RE: za tiste, ki imate otroke doma (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja



Sporočilo


ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (28.10.2011 16:19:26)

Meditacije in joge s ne gremo, ker pač ne. (imam svoje mnenje o tem)

Hehe, tudi jaz sem imela predsodke - ker sama nisem glih meditativen tip, pa sploh se mi je zdelo,d a bo to otrokom živ dolgčas. Sama nisem nikoli meditirala. Vendar sem si rekla, da je nefer, da nečesa ne probata, samo zato, ker jaz tega ne počnem, čeprav naj bi bilo dobro za koncentracijo itd. In smo probale. in se je izkazalo, da je pa njima zelo všeč! Ne moreš verjet!
Kar se joge tiče, je zame isto kot telovadba - razgibavanje, različni položaji imajo še to prednost, da so poimenovani po živalih ali drugih zabavnih rečeh in se da to z otroki naredit zelo zabavno (če si pač tip za tak tip "joge" - ni to zdaj da bi v enem položaju vztrajal 10 min. in bil čisto tiho in pri miru - ampak za to tudi jaz nisem;).




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (31.10.2011 18:14:35)

Sem se hotela zahvalit, ker ste mi dale navdih in motivacijo, da sem se lotila dolgo odlašanih projektov. No, tudi naganala moža, ampak on se ne zahvaljuje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Saj neeeee... V glavnem v naši dnevni stoji mini pisalna miza z dvema mini stolčkoma. Na poličkah za mizo so barvice, škarje, selotejp, šablone za risanje, pobarvanke in revije ter otroški računalnik.
končno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] pa tamala sta kar navdušena. zdaj imata vse potrebno na dosegu roke. no, štempiljke bodo zaenkrat še ostale v omari in prišle ven v času nadzorovane uporabe. pa miza je že bila preizkušena kot poligon za avtočke, to je očitno obvezno za fantke. Lahko kaj poročam, kako se obnese, če vas bo zanimalo.




Roberta69 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (6.11.2011 22:43:29)

Kotički: za moje pojme, bi moralo biti vse pokotičkano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Samo protsora, vsaj pri nas, premalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], se pa v nekaj letih selimo v hišo, takrat pa bodo vse ideje zaživele [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], čeprav bodo otroci že večji... Jaz otročarije vedno bolj širim po stanovanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sem drugače bolj tak tip, da ne maram preveč kakšnih dodatkov ala vaz, svečnikov in podobnih polnil prostora in raje vidim, da ni nikjer ničesar in je bila želja tudi ta, da bodo otroške stvari v otroški sobi, no to se nam je obneslo, samo dokler je bil ta starejši dojenček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Itak pa skoraj ves čas v dnevu preživim z otrokoma, tako da če bi še enkrat opremljala, bi bilo celo sstanovanje ena velika igralnica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Zdaj na vse pretege študiram, kam poturit še kakšen kotiček. Pa ful mi manjkajo urejeni prostori (predali, omare), kamor bi otroka lahko sam (no, ta mali je še premajhen) sistematično pospravljala igrače. Zdaj imamo cel kup škatel, kjer so igrače kar pomešano posparvljene (edina "prednost" tega sistema je ta, da n more-ta vseh naenkrat/v kratkem času izvleči ven, tako da marsi katero igračo vidita po doooolgem času in je spet zelo zanimiva. Meni so zelo všeč ikejini sestavi spredali - sem jih imela v planu, pa potem iz tega ni bilo nič, zdaj mi je pa žal in jih spet pogrešam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] (jih bom najbrž nabavila).

Naša prva sensory tub je obema prinesla veliko veselja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], meni pa kar nekaj sesanja riža, ker je bil res čisto povsod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak kaj kmalu je pretakanje in metanje riža postal ta glavna fora (ta mlajši je začel, ta večjemu so se pa kar zaiskrile oči, ko je to videl, potem sem pa kar pustila, da sta si dala duška in sta prov uživala). Bom še videla, kako se bom škatel lotevala v naprej.






chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.11.2011 14:23:57)

grrr, mi je zbrisalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

no, pa še enkrat, samo bolj na kratko.

