cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Od skrbi do pomiritve in veselja

Avtor: Maja N. | 28.6.2021

Težko opišem strah, zaskrbljenost, ki me je preplavila po tem, ko sem prejela rezultate nuhalne svetline in hormonskega testa. Tveganje za nepravilnosti otročička je bilo neprimerno višje kot pri prvi nosečnosti.

Z možem sva bila odločena otročička obdržati ne glede na vse, a sva želela vedeti, ali je z otrokom res kaj narobe ali ne. Zato sva se odločila, da opravim Nifty test. Dober teden čakanja na rezultate je bil precej stresen, pa čeprav smo šli na morje in tam skušali pozabiti na skrbi.
Ni šlo, v mislih so se odvijali različni scenariji, kako bo z nami, če se bo rodil otrok z genetskimi težavami. Na srečo je bil rezultat Nifty testa tak, kot sva si ga želela. Pričakovala sem zdravega fantka!
Mislila sem, da so skrbi končno za nami, da lahko sproščeno uživam v nosečnosti, a ginekolog je še kar videl odstopanja. Stegnenica naj bi bila prekratka. Zaradi tega so poleg mojega osebnega ginekologa spremljali razvoj ploda še v specializirani ambulanti v porodnišnici v Ljubljani in tam so me na vsakem ultrazvoku pomirili. Po njihovih meritvah je bilo vse v redu, velikost kosti se je ujemala s starostjo. Skoraj vsak teden sem bila na UZ, bodisi v Postojni, bodisi v Ljubljani in zdravniki si niso bili enotni glede meritev.
Stresno je bilo, a še huje bi vse skupaj prenašala, če ne bi imela v ozadju v mislih tega, da je Nifty test z 99 % pokazal, da je z otrokom vse v redu. In na srečo je bilo res tako. Moj fantek je sedaj živahen in popolnoma zdrav 4-letnik.


Vsak uporabnik portala Ringaraja.net lahko za vsako zgodbo glasuje le enkrat. Da bi bil glas veljaven, morate na svojem elektronskem naslovu potrditi vašo istovetnost s klikom na elektronsko sporočilo, ki vam ga bomo poslali. Zahvaljujemo se vam za potrpljenje!

Prosimo, vnesite vaš e-mail naslov.OSTALE NOSEČNIŠKE ZGODBE
Bojevnica po imenu Frejya
Odpeljali so me s posteljo k moji punčki. Na hitro sva se pocrkljali. Kako hudo je bilo gledati te cevke. Ampak vedel...
Ko zgodi se čudež
Se vozim domov in si pri sebi rečem "Če sem pa zdaj noseča in če bo punčka, ji bo ime Vita'. In tako si dobila ime, ...
Luč na koncu tunela
V obdobju koronavirusa in groznemu delovniku v službi sem že popolnoma obupala nad mislijo, da bi lahko kdaj zanosila...
Nepričakovana nosečnost
Od nekdaj sva si želela tri otročičke, vendar sva s tretjim želela še malo počakati.