RE: Montignac (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


pi -> RE: Montignac (16.3.2006 9:01:47)

Jaz sem imela ločevalno pa me je bilo vedno mrzlo, pa utrujena sem bila, pa me zanima če je pri Montiju tudi tako ?




Suzi* -> RE: Montignac (16.3.2006 12:26:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

V testenine (priznam, navadne ) z bučkami in kislo smetano


Tole po moje ni dobro. Ker OH (testenine) se je brez maščobe in brez beljakovin. Ti pa si s kislo smetano dala to oboje zraven.  Pa še za večerjo. Kolikor vem, naj bi bil OH samo za zajtrk oziroma bolj zgodaj v dnevu.
Nekatere še celo na solato ob testeninah ne dajejo olja. Jaz sem probala, pa mi je zanič, zato še ne vem, kako bom naprej delala.


Ja, vem. Hvala. Ta obrok spada pod večjo izjemo, ki je občasno dovoljena....sem na 2. stopnji Montija, pa ni tako strogo. .....al sem pa jaz mal zabrljala? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tiste, ki se spoznate, kaj menite?




Anonimen -> RE: Montignac (16.3.2006 12:47:51)

Po moje je treba beljakovine in hidrate ter hidrate in maščobe ločevati na vseh stopnjah. Pra  zato tudi palačinke niso dobre, tudi če so iz polnozrnate moke. Ker je notri jajce, pa še na olju so pečene ponavadi.
In ja, Cukrček, po Montiju naj bi ravno zajtk bil res obilen. In res fino, ko nisi do kosila lačen. Meni zelo paše zdaj zjutraj jest. Jaz si ponavadi prinesem od doma polnozrnato štručko, namazano z marmelado b.s., pa zraven eno veliko šalo vročega mleka. Potem za malico pa kakšno jabolko, pa nadeljne, suhe marelice in tako.
Tista, ki je spraševala za marmelado, lahko naredi tako. Edino za želatino mi ni čisto jasno, tega se mi zdi, da punce, ki jo same kuhajo ne dajo, ali pa vsaj ne povejo. A brez se pa ne da narediti?




dulcinea -> RE: Montignac (16.3.2006 14:04:36)

Jupiter, jst hujšam. Je pa res d se bom potem, ko dam dol kile čimbolj izogibat jedem, ki jih zdaj ne jem.


Splišni, jaz dam na solato olivno olje, ki ni škodljivo. Ga celo priporočajo. Mislim, da ga tudi Montignac omenja.

Žužu, Kam pa vse to daš? Jst bi počla...

PI, mene ne zebe. No mogoče malo zvečer v noge. Pa me prej ni. Sam a veš, da ko te zebe hujšaš? Ker ti telo porablja energijo, da da špeh s tebe.







Anonimen -> RE: Montignac (16.3.2006 14:09:27)

Splišni, jaz dam na solato olivno olje, ki ni škodljivo. Ga celo priporočajo. Mislim, da ga tudi Montignac omenja.


Ja, že, samo če zraven ješ beljakovine. Če pa hidrate, se ga pa naj ne bi.




taška30 -> RE: Montignac (16.3.2006 15:54:08)

Uf, bolj vas berem, manj mi je všeč tale Monti. Zdaj vidim, da se tud OH in maščobe ne smejo mešat. OK, saj če se greš neko strogo dieto, še štekam, ampak v 'normalnem' življenju si pa jaz ne predstavljam solate brez olja (sploh pa olivnega).
A omake za riž, testenine so tud brez kapljice olja? Na čem pa prepražiš čebulo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

A ve se tega res držite (mislim, kar se maščobe tiče)?




dulcinea -> RE: Montignac (16.3.2006 16:01:48)

Jst delam vse z olivnim oljem. Tud čebulo prepražim, čeprav naj se olivnega ne bi kuhalo in pražilo. Sicer pa ne hem veliko OH. Mogoče enkrat na teden pirine polnozrnate rezance al pa zjutraj muslije, košček kruha la kaj tazga. 




dulcinea -> RE: Montignac (16.3.2006 16:05:36)

ŠIT!