Roberta69, kaj pa če jima omejiš prostor, ki ga lahko nasmetita s sensory materiali? Če imaš malo več prostora, morda lahko postaviš napihljiv otroški bazenček, vanj daš banjice za raziskovanje in jima poveš, da vem iz bazenčka ne smeta metati ničesar.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Našla sem tole stran, za tiste, ki imate mlajše otroke (12 do 18 mesecev). Nekaj idej.
http://www.clickpraylove.com/search/label/12-18%20Month%20Activites




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.11.2011 14:49:00)

Jaz se pridno vračam na tole temo in vas vse prebiram, ker mi je resnično zanimiva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tole je pa pisalni kotiček mojih fantov. Nahaja se poleg kuhinje (ta prave), torej v jedilnici-dnevni sobi. Zaenkrat je hit, jo kar uporabljata.

[img]http://www.shrani.si/f/n/1q/jUXjzWV/dsc0007.jpg[/img]




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (20.11.2011 19:42:58)

našla sem tole stran.  Zahteva malo več potrpežljivosti pri brskanu po njej, a je po mojem mnenju vredno. Ima nasvete in vaje za razvijanje raznih motorik (zdajle ne vem, kako naj drugače prevedem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), spretnosti in mišic, ki so potrebne za kasnejše pisanje. Mislim, da bomo mi uporabljali kar nekaj aktivnosti od tu.
http://www.ot-mom-learning-activities.com/shoulder-exercises-for-kids.html




Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (29.11.2011 23:00:08)

midve sva mele sensory igro tkole: tavelk škaf za perilo, ena kila belega fižola in notr Eva z dvema lončkoma in eno veliko žlico... to je blo dela in dela in dela in dela... notr je sedela s kratkimi prekinitvami približno 3 ure!!!

skratka naslednjič bo kej manjšega, kšn riž al pa leča... bo še bolj zanimiv pomoje... vn pa tut ni dost letel, ker je škaf res velik! tko, da ZMAGA!!!




scorpiogirl -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (3.12.2011 8:05:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

midve sva mele sensory igro tkole: tavelk škaf za perilo, ena kila belega fižola in notr Eva z dvema lončkoma in eno veliko žlico... to je blo dela in dela in dela in dela... notr je sedela s kratkimi prekinitvami približno 3 ure!!!

skratka naslednjič bo kej manjšega, kšn riž al pa leča... bo še bolj zanimiv pomoje... vn pa tut ni dost letel, ker je škaf res velik! tko, da ZMAGA!!!

pa ni fižol nič romal v usta? jst se pri tamalem sploh ne spravim kaj takega pripravit, ker imam občutek, da bom samo iz ust vlekla te male zadeve ...




Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (3.12.2011 12:09:08)

mal je šlo v usta samo je tko "strenirana", da dam samo roko pod usta in izpljune vn... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sicr pa ni panike pomoje, če da fižol v usta sej ni strupen... to, da bi ga pa vdihnla al neki se mi pa zdi da je ful mal verjetnosti sej le ni tko majhna stvarca to... pa itak sm zravn bla (sm likala tačasa ko se je ona zabavala, kje je tle pravica??), da bi takoj lahko ukrepala če bi blo slučajn kej čudnga...

js ti predlagam, da kr probaš... Evi je blo res noro zanimiv...




scorpiogirl -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.12.2011 20:51:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

mal je šlo v usta samo je tko "strenirana", da dam samo roko pod usta in izpljune vn... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  sicr pa ni panike pomoje, če da fižol v usta sej ni strupen... to, da bi ga pa vdihnla al neki se mi pa zdi da je ful mal verjetnosti sej le ni tko majhna stvarca to... pa itak sm zravn bla (sm likala tačasa ko se je ona zabavala, kje je tle pravica??), da bi takoj lahko ukrepala če bi blo slučajn kej čudnga...

js ti predlagam, da kr probaš... Evi je blo res noro zanimiv...

