bauko -> RE: Junijčki 2018 (2.5.2018 16:41:31)
|
Hej Kolerabarepa [sm=smiley1.gif] Z nastavki je tako, da je odvisno od oblike in velikosti bradavic in od dojenčka, katerega lažje zagrabi. Je pa res to, kar je ena napisala zgoraj, da se čisto prehitro poseže po tem. Jaz imam enega od medele shranjenega od prej. Imela sem tudi aventovega, pa je bil za nas neuporaben. Za prvorodke je nek splošen nasvet, da se gre v porodnišnico, ko so popadki na 5 min ja. Če je to ok pa nisem referenca, žal [sm=smiley1.gif] Rešitev glede spanja je več - lahko ga daš v njegovo posteljo/zibko, lahko spi pri vama. Lahko se mož začasno umakne na kavč, če je premalo prostora in če je to možno. Načeloma naj zdrava mati nagonsko ne bi poležala dojenčka. Ponavadi je tako, da itak slišiš vsak malo bolj drugačen dih ali pa premik od dojenčka, tako brez skrbi, ne boš ga poležala. Pri nas smo kombinirali vse našteto. Smo se pa vsi boljše naspali, kadar je spala v svoji posteljici, ki je bila zraven najine. Imaš pa še varianto tiste posteljice, ki se priklopi na taveliko. Glede higiene: kopaš ga lahko, ko odpade popek in se neha rosit oz je popolnoma suh. To ti bo načeloma še patronažna povedala kdaj lahko, če ne boš ziher. Jaz imam za nego popka tamale sterilne zložence in ampulce s fiziološko. Tiste baby krpice za umivanje so bile meni mega štoraste, tako da sem praktično od začetka umivala jo z roko. Večinoma samo z vodo, ali pa z minimalno blagega otroškega mila. Včasih sem v banjico dodala kakšno kapljico mandljevega oljčka iz lekarne. Banjico smo relativno hitro dali stran, ker je brcala kot zmešana in mi ni bilo všeč, da se toliko buta v glavico...Ko je pri 3 ali 4 mesecih že orenk pasla kravice sem dala v banjo 5cm vode in smo se kopali tako. Sem pa rabila kar dolgo, da sem dojela, zakaj joka med kopanjem. Meni se je voda zdela že čisto mrzla, njej pa še vedno prevroča. In tako je še sedaj. [sm=smiley1.gif] Za temenca je nam najbolj odgovarjala mustelina pena. Olivno olje in vse ostalo ni pomagalo nič. Je imela pa revčka res kar oklep na glavi... Aja, pa tiste zaobljenje škarjice - to je bilo meni čisto mimo. Sploh nisem znala s tistim strižt, kot da imam škarje z vrt v roki in tiste mičkene prstke... Tako da sem kupila ene res ostre od wilkinsona in so samo njene in čao. Strigli smo pa itak samo med spanjem. Joj, kako sem švicala zraven. Sem pogosto kar atiju podturila to nalogo, ker sem tolk živčnarila zraven. [sm=smiley1.gif] [sm=jezicek.gif] Pa 1x sem jo malenkost zastrigla (res pikico) in v jok...joooooj [sm=smiley36.gif] Za čiščenje ritke smo v prvo imeli vlažne robčke, ki pa jih bom sedaj zminimizirala in bom kar z vodo umivala, dobro posušila in to je to. Razen na terenu. Glede krem za ritko so mnenja različna - mi smo mazali vsakič, ko smo se previjali. Eni mažejo samo če je vnetje. Enim paše npr pavlovičeva mast, ali pa sudokrem, nam je to naredilo čisto štalo. Ne moreš vedet vnaprej [sm=smiley1.gif] Ali pa recimo bepanten je bil za nas neuporaben, po njem je bilo samo še hujše. Enim pa vse flekce na koži pocajta. [sm=smiley1.gif] Nekaj nabavi, potem boš pa videla. [sm=smiley1.gif] Glede hrane ti ne znam svetovat - meni je donat ponavadi pomagal pri zgagi. Je pa meni sedaj pogosto ful slabo, tudi po kakšni 2 uri skupaj, sploh po obroku. Mislim, da je povezano predvsem s tem, če preveč pojem, ker res ni prostora več :) In ne pomaga nič, razen, da mine... Mene tudi kar naprej brca v mehur in je res neprijetno. Včasih mu uspe tudi istočasno mehur in želodec, ju-hu (bru-hu). Tudi tele brce, ki kar spreminjajo obliko trebuha niso več tako zelo prijetne...Kmalu bo minilo...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|