RE: Novembrke 2023 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Mo_nika -> RE: Novembrke 2023 (14.4.2023 10:58:07)


https://med.over.net/forum/tema/nosecnost-in-vroca-kopel-939227/ evo odgovor dr Pušenjaka. Mislim da nima kaj biti narobe.  ☺️ Mislim da si lahko mirna. On ma res odgovore na vse.
IZVIRNO SPOROČILO: pandica1

Hvala za nasvete.... ful me skrbi, da bi ze zdaj povedali, potem pa bi na drugem pregledu in ultrazvoku ugotovili, da tega dojencka ni vec... ali pa da je kaj narobe z nuhalno/nifty. Sva se odlocila, da pocakava do drugega UZ pri 10.tednu, pa poveva. Nuhalne in nifty pa ne bova čakala, ce bo kaj narobe bo lepo imeti podporo domačih 😊 Imam pa se eno OGROMNO skrb, katero sem ugotovila cisto slučajno uceraj..in sicer da je prvo trimesecje, se posebej prvi tedni, kljucno pri razvoju nevralne cevi itd in da se takrat ne sme kopati v vrocih kadeh 😨 jaz tega SPLOH nisem vedla in se vsaj 1x na teden namakala v vroci banji.. ampak tko, dokaj vroci... bolj vroci kto vecina ljudi, ker mi je to pac vsec.. joj joj res nisem vedla da se tega ne sme...😢 grozno me skrbi, da sem naredila nepopravljivo skodo dojencku... 






pandica1 -> RE: Novembrke 2023 (14.4.2023 11:39:06)

Monika, hvala za odgovor ❤️ upam da res nisem kej zafrknila.... sicer tukaj vecina govori o kopelih vrjanta 40stopinj, moje pa so sigurno bile krepko cez to temperaturo... sej ne vem...😕 ne smem pustiti mislim da kar tavajo v negativne smeri, ker potem se ne ustavim...iscem po internetu, berem razne clanke.. jaoo...😅




M*a*n*c*a -> RE: Novembrke 2023 (14.4.2023 21:35:40)

Pandica ne skrbi. Vse je ok. Kolikokrat je mene skrbelo, da sem s čim škodovala dojenčku, pa je bilo potem vse ok. Tudi jaz tega nisem vedela in sem se namakala v res topli vodi. Niti pomislila nisem, da bi bilo lahko kaj narobe. Bom naslednjič dala malo manj toplo vodo. Dojenček je v maternici zelo zaščiten.

Sicer sem pa ok. Vstopam v 10. tedn. Pred nuhalno nameravam še na en samoplačniški pregled, ker me zanima drugo mnenje glede "predlezeče" maternice. Malo mi je še slabo. Utrujenosti so že nekoliko manjše. Slab okus v ustih si lajšam z nenehnimi prigrizki, ampak potem sem v začaranem krogu. Mi2 sva že povedala otrokom in potem so hitro izvedeli vsi. So pa bili veseli in so prisrčno odreagirali. 






Feliz* -> RE: Novembrke 2023 (19.4.2023 14:31:51)

Pozdravček vsem ...

tudi jaz delim z vami usodo meseca novembra [sm=duda.gif] ... in držim pesti, da bo vse potekalo brez problema.
Sem pa prvič v pričakovanju in popolnoma brez izkušenj, zato vas bom z veseljem brala in sledila, sploh če imate kakšen dober nasvet.