Sej bomo probali, najbrž za vikend, k bo mal več časa ... jst sem si fižol v nos vtaknila pri dveh letih (mi ga je šele patronažka ven dobila, ko je prišla mojo sestrico rihtat), tko da sem mogoč mal panik za te zadeve ...

no, naša dva sta sicer v vrtcu, ampak tole temo pa vedno rada preberem, ker dobim ogromno novih idej ... ob vikendih ful radi kaj ustvarjamo, tako da je tale tema (poleg Ronjinega bloga) ena taka fajn zakladnica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (14.1.2012 12:37:53)

kaj lepega počnete v teh zimskih dneh?

mi smo veliko zunaj, ker je tako lepo vreme. hodimo na sprehode in krmimo ptice. ta vikend načrtujemo postavitev ptičje krmilnice.

sem videla, da ste pisale o kotičkih. tud meni so zelo všeč ampak tud nas pesti pomankanje prostora. imamo bralni kotiček v sobi, svojo košaro z glasbili, lego kocke imamo v enem kotu. ima pa svoj pisalno-risalni kotiček ( mizico in tablo) v enem kotu dnevne sobe. v omarici zdraven pa vse za ustvarjanje ( plastelin, prstne barve, barvice, škarje, kolaž,.... v kuhinji ima svoj predal.

zelo rada bi naredila še en tak kotiček za igrenje vlog in lutke ( ker ima zelo rad te stvari) pa zenkrat še nisem našla primernega prostora, da bi svojo zamisel uresničila.

kar se tiče montessori pladnov so meni sicer zelo všeč, mojemu 3 letniku pa ne preveč.

ste naročene na kako otroško revijo? hodite z otroci v knjižnico?






lily32 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (14.1.2012 14:25:11)

Mi smo iz rolic wc papirja in kartona zlepili grad in ga pobarvali z vodenimi barvicami, zdaj ga uporabljamo za igro vlog z lego figuricami in kot kuliso za prstne lutke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Naročeni smo na cicido in vsaj 1 do 2 na mesec gemo v knjižnico.




Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.1.2012 11:23:13)

s tamalo bova organizirali pustni ples... za tiste otroke k ne hodjo v vrtec ene 3je plus naša so zaenkrat kandidati... ker vem, da tisti k hodjo v vrtec so navdušeni nad tem, da so maske pa da so še drugi okol našemljeni in tako... da bo mal doživetja...

a mate kšne ideje?




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.1.2012 14:48:09)

Predvidevam, da iščeš ideje za zaposlitev/zabavo otrok na pustnem plesu
(fajn ideja, btw. Bo za razmislit, če bi lahko tudi mi ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])
moj prispevek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]:
  • lutkovna predstava (mogoče mamice skupaj naštudirate kakšno preprosto igrico? Tako, ki ne potrebuje veliko skupnih vaj, le da vse poznate okvirno besedilo, potem pa že gre. Otroci zelo radi poslušajo in gledajo lutke)
  • delanje ropotuljic (jogurtov lonček in riž ali pa ta velik balon z gumico in riž) in drugih glasbil, potem pa glasba in ples in igrajo zraven.
  • Na obročke za zavese zavežeš trakove krep papirja, nato ples z njimi.
  • mame pustite, da vas otroci namaskirajo, pri tem lahko uporabijo različne stare cape, barve za obraz ... nato imejte modno revijo
  • Naredite velik prazen okvir (to že prej; npr. iz več plasti kartona ali pa iz palic), skupaj z otroki ga okrasite, potem pa se slikajte v različnih kombinacijah (tule je en kao primer, samo je okvir za moje pojme premajhen. Mora biti tako velik, da lahko otrok stoji notri kot na sliki, ampak za ilustracijo naj bo: http://pinterest.com/pin/122512052332913848/ )
  • pinjata? ali kaj v tem stilu?
  • http://www.thehybridchick.com/2011/08/party-blowers/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+TheHybridChick+%28The+Hybrid+Chick%29  ja, vem dolg naslov, ne znam krajšati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] notri so pa navodila za izdelavo unih pihalničkov, ko je papir zrolan, potem pa noter pihneš in se zravna. Nisem pa še preizkusila, tako da ne garantiram, da tole dela. Če se odločiš za to, nujno prej sama naredi kakšnega.
poročaj, kako bodo priprave napredovale.
Če se še kaj spomnim, bom pa dodala







chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.1.2012 15:08:51)

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

kaj lepega počnete v teh zimskih dneh?

mi smo veliko zunaj, ker je tako lepo vreme. hodimo na sprehode in krmimo ptice. ta vikend načrtujemo postavitev ptičje krmilnice.

sem videla, da ste pisale o kotičkih. tud meni so zelo všeč ampak tud nas pesti pomankanje prostora. imamo bralni kotiček v sobi, svojo košaro z glasbili, lego kocke imamo v enem kotu. ima pa svoj pisalno-risalni kotiček ( mizico in tablo) v enem kotu dnevne sobe. v omarici zdraven pa vse za ustvarjanje ( plastelin, prstne barve, barvice, škarje, kolaž,.... v kuhinji ima svoj predal.

zelo rada bi naredila še en tak kotiček za igrenje vlog in lutke ( ker ima zelo rad te stvari) pa zenkrat še nisem našla primernega prostora, da bi svojo zamisel uresničila.

kar se tiče montessori pladnov so meni sicer zelo všeč, mojemu 3 letniku pa ne preveč.

ste naročene na kako otroško revijo? hodite z otroci v knjižnico?