JAz pa zdele lepo jem suh ananas, ker mi  je ena rekla da ga lahko. Pol pa berem na vrečki: Vsebuje koščke ananasa, SLADKOR!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma kako nisme prej pogledala no. KURA!!!

Tko da boste vedle d suhega ananasa ne. Al pa prej pogledat če vsebuje cukr.




Anonimen -> RE: Montignac (16.3.2006 16:11:07)

Pa saj, taška, se ni treba tega držat kot pijanec čplota. Saj večina se jih po moje ne, vsaj kar se tega olja tiče, ne. Pomembno je, da se držiš v grobem. Saj če logično pomisliš, nobena skrajnost res ni dobra, tudi v to smer po moje ne. Jaz sem zadnjič ravno zvečer premišljevala, da ne bom zdaj čisto obsedena s to "zdravo" prehrano ratala, ampak pač kakor bo naneslo. Načeloma ja, če pa si kaj prilagodiš ali ob priložnostih grešiš, pa tudi ni čisto nič narobe. Pa še to se jaz držim vsega tega samo zato, ker vem, da bi se sicer ponovno zredila.




žužu -> RE: Montignac (16.3.2006 16:37:46)

meni pa brez riža, krompirja in testenin res ni težko shajat.
če ze, potem testenine brez mesne omake...




žužu -> RE: Montignac (16.3.2006 16:39:22)

še današnji jedilnik:
z dva jabolka
m dve rezini polnozrnatega kruha z lahko skuto
k piščančje prsi, solata iz zelene paprike, radiča, feta sira in paradižnika
v solata, ista kot za kosilo




dulcinea -> RE: Montignac (16.3.2006 18:53:38)

Aja saj res...moj jedilnik

Z: pomaranča
M: fige + lešniki
K: Precejena juha, 2hrenovki (v bistvu ena, sam jst rečem dva repka, dve hrenovki)
M: ananas!!!! Greh nardila ta velik
V: ne vem še... če ne bom lačna vrjetno nič

PS: Sm pa včeraj kupila čokolado s 70% kakava in je kar vredi.




Anonimen -> RE: Montignac (16.3.2006 19:04:52)

Še moj današnji jedilnik:
stisnjen sok pomaranče in grenivke
Z: polonzrnata žemlja z marmelado + toplo mleko
M: jabolko
K: pečen piščanec + stročji fižol v omaki (brez moke, seveda)
M: indijski oreški
V: lahka skuta z jogurtom brez maščobe




dulcinea -> RE: Montignac (16.3.2006 21:30:19)

A kera ve, kaj lahko jem v kitajski? 




Ropotuljica -> RE: Montignac (16.3.2006 21:54:54)

Jaz sem pa danes jedla:

Z: ovseni kosmiči + mleko
M: olupke kakih 6 jabolk (ker sem pekla štrudl) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
K: špinačno juho s proseno kašo
M: štrudl iz polnozrnate moke, nadevan samo z jabolki in odišavljen s cimetom
V: salamo + sir (ni blo volje za kaj bolj zdravega)




žužu -> RE: Montignac (17.3.2006 8:12:23)

dulcinea, meso in zelenjavo, brez riža. v kitajski pa res ne bo težav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zlatolasska -> RE: Montignac (17.3.2006 16:36:32)

Helou...

Hvala, Dulci, ampak sem si sla kar kupit knjigo v Novaka... In sem prebrala tja do 2. stopnje.. Moram prebrat do konca preden zacnem? Itak mislim zacet s prvo stopnjo, tk da se mi ne da brat zdaj se 2. stopnje.. ali?? [sm=zmeden.gif]

Mal sem [sm=zmeden.gif] glede tega kaj jest skup in kaj ne... ocitno bom mogla se 1x uni del prebrat... k je itak napisan, da nej ga veckrat preberes...
Pa kar se tice olja.. al ni neki not pisalo, da bi blo super, ce bi mesali olivno, repicno in se eno olje za solatne prelive? Pa tam v razpredelnici tut pise da so kis in olje dovoljeni ali?

