recepti med izolacijo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mala zirafa -> recepti med izolacijo (19.3.2020 20:32:06)

Glede na to, da nas je večina doma, vključno z mojo družino, me zanima kaj vse kuhate, mi kar zmanjkuje idej. Drugače jemo v službi pa v šoli otroci. V trgovino grem sedaj samo 1x na teden, da se minimalno izpostavljam, prej smo bili skoraj vsak dan. Kako vi furate s kuharijo?
Pa kak recept za hitro in sočno sladico.
Hvala




MummyAgain -> RE: recepti med izolacijo (20.3.2020 9:56:00)

Zdaj še nekako gre - na srečo sem pred to norijo nafilala skrinjo z odličnim domačim mesom (teletina, svinjina, domači piščanci, konjsko), domačimi hrenovkami, še od lani imam zmrznjeno sadje in zelenjavo. Sedaj res skrbim, da najprej porabljamo to, kar imamo. Tudi klet je še polna od lani raznih marmelad, kompotov, čajev, zelišč. In mi že nabiramo znova - na vrtu imamo še malo motovilca, nabiramo regrat na domačem dvorišču, drobnjak, en dan se bomo odpravili nekam po čemaž ...
Mož je prejšnji teden naredil veliki nakup in mislim, da nam vsaj še 2 tedna ne bo treba v trgovino. Verjetno bom naročila sadje - to pa vedno naročam pri Zdrava dostava in vidim, da delajo tudi sedaj.
Danes bomo imeli fižolovo juho (sem imela še domač suh fižol), knedle (jih imam še zmrznjene domače, ki nam jih je babi naredila na zadnjih počitnicah pri nas) in češnjev kompot.




Umma3 -> RE: recepti med izolacijo (20.3.2020 10:13:35)

Pri nas so aktualne mineštre, ker jih jemo cel dan. Ostalo preživimo zunaj na sončku, pa se tako znajdemo.[img]https://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img]
Jaz sem včeraj nabrala zadnjo blitvo na vrtu pri sestri, ker ni šla v promet pri njih in nastala je TOP blitvina pita. Zelo enostavno in hitro za narest in moj triletnik je bil noro navdušen, pa tudi partner, ki je prava zbirčna Metka. [img]https://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]

Izvoli recept:
KRHKO TESTO: 170 g moke (jaz kombiniram različne vrste mok: polnozrnato, pirino, riževo ... karkoli imam na zalogi) + 110 g masla (če imam kokosovo g naribam, navadno kar narežem na koščke - mora biti pa čim bolj hladno) + 3 žlice olja (dala sem olivno) + malo vode (po občutku)
Na hitro zmešam vse skupaj v kepo, sem jo dala še za deset minutk v hladilnik in potem porazdelila po pekaču (imam takega okroglega za pite, pa tudi vsak drugačen je ok - samo mal robčka moraš narest s testom). Testo malce prepikša in pečeš 20 minut na 170 stopinj. Malo ohladiš.
FILA: malce blanširana blitva, narezana na manjše trkce in ohlajena (količina po občutku ;) + 3 jajca + 2 dl sladke smetane + 1 dl kisle smetane (ker mi je tega malce manjkalo, sem dodala kar še malce mleka) + sol, poper, muškatni orešček + feta sit na drogno zdrobljen (spet, količina po občutku)
Jajca, smetano, začimbe zmešaš, dodaš blitvo in sir, premešaš in vse vliješ na spečeno (ohajeno) testo. Na vrhu sem naribala parmezan in vse dala v pečico za cc 15 minut (pečico sem dala, da je pekla samo zgoraj) - pečeš toliko, da fila zakrkne in na vrhu malo porjavi.
To je to. [img]https://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/img]vSlikce žal nimam, ker je res šlo ekspresno v promet. A ja, je pa boljša malce bolj ohlajena, ne prevroča. Zraven smo jedli skledo solate z redkvicami (redkvice so namreč njami za našega malega).

Dober tek! [img]https://www.ringaraja.net/forum/smileys/zz_wink.png[/img]




Ajra RR -> RE: recepti med izolacijo (20.3.2020 21:26:19)

Delim tale članek: PRAKTIČNI NASVETI ZA KUHANJE V DOMAČI KARANTENI. Nasveti so res dobri in uporabni. Pri nas se odlično obnese tale dnevni glavni "šef" kuhinje in pomočniki. [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]