Od revij smo naročeni na Zmajčka in ga tavelik vedno komaj pričaka in z veseljem rešuje naloge. Tasrednji pa včasih pomaga kakšno nalepko nalepiti, pa z veseljem zraven posluša branje pravljic.
V knjižnici smo že stalni inventar. Stalno visimo tam in vedno si izposodimo kakšno tono knjig[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kar se pa kotičkov tiče, mislim, da imaš zadevo ti že porihtano. Poanta je (vsaj jaz jo vidim tako), da ima vse svoje točno določeno mesto, malo po eni logiki skupaj naloženo, da otrok ve, kje je kaj in da zna to sam vzeti IN pospraviti. V vrtcih tudi loči igralnico in skupino otrok na več majhnih prostorčkov in skupinic, kar ustvari neko intimo, da se otroci med seboj ne motijo, da so lahko malo ločeni od drugih, ki se igrajo nekaj drugega. Pa otrokom je bolj všeč, če je prostor malo omejen, da ni cela igralnica prazna ampak so take male "sobice." Te potrebe pa pri naših, "domačih" otrocih ni, oz. jo jaz ne vidim. Prostora ni preveč, skupina otrok pa tudi ni taka, da bi se med seboj motili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa mi sledimo urniku in gremo skoraj vsak dan vsaj za kakšno uro ven (ok, če ravno ušpičene prekle do lpadajo ne, drugače pa kar), pa mine dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
rezali smo snežinke, delali okraske za smreko iz slanega testa, rišemo na okna s temparkami, skupaj kuhamo kosila (po tanovem sem vajenec, tavelik pa je glavni kuhar), prerihtali smo vse igrače (tamala se je začela plaziti, tako da smo vse dvignili), na rolo papirja sem narisala mesto, onadva pa sta lepila nalepke avtov, policajev, gasilcev, delavcev, rešujemo delovne zvezke (une, z nalepkami, ki jih prodajajo za predšolske otroke. In potem sta blazno ponosna), sestavljamo sestavljanke, za danes sem mislila, da bi delali telefončke iz pločevink in vrvice, pa se jima ni dalo. Pa drugič. Pa seveda beremo, igramo na kitaro ...




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (19.1.2012 19:38:54)

všeč mi je, kako se pogovarjam sama s sabo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

anyway, našla sem tole stran. Krasne ideje za ustvarjanje. Mogoče res za malo starejše otroke, pa vam bo pač kdaj kasneje prišlo prav. Za moje je že kakšna ideja čisto izvedljiva. Z asistenco, seveda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

http://useyourcolouredpencils.blogspot.com/




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (25.1.2012 9:53:26)

Na telih starševskih blogih, ki jih spremljam ali najdem, se je pojavila ideja, ki mi je všeč: Izziv, da do valentinovega otroci/družina opravijo 100 dejanj prijaznosti. Mislim, da bi nam prišlo zelo prav, zadnje čase sta fanta malo divja in nepazljiva do drugih
http://toddlerapproved.blogspot.com/

p.s. Ne spomnim se (brskati pa se mi tudi ne da za nazaj), če sem vam že pokazala tole stran, je pa fajna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

http://www.theimaginationtree.com/




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (25.1.2012 12:53:32)

josephine27 po netu sem videla dobro idejo za lutke - namizno gledališče za prstne lutke. najenostavnejša verzija je, da iz škatle izrežeš luknjo in pobarvaš. recimo tule. pa meni zveni, da imate že zelo lepo in logično urejene kotičke doma. se strinjam s chezano, da je poanta kotička doma bolj v tem, da so stvari skupaj po neki logiki.