Meni dela pa tezave sluzba.. ker ne smem skenslat kosila... sicer bi lahko si kaj tja nosila al tak, ampak bl kriza... pa k delam do 16:30... je bolj bogo bit brez kosila do takrat...
Sem razmislala c bi mi mogoce zdravnica napisala da se morm drzat stroge diete.. hehe... [sm=bravo.gif]

Nc jedilnika se zaenkrat, ker sem bolj na pol na montignacu... se moram se malo uvest not...




jupiter -> RE: Montignac (18.3.2006 1:12:26)

V razmislek vsem monti navdušenkam (sem z vami)....
odlomek z www.diabetes-zveza.si, članek Ketoacidoza in hiperglikemija

...Visoke ravni krvnega sladkorja lahko trajajo nekaj dni, mesece, leta in ni nujno, da se pri tem razvije ketoacidoza, ker je v organizmu še dovolj lastnega inzulina. Ketoacidoza se razvije, ko so ravni inzulina v krvi sicer na minimalni ravni, ki pa je takorekoč mejna. Ko pa se ravni inzulina znižajo, telo začne trošiti maščobe in izdeluje lastne ketone celo takrat, ko so ravni glukoze v krvi višje.
Poraba maščobe bi lahko bila kar koristna, še posebno za tiste, ki bi radi izgubili kakšen kilogram telesne maščobe. To "posebno kurjenje" maščobe ni ravno zdravo, ker obenem zadene na tisoče bistvenih encimov. Ketoni so ponavadi stranski proizvod presnove maščobe in njihova količina pretirano poveča zakisanje krvi, povzročijo slabost v želodcu in tudi bruhanje. Smrtnost zaradi ketoacidoze je deset odstotna, se pravi vsaka deseta oseba.....(se poslovi)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

hm, vseeno, pri montiju mislim da ne gre za minimalno izločanje inzulina temveč za normaliziranje le tega, pri vsej fruktozi ki jo pomalcamo sigurno ne mormo umret, kakorkoli pa punce prosim ne pretiravat! (dulcinea, to nate leti, ti ful malo ješ)

Drugače pa sem bila kar začudena malo nad tem, da sem si čisto nevede zraven diete omislila še orehovo olje, ki ima baje sposobnost nevtraliziranja kislin, tudi v celulitu in arterijah (vsaj  pravjo tako, bomo vidl rezultate)

p.s. se opravičujem, če je mogoče mal čudno napisano, nisem doktor nažalost

Splišni, marmelada iz pomaranč brez sladkorja ali česarkoli drugega je bljaaaaaaaaaaaaaaak. grenka ko hudič. bi mi jutro pokvarla, če bi jo jedla.




Anonimen -> RE: Montignac (18.3.2006 15:26:37)

Do tvorjenja in izločanja ketonov pride pri t.i. beljakovinskih dietah - točkovne diete, diete z jajci, ... - kjer ne uživamo OH.
Pri Montignacu ni niti najmanjše nevarnosti, da bi prišlo do tega.




dulcinea -> RE: Montignac (18.3.2006 16:57:53)

Zakaj vse mislte da jem premalo? Jst čist dovolj jem. Količina hrane se ni spremenila. Spremenila sem predvsem hrano. 




zlatolasska -> RE: Montignac (19.3.2006 10:04:35)

Hoj...

