4pikice -> RE: Ločevalna od 4. 1. 2010 ;) (17.2.2010 12:50:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Detece Sem pa se jaz skoraj res zredila čez noč. Predvidevam hormoni. Nikoli nisem imela pretiranih težav s težo (malo sem že mogla pazit a ne preveč) tudi v nosečnosti sem šla gor normanih 15 kg. Po porodu (carski rez) sem se pa zredila v 2 meseceih za 12 kg. Dobesedno me je razneslo. Predvidevam, da so me izdali hormoni zaradi dojenja (pa tako sem si želela dojit, da sem malega 1 mesec matrala...no nama je uspelo!!!). Zdaj ne dojim več (po 1 letu) in apetit se mi je zelo zmanjšal, a kg stojijo. Jest sem se pa že med zadnjo nosečnostjo zredila za 30kg, v 9.mesecu kar za 10 kg, mi je tehtnica vsak teden kazala natančno 2kg več pa sem čisto normalno jedla, tako, da vem kako je to. No, po porodu (tudi carski rez)sem šla dol le borih 10kg, potem pa v 8 mesecih še 8kg dol, nato sem se spet začela rediti, v 4ih mesecih 4 kg gor. Pri tej kuri sem od 4.1. izgubila nekaj več kot 6kg pa se kar stiktno držim diete in ne grešim (nekatere druge so izgubile precej več). Tehtnica je že pokazala na 1. mestu šestko, tako, da sem zelo zadovoljna. Zaradi dojenja me pa kar malo čudi, da si se zaradi tega zredila, ker po navadi mamice s tem težo izgubljajo, ker ti otrok poje kalorije. Tudi sama sem svojo ta prvo dojila skoraj eno leto in sem tudi zaradi tega prišla hitro na isto težo kot pred porodom pa sem se pravtako pri 1. nosečnosti zredila za 15kg. Ma pri tem je še vrsta drugih dejavnikov. Pomembna je starost, potem stres tudi vplava na težo, hormoni, dednost... Najbolj pomembno je, da znaš prisluhniti svojemu telesu.
|
|
|
|