Prijetne mirne in predvsem nasmejane dni vam želim!




pandica1 -> RE: Novembrke 2023 (20.4.2023 9:09:19)

Feliz, iskrene cestitke tudi tebi 🥰 jaz sem tudi prvic noseca in mi je vsee tako novo in cudno...Imam pa eno vprasanje: kako ste vi s simptomi?Jaz bom zdaj kmalu 9.teden in nimam enega simptoma..🫣🧐 ress nicc, ce ne bi mela izostale m sploh ne bi vedla, da sem noseca. Tam do 7.tedna so me se joske neki v izi bolele, pa malo vec sem lulala, ma zdej pa se je to kar nekako umirilo... tako da sem prakticno brez simptomov...Je to normalno?? Ima se katera podobno? 😄




Pikafna -> RE: Novembrke 2023 (22.4.2023 6:53:35)

Feliz, iskrene čestitke 🤗
Sicer pa jaz tudi malo niham s simptomi, me je vmes kar malo panika zagrabila, sem se morala malo distancirat tudi od foruma. Ampak imam sedaj v ponedeljek pregled, tako da bom takrat več vedla 😊
Bova pa izkoristila eno priložnost in večini povedala ko bodo vsi skupaj, tako da se res veselim tega 🥰 ampak kaj več vseeno ne upam napisat, če bi slučajno kdo od bližnjih tole prebral 😂😅




Feliz* -> RE: Novembrke 2023 (24.4.2023 17:18:46)

Pandica, pri meni so simptomi bili kar intenzivni (slabost, utrujenost, boleče prsi), se pa umirjajo počasi. Saj velikokrat pišejo, da nekatere nosečnice nimajo simptomov, pa je vse ok. Tko da le brez skrbi!

Pikafna, upam, da si na pregledu dobila lepe novice, ki jih boš delila s svojimi blilžnjimi.
Jaz sem se odločila, da bom z novičko počakala kar do nuhalne.

Pozdravček!




Pikafna -> RE: Novembrke 2023 (24.4.2023 17:47:54)

Jaz jih tudi kar nekaj poznam, ki v večih nosečnostih niso imele niti enega simptoma na začetku, pa je bilo vse ok :)
Sicer pa sem bila res čisto živčna pred pregledom, me je skrbelo, da ne bo spet kaj narobe, ampak sva danes vidla en luštkan fižolček in slišala srček 😍 sicer pa bova tudi midva vsem skupaj novičko povedala po nuhalni :) Sem pa danes na pregledu dobila prav napotnico za nuhalno :) tako da mogoče se kateri splača vprašat ginekologa, ker so bile ravno sedaj te spremembe, da lahko dajejo napotnice :) 




Pikafna -> RE: Novembrke 2023 (29.4.2023 18:55:06)

Kako ste kaj punce? Kako ste s simptomi, a ste večinoma že imele nuhalno? :) 




fracek -> RE: Novembrke 2023 (29.4.2023 19:31:39)

Zdravo punce, se malo javljam ...
@pikafna, meni se je vecina simptomov umirila po 9. tednu. Trenutno nic posebnega, se tiscoc obcutek v maternici je bolj redkost kot pravilo. Se mi je pa zacel poznat trebuscek. Danes sem dopolnila 13 tednov. 
Nuhalno sem imela ze 18.4., dala je (za mojo starost,) super rezultate, vse je bilo na svojem mestu. Bil je prelep in custven pregled, oba z mojim sva bila prav sokirana. Razumljivo, po tako dolgi borbi 🙏❤ Nato sem imela cez par dni pri svoji G, kjer sem se enkrat lahko videla dete. V ponedeljek sem oddala kri za Panorama test, tako da zdaj cakam te rezultate, naslednji pregled pa 25.5. Mirna se nisem, me obcasno kar daje negotovost in skrbi in mislim da bo to se nekaj casa prisotno, ceprav si pravim, da moram zacet uzivati v nosecnosti cim prej. Povedala sva zaenkrat samo ozji druzini, ostali pridejo na vrsto po rezultatih za Panoramo, ce bo vse ok, v nasprotnem primeru pa bi tako morala se na amniocintezo. Upam, da do tega ne pride in da nama je ta otrocek koncno res usojen 🙏🐞🍀
Sicer se super pocutim, zacela sem nazaj telovadit kaksen teden nazaj, pase mi gibanje ... sladkorja na tesce ne morem ukrotit, tako da bom prihodnji teden dobila za zvecer inzulin. Naredila sem vse mozno, pa je v povprecju se kar previsok, ni recepta, tako da so verjetno starost in hormoni naredili svoje. Ostale meritve cez dan pa so ok, razen ce se res kaj prevec pregresim, kar seveda obcasno se. 
Kako ste kaj ostale? Upam, da vse tece ok. Simptomi se spreminjajo, vse prevec je razlicno od zenske do zenske in od nosecnosti do nosecnosti, da bi lahko karkoli primerjale. Jaz jih v prvi N nisem imela nic, razen malo tiscanja v maternici, koncalo se je z MA. Tokrat pa zelo rahle slabosti, pa se to, ko je bil zelodec prazen. Ce na splosno pogledam, res nic posebnega, se utrujenosti nobene ekstra, razen ob zadnjem tednu, ko je tako vreme, da samo dol pritiska. Ampak imam tudi nizek pritisk, tako da se ze zaradi tega obcasno pocutim zanic. Ne preostane druga, kot da cakas od pregleda do pregleda, vmes pa srcno upas, da bo vse ok 🤗 lepe praznike vam zelim. 