na otroško revijo še nismo naročeni, sem pa razmišljala o tem. vsake toliko kupimo katero. v knjižnico hodimo enkrat tedensko, ponavadi na ure pravljic. v naši imajo tudi luškano otroško igrišče z zelo lepimi didaktičnimi igračami. tam se igrata in potem izbereta knjigice.

trenutno se bolj sprehajamo zunaj (dokler je še tole vreme) in rišemo ter ustvarjamo kaj enostavnega, ker imamo dojenčka.  včeraj sem jima dala različne tempera barve (plakatne) in različne čopiče. ta teden sem jima naredila svetlobno škatlo (light box) in sta jo tudi kar uporabila. to je škatla v kateri je lučka in potem zvečer, ko je tema, lahko rišeš po pesku, ki ga vsuješ gor recimo. razne zadeve z igro sence in luči lahko počneš.

chezana ne pogovarjaš se sama s sabo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. meni je tale tema super.

a so kakšne igrače/pripomočki, ki so vam še posebaj prav prišle in jih otroci dejansko uporabljajo?

kaj se samostojno igrajo? ali jim kdaj pripravite domišlijsko igro - recimo tako, da jim pripravite trgovino? ali se vam zdi to preveč poseganja v otroško igro, da ni več spontana.

kako preživite dan - kakšen urnik imate? ali vsak dan pripravite otrokom kaj zanimivega ali so včasih dnevi za samo igranje?





Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (25.1.2012 17:28:35)

chezana hvala za ideje.... trenutno je načrt tak, da vsaka od mamic (zaenkrat sva samo 2 [sm=zmeden.gif] ) nekaj naredi za posladkat... upam, da bo še kakšna prišla - če je tukaj katera iz Škofje Loke ali okolice seveda vabljene in dobrodošle - potem bomo skupaj naredili okraske na pustno tematiko torej verjetno majhne maske in trakove krep papirja... okrasili bomo, potem bo ples (inštrumentov imam za cel orkester tako da bo lahko vsak kaj igral)... pa malica in potem se bomo pridružili mestni paradi, ki gre vsako leto skozi celo Škofjo loko... no to zadnje je predvsem odvisno od vremena...

drugače so zaenkrat 3je otroci (4,2 in 1 leto stari)... upam še na enega enoletnika pa eno 10 mesečnico... bomo videli...




scorpiogirl -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (27.1.2012 19:05:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

chezana hvala za ideje.... trenutno je načrt tak, da vsaka od mamic (zaenkrat sva samo 2 [sm=zmeden.gif] ) nekaj naredi za posladkat... upam, da bo še kakšna prišla - če je tukaj katera iz Škofje Loke ali okolice seveda vabljene in dobrodošle - potem bomo skupaj naredili okraske na pustno tematiko torej verjetno majhne maske in trakove krep papirja... okrasili bomo, potem bo ples (inštrumentov imam za cel orkester tako da bo lahko vsak kaj igral)... pa malica in potem se bomo pridružili mestni paradi, ki gre vsako leto skozi celo Škofjo loko... no to zadnje je predvsem odvisno od vremena...

drugače so zaenkrat 3je otroci (4,2 in 1 leto stari)... upam še na enega enoletnika pa eno 10 mesečnico... bomo videli...

tale parada je sredi tedna, ne? Pri nas se sicer plani za vsak vikend sproti spreminjajo pa dodajajo, pa ... ampak, če bi bilo tole planirano na soboto, bi z malimadvema (eden bo aprila 4 leta, drug je pa zdejle 19 mesecev star) z veseljem prišla, sem vedno za zabavo, čvek pa gužvo med tednom je pa težje izvedljivo, ker delam in traja, preden pridemo domov. Ponavadi lovimo začetek sprevoda, tako da ne vem ... sem pa iz Škofje Loke, tako da bi se lahko zmenili kdaj za kakšno "ustvarjalno delavnico" pa spoznavanje z mulčki sploh, če imaš prostor, pri nas smo žal bolj na tesnem ...

sicer je pa trenutno pri nas hit pladenj z makaroni, pospravljanje v posodice, mešanje, razmetavanje ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (28.1.2012 16:04:13)

o waw, kr iz škofje loke si! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ples bomo mel verjetno kar v torek... začel bomo dopoldne eni, eni pa po kosilu... tko, da če boš imela čas kar pridite... za parado se pa tako še ne ve kdaj je al kako?

drugače pa glede na to, da sva med tednom večinoma same doma cele dneve sobote običajno izkoristimo izključno za ati, mami, eva čas... med tednom pa kadar koli lahko pridete, če boste imeli kaj časa... prostora imamo kar veliko!!





ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (28.1.2012 16:34:34)

ali jim kdaj pripravite domišlijsko igro - recimo tako, da jim pripravite trgovino?

Nope, ni šans - to si pa kar sami zrihtata! In niti ne bi vedela prav naredit, sem prepričana! Ker onidve se vse tako super duper zmenita in midva pol stvari ne razumeva prav, tako da je čisto berzveze, da bi se kaj preveč vmešavala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. "Ne, mami, to ni telefon, to je redkev" ali kaj podobnega...

kako preživite dan - kakšen urnik imate? ali vsak dan pripravite otrokom kaj zanimivega ali so včasih dnevi za samo igranje?

Zaenkrat nimamo urnika, se samo crkljamo in uživamo (je oči še na 15 dnevnem očetovskem...) Ko bomo same, bomo verjetno mele bolj urnik, pa takrat bomo lahko več ven hodili, ko bo mali malo večji oz. bo topleje...

Če se sami lepo zaigrata, ju pustim in ju ne motim, če nimam res kaj fajnega v planu, kar ne more počakat in za kar vem, da bosta ful uživali.

Sicer sva jima pa včeraj zaigrala rdečo kapico v domačem lutkovnem gledališču (dobila Lejla za rd od babi in deda) in smo se vsi 4je režali ko pečeni mački zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] (recimo da sva rdečo kapico malo priredila ponekod[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). potem sta še onidve nama nekaj zaigrali. Predvčerajšnjim smo delali venčke iz arašidov za ptičke, v sredo smo pekle piškote, v četrtek smo jih nesle vzgojiteljicam v vrtec... Danes sta šli na obisk k bici, jutri pa ne vem, kaj bomo.

Nam se najlepše obnese, da je vse skupaj bolj spontano: imam zvežčič raznoraznih aktivnosti in jih potem izbiram glede na čas in material, ki ga imam na voljo. Pa glede na to, koliko se mi da, seveda. Nisem preveč disciplinirano bitje in moji otroci so zelo spontana bitja in nikoli ne veš, kdaj bosta rabili več pozornosti in kdaj se bosta super zabavali sami, zato nimam nič vnaprej trdno določeno - samo ideje, ki jih potem sproti izbiram glede na možnosti in želje. Večinoma pa itak sami sforsirata, kar želita[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (28.1.2012 17:23:25)

kaj se samostojno igrajo? ali jim kdaj pripravite domišlijsko igro - recimo tako, da jim pripravite trgovino? ali se vam zdi to preveč poseganja v otroško igro, da ni več spontana.


moj se zelo rad igra zdravnika ( verjetno zato ker smo tam stalni gostje). jaz in medved sva pacienta on pa zdravnik. jaz tega nič ne pripravljam ampak ko pride on z željo moram igrat pacienta si pa sproti zmislim kaj me boli. sva se igrala pa tud že trgovino, gasilce, policaje, zobozdravnika... ampak vedno nekako spontano brez kakšnih posebnih priprav, ko je on prišel z idejo.

urnik imamo pa trenutno tak kot nam ga narekuje 4 mesečnik. kosilo ob 12 in zvečer spat ob 20h. vmes pa prosto po prešernu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (28.1.2012 17:37:39)

jaz tega nič ne pripravljam ampak ko pride on z željo moram igrat pacienta si pa sproti zmislim kaj me boli.

Hehe, če maš dve, ti tudi to ni treba: ena je mami, druga zdravnica, se vse zmenita, kaj je z mano (ki sem otrok) narobe, nimam prava glasanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. No, včasih moram bit tudi jaz mami, ampak večinoma sem pacient.




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (28.1.2012 20:38:33)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

jaz tega nič ne pripravljam ampak ko pride on z željo moram igrat pacienta si pa sproti zmislim kaj me boli.

Hehe, če maš dve, ti tudi to ni treba: ena je mami, druga zdravnica, se vse zmenita, kaj je z mano (ki sem otrok) narobe, nimam prava glasanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . No, včasih moram bit tudi jaz mami, ampak večinoma sem pacient.



aha. dobro da vem kaj me še čaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>