek.gif]

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 14:46:39)

Melanie1 jaz tud delam pirin kruh brez kvasa [sm=smiley32.gif] in mi je res mjami ... itak, da jem sam jst pa hči ... drugi so ga itak spluval [sm=smiley36.gif]

perla* -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 14:51:24)

No, da razložim.

Bravo! Ti si moj vzor!

Ti si moja vzornica v aktivnostih in dobri energiji! [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] Moja zapravljivost pa tudi rabi novo šolo in to je noname! [sm=smiley36.gif] Se izpopolnjujem na vseh področjih! Never ending story...sej veš! [sm=smiley1.gif]

Melanie1 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 14:54:23)

No, da razložim.

Bravo! Ti si moj vzor!

Ti si moja vzornica v aktivnostih in dobri energiji! [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] Moja zapravljivost pa tudi rabi novo šolo in to je noname! [sm=smiley36.gif] Se izpopolnjujem na vseh področjih! Never ending story...sej veš! [sm=smiley1.gif]

OK, sem potolažena... [sm=smiley36.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 15:35:27)

lily, dobrodošla. [sm=metulj.gif] Mislim, da te bo zelo vesela naša mamica deklicam. Ista starost, pa še obe imata punčki istih let. [sm=smiley1.gif]

To se pa pošteno motiš. [sm=smiley36.gif]Se "poznava" že z nekaterih drugih tem in ker večkrat jasno povem svoje mnenje, ki se pogosto razlikuje od njenega, mislim, da me ne mara preveč.

MD, ta tema je tvoj teritorij in obljubim, da bom tu prijazna. [sm=smiley2.gif]

preden berem naprej, kaj ste danes napisale[sm=smiley36.gif], bom napisala komentar na tole

jaz nimam nič proti, če kdo pove svoje mnenje, v kolikor lahko tudi jaz svojega. Najbolj sovražom take, ki mislijo, da so najbolj pametni in je edino pravo njihovo mnenje. Imam na forumu samo eno formurašico, ki je ne maram preveč. In to nisi ti. Sem pa že dobila vtis, da je tudi drugim trn v peti.

Itak se sedajle sploh ne spomnim, kje sva se "usekale"[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Ja, mama skleroza daje vedno bolj.

lily32 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 15:51:47)

In če bi imela moža, ki bi bil navdušen nad dojenčki in manjšimi otročki, bi si zagotovo privoščila še enega. Otroke ima rad, ampak groza ga je majcenih bitij in dela z njimi. [sm=smiley36.gif] Meni pa so ravno tile najljubši. [sm=smiley1.gif]

No, jaz pa sem podobna tvojemu možu. Z veseljem bi bila še enkrat [sm=nosecka.gif], potem pa bi porod in prvo leto prevrtela hitro naprej in dala ponovno v 1. brzino. [sm=smiley36.gif] Čeprav mi je bilo lepo na porodniški, sem malo panik in mi gredo na živce situacije, ko dojenčka nekaj muči in ne veš, kaj mu je[sm=zmeden.gif], in pogosto nočno prebujanje. [sm=smiley13.gif] Zdaj z malima uživam. [sm=smiley1.gif]

Melanie, še eno vprašanje. A vi imate tako veliko kmetijo in bo tem si še zaposlena? Res, svaka ti čast. [sm=bravo.gif] Tudi jaz sem prepričana, da ima tvoj dan kako uro več in da ti nekaj mutiš s tem časom. [sm=smiley36.gif]

mamica deklicam, če ni zamere, sem pa vesela. Včasih je mama skleroza tudi za kaj dobra. [sm=smiley36.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 16:09:23)

mamica deklicam, če ni zamere, sem pa vesela. Včasih je mama skleroza tudi za kaj dobra. [sm=smiley36.gif]

ja, mama skleroza je velikokrat za kaj dobra. Sploh če imaš doma takšnega "deca" kot jaz. Dannes mi je tako na žulj stopil, da bi ga kar v žlici vode utopila[sm=zmeden.gif]

Mi že nisi mogla dovolj po glavi skakati, da se ne spomnim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Drugače je pa vsaka dobrodošla, nam vsaj dolgčas ni. Vidiš, da čvekamo o vsem, kar nam pade na pamet.

p.s. za tiste, ki tako nestrpno čakate kot jaz: klicali me še vedno niso, tako da ne vem še nič, kako je glede službe. Sedajle nisem več sigurna ali sem napisala, da sem v ponedeljek na zavodu izvedela, da bi najraje zaposlili vse tri, ki smo prišli v finalni izbor. In upam, da ta molk pomeni, da res iščejo delovna mesta za nas[sm=zmeden.gif]
Saj drugače sem pa že navajena zavrtnitev, takih in drugačnih.