Mo_nika -> RE: Novembrke 2023 (1.5.2023 16:39:49)

Zdravo punce,Kako ste kaj? Upam da ste vse dobro❤️Jaz odstevam do nuhalne, ki jo imam v sredo 🍀🙏 in upam na dobre rezultate. V četrtek pa bom šla dat kri za NIPT. Nisem pa še odločena kater paket vzeti 🤷‍♀️Prvič sem delala nifty srednji paket.Zdej pa sem po pogovoru z ginekologom se odločila za panoramo, ki naj bi bila bolj natančna.Drugače pa sem danes polnih 12tednov in vstopam v 13 teden 😍 Končno je boljše glede utrujenosti, zadnji teden so se res umirili znaki in slabosti in končno malo boljše pridem čez dan. Sam imam pa res apetit nazaj in bi lahko skos jedla 🤦‍♀️ Se pa počasi že pozna na trebuščku, prvič se niti približno do 18 tedna ni nič poznalo.Komaj pa čakam da bova lahko novicko o novem clanu lahko delila z druzino.☺️Uzivajte se preostanek praznikov🍀




Bibika1 -> RE: Novembrke 2023 (1.5.2023 18:06:12)

Pozdravljene novemberke🙂Sem rabila nekaj časa da sem se opogumila da vam pišem in sem vesela da sem vas našla 🤗PDP 30.11.tako da za las ujamem mesec november😋Ker sem po borbah z vsemi postopki imela slabe izide, sem tokrat od punkcije na bolniški...vmes imela krvavitve in dobila drugo podporno terapijo. Trenutno sem v 9tednu.Kako ste ostale? Hodite normalno v službo?  Kdaj nameravate povedati delodajalcu?Lepo bodite in se veselim nasih srečanj 🍀🤗




Mo_nika -> RE: Novembrke 2023 (1.5.2023 19:35:47)


Najprej čestitam in držim pesti da bo vse ok 🍀🍀❤️. Jaz sem vodji oddelka povedala takoj po +, zaradi dela ki ga opravljam- zdravstvo.V sluzbo hodim normalno in delam tri izmene: dop,pop, nocno in celodnevne. Zaenkrat mi tako ustreza. Konec meseca pa menjam delovno mesto grem na lazji delavnik samo eno izmeno.☺️Prvic sem delala samo do 25tedna in potem sem koncala ker sem imela kar dost krcev in vnetja itd…Sedaj bomo pa videli kako bo. Imam namen delat do konca ce bo seveda nosecnost bp.