Zdaj sem pa tudi jaz ze kar dobro zacela z Montignacom... okay, priznam, da so vmes se zmeri prekrsitve.. Ampak JUTRI pa RES zacnem..[sm=smiley36.gif]
Sem bla v shoppingu v intersparu in sem iskala kake sadne jogurte, ki ne bi imeli sladkorja... Sem mela kar problem. Pol sem enga dobila, sam ne vem, ce je cist brez sladkorja... A to pol lahko jes samo navadne jogurte??? [sm=zmeden.gif]
Pa marmelado sem si kupila tisto francosko, k je kao brez dodanega sladkorja.. Sem jo danes poskusla, pa je ful sladka in sem sla se 1x brat pa pise, da je dodan grozdni sladkor.. A to ni v redu?

No, vsaj zacela sem s pomarancnim sokom in jabolkom (pa je bil ta notri neki gnil[sm=smiley19.gif]) in nato z homemade kruhkom iz polnozrnate in rzene moke... [sm=bravo.gif]




dulcinea -> RE: Montignac (19.3.2006 20:53:43)

Zlatolaska jaz sem tudi včeraj kupila francosko marmelado (mojbog kok je draga), pa mi je bla tud ful dobra. Jst sm tudi brala da je brez dodanega sladkorja. Mislim, da zgoščen grozdni sladkor ne škodi. Kaj pa menite druge?

Katere marmelade pa ve uporabljate? Kje jih nabavite?

Danes sem šla še enkrat brat nekatere odlomke iz knjige, pa me zanima, če jeste suh kvas, kot piše v knjigi. Kakšen kvas je to? Ker ga priporoča tistim, ki jedo kontracepcijske tablete.

LP, D




dulcinea -> RE: Montignac (19.3.2006 20:58:27)

Predlaga, da tiste, ki hujšamo po Montignacu, objavimo, koliko smo že dale dol. No, meni gre to dajanje dol zelo počasi. Ta teden ni šlo nič. Jaz upam, da se je maščoba pretvorila v mišice.

Moj index:
27,3 (1.3.2006)
26,8 (8.3.2006)
26,4 (15.3.2006)




dulcinea -> RE: Montignac (19.3.2006 21:07:18)

Jupiter, kje se dobi orehovo olje in na kakšen način se ga uporablja




jupiter -> RE: Montignac (20.3.2006 1:57:24)

Jogurte jaz jem navadne, pa si notr narežem na košče pomaranče in (ali) jagode, tko da je  skoraj več sadja kot jogurta in se mi zdi jed prav odlična, odkar sem se sladkorja odvadla.
 
Francosko marmelado sem že eno zmazala (bol mal muzke za tolk dnarja), sam se mi je zdela ful predraga, in sem po neuspelem kuhanju pomaranč (fuj)  včeraj cel popoldne kuhala jabolka in hruške v koščkih in sem bla čist navdušena nad izdelkom. Sicer ne stoji skupaj ampak je ful sladko in na kruhu prav odlično. Hotla sem not dat še pektin (to je za želiranje), sam sem mela slućajno ekološke jabuke in hruške, pa si nism hotla pokvart zdej z nekimi dodatki. Drgač je pa pektin tud v francoski marmeladi (zato pa skup stoji!) in kar se tiče diete ni sporen. Ko to pojem bom še s pektinom probala, pa vam sporočim kako je ratalo.
Grozdni sladkor ne more škodit, je glih tko fruktoza.

bajdevej, sem vidla da obstaja fruktoza za kupit, pa se ne spomnim firme, mogoče katera ve se jo da kupit? Bi jo namreč v kavo dala, ker mi grenka prav nič ne paše.

Kruh je seveda tud homemade, sem pogruntala da je kar neverjetno, kok je mlinotestova polnozrnata moka slabša od intesove.

ITM se je od 5.3. z 31,5 pomanjšal na 30,1 (še sem prašiček), mislim da bi se sigurno še vsaj za 1-2, če si nebi kupila šparovih arašidov, s katerimi grešim pa tudi drugih grehov imam velik na vesti. Zdej pa res mal bolj zares naprej.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>