Če imaš tako "dobro mamico", kot je moja, se že v mladih letih naučiš, da nisi nikjer zaželjen[sm=smiley13.gif]

..noname.. -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 16:57:08)

perla* v čast mi je[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Melanie1 tudi meni si v vzor...kljub tolikšem številu otrok + en prihajajoč, veliko stvari sama narediš...bravo...jaz nimam otrok pa sem brez energije....

Moram pa tele svoje nakupe merkat že zaradi tega, ker sem brezposelna in brez karšnegakoli prihodka, možu pa ne smem preveč odžirat[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

leilani -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 20:42:09)

no da se še js malček javim

lahko me dodate na seznamček, vendar bomo z resnimi 'aktivnostmi' pričeli čez dober mesec :D Primorska, 28 še do poletja, pa 0 [sm=duda.gif]

glede nakupov...največ Hofer cca 3x na teden, potem pa 1x mesečno Lidl, Eurospin (samo določeni izdelki), v Mercator in Špar grem ponavadi iskat ko so 20% oz. 25% popusti na izdelek in takrat vzamem kar cel karton mleka, moke ali sladkorja. Čistila in praške kupujem v Italiji isti izdelki dosti nižja cena kot npr. v Mercatorju, največkrat kupim na zalogo ker se mi ne da tekat vsakič po 1 prašek recimo.. Svinjino imamo doma, govedimo kupimo na zalogo 1x na 2-3 mesece v eni privat mesnici - boljše meso pa ceneje kot v Mercatorju na popust. Kozmetiko kupujem večinoma v DM.

Moj predragi ne more brez Nutelle, tako da jo nabavljam v Mueller-ju...največ za najmanj denarja [sm=jezicek.gif]

Glede na to, da večkrat kupujemo na zalogo smo preračunali da porabiva cca 120€ na mesec. Sicer živimo v hiši z mojimi (ločena stanovanja in vhodi), vendar opravljam jaz večje nakupe, ker takrat ko delam popoldne, poskrbi mama, da ima moj predragi kuhano večerjo oz. kosilo ob vikendih (takrat dobi na krožnik tudi perutnino [sm=smiley36.gif] ).

polhek2 -> RE: Bodoče nosečke (25.2.2015 20:42:18)

Pikicepokice moje....

na seznamčku m lahko za 14 dni umaknete znakec nosečke [sm=jezicek.gif] leta pa se v ponedeljek obrnejo na 28[sm=smiley1.gif]

Berem vas na brzino, jz sem čist na meji da zbolim (beri bolna hodim na šiht) dete pa je zbolelo pri mami. Aja še tole moja hči je stara 8 let.

Dobrodošle nove, za MD še kar držim pesti, verjamem da bo.

Glede mesečne porabe, vsa hrana nekje s čistili in kozmetiko 300€. Večinoma v mercatorju.

Zdej pa šibam glavo umit in pod tuš. jutri imam prvi pregled pri ginekologu po abraziji.... [sm=smiley1.gif]

mejte se, smejte se

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (26.2.2015 7:09:32)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

no pa sem te našla, kje se trenutno obe nahajava[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Seveda, ko pa bova imeli obe prvošolčke letos. In v našem koncu je res trenutno preveč otrok. So pred enim letom odprli še en privat vrtec z 7-9 oddelki ( ne vem točno a s 7 sigurno), da so kolikor toliko otrok v vrtce spravili. S šolami bo pa križ, jim bodo pokale po šivih

Bluegirl -> RE: Bodoče nosečke (26.2.2015 7:36:32)

Morning!

Joj, zdaj tistih mojih 400 evrov zveni prav potratno? Če mi le uspe, bom 1 mesec spremljala, koliko dejansko zapraviva.

Kaj sem še hotela? No, tudi mene daje skleroza ;) Lep dan, punce!

Janchek81 -> RE: Bodoče nosečke (26.2.2015 7:52:42)

Dobro jutro [sm=smiley1.gif]
pa je dons že mali petek .. juhej .. jutro je bilo tudi tako lepo ( ni uno turobno z dežjem ), da mi je dalo kar energije za delo [sm=smiley36.gif]

MauMow -> RE: Bodoče nosečke (26.2.2015 8:09:20)

[img]http://sig.graphicsfactory.com/Diamonds/b.gif[/img][img]http://sig.graphicsfactory.com/Diamonds/o.gif[/img][img]http://sig.graphicsfactory.com/Diamonds/d.gif[/img][img]http://sig.graphicsfactory.com/Diamonds/o.gif[/img][img]http://sig.graphicsfactory.com/Diamonds/c.gif[/img][img]http://sig.graphicsfactory.com/Diamonds/k.gif[/img][img]http://sig.graphicsfactory.com/Diamonds/e.gif[/img]

...noname..., 25, Dolenjska (NM), 0 [sm=duda.gif]

*perla, 0 [sm=duda.gif]

Anonimna [sm=zz_wub.gif], 2[sm=duda.gif]

alexsis, 26, Osrednjeslovenska, 1[sm=duda.gif]

Anjjaa, ??[sm=duda.gif]

chocolatecake, 23, NM, 0 [sm=duda.gif]