Bibika1 -> RE: Novembrke 2023 (1.5.2023 19:53:09)

Seveda. Se razume da zaradi narave dela poves takoj. Jaz zaenkrat še nisem seznanila delodajalca.  Povedala sem le mojim starsem ker imam strogo ležanje. In si ne znam predstavljati več dolgo takega strogega rezima...Ali je katera imela v prvem trimestru strogo ležanje?  Meni so ga predpisal zaradi mioma ki se veča. Ginekologinjo sem zasula s vprašanji...nakar mi reče le, da imam pa res cudna vprašanja 🙄 zanimal me je pa samo kaj se dogaja z miomom ce se bo skoz le vecal ali lahko to ogrozi plod ter ce lahko kaj naredim zato da se ne bi vec vecal? ...mal razočarana sem odšla iz ambulante zaradi nerazumevanja ginekologinje.Kako so pa vase ginekologinje oz.ginekologi potrpezljivi pri vprašanjih?





Mo_nika -> RE: Novembrke 2023 (4.5.2023 12:34:33)

Moj ginekolog je čist “flegma”. Pač, kar ga vprasam recimo dobim odgovor ki ga zelim slisat😅 Sicer v prvi nosecnosti je bil odnos tak tak tko da sem večino pregledov opravila samoplačniško pri dr.Levakovi, bolj srčne ginekologinje in strokovne še nisem srečala❤️No za mano je bila pa včeraj nuhalna, ki je načeloma bp. Grem pa danes dat še kri za NIPT in potem čakat rezultate, da lahko koncno delim novico naprej 🙉Naslednji pregled pa čez 3tedneee:))
Kako ste ostale? Se mi zdi da je kar zatišje tukaj. Ste že opravile nuhalno? 🤗Upam da ste imele lepe praznike/dopust🤗




Bibika1 -> RE: Novembrke 2023 (4.5.2023 17:03:29)

Jaz se spopadam s slabostmi...včeraj sem bila na urgenci, pa se me malo pomirili saj je bila krvavitev in krči posledica mioma.Drugace na nuhalni še nisem bila.Kje ste opravile nuhalno? Pri svojem G ali ste šle drugam, k "preverjenim strokovnjakom"? V katerem tednu ste imele nuhalni pregled?Lepo bodite in oglasite se kej🤗




Pikafna -> RE: Novembrke 2023 (4.5.2023 22:32:58)

Malo imamo res zatišje, ampak upam, da bomo še klepetale, je fajn s kom govorit o nosečnosti, sploh dokler z drugimi še ne moremo :D

drugače pa je moja zdajšna ginekologinja super. res se posveti, odgovori lepo, prijazno, ampak realno, karkoli jo vprašam. v prvi nosečnosti sem tudi takega bolj flegma 😅 me je ponavadi hitro odpravil, karkoli sem ga spraševala

super za nuhalno Monika! koliko časa pa so ti rekli, da boš čakala na rezultat za NIPT? bosta spol tudi izvedela z NIPT?

bibika1, mi je žal, da ti ginekologinja nič konkretnega ni odgovorila o tem, ampak fino, da si šla kar na urgenco! si sigurno bolj pomirjena

jaz pa imam sicer nuhalno 18.5., bom jo pa imela pri drugi ginekologinji, ker je moja ne opravlja. takrat bom noseča dobrih 12 tednov :)




Mo_nika -> RE: Novembrke 2023 (5.5.2023 5:20:33)

Vzela sva paket Nipt razširjeni. Tko da so rekel da se čaka do 10dni. Ampak da me pred pisnim izvidom sigurno pokličejo. Ene mamice so rekle da so jih klical že 6 in 7 dan, tako da upam da konec naslednjega tedna že izvem rezultate🙏
Za spol nisva vprašala vsaj si tokrat želiva da je presenečenje do rojstva 🤗Imam pa v naslednjem tednu še v sklopu nipta pri medgenu še nuhalno☺️ Sem imela kupon za brezplačno nuhalno če delaš nipt direktno pri medgenu.
Sem pa koncno na boljsi energiji, ni vec utrujenosti in slabosti. Le občasni glavoboli. Se pozna da bom v torek polnih 13tednov in da počasi “lezem” do drugega trimesečja 🫣




