jpnincy -> RE: Septembrke 2009 - 4. del (18.9.2009 19:09:22)
|
Pozdravljene! Sporočam vam, da se nam je 13.9.2009 ob 20.28 rodil sin Žan, velik 49,5 cm in 3390g težak. [sm=9nebesa.gif] Iz bolnice sva prišla šele včeraj, morala pa bi v sredo, ker se Žan ni zredil, ker nisem imela mleka. Porod pa je potekal takole: v nedeljo sem šla zjutraj na pregled v bolnico, kjer mi je rekel g., da se vidima v torek spet na pregledu. Komaj sem prišla domov, me je začelo nekaj ščipat. Bili so popadki, ki so se okoli enih začeli stopnjevati. Ob 14.30 sem jih imela že na 7 min, ob 15.00 na 5 min in ob 15.30 že na 3 minute. Takrat sem šla v P, takoj so mi nastavili EA, ki mi je takoj primla in odvzela več kot pol bolečin. Res je zakon!!! Odprta sem bila 2cm, ob 18.00 že 6cm, takrat mi je odtekla voda, ob 20.00 pa odprta do konca in čez 28 minut se mi je življenje spremenilo za 360 stopinj, saj sem zagledala svojega sinčeka. Občutki po porodu so nepopisni!!! Punce, ki vas porod še čaka in vas je strah: naj vas ne bo strah, prepustite se toku dogajanja, poslušajte sestre, babico, porodničarje, delajte oz. dihajte tako kot vam bodo povedali in bo vse lažje. Mene je bilo strah za umret (če katera ne verjame, naj prebere moje poste za nazaj), ampak vam povem, da ni tako hudo in da bo moj sin Žan zagotovo dobil še bratca ali sestrico!
|
|
|
|