Cikacaka, Maribor, 0 [sm=duda.gif]

flay, 30, Podravska, 1[sm=duda.gif]

Janchek81, 33, LJ, 1[sm=duda.gif]

jona klara, 36, 1 [sm=duda.gif]

leilani, 28, Primorska, 0 [sm=duda.gif]

mamica deklicam, 40, okolica Kamnika, 2 [sm=duda.gif]

Marčevka2010, 36, 1[sm=duda.gif]

MauMow, 26, 0 [sm=duda.gif]

Neza007, 28, Kamnik, 0[sm=duda.gif]

~pikapoka~, 1[sm=duda.gif]

polhek2, ??[sm=duda.gif]

She1, ??[sm=duda.gif]

snika, 24, Gorenjska, 0[sm=duda.gif]

sončnica24, 1 [sm=duda.gif]

SU, 2 [sm=duda.gif]

tasyjka, 42, 2[sm=duda.gif]

Žabinčica, 36, Podravska, 2 [sm=duda.gif]

[sm=rozacrtici.gif] ali [sm=modricrtici.gif]

[sm=nosecka.gif]*misi*, 1 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Lunica0, 1[sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Savanah 26, 0 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Tinncyka 23, Celje, 1 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Wishes 23, Ljubljana, 0 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Katte, 35, 1 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Tara9, 28, 0 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Tejča05, 2 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif] ta*mala, 1 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]angelsi, 3 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]orto2, 2 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]jabuk, 25, 0 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]biba88, 1 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Melanie1, 36, Posavje, 3 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]_pika_, 29, Ljubljana, 0 [sm=duda.gif]
[sm=nosecka.gif]Anonimna S/Polhek2, 1[sm=duda.gif]

SKUPAJ NAS JE : 18

[sm=nosecka.gif] NOSEČK: 15

MAMICE: Bluegirl 26, osrednjeslovenska, 1 [sm=duda.gif] fantek; ela23 24, Krško, 1 [sm=duda.gif]fantek; ta*mala, 1[sm=duda.gif] punčka

MauMow -> RE: Bodoče nosečke (26.2.2015 8:10:43)

Ko smo glih pri nakupih, midva sva za vse (hrana, čistila, ...) zapravila okoli 250-300 evrov na mesec. No sedaj ko sva pa v velemestu pa to podvojite pa boste dobili številko koliko stane življenje tukaj (pa to ni nobenega razkošja v hrani its...)[sm=smiley36.gif]

lily32 -> RE: Bodoče nosečke (26.2.2015 10:29:50)

Če sem odkrita, ne vem točno, koliko zapravimo na mesec. [sm=zmeden.gif] Trenutno se tolažim s tem, da imava oba delo in mi "status" dopušča, da ne kupujem vedno le najcenejših stvari, ampak predvsem kar se tiče sadja, zelenjave in mesa gledam na poreklo in kvaliteto. Večinoma kupujem slovensko, pa čeprav je pogosto nekoliko dražje. So me nekatere dokumentarne oddaje, ki sem si jih ogledala, kar malo prestrašile, ko sem videla, kako poteka masovna proizvodnja mesa, sadje in zelenjave v zahodni Evropi. [sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif]

MauMow -> RE: Bodoče nosečke (26.2.2015 10:40:05)

Jaz sem začela voditi evidenco stroškov, ker samo tako ugotovima kje se kaj porabi. Isto razpredelnico sedaj uporabljajo moji starši in njegovi. So se jim finance zelo uredile, ker vidijo kjer denar odhaja [sm=smiley1.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (26.2.2015 10:47:26)

pri nas nakupuje moj dragi. Je bolj "šparoven" kot jaz [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Porabimo nekje 200-250€ na mesec.
Sva pa tudi midva prišla do spoznanja, da je domače le bolj kvalitetno. Meso je večinoma slovenskega porekla in to od okoliških kmetov, zelenjave sem kar enkaj pridelala in jo jemljem iz skrinje. Mojega rediča mi je ravno prejšni teden zmanjkalo, zelje imam pa še eno glavo in pol. Česen bom očitno s svojim pridelkom prišla čez, glede čebule bova pa letos več posadila. Je zaloga pošla[sm=smiley36.gif].
Glede sadja še nimava veliko. Morajo drevesa še malo zrasti. Smo pa lani imeli veliko jagod, aronije in grozdja. Iz slednjega sem naredila sok in ga sedaj pridno mešamo z vodo, ker je tako močan okus.[sm=bravo.gif]

Nakupujeva pa sedaj pretežno v Tušu, nekaj stvari v Spinu, Lidlu in Hofru. Mercator in Spar naju pa zelo poredko vidi.

Imava vrt in malo njivo, katero bova letos še povečala. Tako da bomo imeli spet veliko svoje zelenjave

Stran: <<   < Prejšnja stran  223 224 [225] 226 227   Naslednja stran >   >>