Pikafna -> RE: Novembrke 2023 (5.5.2023 10:35:22)

držim pesti, da bo že naslednji teden klic z lepimi novicami 🤗

o, smo se enako odločili, tudi midva sva rekla, da bo tokrat kar presenečenje 🤗 čeprav, ko sem izpolnjevala za panoramo, sem pa vseeno kar težko obkljukala, da nočem izvedeti spola [sm=smiley36.gif]

super za še eno nuhalno, bo fajn se še malo nagledat otročka ☺️ od kje pa si sicer imela bon za brezplačno nuhalno? samo za vsak slučaj vprašam, če bi se mi ravno tudi kje doma skrival haha :D




Mo_nika -> RE: Novembrke 2023 (5.5.2023 10:58:36)

V knjigici Babybook 2022/2023 je. Knjizico sem vzela pa pri ginekologu. Sem pa dobila pri medgenu tudi njihov box notri so sicer vzorci (krema proti strijam, bamboo plenicka, magnezij, sirup za dvig zeleza, pa par kuponckov) ☺️
Kaj pa so tebi rekli za rezultate koliko časa bo za počakati? Upam da pridejo čimprej in da smo potem malenkost bolj mirne🤗




Pikafna -> RE: Novembrke 2023 (5.5.2023 20:40:39)

Hvala! To imam pa res doma 😊 sicer pa se nisem dala krvi za panoramo, samo ko sem se prijavila na nuhalno, sem zraven dobila se vprašalnik, kjer sprašujejo tudi, če se boš odločil za nipt in katero vrsto.
So me pa danes klicali iz ambulante pri ginekologinji, da imam rahlo povišan sladkor (5,2) in da mi še javijo ali bom še enkrat dala kri v laboratoriju, ali pa bom vodena še v diabetološki. No, zaenkrat se ne sekiram preveč, ker ni veliko povišan sladkor :) 




Mo_nika -> RE: Novembrke 2023 (9.5.2023 10:51:37)

Jaz sem tudi imela rahlo povišane vrednosti ampak ginekolog ni delal panike (ze prvic je bilo enako), prvic niti nisem delala OGTT testa za sladorno boleznijo. Bomo videli kaj bo sedaj drugic.☺️Upam da ste ostale okej, sedaj je verjetno za vsemi skoraj ze nuhalna. Upam da se kaj javite, da niste vse pobegnile na FB skupine🤗 Jaz sem danes zopet videla bejbija 🙈🙉Tako sedaj pa do 29.5 nic pregledov, takrat imam redno pregled pri ginekologu. Ko bom v 17tednu. In potem ze morfologija. Se mi zdi da sedaj pa kar teče čas 😅
[img]https://www.ringaraja.net/lokalni/Slike/forum/images/6270108-8742.jpeg[/img]




fracek -> RE: Novembrke 2023 (9.5.2023 15:54:13)

@Mo_nika, super za danasnji pregled, naj gre naprej vse po planu. Cas res po eni strani kar bezi, po drugi strani pa se kar ne dojemam, da sem res noseca 😊 Tudi meni je vse skupaj novo, tako da grem dan po dan, od tedna do tedna. 
Jaz sem prejsnji ponedeljek, ze 9. dan po opravljeni Panorami, dobila rezultate, ki so dali nizek riziko in zdravo puncko 🥰 Glede na dobre rezultate nuhalne in te rezultate se nisem odlocila za amniocintezo. Moram zaupati, da bo vse ok. Povedala sem tudi v sluzbi, nadrejenemu in se par sodelavkam, pocasi pa se novica siri naprej... verjetno bolj kot si mislim 😅 zdaj pa se 2 tedna dp naslednjega rednega pregleda in srcno upam, da gre babiki dobro. Pocutje je super, trebuscek ze nabira gor, se posebej po jedi pa me kar "napne" in sem kot balon. Kilogrami zaenkrat se isti, ceprav obcutek pravi drugace 😅
@pikafna, jaz sem imela vrednost 5,3 na tesce. Sem se trudila po navodilih, pa nekako jutranji sladkor ni hotel sodelovat. Par dni nazaj sem pricela z vecernim inzulinom in zaenkrat kaze dobro. Cez dan nimam problemov z vrednostmi, sem tudi dovolj aktivna. Vcasih se tudi kaj pregresim, sem bolj sladkosneda ze od otrostva dalje, pa zdaj se mi je zacelo sladko nazaj bolj lustat, en cas mi ni bilo sile. Pa nonstop bi jagode jedla 😊
Kako ste ostale z nacrtovanjem nakupov za dojencka? Midva nimava cisto nic, razmisljati bo treba se o najemu vecjega stanovanja, nakupu novega avta ... ni da ni, kaj naju caka. Na zacetku junija imam planiran kratek dopust in ce bo na pregledu vse ok, bom pricela malo planirat. Upam tudi, da bova kaksne stvari dobila od predhodnic. Kljub temu, da bo prvi in edini dojencek, nisem nagnjena k odvecnim nakupom, verjetno bova vzela tudi vozicek kak rabljen. Se mi zdi, da sr ogromno stvari prodaja. Alj katera ve za kaksno dobro stran na FB? Ste kupovale stvari tudi kaj preko spleta v prejsnji nosecnosti?  Priporocila za kaksno knjigo, ki bi jo morala vsaka novopecena mamica prebrati? 
Uh, ze vidim, koliko vprasanj se bo porajalo v prihodnosti.
Lepo se imejte in lepo nosecnost vsem se naprej ❤







Bibika1 -> RE: Novembrke 2023 (9.5.2023 16:23:47)

Iii lepa slikicaa Monika🥰 jaz še čakam na nuhalno...mi je pa pravkar G odpovedla termin pregleda za ta teden tako da sem se narocila kar samoplacnisko...mal sem zaskrbljena zaradi slabih izkusenj in bi rada samo slišala srček...upam da me razumete.Fracek - čestitke in sem zelo vesela tudi zate, saj sem prebirala tvoje poste na forumu za IVF...midva sicer nisva še uradno z nikomer delila vesele novice..saj še čakam na poglavitne preglede.Tudi midva nimava še nic kupljeno...sma že gledala tudi na fb in je kar zajeten izbor na Marketplacu....pa verjetno tudi v kaksni skupini.Glede knjige tudi mene zelo zanima....veckrat sem že slisala da je zelo dobra Modrost rojevanja...je pa še nimam...Sem si pa vzela noseckin dnevnik da izlijem čustva  v njem🙂Kako ste kaj ostale? Lepo bodite🌞




Pikafna -> RE: Novembrke 2023 (10.5.2023 12:34:23)

Jaz sem tud v prvo imela malo povišan sladkor, pa se je takrat ginekolog tudi odločil, da me nič ne bo najprej pošiljal. Tokrat sem pa takoj dobila napotnico, ampak nič narobe, me bojo še tam malo spremljali :D
O fracek a res, si imela to pregled v diabetološki pa rečejo da moraš potem redno meriti? sedaj pa super, da zdaj sladkor sodeluje! mene čaka začetek junija še pregled v diabetološki, tako da me takrat to čaka, imam pa isti problem s sladkim, bi kar skoz nekaj sladkega in sadje :D

mene naslednji teden me čaka nuhalna, že komaj čakam!

fracek, a imata in stanovanje in avto tako, da bosta morala prav pred novembrom oboje menjati? sicer se pa strinjam, jaz sem ful vesela, da sem pri prvi dobila ogromno stvari od družine, kaj malega za dušo sem sicer itak tudi kupila :D ampak se čis preveč teh stvari nabere po mojem, če bi vse iz nule kupoval vsak
od knjig pa je bila meni super - celostni razvoj otroških možganov :)




Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>